פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חותמת על היד
    מירי
    18/10/2012

שלום,
    יש לי שני ילדים בני 3.11 , 1.8.
    מטרידה אותי העובדה ששמים להם בגן כל יום חותמת על היד (חותמת של דמות או ציור קטן) בסיום כל חוג שיש פעם ביום שמביאים לגן.
    לוקח לזה יום-יומיים להימחק מהעור.
    העובדה מטרידה אותי משום שאינני יודעת אם החומר נספג בעור והאם הוא מסוכן כאשר כל יום שמים חותמת מחדש.
    האם ישנו מחקר או ידע רפואי על חותמות?
    האם הן מסוכנות או נספגות בעור?
    לתשובה אודה,
    מירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חותמת על היד

הוספת תגובה

• חותמת על היד - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    28/10/2012

מירי שלום.
    לא ידוע לי על נזקים מחתימות על היד.
    אם אינך מעוניינת בחתימות אלה, את יכולה לבקש זאת מצוות הגן, ואני בטוח שיענו לבקשתך, גם אם לא מדובר בבעיה רפואית.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותרופות
    אלה
    18/10/2012

שלום רב,

אני אימא לתינוקת בת 3.5 חודשים. מניקה הנקה מלאה.
    עקב פעילות יתר של בלוטת התריס קיבלתי טיפול
    בכדורים פרופיל תיוציל 3 פעמים ביום (Propyl-Thiocil) .

האם התרופה בטוחה ומותרת בהנקה?

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותרופות

הוספת תגובה

• שלום
    ליאל
    16/10/2012

רציתי לדעת - כאשר נולד תינוק נותנים לו :
    ויטמין K
    משהו לעיניים
    וחיסון לצהבת

1. אני צודקת ? ..
    2. את הויטמין K איך נותנים לו?

אודה לתשובות .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    17/10/2012

שרי שלום.
    1. את צודקת! (המשחה לעיניים היא או אנטיביוטיקה או חומר הנקרא silver nitrate, תלוי בבית החולים בו ניתן הטיפול. החיסון לצהבת נגיפית B הוא הראשון מתוך סדרה של שלושה חיסונים, הניתנים גם בגיל חודש ובגיל 6 חודשים, וויטמין K אשר נועד לחזק את מערכת הקרישה של התינוק, והוא חלק חשוב לתפקוד של חלק מפקטורי הקרישה הקיימים בגופנו).
    2. ויטמין K ניתן בזריקה תוך שרירית (IM).
    בברכה,
    ד"ר אבישי קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדוריות לבנות
    עדה
    16/10/2012

שלום רב.
    בבדיקות דם אצל נכדתי בת 10 חודשים גילוי שחסר שחסר לה כדוריות לבנות יש לה (100 במקום 1000 )מה זה אומר ואיך אפשר לתקן את המצב?
    תודה עדה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדוריות לבנות

הוספת תגובה

• כדוריות לבנות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/10/2012

עדה שלום.
    לא ברור לי מה יש לה 100 במקום 1000. שני הערכים האלה לא נראים לי הגיוניים לספירת דם לבנה...
    נוטרופילים?
    לויקוציטים?
    האם הרופא שלכם ראה את הבדיקה?
    האם הבדיקה נלקחה כאשר הילדה היתה חולה?
    יש צורך ל הציג את כל ספירת הדם, נראה לי שהמקום הנכון להציג אותה הוא לרופא הילדים שלכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים רבים תינוקת בת 11 חודשים
    שירה
    15/10/2012

שלום רב,

בתי בת 11 חודשים בשבוע האחרון סובלת מגזים קשים (חזקים ומסריחים) מתפתלת באמצע השינה עד שהם משתחררים. הצואה שלה תקינה, רכה ולא יוצאת דופן. בימים האחרונים אף עם חוסר תאבון מסכימה לאכול רק הנקה. האם יכול להיות קשור לשיניים? (עוד לא יצאו לה) האם וירוס? ממולץ ללכת לרופא?

