מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשה לגבי הבת שלייפית20/11/2017
שלום , הבת שלי בת חודש וחצי, לפעמים מתעוררת לבד כל 4 שעות ואז נותנת לה בקבוק ואם לא אני מעירה אותה היא במשקל תקין. השאלה שלי אם צריך להעיר אותה? כשהיא אוכלת אחרי 4 שעות היא לא אוכלת כמויות קבועות אולי היא לא רעבה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאוריות
ד"ר הלית דורי30/11/2017יפית, כל אחד והתאוריות שלו. אבל בגדול, אם המשקל תקין והיא עולה במשקל, אז שינה זה דבר לא פחות חשוב ולכן תני לה לישון כמה שהיא רוצה. הרעב כבר יעיר אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשים ושבועייםסמדר19/11/2017
שלום.התינוק שלי בן 3 חודשים ושבועיים. נראה שבשבוע האחרון יש לו מעין ריגרסיה בתקשורת שלו איתנו.הןא היה מדבר ומקשקש עם כל מי שנתן לו תשומת לב ונראה שהוא פשוט הפסיק עם זה.הוא כן מאוד מחייך ואפילו צוחק אבל לא משמיע קול.דבר נוסף שמטריד אותי זה שהוא אינו מושיט ידיים לצעצועים.הוא מכניס את הידיים לפה כאשר מושיטים לו צעצוע ובכלל בזמן ערות לרוב הוא מוצץ את היד. האם נשמע לך תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים
ד"ר הלית דורי30/11/2017סמדר, הוא קטנצ'יק ושבוע אחד שהוא פתאום מתנהל אחרת יכול להיות קשר אפילו למזג האויר. תמשיכי במעקבים בקופ"ח ובטיפת חלב אם לאורך זמן (לפחות חודש) דברים לא משתנים שווה לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה וגובה סופי לילדהנועה16/11/2017
שלום. קבלת וסת בגיל 11 והשמנת יתר האם תיתכן עצירה בגדילה? גובה הילדה 154 האם זה יהיה גובהה הסופי? (הורים ממוצעים 165) האם יש דרך שתגבה עוד כמה סמ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום אחר
ד"ר הלית דורי18/11/2017נועה, זו לא שאלה לפסיכולוג התפתחותי אלא לרופא ילדים או אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתקן שגיאות כתיב או לא?מישל16/11/2017
הבת שלי לומדת עכשיו לכתוב ובאופן טבעי יש לה הרבה שגיאות כתיב. הגננת אמרה לנו לא תקן אותה כי זה יוריד לה את הביטחון העצמי אבל אני חושבת שזו הדרך הנכונה. אשמח לחוות דעת מקצועית בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיאות כתיב
ד"ר הלית דורי18/11/2017מישל, לא ציינת את גיל הילדה. אבל היות והיא בגן אני אניח שמתחת ל6. אז אכן לא לתקן. זה לא מה שחשוב, מה שחשוב זה שזה מעניין אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד של כמה שפותמיה14/11/2017
אמא שלי אמריקאית והיא מתעקשת לדבר עם הילדים רק באנגלית, חמותי רוסיה והיא מדברת עם הילדים רק ברוסית, אנחנו בבית מדברים בעיקר עברית (אלא אם אנחנו מדברים עם ההורים), מצד אחד אני מאוד רוצה שהילדים ידעו את שלוש השפות כשפת אם או כמה שיותר קרוב לזה, אבל אני חוששת שריבוי השפות בגיל צעיר יכול לבלבל אותם ואולי גם לגרום להם בעיכובים (מדובר על תאומים בני שנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי שפות
ד"ר הלית דורי18/11/2017מיה, בעיקרון אם אין בעיה שפתית במקור (מולדת) אז אין לילד בעיה ללמוד הרבה שפות. לפעמים זה מעכב את לימוד השפה במעט אך בכל השפות יחד ולא באחת מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לגבי הבת שלייפית11/11/2017
תינוקת שלי בת 3 שבועות היא לפעמים מתעוררת תוך 4 שעות ולפעמים קצת לפני ... השאלה אם היא לא מתעוררת המשקל שלה תקין . להעיר אותה?תודה רבה אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאוריות
ד"ר הלית דורי12/11/2017יפית, בעיקרון יש תאוריות שונות בנושא, אני דוגלת בכך ששינה היא דבר לא פחות חשוב ולכן לא להעיר. היא תתעורר אם היא רעבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת ידיים לצדדים - האם מדאיג?אליה07/11/2017
תינוקת בת חצי שנה כל הזמן זורקת את הידיים שלה קדימה אחורה ולצדדים, גם כשהיא הולכת לישון אז היא מטלטלת את הידיים עד שהיא נרדמת. האם זה משהו נורמלי או משהו מדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד"ר הלית דורי12/11/2017אליה, להרבה ילדים יש התנהגויות "לא סטנדרטיות" בכדי להרדים את עצמם. אם כל שאר הדברים בסדר, אז זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מתאפק שלא לבכותהודיה05/11/2017
הבן שלי בן 2.5 ממש מתאמץ שלא לבכות. אנחנו לא יודעים מאיפה זה בא לו, מעולם לא אמרנו לו לא לבכות ואני יודעת שילדים אחרים בגיל הזה בוכים כמעט מכל דבר ורק הוא ממש מתאמץ. למה זה קורה ואיך אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בוכה
ד"ר הלית דורי12/11/2017הודיה, בעיקר לשחרר, לא לעשות מזה עניין. להגיד שבבית שלנו מותר לבכות אם רוצים. ולעזוב את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד דופק את הראש במזרןרותם31/10/2017
הבן של גיסתי עשה את זה מגיל חמישה חודשים עד עכשיו, הוא בן שנתיים וגילו אצלו טפילים בגוף ברמה מוגזמת!! צריך לעשות בדיקת דם של טפילים במעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה?
