מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזים ועצירותיוליה04/12/2012
התינוקת שלי בת חודש יונקת,מהלידה לא היו לה בעיות עצירות והיו לה יציאות כמה פעמים ביום לא מזמן התחלתי לתת לה בקבוק ביום של מטרנה (קיבלה סה"כ 4 בקבוקים) ולאחר מכן התחילו בעיות של עצירות ,הילדה בוכה ומתפתלת מכאבים ,בנוסף התחילה לסבול מגזים .הפסקתי עם המטרנה והמשכתי רק בהנקה אך עבר כבר שבועיים מאז ועדיין אין יציאות ספונטניות רק באמצעות נרות גליצרין שהמליץ הרופא ...האם יתכן כי המטרנה שיבשה לה משהו ויקח זמן עד שהגוף מתנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים ועצירות - תגובה
אורית שלם05/12/2012יכול להיות שהגזים לא קשורים רק למטרנה והגיעו כיוון שביתך פשוט הגיעה לתקופת הגזים (שאמורה לעבור בסביבות גיל 3 חודשים). הייתי ממשיכה לנסות הנקה בלבד. אם את רואה שאין שינוי ואת עדיין מעוניינת לשלב תמ"ל אפשר אולי לנסות לשלב תמ"ל לעיכול עדין כמו סימילאק קומפורט, שיכול דווקא להקל בתקופת הגזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים ועצירות - תגובה - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/12/2012שלום רב.
גזים וכאבי בטן בעקבות תמ"ל / הנקה יכולים לקרות. אני לא ממליץ להחליף מייד את דרך האכלה. כדאי להמשיך להתמיד, ולבצע במקביל מסאג'ים לבטן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מועטהתמר03/12/2012
בני בן שנה, ישן כשעתיים וחצי במשך היום ורק 8.5 שעות בלילה (מ 21:00 עד 5:30. אם הולך לישון ב 20:30 קם ב 5:00).
האם זה נורמלי?
האם זה מעיד על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להקפיץ
תמר04/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה מועטה - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/12/2012שלום רב.
לא מעיד על בעיה.
יש ילדים פעלתנים יותר, ויש ילדים פחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה באיבר המין לתינוקאורטל02/12/2012
שלום לפני כ 4 ימים הופיע לבני בן השנה וחודשיים אדמומיות באזור העליון בפין בעיקר מהנקודה שממנה יוצא השתן קצת על האשכים ובמפשעה בצד ימין
דיברתי עם הרופא בטלפון והוא אמר לי למרוח לו פוליקוטן (היה לי בבית ) בבוקר ובערב .
לא היה שיפור אז הגעתי לרופא ביום שישי לפני יומיים והוא קבע כי יש פטרייה ונתן לי עוד 2 משחות למרוח משחה בשם בקטרובן ועוד משחה ששמים כל החתלה ששכחתי את שמה
עדיין אני לא רואה שיפור .
הילד לא ישן טוב בלילה ומתעורר הרבה ובוכה . ביום הוא בסדר , לא בוכה ולא מתלונן .
האם פטרייה כזאת כואבת / מגרדת .
מה עוד אפשר לעשות בשביל להקל עליו ?
תודה מראש
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה באיבר המין לתינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/12/2012אורטל שלום.
המשחה הראשונה כוללת בתוכה חומר אנטיפטרייתי. השניה שציית היא אנטי-חיידקית (אנטיביוטיקה). לא ציינת את השלישית.
הרבה פעמים די בטיפול במשחה לא תרופתית חזקה, ובשמירה על איזור הישבן יבש ע"י החלפה תדירה של טיטולים, ולעיתים להשאיר את הילד ללא חיתול כשאפשר, לצורך אוורור טבעי.
תני עוד זמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםאביטל02/12/2012
שלום,
בתי בת ה 4 ככל הנראה נדבקה בתולעים והתחלתי לתת לה ורמוקס.
יש לי בבית תינוק בן 3 חדשים.
השאלה אם בגיל כזה הוא יכול להידבק בתולעים, ואם נותנים וורמוקס גם בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/12/2012אביטל שלום.
התשובות הן שהוא יכול להידבק.
ולא נותנים ורמוקס בגיל זה.
אני מניח שהשאלה הבאה היא "אז מה עושים?"... לא לכל השאלות יש לרפואה הקונבנצינאלית תשובות.. כמובן שרצוי לשמור על הגיינה, לנקות טוב את הידיים, ולטפל בכל מי שאפשר לטפל, כדי שהוא לא ידביק את מי שאי אפשר לטפל בו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת לילהנעם02/12/2012
הילד שלי בן 4 וחצי חודשים, כבר היה ישן רצוף 6-7 שעות בלילה, לפני שבוע בערך התחיל להתעורר כל שעתיים-שלוש, אוכל וחוזר לישון.