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• גזים רבים תינוקת בת 11 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/10/2012

שירה שלום.
    כאבי בטן וגזים הם תופעות מוכרות בילדים בגיל של ביתך. אם בהתנהגות היא בסדר, ללא הקאות אז אין מה לדאוג. אם זה נמשך יותר מדי זמן, בהחלט כדאי לפנות לבדיקת רופא, כדי שיעריך האם מדבור בבעיה או במצב נורמלי ותקין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן
    סמדר
    14/10/2012

האם תינוקות (גיל 9 חודשים) שאוכלים הרבה חול (בגן) זה מאוד לא בריא ?
    האם יכול לגרום לכאבי בטן בלילה ?
    משהו מציק לילדה שלי בלילות, היא משחררת הרבה גזים ובוכה
    היא אוכלת הכל, אוכלת טוב ויונקת גם

לקביעת תור
    סגירה
    בטן

הוספת תגובה

• בטן - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/10/2012

שלום רב.
    כמובן שעדיף לא לאכול חול... כמה שאפשר.
    זה יכול לגרום לכאבי בטן.
    אם היא אוכלת היטב, ללא הקאות, גדלה - אז אין מה לדאוג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה אצל תינוקת בת שבועיים
    יוליה
    13/10/2012

שלום!לפני כיומיים הופיע אצל התינוקת מין פריחה בכל הגוף (זה דומה לסימנים אל העור כשקר אבל לא עור ברווז) בהתחלה חשבנו שזה אולי בגלל שקר לה. הרופא אמר שזה לא משהו זיהומי אלא יכול להיות או איזשהו וירוס או יש מין פריחה אצל תינוקות שאין סיבה והסבר לכך ....אשמח לשמוע את דעתכם כי אני מאוווווד מודאגת .רוצה לציין שזה ללא חום הופיע אצלה והיא אוכלת טוב מאוד ומתנהגת רגיל.

הוספת תגובה

• פריחה אצל תינוקת בת שבועיים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    14/10/2012

יוליה שלום.
    יש צורך לראות את הפריחה. אי אפשר לתת חוות דעת על מראה של פריחה בלי לראות אותה.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לא בסדר?
    אלכס
    13/10/2012

שלום, בעוד שלושה ימים ימלאו לבתי שלושה חודשים ואנחנו לא יודעים מה קורה.
    בחודש האחרון היא התחילה להכניס ידיים לפה ולהוציא הרבה רוק כל הזמן, לפני כמה שבועות היה לה שלשול 3-4 פעמים ביום שעבר למחרת, זה קרה פעמיים בהפרשים של כשבוע, כשהשלשול היה, התלווה אליו גם חום של 37.7, בפעם האחרת לא היה חום. לעתים יש חום 37 בלי סיבה נראית לעין.
    בימים האחרונים הילדה מזילה יותר ריר, כל הזמן הידיים בפה, הקקי שינה ריח, היום יצא לה קצת קקי ירוק-רירי, כמו נזלת, היא חסרת שקט בלילות.
    התייעצתי עם אחות בטיפת חלב, כי כל התסמינים מצביעים על שיניים, אבל היא אמרה שלא יכול להיות אז הלכתי לרופא, הרופא בדק אותה ואמר שהכל תקין ושלא יכול להיות שיניים בגיל כזה, ושהוא לא רואה חניכיים אדומות ומגורות וזה סימן ודאי שזה לא שיניים.
    יש לה גם נקודה לבנה על החניכיים למטה באמצע, הרופא אמר שזה סתם ויעבור.
    כשהיו לה השלשולים, החום, כל תסמין אחר הלכנו לרופא, וכל פעם אמרו לנו שהכל בסדר.
    אז הפעם כשהיינו אצל הרופא אחרי שהיא לא ישנה טוב שתי לילות, היא אמרה שזה לא יכול להיות שיניים וזאת בטח הבטן, שניתן לה בייביזים ובזה נגמרה השיחה.
    האם זה בוודאות לא יכולות להיות שיניים? כל התסמינים מצביעים על שיניים!
    והקקי הירוק שהיה לה היום, דמוי נזלת כהה, זה יצא בכמות קטנה, כנראה בנאדים, ואחר כך התחלף לצבע הרגיל אחרי שעתיים, האם זה סימן רע או משהו?
    מה לא בסדר? אני מפחדת שמשהו לא בסדר. אפילו עם זה סתם כאבי בטן, הם לא אמורים להיות, או שכן?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לא בסדר?