ד"ר הלית דורי03/11/2017..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מנסה להתרומם לבדאנה29/10/2017
שלום, הבן שלי בן 3 חודשים. והוא מנסה להתרומם זה קורה כשהו בטרמפולינה, נשאן עליי (בגב שלו על הבטן שלי) וזה קורה לו גם הזמן מקלחת אני מרזיקה אותו ביד אחת את הראש ושוטפת בעלי עוזר לי אבל הילד מרים את הראש ואת הרגלייים ביחד. מה לעשות הבנתי שזה לא טוב להתפתחות איל אפשר למנוע את זה.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוטורית
ד"ר הלית דורי30/10/2017אנה, אני לא יודעת מהיכן שמעת שזה לא טוב, ולמה מנסים למנוע ממנו. אבל הייתי מתיעצת בנושא עם פזיוטרפיסטית. גם אם צריך למנוע ממנו לעשות משהו, צריך לדעת איך לעשות את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת הילד מגן רגילאוריה29/10/2017
הילד שלי בגן עירייה רגיל, אבל לאור המלצות של מטפלים שונים אני רוצה להעביר אותו לגן טיפולי. האם להעביר אותו עכשיו או לחכות לשנה הבאה? מה יגרום להכי פחות נזק רגשי הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גנים
ד"ר הלית דורי30/10/2017אוריה, זו עדיין תחילת השנה יחסית, ואיש אתם מוכנים להעביר לגן טיפולי, ויש מקום הייתי עושה את זה. בגן הטיפולי יעזרו לו במעבר יותר מכל גן אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על שש אצל תינוקת בת 9 חודשיםמרב25/10/2017
שלום
בתי בת תשעה חודשים. זוחלת גחון מגיל חצי שנה. עולה על שש ומתנדנדת מגיל שמונה חודשים אך לא זוחלת על שש.
לפני שבועיים העלתה עצמה לעמידה ומאז מנסה לעמוד בכל הזדמנות. נתפסת על כל צעצוע או רהיט לעמידה וגם עושה מספר צעדים (למשל בתוך המיטה שלה).
האם תקין? כיצד אפשר לעודד אותה לזחילה על שש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוטורית
ד"ר הלית דורי30/10/2017מרב, עד כה נשמע תקין, התפתחות הליכה עד גיל שנה וחצי נחשבת בגדר הנורמה. אם יש לך דאגה אחרת פני לפזיותרפיסיטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה התפתחותית לילד עם הורה אחדמורן24/10/2017
שלום רב,
אני שוקלת תרומת זרע ולהיות אם יחידנית. אחד החששות שלי הוא ההשפעה ההתפתחותית שיש על הורה אחד וללא דמות דומיננטית נוספת בחיים של הילד, עם הבאה בחשבון שלהיות הורה יחיד לוקח הרבה אנרגיות ואין גורם מאזן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד הוריות
ד"ר הלית דורי30/10/2017מורן, אין לשאלה שלך תשובה, כי זה עניין מאוד אישי ותלוי בהמון גורמים. את צריכה לדאוג שיש לך תמיכה כי לגדל ילד זה לא קל. ילדים גדלים במשפחות שונות וזה לא אומר מראש שהם יפגעו מכך התפתחותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עיכוב בעיבוד מידענטע22/10/2017
לפני כמה ימים ענית פה למישהו על עיכוב בעיבוד מידע אצל תינוק בן שנה ואמרת שם שכמו שזה עכשיו אז ככה זה יהיה גם בגיל 18.
הבת שלי בת 1.2 מתאימה לאותו התיאור בדיוק. האם עיכוב בעיבוד מידע זה בעצם סוג של דיסלקציה? סבלנות יש אבל אם אפשר לאתר את זה כבר מגיל כזה זה יכול להועיל לה ולנו מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסלקציה
ד"ר הלית דורי23/10/2017נטע, אני לא זוכרת מה היה גיל הילד שעליו דיברתי. אבל אי אפשר לאבחן דבר כזה בגיל שנה וחודשיים. גם לא ברור לי למה את חושבת שיש איטיות בעיבוד מידע בגיל כה צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווירון בגיל חצי שנהיוליה18/10/2017
שלום, התינוקת שלי בת כחצי שנה
טרם התחילה לזחול..
מסתובבת בציר
מסתובבת לצדדים ולבטן ומדי פעם מהבטן לגב.
יודעת לנוח על הבטן ואפילו התחילה בימים האחרונים להרדם מדי פעם על הבטן.
היום בבוקר היא התחילה לעשות אווירון על הבטן..
אציין שניראה שהיא עושה את זה שהיא מתלהבת ממשהו..
קראתי ברשת שזה לא טוב, האם זה כך?
אודה להתייחסותך
*צירפתי תמונה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוירון
ד"ר הלית דורי23/10/2017זו שאלה שצריך להפנות לפזיוטרפיסטית התפתחותית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)