מה קרה לו פתאום? ומה אפשר לעשות עם זה שיחזור/יתחיל לישון לילה שלם?
תודה רבה
נעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת לילה - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/12/2012נעם שלום.
יכול להיות שהוא נכנס לתקופה של גדילה, שבה יש צורך ביותר אוכל. מצד שני, יתכן שיש משהו אחר שמציק לו, וגורם לו להתעורר (כאבי אזניים? בטן?), והאוכל מרגיע אותו.
תנסו לראות האם באמת הוא קם כי הוא רעב. בפעם הבאה אל תתנו לו ישר אוכל, אלא תנסו להרגיע עם מוצץ. ניתן גם לנסות לתת ארוחה גדולה יותר לפני השינה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולאלכס01/12/2012
היום בערב התחיל שלשול אצל בתי בת הארבעה וחצי חודשים, לא יודעת בעקבות מה. היא יונקת בלבד, שלשום ואתמול טעמה שלוש כפיות של אגס מטרנה, היום טעמה כפית אפרסק, עוד מהצהריים היו נאדים חזקים עם ריח לא נעים ובערב היה שלשול חזק פעמיים ועוד שאריות שלא מפסיקות לצאת. אני משתדלת להניק הרבה ונותנת מים מבקבוק כמה שהיא מבקשת. מתי צריך ללכת לרופא? מה צריך לעשות? ממה זה יכול להיות?
נ.ב- קקי מאד נוזלי אבל יש חתיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/12/2012אלכס שלום.
לא ממליץ לתת מים לתינוקת בגיל הזה. רוב הכלכלה שלה ממילא נוזלית.
אם ממשיכים השלשולים - לפנות לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשהההה עיזרו לי.יעל28/11/2012
רשמתי בעבר וקיבלתי תשובה מופשטת.
השאלה היא פשוטה.
תינוק בן ארבעה חודשים בריא ואקטיבי, מתפתח יפה בלי עין הרע.
לימדתי אותו.לישון לילות שלמים וכך היה חודשיים ברצף.
לאחרונה הוא היתחיל להתעורר שוב ממש כל שלוש שעות.
זה משהו שקורה???
אני יכולה שוב להרגיל אותו לישון לילה מלא או שהוא אמור לעבור תקופה כזאת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשהההה עיזרו לי. - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/12/2012יעל שלום.
אשתדל לענות ישירות על כל שאלה.
אכן זה משהו שקורה.
ואת יכולה ללמד אותו שוב לישון.
אבל יכול להיות שלא תצליחי, כי יש תקופות של קפיצה בגדילה, שדורשות יותר אכילה.
.
בכל מקרה - אין מה לדאוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הביקור אצל הרופא דחוף
יעל03/12/2012בגלל שאני גרה בחו"ל קשה לי עם הרפואה פה טבכלל אני מעדיפה הכוונה של הרופאים בארץ.
הרופא אמר שהוא רזה. היום הוא בן שלושה חודשים ושוקל 15 פאונד ושלוש עשרה אאונסים. לפני חודש הוא שקל 14.8 פאונד. והוא ארוך.
כמו כן הרופא אמר שהוא כלל לא אמור להתעורר בלילה לתת לו לבכות ולא להאכיל אותו.
הוא אמר לקנות דיסת אורז קניתי של גרבר ןאני מצרפת תמונה.
ולערבב אותה עם הפורמולה.
האם זאת המלצה נכונה?
זאת הדרך בא מתחילים טעימות לאוכל מוצק???
אני יזכיר שמדובר בתינוק בן ארבעה לודשים שלא יונק.
בבקשה תיעצו לי בליי לכוון אותי לרופא. אני מאוד בלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
יעל09/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הביקור אצל הרופא דחוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/12/2012יעל שלום.
היעוץ שקיבלת בנוגע להוספת הדייסה יכול להועיל כדי שלא יתעורר בלילה. מצד שני, זה לא מדוייק להשאיר את התינוק לבכות. צריך להתייחס ולברר מדוע הוא בוכה. האם מרעב? האם כי נתפסה לו היד בסורגים של מיטת התינוק? האם הוא צריך מוצץ? החלפת טיטול? חיבוק?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות במחלת הבעבועות רוחבר און קלריס28/11/2012
הבת של השכנה חולה בהבעבועות רוח הילדה נמצאת הרבה אצלי בבית במהלך השבוע האחרון באתי במגע איתה מידי יום . יש לי נכדה בת חודש ונכדה נוספת בת שנתיים וחצי האחרונה חולה בנוירובלסטומה לכן לא חוסנה לחלוטין.