הוספת תגובה

• עדכון- אנא התייחסו להודעתי

אלכס
    15/10/2012

יש לי עדכון חשוב, ורציתי לבקש שתתייחסו להודעתי כי אני לגמרי אובדת עצות ומתוסכלת
    ביום שישי קרתה היציאה הירוקה רירית שדיברתי עליה בהודעתי הקודמת, ומאז נמרח קצת קקי רגיל בזמן הנאדים, למחרת היא הקיאה ועד היום (שני) היא לא עשתה קקי.
    היא עושה פיפי ואוכלת כרגיל, למרות שמאז יום שישי היא ישנה 10 שעות בלילה (לפני כן הייתה ישנה 8 שעות), היום זה עבר את הגבול כי היא ישנה 11 שעות והייתה ממשיכה עם לא הייתי מעירה אותה.
    היא גם מאד ישנונית וחלשלושה כמו שהייתה ביום שבת לפני שהקיאה (ביום ראשון, אתמול, היא הייתה בסדר גמור)
    היינו אצל רופאה, היא בדקה אותה (אזניים, גרון, לב, ריאות, כל הבדיקות השגרתיות הרגילות) ובפעם האלף אמרה שהכל בסדר ואנחנו סתם מגזימים. היא אמרה לתת לה לישון כמה שהיא רוצה.
    אבל משהו לא בסדר! מה לעשות?? אין לנו בקופת חולים רופאת ילדים נוספת! ונסיעה לקופה בעיר אחרת לא הגיונית כשהילדה במצב כזה!
    נ.ב- אני יודעת שתינוק יונק יכול לתת יציאה אחת בשבוע אבל היא עושה תמיד יציאה לפחות ביומיים, וכשזה לא יוצא רואים שזה מפריע לה והיא מתאמצת הרבה עד שזה יוצא. אז שבוע נשמע לי ממש לא הגיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון- אנא התייחסו להודעתי - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/10/2012

אלכס שלום.
    התיאור שלך יכול להתאים למצב נרמלי לחלוטין, ויכול להתאים לרצץ של מחלות ויראלית (של מערכת העיכול, של מערכת הנשימה). יש מצב של שיניים בגיל זה, אם כי זה נדיר.
    אני ממליץ על מעקב מסודר אצל רופא קבוע שאת סומכת עליו.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד עדכון חשוב- אנא עזרו לי

אלכס
    19/10/2012

אנחנו במעקב אצל רופא, מאז הקקי הירוק ההוא לפני שבוע (יום שישי שעבר) משהו לא טוב קורה! הרופאה בודקת אותה שוב ושוב וטוענת שהכל בסדר, כמו שאמרתי, בשבת היא הקיאה, בשני היא שלשלה, ומאז היא מאד התאמצה וסבלה כי לא הצליחה לעשות קקי (היא הייתה עושה פעם-פעמיים ביום לפני שכל זה התחיל) עד שהיא ממש סבלה, ושוב חזרנו לרופאה (שאגב נתנה לנו לעשות תרבית צואה ביום שני). קיבלנו מרשם לנרות גליצרין, נתנו לה אתמול חצי נר (כמו שאמרו לנו), לא עזר. היא סבלה כל הערב עד שהצלחנו בקושי רב להרדים אותה על הידיים ומרוב עייפות היא ישנה שמונה שעות ברצף, ואז כל הבוקר היא סבלה עד שנתנו לה את החצי השני. אחרי רבע שעה היא שלשלה עם ריח לא נעים (יצאו גם שאריות של הנר), ואחרי עוד עשרים דקות היא עשתה קקי שמאד דומה לקקי הרגיל שלה בצבע, במרקם ובריח אבל עדיין לא לגמרי, וגם היו שם חתיכות ריריות.
    אני חייבת לציין שבכל הזמן הזה, חוץ מאשר שהיא מתאמצת וסובלת כי לא מצליחה, היא התנהגה בצורה נורמלית לחלוטין והייתה מאד שמחה.
    התקשרנו לרופאה והיא אמרה שזה בסדר, כנראה חזרנו לשגרה, ובכל זאת להקפיד לעשות תרבית בשבוע הבא.
    לקראת הערב היא התחילה לבכות, הפעם בלי להתאמץ, בלי סיבה. בכי של כאב.
    היא הפליצה כמה פעמים ויצא לה קצת קקי ירוק.
    מה קורה איתה? אני מאד מודאגת! מה זה יכול להיות? מה עושים?! הרופאה כל הזמן אומרת שהכל בסדר אבל היא לא בסדר! מה קורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בזמן אוכל

אלכס
    19/10/2012

עוד משהו- אני חושבת שזה כן קשור כי זה תופעה שהתחילה להופיע לאחרונה (קצת לפני כל הסיפור עם הקקי), רואה לעתים קרובות, פעם בכמה הנקות (היא יונקת בלבד), שהיא אוכלת, וההרגשה היא שהיא מאד רעבה, אבל אחרי זמן קצר היא מתחילה לבכות, בלי סיבה , מנסה לתפוס את הפטמה שוב, יונקת כמה שניות ושוב בוכה, וזה חוזר על עצמו עד שאני מתייאשת ומרימה אותה לגיהוק.
    בבקשה תזרקו רעיונות מה זה יכול להיות, אני במתח לא נורמלי עד שהיא תעשה קקי ונקבל תוצאות של תרבית... עם יש השערות שאוכל לבדוק או איזה דברים שאוכל לנקוט כדי להקל עליה, אני אעשה הכל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בזמן אוכל - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    28/10/2012

אלכס שלום רב.
    אני חושב שאת בידיים טובות. נראה שהרופאה שלכם הולכת איתכם יד ביד, מבצעת את הבדיקות הנדרשות ומרגיעה.
    אני ממליץ להמשיך מעקב מסודר אצל הרופאה ולעדכן אותה בכל שינוי. במקרה של היעדר שיפור ניתן לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג ילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים וחצי רעב כל הזמן
    יעל
    12/10/2012

ממש חשוב כי אני בחו"ל ולא יודעת מה לעשות, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי שאוכל רק פורמולה הוא אכל 120 כל שלוש שעות בערך אבל פלט די הרבה לכן בהמלצת הרופא הורדתי לו את האוכל 110 היה לו קצת קשה להתרגל אבל הוא הפסיק לפלוט. הוא שוקל נכון להיום 14 פאונד.
    מהיום בבוקר הוא רעב בצורה בלתי רגילה ובוכה המוןן, ממש מחפש אוכל עם הפה.
    הבאתי לו לאכול 150 בארוחה האחרונה והוא נרגע ונרדם.
    אני כרגע בחו"ל והסבערו לי שיש תופעה כזאת שתימשך בערך כמה ימים והוא אכן יהיה רעב כל הזמן. האם זה נכון??? שהוא כאילו גדל בזמן הזה ולכן צריך יותר אוכל. איך אני ידע כמה אוכל לתת לו?????

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה

אלכס
    13/10/2012

תחפשי מידע על קפיצות גדילה בגוגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    14/10/2012

יש דבר כזה, תקופות בהם הילד "תופס גדילה" וצריך לאכול יותר.
    מצד שני, יתכן שהוא סובל מרפלוקס, ואוכל עולה לו בושט ומציק לו.
    במקרים כאלהמסמיכים את הכלכלה (עם קורנפלור) או משנים לאנפמיל AR, שמיועד נגד רפלוקס.
    בהצלחה, ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניתי לAR בעיקבות המלצת הרופא אבל