שאלתי האם נשקפת לשתיהן סכנת הידבקות אם יגיעו לבקר בימים הקרובים
בברכה קלריס בר און* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות במחלת הבעבועות רוח - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012שלום רב.
הקטנה מוגנת... (כי מערכת החיסון של אמא שלה מגנה עליה עד בערך גיל 4-6 חודשים).
אבל הגדולה לא.
ולכן. גם הקטנה וגם הגדולה שלא יבואו לבקר, כדי שאף אחת מהן לא תדבק או תעביר לשניה את אבעבועות הרוח.
בהצלחה והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווירוס או בקיעת שינייםגיל28/11/2012
שלום רב,
בתי בת שנה ושלושה חודשים,היום פתאום קמה בבוקר עם חום 39,איך ניתן לדעת האם ההחום הוא מבקיעת שיניים או שהיא חטפה ווירוס מסויים?
אם זה מבקיעת שיניים תוך כמה ימים זה אמור לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווירוס או בקיעת שיניים - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012גיל שלום.
מחקרים רפואים רבים שבוצעו עד כה לא מצאו קשר בין בקיעת שיניים לבין חום.
ולכן... קרוב לודאי שהחום נובע מסיבה אחרת.
ממליץ לפנות לבדיקת רופא.
בברכה,
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותאביטל27/11/2012
שלום רב.
ביתי בת 7 חודשים. מאז שהייתה קטנה היא פולטת כמויות מזון גדולות מאוד. כשהייתה בת כ-3 חודשים התחלנו לתת לה תמ"ל אינפמיל ,אולם כיוון שזה גרם לה לכאבי בטן חזרנו לתת תמ"ל אינפמיל. (עד גיל 3 חודשים היא ניזונה מתמ"ל אינפמיל+חלב אם).
היה נראה כי בחודדש האחרון היה מעט שיפור וכמות הפליטות קטנה, אולם בשבועיים האחרונים המצב החמיר והיא פולטת כמויות מזון גדולת מאוד. יש לציין כי הילדה חיונית ועולה במשקל (היא באחוזון 75 מבחינת המשקל).
הילדה החלה לזחול לאחרונה אך עדיין אינה יושבת. האם כשתשב כמות הפליטות תרד?
מה עליי לעשות בכדי לעזור לשפר את המצב? האם מומלץ לפנות לבדיקה רפואית?
תודה ,אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות מרובות - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012אביטל שלום.
לשאלתך, אכן מומלץ לפנות לבדיקת רופא. בעיקר כדי להעריך את כמות האוכל אותה היא אוכלת במהלך היום, המרווח בין הארוחות. יש להביא למפגש עם הרופא את הגרפים של הגדילה שלה (משקל) מטיפת חלב, הכי מעודכנים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעי מעייםמיכל27/11/2012
שלום,
אני בשבוע 38+5 להריוני וככל הנראה נדבקתי בתולעי מעיים. אני מתלבטת אם לקחת את הוורמוקס שכן יש לגביה חילוקי דעות בהריון. שאלתי היא- האם התינוק יכול להידבק בתולעים במהלך הלידה? במידה ונדבק- מה עושים עם תינוק בן יומו שנדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מעיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012מיכל שלום.
אל תתלבטי. אסור לקחת בהריון.
התינוק לא יכול להידבק ברחם ממך, כי התולעים במעיים שלך, ולא יכולות להגיע אליו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
מיכל28/11/2012שלום ד"ר קרן,
תודה על המענה
האם תיתכן הדבקה במהלך הלידה?
האם נתקלת במקרה כזה? ואם יתכן, מה עושים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/12/2012מיכל שלום.
לא מכיר הדבקה במהלך הלידה... ההדבקה בתולעי מעי היא פאקו-אוראלית, דהיינו עוברת מפי הטבעת של המזהם הראשון אל הפה של הנדבק... זה קורה בדרכים עקיפות ברוב המקרים, ככה שילד אשר מתנקה לא טוב, נוגע בפי הטבעת, סוחב איתו תולעת / ביצה ונוגע בדלת של השירותים, ובקירות, ובאוכל שלו (אם לא שטף ידיים). ילד אחר אשר נוגע באותם מקומות, ואח"כ מכניס את היד לפה - נדבק.
האם בזמן הלידה תהיה תולעת אשר תעבור ממך אל פיו של התינוק - סבירות נמוכה מאוד מאוד... אם כי אני מניח שקיימת.