יעל
    15/10/2012

אבל עכשיו הוא פולט אחרי כל ארוחה כימעט. הרופא בדק אותו ואמר שמבחינת בריאות הכל בסדר הבעיה שהוא אוכל קצת יותר מידי וצריך לוהוריד לו את המינון ולתת לו אולי כל שעתיים אבל פחות אוכל. כאשר אני עושה את זה הוא פשוט בוכה וצורח המון ואני לא יודעת מה לעשות. הוא רוצה עוד אוכל.
    הוא שוקל כרגע 14 פאונד והוא יהיה בן שלושה חודשים בעשרים ושבע לחודש.
    מה עלי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניתי לAR בעיקבות המלצת הרופא אבל - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/10/2012

יעל שלום.
    נראה לי תמוה להמליץ על האכלה כל שעתיים...
    אני חושב שטוב לשמור על מרווחים קבועים, לפחות 3 שעות בין ארוחה לארוחה.
    ומעקב משקל במסגרת מרפאה, כדי לראות שהתינוק לא שובר עקומות גדילה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטנטנה- פליטות עם דם
    ירי
    11/10/2012

ביתנו בת 5 ימים יונקת באופן סדיר. החל מהלילה התחלנו להבחין בצבע דמי שהופיע על בגד הגוף ופעם אחרת על השרוול ועל הסדיניה. אנחנו חושבים כי מדובר בפליטות שלה והן עם צבע דמי.
    מה עושים? האם צריך לרוץ לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    קטנטנה- פליטות עם דם

הוספת תגובה

• קטנטנה- פליטות עם דם - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/10/2012

ירי שלום.
    מזל טוב.
    אני יוצא מנקודת הנחה שאין בעיות קרישה במשפחה, ושביתכם קיבלה את הזריקה של ויטמין K (כשגרה) לאחר הלידה.
    יש צורך לבדוק אם הדם הוא שלה (ממערכת העיכול/נשימה) שיוצא בפליטות, או אם מדובר בדם אימהי (אשר נובע בפטמות פצועות, ומדממות בזמן הנקה).
    יש לפנות לבדיקת רופא, ולשלוח דגימת דם שפלטה לבדיקה הנקראת APT. בדיקה זו מאפשרת לגלות האם הדם הנפלט הוא של התינוקת (דבר שדורש בירור וטיפול) או של האם (דבר שלא דורש טיפול כלל) בהתבסס על תכונות שונות של כדוריות דם בוגרות לכדוריות דם צעירות (המוגלובין עוברי).

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

ירי
    11/10/2012

כיצד ניתן לקחת דגימת דם? האם ניתן להשתמש בבגד או חיתול מוכתם? (מדובר בפליטות מסוימות שראינו על הבגדים וכו')
    בנוסף, עד כמה זה דחוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/10/2012

יש צורך לקחת דגימה טריה,מיד לאחר פליטה, ולשמור אותה בתוך כלי סגור
    0(כול להיות בו סליין). אם הדם נובע מדימום של התינוקות, רצוי לאבחן ולטפל בזה מהר. ברוב המקרים,הסיבה הנפוצה למה שטתה מתאר היא דימום אימהי...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן ברזל לתינוקות
    יוליה
    07/10/2012

שלום!אני אמא לתינוקת בת שבוע ורציתי לשאול לגבי מתן ברזל,בטיפת חלב לא אמרו לי כלום לגבי ברזל רק לגבי וויטמין די שרק אותו אני נותנת ביתיים.התינוקת אוכלת חלב אם.אודה לתשובה מהירה שכן אני דואגת אם היה כבר צריך להתחיל האם נגרם נזק?

לקביעת תור
    סגירה
    מתן ברזל לתינוקות

הוספת תגובה

• ברזל נותנים רק מגיל 4 חודשים

מירה
    09/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל נותנים רק מגיל 4 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/10/2012

מצטרף למירה...
    ברזל נותנים החל מגיל 4 חודשים, 3 טיפות ליום.
    מגיל 6 חודשים עולים ל 6 טיפות ביום.
    ובגיל שנה מבצעים ספירת דם.
    ויטמין D - מייד לאחר הלידה. ההמלצות כיום הן עד גיל שנה (בארץ).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק לבן בגיל 6 שבועות
    אבי
    06/10/2012

שלום רב
    אתחיל ואקדים ברקע בני בן 6 שבועות.