בהצלחה. לידה קלה. ואל דאגה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקים מציקיםשלומית27/11/2012
הקטנה שלי בת שבוע וחצי. יש לה התקפי שיהוקים שגורמים לה למצוקה. אחרי כמה זמן היא מתחילה לבכות ולהשתנק. (לא כמו בספרים שקראתי ששיהוקים לא אמורים להיות מציקים)
זה מתחיל בעיקר כשמחליפים לה חיתול לסמוך לסיום ההנקה (לפעמים אין ברירה ואי אפשר לחכות).
אני לא מצליחה כמעט לעשות לה גרעפס אחרי יניקות אפילו שאני מנסה כמה דקות טובות, נדיר שיוצא משהו.
האחות בטיפת חלב אמרה שהשיהוקים זה דרך אחרת של הגרעפס לצאת ולנסות להניק אותה עוד כדי להעביר את השיהוקים. ההנקה אכן עוזרת..
אבל הייתי רוצה לדעת אם יש עוד דרכים לעזור לה כשזה קורה. במיוחד אם אני רוצה לצאת ולהשאיר אותה עם מישהו.
שמעתי על טיפות לימון, האם זה מותר בגיל כזה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוקים מציקים - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012שלומית שלום .
זה נורמלי לחלוטין.
לא מכיר את הטריק עם הלימון... אני לא ממליץ להוסיף את זה לכלכלה שלה בגילה הצעיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סינגולייר וחיסוןשירי26/11/2012
שלום, בתי נוטלת סינגולייר (אבקה, פעם ביום). שאלתי היא האם יש מניעה כלשהי לחסן אותה בחיסון גיל שנה בעת נטילת התרופה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת סינגולייר וחיסון - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012שלום רב.
אין כל מניעה.
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה. דחוף!!יעל25/11/2012
יש לי תינוק בן ארבעה חודשים לא יונק הכל תקין הגדילה, ההתפתחות.
הוא היה ישן בלילות ממש טוב לאחרונה בשבוע האחרון הוא היתחיל להתעורר כל שעתיים ממש בסוג של צעקות כאלה אפילו לא בכי, וגם ביום.
שמתי לב שנוא כן לואס את המוצץ בעצבנות וניראה לי שהוא מתחיל לסבול מהשיניים. לא יודעת מה לעשות.
הרופא אמר "ניראה לי שכן"
ואמר לוהוסיף לו יותר אוכל. .כרגע הוא אןכל 110 מל כשהעלתי לו ל140 הוא פשוט אחרי האוכל מקיא. ממש יוצא לא הכל.
מה לעשות אולי תאכלו לעזור לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
אלכס26/11/2012התינוקת שלי יונקת, ישנה לילות שלמים אבל בחצי חודש האחרון סובלת יותר ויותר ממשהו, הרופא אמר שהיא בריאה ואולי שיניים. היא לועסת את המוצץ בעצבנות, מתעוררת המון בלילה ולא מפסיקה לבכות, לא מסכימה להיות לבד בלול או על הבטן למרות שנהנתה מזה בעבר. איך אפשר לדעת בוודאות?
הרופא אמר שהחניכיים צריכות להיראות מודלקות. הן לא אדומות ונפוחות אבל בלמטה בצד אחד רואים כתם לבן ברור של שן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה םתשובה
יעל27/11/2012מחכה לתשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה םתשובה - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012שלום רב ליעל ולאלכס.
אי שקט יכול לנבוע מסיבות רבות. הנצת שיניים היא אחת מהן. רעב... רפלוקס... כאבי אזניים... זיהום בדרכי השתן... אבצסים באיזור הישבן... שערה כרוכה סביב האצבע... אפטות בפה... ועוד ועוד ועוד...
כל זה דורש בדיקת רופא.
לצערי אין פיתרון אחד מושלם כשאין אבחנה.
יש צורך במצבים כאלה לפנות לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןיעל24/11/2012
שלום רב,
בני בן 1.5, נכנס למשפחתון לפני חודש וחצי. אמנם התכוננו לגל מחלות, אבל דווקא הנזלת לא חולפת - כבר שלושה שבועות של אף דולף, שלושת הילדים האחרים במשפחתון כבר ״התייבשו״ מזמן. ניסינו טיפות פניסטיל - לא עזר.
יש משהו שניתן לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/11/2012גילי שלום.
אפשר לנסות לעזור לו ע"י מי מלח לא ף / אינהלציות של מי מלח / השכבה גבוהה במיטה / מכשיר אדים קרים והרבה הרבה סבלנות.
זו לא מחלה... ואם אין חום או מצוקה נשימתית, פשוט מחכים עד שזה חולף.
תרופות ליבוש נזלת לא מוכיחות את עצמן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)