בני עבר ברית מילה ליפני 3 שבועות הסיבה לדחית הברית אנטיביוטיקה שקיבל ביציאה מבית החולים

כשבועיים לאחר הברית גילינו דימום בחיתול ורצנו לרופא ששלח אותנו בדחיפות למיון
    במיון בדקו את התינוק והכל היה תקין ושוחררנו עם משחה אנטביוטית וסטרטאידים
    המוהל שהוא רופא במיקצועו אמר כי המישחה לא טובה והגיע ליבדוק את הפין ושם עוד נוגד קרישה ווהמשחנוו עם הויטמרפן לעוד שבוע

לאחר כמה ימים הופיעו על איזור העטרת נקודות לבנות שהחלו להיתנפח
    לאחר מאמצים לשכנע את הרופא לקחת תרבית התגלע כי בני חטף חידק מסוג
    סטפילוקוקוס אאורוס
    וכיום מטופל במישחה בקטורבן אנטיביוטית ואנטיביוטיקה לפה ספוביט פורטה

קראתי המון על החידק ואני ממש דואג והמום כיצד הוא חטף אותו
    הטיפול בנגעים לא מחק את הכל ניראה שיש שינוי אך לא חלק
    ולדעתי חזרו הנגעים לגודל הקטן שבהם שמתי לב

שאלתי היא כזאת
    קראתי כאן כמה מיקרים כי החידק חדר לדם ומידם הגברים לא נהיו טובים
    אך אנחנו כהורים יכולים להגן על בינו מחידק ?
    האם חידק זה ישאר כדרך קבע או שיעלם?
    מה קורה עכשיו האם עלי לשים לב לסימנים מיוחדים ואם כן מה הם
    בכדי לרוץ ישר לעזרה ?
    אני ממש לחוץ מהעניין כי עד כה לא פגשתי רופא שיומר לי מה ממש הצפי לריפוי מה קורה הלאה
    אני מחפש רופא ממוחה לנושא כדי שיסביר ויטפל מישהוא שיהיה מוכן לקחת את הטיפול והאחריות
    הילד שלי בן 6 שבועות ואני מרגיש חסר אונים

מבקש אם תוכל להנחות אותנו

אציין כי אימי עובדת עם זקנים וכי היא יודעת שלכמה מהחולים שלה יש את החידק אך היא מקפידה להיתקלח ולשטוף שוב ידיים ליפני שהיא נוגעת בתינוק
    האם יש סיכוי שאימי מסכנת את התינוק

האם יש דרף לשפר את המערכת החיסונית של בני (הוא יונק)

האם יהיה חסין ליחדק בעתיד??
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק לבן בגיל 6 שבועות

הוספת תגובה

• חיידק לבן בגיל 6 שבועות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/10/2012

אבי שלום.
    קודם כל - להרגע, הילד שלך בריא לחלוטין\, מערכת החיסון שלו תקינה... ותואמת את המצופה מתינוק בגילו.
    החיידק סטפילוקוק הוא חיידק נפוץ המופיע הרבה בפצעים חיצוניים עוריים. הטיפול בו בד"כ הוא באנטיביוטיקה חיצונית (משחה).
    הוא עובר... והוא יכול לחזור... יש לנו הרבה חיידקים אשר חיים איתנו בשלום ואין צורך למגר אותם. אחוז לא מבוטל מהאוכלוסיה הוא נשא לחיידק סטפילוקוק (באף), ואין לו כל משמעות בחיים שלנו.
    גם מערכת העיכול שלנו מלאה בחיידקים, בגוף שלנו יש יותר חיידקים מאשר תאי-גוף אנושיים... אנחנו חיים טוב מאוד עם החיידקים שלנו. וסטפ הוא אחד מהחידקים שחי איתנו.
    הבעיה בחיידק זה כאשר הוא נכנס לדם ( כמו שצינת). אז הילד נראה חולה מאוד, ויש לו חום !!!. אלה הסימנים שצריכים להדאיג.
    אבל מה שאתם מתארים זה פצע חיצוני/עורי, אשר גם ללא נטילת תרבית (- שנראה לי שהיתה מיותרת) מטפלים בו באנטייבוטיקה נגד החיידק הזה, וחברו, הסטרפטוקוק...
    אני חושב שאתם יכולים לשאול את רופא הילדים שלכם על כך ואין צורך בפנייה למומחים גדולים/בירור מערכת חיסון וכד'...
    כל אחד יכול להדביק את הילד שלך... ולא רק הסבתא. אני מצפה שמי שמטפל בחולים ישטוף ידיים עם מים וסבון לפני שהוא חוזר לביתו ולבני משפחתו, ולפני שהוא בודק או מטפל בחולה נוסף, כדי לא להעביר זיהומים.
    יום טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית שינה-יעוץ חשוב
    קרן
    05/10/2012

שלום,
    יש לי בת בגיל שנה ו-8 חודשים ולאחרונה היא אוהבת לישון עם כרית,היא מבקשת לבד אני מורידה אחרי שנרדמת
    1. האם זה בריא?
    2. מאיזה גיל מותר ואם כן איזה כריות מומלץ לגיל הזה מומלץ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כרית שינה-יעוץ חשוב

הוספת תגובה

• כרית שינה-יעוץ חשוב - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/10/2012

קרן שלום.
    לפני גיל שנתיים לא מקובל להשתמש בכרית.
    הכרית צריכה להיות בראש ובראשונה נוחה לילדה. אין הכרח לישון על כרית, רק מי שרוצה ונוח לו משתמש בכרית. ולא הייתי מגביל אותה לכריות ספציפיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים כאבי בטן ועצירות
    חנה
    05/10/2012

שלום רב,
    בתי בת השנתיים סובלת בפתאומיות מהתופעה הבאה:
    צרחות לפני הקקי קושי של עצירות ואז קקי קשה במיוחד......
    מיד לאחר שעתיים חוזר חלילה אך הפעם זה שלשול!!!!
    חד פעמי אף התריעה על גירודים בישבן....
    הרופאה נתנה לנו סירופ הנקרא אבילאק - זה היום הרביעי ואין שיפור!!

היום שוב צרחות ושלשול ומיד שוב צרחות וקקי רגיל ושוב שלשלול.

מה זה יכול להיות???

בעבר סבלה מתולעים כמה פעמים בשנה.

האם כדאי לבקש ורמוקס? לא נראו תולעים בקקי ובטיטול .

אנא עזרתך הדחופה הילדה סובלת!!

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים כאבי בטן ועצירות

הוספת תגובה

• שלשולים כאבי בטן ועצירות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/10/2012

חנה שלום.
    מדובר בעצירות אשר גורמת לביתך כאבים. יש צורך לטפל בה כדי שכל היציאות שלה יהיו רכות עד שלשוליות, שלא יכאב לה בזמן מתן צואה.
    הטיפול הוא א כן ב חומרים משלשלים (אבילאק, יש גם נורמלקס, פגלקס) ולעיתים, כאשר היא סובלת מאוד ניתן להיעזר בנרות גליצרין.
    הטיפול יכול לקחת זמן ממושך, עד שהיא תרגיש נוח לתת צואה בלי לחשוש מהכאבים. כשהיא תבין שמתן צואה איננו כואב, היא לא תתאפק ולא תאגור צואה יותר, וכך היא לא תסבול מעצירות.
    הטיפול יכול להימשך זמן...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מקלחים תינוקות בני חודשיים+
    ויקי
    04/10/2012

שלום!

איך כדאי לקלח תינוקות בני חודשיים?
    בבית יולדות אמרו לנו לעשות להם מקלחת, אבל זה לימים הראשוניים?
    האם כדאי לעבור לשיטת אמבטיה ולא מקלחת?
    (כמובן כל תאום בנפרד)

תודה!

הוספת תגובה

• איך מקלחים תינוקות בני חודשיים+ - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/10/2012

ויקי שלום.
    באמבט לתינוקות.
    תוך כדי הקפדה על החזקת התינוק שלא יפול.
    מים לא בכמות רבה מדי. כך שהגוף יציץ החוצה מעל פני המים.
    חום המים - נעים... לא קר מדי, לא חם מדי. בחדר מחומם.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה