מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוט בן שנה ו9 חודשיםפעוט בן שנה ו902/06/2017
בני בן שנה ותשעה חודשים ילד מאוד חייכן ואוהב רגוע רוב היום הוא נכנס לגן לפני שלושה חודשים עד אז היה בבית עם סבתות ואחת מהן דיברה איתו צרפתית
הוא עדיין לא מדבר קצת גיבריש ומשמיע אההה שרוצה להביע משהו
הוא מאוד אוהב טלוויזיה כאשר צופה בטלוויזיה הוא מנותק לגמריי ולשחק בפלאפון שלנו
לאחרונה התחלתי מאוד לדאוג שאינו מדבר
הוא תקשורתי מבין מה אומרים לו לפעמים מבצע את מה שמבקשים ולפעמים לא.
מצביע לאחרונה על דברים
שרוצה משהו מביא אלינו שנעזור שנקרא לו סיפור שנשחק איתו מבקש שנרים אותו על מנת להגיע למקומות מסויימים בבית
מוחא כפיים רוקד עוגה עוגה מתלהב מדברים מסויימים כמו אוטובוס או תוכניות שאוהב מנופף ידיים ומוחא כפיים כאשר מבצע פעולה כמו משחק או סוגר מכסה של צנצנת
כאשר רואה מכרים או ילדים של חברים או אחייניות שלי הוא מאוד נרגש
אשמח לקבל עצה מה אפשר לעשות לעשות על מנת לקדם אותו מבחינה שפתית פנינו למכון להתפתחות הילד אנחנו מחכים לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות שפתית
ד"ר הלית דורי04/06/2017למעשה שפה זה דבר שילדים רוכשים באופן עצמאי ומבלי שאנחנו נעזור להם בזה. וזה כולל גם בתים שבהם מדברים מספר שפות. ילד שאין לו קושי שפתי ירכוש את השפות השונות ללא בעיה מיוחדת. כאשר יש קושי, צריך לברר את המקור לקושי. כל סיבה לקושי מביאה לפיתרון אחר, ילד עם קושי שנובע ממשהו מוטורי צריך יותר עבודה מוטורית בהקשר השפתי, ילד עם קושי בהתארגנות צריך יותר עבודה על התארגנות וכך הלאה. לכן קצת קשה לענות על השאלה.
המשיכו לדבר איתו, אולי רצוי לבחור שפה אחת בשלב זה (ועדיף עיברית כי זה מה שהוא צריך במדינה שלנו), קראו ספרים ביחד שיימו חפצים ופעולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שנה ו9 חודשים
פעוט בן שנה ו914/06/2017תודה רבה על המענה
בשבוע האחרון הוא מנסה להוציא קולות לפעמים מג'ברש
לפעמים יוצאת לו מילה לא ככ מובנת ולפעמים הוא רק מזיז את השפתיים המצב הזה נראה לי מתסכל ועצוב לי לראות אותו זה תקין זה אומר שהוא כן מנסה לדבר?
ושאלה נוספת הוא לאחרונה החל לשים ידיים על האוזניים לפעמים שרואה טלוויזיה לעיתים בזמן שהוא מרוכז ממשהו הוא סבל בחודשים האחרונים מדלקות אוזניים ונוזלים רופא אאג מומחה אמר שהוא לא זקוק לניתוח זו תופעה התנהגותית הידיים על האוזניים? או שזה יכול להיות שוב כאב או גרד?אני חושבת שהשמיעה שלו נעשתה חזקה יותר והוא רגיש יותר מאחר והוא עבר תקופה של נוזלים
אשמח לקבל מענה על הנושא תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אזניים
ד"ר הלית דורי14/06/2017אני מציעה בשלב זה ללכת לרופא אזניים, לבדוק אם יש ירידה בשמיעה או בעיה אחרת. אם הדבר הזה ישלל צריך ללכת ליעוץ אחר. צרי קשר לאחר בדיקת רופא ואשמח להפגש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שנה ו9 חודשים
פעוט בן שנה ו914/06/2017תודה על המענה המהיר
לאיזה רופא אחר מלבד אאג? את חושבת שאולי זו דפןס התנהגות האם אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגות
ד"ר הלית דורי15/06/2017הייתי הולכת לבדיקת שמיעה, ואת זה לדעתי עושים דרך רופא ילדים.
אמא יקרה, כאשר נולד ילד נולדת אמא ונולדת דאגה. זה חלק מהעיסקה. אז אני לא יכולה להגיד לך לא לדאוג כי זה לא יעזור - את כבר דואגת. אבל את עושה את מה שצריך - הולכת ובודקת ושואלת שאלות. אז את בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת נרדמת רק כשהיא מנענעת את הראשהדר01/06/2017
התינוקת שלי מצליחה להרדים את עצמה רק כשהיא מנענעת את הראש מאוד חזק ימינה ושמאלה וזה ממש מטריד אותי. זה יכול לגרום לה לנזק? ויכול להיות שזה אומר שיש לה איזו בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות
ד"ר הלית דורי02/06/2017הדר, בקשר לנזק, השאלה היא עד כמה חזק היא מנענעת את הראש. וגם אז אני לא בטוחה שהיא עושה נזק. אם זה הקושי היחיד הייתי עושה נסיון לשנות את האופן שבו היא נרדמת. זה נשמע כאילו היא צריכה תנועה וסטיבולרית מאוד חזקה בשביל להרגע. אני לא יודעת בת כמה היא, ולכן קצת קשה לי להמליץ על דרך לעשות את זה. אבל את הפעילות הזו צריך לעשות במשך היום בשביל שתגיע רגועה יותר לשינה.
בכל מקרה מי שהכי טוב להתייעץ איתו זה מרפאה בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיזם או סתם עיכוב התפתחותי?אבי30/05/2017
שלום,בני אובחן בגיל שנה וחצי כאוטיסט בעל תפקוד גבוה עקב כך ואהב לשחק לבד. כיום הוא כל הזמן מחפש חברה למשחק ומדבר בלי סוף בגיל 4 וחצי.
לא סיפרנו לאף אחד מהמשפחה המובחנת על האבחון ואף שיש משלבת סמויה בגן ההורים לא חושדים שיש ילד אוטיסט ולא אף אחד ממכרנו שום סימן חיצוני .
לדעתי הילד לא בספקטרום, האם הגיוני ילד בספקטרום קרוב לגיל 5 ואף אחד ממכריו ומשפחתו המורחבת לא רואה ולא מנחש .? או שכנראה האבחון היה שגוי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי אבחנה
ד"ר הלית דורי01/06/2017אבי שלום, כאשר עושים אבחון מהסוג הזה בגיל כל כך צעיר (שנה וחצי) יש סיכוי מסויים לטעויות או בילבול בין אבחנות במיוחד אם החשד היה לאוטיסט עם תפקוד גבוה.
בכל מקרה אתם צריכים לגשת לחדש את האבחון של הילד לקראת העליה לכיתה א', אז אפשר ללכת ולבדוק את הדברים מחדש.
אבל הנה כמה דברים לחשוב עליהם:
ראשית, ילדים על הספקטרום בתפקוד גבוה מאוד רוצים חברים. הקושי שלהם לרוב הוא איך ליצור קשרים חברתיים. הם צריכים עזרה במקום הזה. ואם למדו איך לעשות את זה בגיל 4 עם בני 4, הרי שבגיל 7 יהיה צורך ללמד אותם הכל מחדש כי ילדים בגיל 7 יוצרים קשר בדרך שונה. והם, לצערנו, לא מצליחים ללמוד את זה לבד.
שנית, רוב הילדים בתפקוד גבוה מדברים בלי סוף, הם בדר"כ מאוד חכמים ומצליחים להרשים בעיקר את המבוגרים בשפה הגבוהה שלהם. מה שהם לא מצליחים כל כך להבין , זה איך להתאים את מה שהם רוצים להגיד לנושא שכרגע מדברים עליו (וישנן עוד דקויות).
ודבר אחרון, ומבלי להכיר אתכם ומשפחתכם, אתה צריך להבין שאם אתה הסתרת מידע מהמשפחה והסביבה, יש סיכוי שגם הם לא משתפים אותך במה שהם חושבים על הילד שלך. לכן זו אינה אינדיקציה לקשיים של הילד.
ולמרות כל מה שאמרתי, אני נוטה תמיד להקשיב לרחש ליבם של ההורים, תמיד יש שם משהו חשוב. ולכן אם אתה מרגיש שזו אינה האבחנה (אולי יש אבחנה אחרת, אגב), לכו לבדוק את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 22 חודש לא מדבר ולא הולך עם עיכוב ניכר אך הבדיקות הנורולוגיות תקינותאוסקר30/05/2017
אב מודאג לתינוק בן 22 חודשים שהבדיקות הנורולוגיות שקשורות לפעילות המוח ו MRI (נעשה בגיל 20 חודש) תקינות אך לילד יש עיכוב התפתחותי ניכר בכל התחומים
נולד עם טונוס שרירים נמוך
רק בגיל חצי שנה החזיק ראש לבד ובגיל יחסית מאוחר התחיל להתהפך, להתיישב ולזחול לבד
אינו מדבר אלא ממלמל ג׳יבריש...מזמזם כל מיני הברות ....לאחרונה רק אמר אמאאא אבל אני לא בטוח שהוא מתכוונן לזה...
הוא לא הולך ,מסוגל לעמוד אך ורק תוך כדי אחיזה במשהו כמו שולחן , ספה אך מתעייף מהר וחוזר למצב ישיבה או זחילה
הוא לא מתעניין בצעצועים כלל וכלל ונוהג לשחק בהם בצורה לא שגרתית כגון לזרוק אותם במקום לבנות למשל....
נוהג להפיל את האוכל והשתייה לעיתים קרובות (מחזיק בכוס שלו לבד ואוכל לבד אך ורק כשזה חתיכות שלא דורשות להחזיק כפית אלא ביד
הוא מאוד קשור אליי ולאשתי ולוקח לו זמן להיפתח לאחרים ונוהג לבכות כשהוא בידיים לא שלנו ....
מאוד חייכן ומאושר רוב הזמן....מתגלגל מצחוק המון פעמים במהלך היום (לעיתים רק מלראות אחד מאיתנו צוחק....)אינו מתלונן הרבה ומאוד נוח , יש לו קסם ויופי שגורם לאנשים זרים לעצור אותנו כל הזמן ולהתפעל ממנו....
מאוד רגיש ברגע שמשמיעים לו מוסיקה ואוהב להקשיב למוסיקה ולהתנועע תוך כדי תוך כדי שהוא על הידיים שלי
נוהג למשוך בשיער ולשרוט ולצבוט....ולא לומד למרות ניסיונות חוזרים ונשנים
היות ולפי הבנתי הבדיקות אינן יכולות להעיד על אוטיזם הלכנו לרופאה מומחית בהתפתחות הילד שאישרה שאין לו אוטיזם והיות שהבדיקות של המוח תקינות הרי זה רק עניין של זמן וסבלנות.....
אני מבולבל ומתוסכל כי אני מרגיש שהפער בינו לבין תינוקות בגילו רק הולך וגדל והאופוריה שהיתה לי אחרי הבדיקות מתחילה לפנות את מקומה לתחושות פחות נעימות...וחרדה גדולה
מבחינת אישתי הבדיקות תקינות...אישרו שהוא לא אוטיסט .הוא ילד מאוד מיוחד והפער ייסגר....
ראוי לציין שאיני מתגורר בארץ כרגע (אנחנו מדברים איתו עברית) והתינוק מטופל במרכז להתפתחות הילד באזור מגורינו במשך חמישה חודשים פעם בשבוע אך איני רואה שיפור משמעותי
מה עושים מכאן? לחכות? לללכת לחוות דעת נוספת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחותי
ד"ר הלית דורי30/05/2017אוסקר שלום, לצערנו הרב אוטיזם אינו הקושי ההתפתחותי היחיד שיש לילדים. (ורק למען הצדק עם הורים לילדים עם אוטיזם חשוב לדעת שזה לא גזר הדין הכי נוראי שיש, לאוטיזם יש היום הרבה טיפולים ואפשר לקדם את הילדים מאוד).
נחזור אליכם, לצערנו מדע הרפואה עדיין לא עד כדי כך מפותח (אם אפשר להאמין) שהוא יכול להסביר את הסיבה לכל עיכוב התפתחותי. וזה אומר שבמרבית המקרים, ההדמיות השונות והבדיקות הגנטיות, עדיין לא יכולות להסביר מדוע ילד מתעכב התפתחותית. לצערי אנחנו רואים הרבה ילדים עם עיכוב התפתחותי רב תחומי ולא יודעים להסביר למה.
לא אמרת לי אם הילד נולד פג, באוכלוסיות של פגים, ובעיקר פגים שנולדו בשלב צעיר מאוד יש יותר עיכובים התפתחותיים.
אחרי שאמרתי את כל זה....
זה שלא יודעים מה הסיבה לא אומר שאין איך לקדם את הילד. בנית מערך טיפולים אינו קשור למקור הבעיה. הילד צריך טיפולי פזיותרפיה (לנושא ההיפוטוניה שלו), טיפולי קלינאית תקשורת המומחית בפעוטות לעיכוב השפתי, ומרפאה בעיסוק לכל תחומי המוטוריקה העדינה שאתה מתאר. בגיל הזה המוח מאוד גמיש ועבודה אינטנסיבית מקדמת מאוד.
לא אמרת לי בכמה מאחר הילד, אבל לפי רוח הדברים שלך העיכוב הוא גדול מאוד ולכן טיפולים פעם בשבוע (אלא אם מדובר ביום שלם של טיפולים) נשמע מעט מידי. אולי אפשר לעבות עם טיפולים פרטיים?
אם הייתם בארץ, יש להניח שאם העיכוב הוא גדול, הילד היה נכנס למסגרת מעון יום שיקומי ומקבל טיפולים אינטנסיביים כל יום במשך 6 ימי השבוע ואתם הייתם יותר חופשיים להיות ההורים שלו במשרה מלאה - כי ילד זקוק גם להורים אוהבים ולא רק מטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אוסקר30/05/2017דוקטור הלית
ראשית. תודה רבה על תגובתך המהירה
התינוק שלנו נולד בדיוק בזמן....אפילו איחר ביום בלידה קיסרית
גם בני בכורי נולד בניתוח קיסרי, והתפתח ממש מהר
בגיל עשרה חודשים כבר הלך ובגיל שנה וחצי דיבר ואמר משפטים מורכבים, היום בן 7 עם התפתחות תקינה לחלוטין
אני אשתף את אשתי בהתכתבות ובאופציה של מעון יום שיקומי
אינני בטוח שזה קיים כאן בצרפת ומי אכן זכאי להיות שם כי כמו שציינתי הבדיקות היו תקינות ורופאה שללה אוטיזם אז מבחינת המערכת וההמסד התינוק שלנו זקוק אך ורק לתמיכה של המרכז הנוכחי , אבל אני לא יכול לשקר לעצמי עם כל הקושי שבעניין ולהמשיך להאמין שזה לבדו יספיק. נבדוק את כל האופציות הקיימות כולל רפואה פרטית. אני אכן מרגיש שהפער גדול.
ציינת שהמוח בשלב הזה עדיין גמיש ועבודה אינטנסיבית מקדמת. מתוך סקרנות....מתי המוח מתחיל לאבד מגמישותו או במילים אחרות כמה זמן יש לנו....לסגור את הפער תוך כדי יעילות מקסימלית של גמישות המוחֵ
המון תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחץ
ד"ר הלית דורי30/05/2017אוסקר, הכי חשוב לא להכנס ללחץ. יש זמן ויש מספיק זמן. אין לי תשובה מדוייקת לשאלה שלך, כי אין תשובה. אנחנו יודעים שהמח מתפתח עד גיל 25 לערך. זה לא אומר שבגיל 24 הוא יהיה גמיש כמו בגיל 3. וזה גם לא הפקטור היחיד שצריך להתחשב בו.
בקיצור, יש לכם כמה שנים טובות, קל יותר להתחיל עכשיו כשהוא קטן ואתם יותר בשליטה על סדר היום שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוסקר01/06/2017תודה רבה דוקטור הלית
אני מנסה בכל כולי להישאר אופטימי ולא להיכנס ללחץ. זה מאבק ....😀אבל אני לרוב מנצח בו גם אם לוקח יום יומיים להרים את עצמי בחזרה
התחלנו לבדוק אופציות של מעון יום שיקומי כמו שהמלצת
מצאנו משהו שהוא מסגרת יומיומית לילדים מגיל 3 וזה רק למי שבעצם כבר הוגדר על ידי המערכת כילד עם מוגבלות שכלית או אוטיזם....כך שזה לא מתאים
עובדים על קביעת פגישות עם הרופא המשפחתי , הרופא האחראי המטפל בילד שלנו מטעם המרכז שמטפל בו עם פיזיותרפיסטית וקלינאית תקשורת....עם הרופא הנורולוג שהיה אחראי על הבדיקות הנורולוגיות שהיו תקינות ובדיקות גנטיות שהוא המליץ עליהם במידה ולא יתגלה כלום בבדיקות של המוח....
.....אפילו הסכמתי ללכת למיסטיקנית שבלי לראות את הילד שלנו קבעה שמה שמפריע לו להתפתח זה הכוחות על המיוחדים שיש בו.....
😀 ושהוא זן חדש של אנושות.....הלוואי....מבטיח לשתף אותך ואת עולם המדע אם יתגלה שהיא צודקת....
שאבתי עידוד מהתגובה שלך ואני תקווה שדברים יתחילו להשתפר
תודה רבה....
אוסקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסה של חפצים לפהשרי28/05/2017
האם הכנסה של חפצים לפה זה שלב הכרחי בהתפתחות הילד? תינוקת בת 10 חודשים שנראה שמגיבה לסביבה אבל לא מכניסה חפצים לפה, מה יכולה להיות הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבים התפתחותיים
ד"ר הלית דורי28/05/2017שרי שלום,
כל שלב התפתחותי הוא חשוב במידה כזו או אחרת. אבל אם הילד אינו עובר אותו זה עדיין לא מעיד בהכרח על בעיה. ראשית אם זה הדבר היחיד שאיתו יש בעיה, סביר להניח שניתן להניח לזה.
אבל אם יחד עם זה יש בררנות באוכל או קושי בתפיסת חפצים או כל קושי אחר הייתי בודקת את הנושא. עדיין יתכן וזה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותי של ילדה בת שנתיים וחצינטלי26/05/2017
שלום. יש לי נכדה בת שנתיים וחצי. הרופא להתפתחות הילד כתב שתפקוד שפתי לפי CLAMS 73%, תפקוד ביצועי לפי CAT 86%, קשב למטלות טוב עד מאוד. הוא כתב שיש לה עיכוב התפתחותי ו"שעולה בהחלט אפשרות של חינוך מיוחד".
על מה מעידים התוצאות של שני המבחנים האלה ומדוע הוא מיד מדבר על חינוך מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחוני סקר של רופאים התפתחותיים
ד"ר הלית דורי28/05/2017סבתא נטלי שלום, ראשית חשוב להפנות את השאלות הללו אל הרופא עצמו, התפקיד שלו הוא גם להסביר את המשמעוית ולהדגים בהתאם לבמחן שהוא העביר.
היות ועיכובים התפתחותיים לא ניתן לבדוק בבדיקת דם, עושים את זה עם מבחנים שיש להם נורמות בהתאם לממוצע באוכלוסיה. זה אחד מהמבחנים שרופאים התפתחותיים עושים בהם שימוש. יש להניח ששאל אתכם ובדק מספר דברים מול הילדה ולפי זה יצאו המספרים הללו.
אם הנכדה בת 30 חודשים כרגע (כפי שכתבת) הרי שלפי מה שיצא היא מתפקדת בתחום השפתי לפי גיל 22 חודשים - כלומר עיכוב של 8 חודשים.
בתחום הביצועי (שזה מוטורי וקוגנטיבי יחד) היא מתפקד קצת יותר טוב בהתאם לגיל 26 חודשים, כלומר עיכוב של 4 חודשים.
עיכוב שפתי של 8 חודשים מצריך איזה חשיבה על מסגרת טיפולית. המסגרת הכי מקיפה ושאינה מצריכה את ההורים להתרוצץ אחר טיפולים היא מסגרת של גן קטן שיכול לבנות תוכנית התערבות ספציפית לנכדה שלך. מכאן ההמלצה של הרופא.
זה לא מחייב אתכם, אבל זה לא אומר שזו עצה לא טובה. אם זה רופא פרטי הייתי נגשת עכשיו למכון התפתחות הילד של קופ"ח שלכם בכדי לעשות הערכה מקיפה יותר - אצל קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק ויתכן אף פסיכולוג/ית התפתחותי/ת.
ככל שההתערבות נעשית בגיל צעיר יותר, כך הסיכוי להתקדם בצעדים גדולים יותר גדול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחמש שלא מדבר מילהשלי26/05/2017
הילד שלי בן שנה וחמש התחיל בגיל עשרה חודשים לדבר מילים כמו:אבא,אמא,תודה ואת זה ובגיל שנה זה הפסיק ורק מלמל היום לא מדבר מילה ולא ממלמל.
הוא יוצר קשר עין,מחיך,צוחק,עושה כפיים והולך עם להחזיק וזהו.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא מדבר
טובי פלד26/05/2017הי
כדאי להתייעץ עם התפתחות הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיות ואבחון לקויבילי25/05/2017
שלום הלית,
הבן שלי בן ה-7 הוא ילד מאוד רגיש מצד אחד ומצד שני הוא מאוד שתלטן ודומיננטי ויש לו בעיות חברתיות שונות. שלחו אותנו לאבחון והמאבחנת הכריזה שיש לו בעיות קשב וריכוז והמליצה על כדורים. אמנם לילד שלי יש בעיות, אבל קשב וריכוז היא לא אחת מהן, נהפוך הוא, הוא יכול העסיק את עצמו שעות בקריאה ובמשחק. השאלה היא מה עושים עכשיו, כי אבחון כבר יש והוא שגוי ולילד עדיין יש בעיה. יש לציין שאנחנו לא גרים בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד"ר הלית דורי29/05/2017בילי שלום, היות ואני לא מכירה את המקרה יהיה קשה לי לשפוט את האבחון. אבל מה שאת יכולה לתמיד לעשות זה לקחת חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות או התקפי זעם לגיטימיים?הורים מודאגים23/05/2017
ילדה בת 3 נוטה להתפרצויות זעם רבות. היא רבה מכות עם ילדים בגן, היא מפילה דברים על הרצפה והיא בוכה ומייללת המון. אבל כשהיא רגועה היא מקסימה וחברותית. אנחנו עכשיו בהריון שני, היא עוד לא יודעת על כך, ואנחנו חוששים שההתנהגות שלה יכולה לפגוע פיזית בתינוק כשהוא יוולד. האם ההתנהגות שלה היא לגיטימית לגיל כזה או שיש פה משהו שצריך אבחון וטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרציות זעם
ד"ר הלית דורי24/05/2017הורים מודאגים שלום, כעס הוא רגש טבעי ותקין. מה שאולי קשה כאן זה העוצמות. האם הילדה התנהגה כך מאז שהיתה קטנה (יותר)? או שזה משהו שקורה יותר לאחרונה?
ואם יורשה לי, באיזה שבוע אתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך אצל בן חודשיים וחצידנה20/05/2017
הבן שלי בן חודשיים וחצי, התחיל לחייך בערך בגיל שבעה שבועות. הוא מחייך וממלמל לבובות במובייל שלו, הוא מחייך כשאנחנו מדגדגים אותו ומשמיעים לו קולות ויש לו איזו נקודה מסוימת על הקיר שהוא מחייך אליה בזמן החלפת חיתול. אבל כמעט תמיד החיוך הוא כלפי משהו חיצוני כאילו ולא אלינו ישירות. קורה לפעמים שהוא מסתכל עליי או על בעלי ומחייך, אבל זה די נדיר. האם זה משהו שיגיע בהמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד ראיה
ד"ר הלית דורי21/05/2017בגיל חודשיים וחצי לא כל יכולת מיקוד הראיה התפתח. הייתי מחכה עוד, אם עד גיל ארבעה חודשים זה לא מסתדר, גשי בשלב ראשון לבדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשיםמיכל19/05/2017
האם אפשר לתת מטרנה 150 ממ ושתיים וחצי כפיות מטרנה
ושאלה שנייה אמא שלי נתנה לילדה בבקרים על 150 ממ מים 2 כפיות מטרנה, האם הדבר יכול לפגוע בהתפתחות התינוקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה
ד"ר הלית דורי21/05/2017מיכל, לא רשמת בן כמה הילד? האם זו התזונה היחידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי מעבר לחו"ל לתקופה קצרהיאנה18/05/2017
שלום הלית!
אני ובעלי מתמודדים על דילמה שאולי תוכלי לעזור לנו. בעלי צריך לסוע מטעם העבודה לחו"ל לתקופה של יותר מחצי שנה אבל כנראה פחות משנה. יש לנו שני ילדים, שנה וחצי ושלוש וחצי. אנחנו בדילמה אם אני והילדים ניסע איתו או שהוא יסע בלעדינו ואז הוא לא יהיה פה תקופה מאוד ארוכה. מה עדיף מבחינת הרגשות והתפתחות של הילדים, להוציא אותם מהמסגרות לתקופה קצרה יחסית או מצד שני לא להיות עם אבא שלהם תקופה ארוכה יחסית. נשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה
ד"ר הלית דורי21/05/2017יאנה, השאלה היא עד כמה הילדים קשורים למערכת החינוך והחברים שלהם. הילד בן השנה וחצי, יש להניח לא כל כך מחובר אז השאלה היא בעיקר לגבי הילד בן שלוש וחצי. אם יש לו חברים אז אולי זה לא הכי נכון לנתק אותו לחצי שנה ואז לחזור. הניתוק יהיה קשה וגם החזרה. מה גם שאני לא יודעת מה התוכניות שלך לגבי השהות בחו"ל האם את רוצה להכניס למסגרות שם או להשאר איתם בבית.
לגבי הקשר עם האב - אם עושים את התהליך נכון אז אפשר להסביר לילדים את המצב ולעבור את התקופה בצורה בסדר יחסית.
אם אין מערכות יחסיים וגן שהילד מכיר וטוב לו שם, אז אפשר לנסוע יחד ושתהיי עם הילדים בתקופה הזו (לא תעבדי ולא תכניסי למסגרות חינוך אחרות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפסתי את הילדה משחקת עם איבר המיןשרי16/05/2017
הבת שלי וחברה שלה מהגן שיחקו יחד בבית ופתאום ראיתי שהן מורידות את התחתונים ומשחקות עם איבר המין שלהן, כל אחת לעצמה. כשכנסתי לחדר הן ישר התלבשו חזרה ושיחקו כאילו שום דבר לא קרה. דבר שמעיד על זה שהן חשו בושה לעשות את זה לפניי. מה זה אומר? זה תקין בגיל גל כך צעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות
ד"ר הלית דורי17/05/2017לא כתבת את גיל הילדה, אבל אני מניחה שאיפשהו בן גיל 4 ל 5. זה לגמרי תקין ולא מעיד על בעיה כלשהי חוץ מהעובדה שהיא ילדה סקרנית. כל אמירה שלילית על הדבר תביא תחשובה שיש משהו בגוף שלה שהוא לא בסדר ואת זה אנחנו לא רוצים.
הייתי אומרת לה שאת שמחה שהיא סקרנית, ושזה בסדר אם היא נוגעת לעצמה בגוף אבל שאת חושבת שהיא צריכה לעשות את זה כשהיא לבד בחדר ועם עצמה. כי זה לא דברים שאנחנו עושים לפני אנשים אחרים.
עושה רושם שהיא מבינה את זה, אבל חשוב לחדד. ובאותה הזדמנות להסביר לה שלאף אחד אחר אסור לגעת בגוף שלה אלא אם אמא או אבא מרשים (למקרה שמדובר בבדיקת רופא נניח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשים את הילד מול המסך?ליאת14/05/2017
יש לי ילד בן שנתיים וחצי שהוא מאוד אוהב טלוויזיה, ואני מרשה לו אבל במידה לזמן קצוב בזמן שאני מכינה לו ארוחת ערב. ילדתי לפני חודש ואני צריכה את הטלוויזיה כ"בייביסיטר". השאלה היא אם טלוויזיה באמת מעכבת את ההתפתחות שלו או שיש זמן מוגבל ומומלץ לצפייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלויזיה
ד"ר הלית דורי14/05/2017ליאת, עוד לא שמעתי על ילד אחד שלא אוהב טלויזיה/טאבלט/טלפון/מחשב. אבל היום יש כבר מחקרים שונים שמדברים על כך שחשיפה מוקדמת למכישירים הללו משפיעה לרעה על התפתחות הילד. מכיוון שמרבית הילדים שגדלו מגיל מאוד צעיר עם המכשירים הללו הם היום עדיין צעירים, ויש עוד גורמים המשפיעים על התפתחות הילד, קשה מאוד לבודד את המרכיב הזה משאר המרכיבים ולומר את זה בודאות. לכן הרוב בגדר השערות וספקולציות.
הנה כמה דברים שאנחנו כן יודעים. כמות הגירויים שהילד רואה בשניה אחת על המסך היא גדולה יותר מזו שקיימים במציאות (כמות הצבעים, הדברים שזזים, הקולות וכו'). בתחילה זה מרתק את הילד, לאחר מכן הוא מסתגל לעבד כזו כמות של גירויים ואז צריך את זה גם כאשר אינו צופה בטלויזיה. מכיוון ששום משחק משותף עם ילד אחר או אפילו ילדים אחרים, לא יכול לעולם לספק את כמות הגירויים הזו, הוא ישתעמם מהר מאוד ויעדיף את הטלויזיה/טאבט וכו' על פני אינטראקציה עם ילדים או משחק פאזל. הצפיה בטלויזיה היא פאסיבית ולכן גם לא תעודד את ההתפתחות השיכלית שלו.
אז אחרי שקצת הפחדתי בואי נדבר על החיים האמיתיים. בחיים הללו יש טלויזיות וטאבלטים. ויש רגעים שזה אמצעי קל ונוח לעזור לנו להעביר את הזמן עם הילד, ללכת לשרותים ועוד כאלו.
אז מה שחשוב זה מינון.
מגיל שנה עד שנה וחצי הייתי מנסה להמנע מזה לחלוטין.
משנה וחצי עד שלוש הייתי מחלקת מקסימום שעתיים של צפיה במהלך היום ברגעים שאין ברירה (בכל מקרה לא שעה ובטח לא שעתיים בישיבה אחת).
מגיל שלוש הייתי מנסה לשמור על השעתיים הללו, אבל אני מודה שאני נוטה להאמין שזה בלתי אפשרי (סרט מצוייר הוא שעה לפחות).
מה הרווח שלך אחרי כל המאמץ? סיכוי גבוה יותר שיהיה לך ילד שיודע להעסיק את עצמו (ותוכלי לנוח מבלי לתת לו טלויזיה), יהיה רגוע יותר, ויצור חברויות בקלות. וזה יהיה כך לכל החיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לב שנתיים ותשעה חודשים מודאגתאמא מודאגת12/05/2017
היי שלום.
בני בן השנתיים ותשעה חודשים לא מדבר שוטף
לצורך הדוגמא אומר 'אמא גלידה' לא אומר 'אני רוצה גלידה' במהלך השבוע האחרון ננשך פעמים בגן ולטענת המטפלת היא אומרת בגלל שהוא לא יודע לבטא את עצמו אז הוא לוקח. בשפה שלה הוא חוטף.
או שהיא אומרת שהם יושבים בגן בשולחן קבוצה של ילדים הוא קם לה כמה פעמיים והיא מחזירה אותו. יש לציין שבבית כל מה שאני אומרת הוא עושה. יש מעידות לפעמים שזורק דברים באוויר.
יש סיבה לדאגה?? לקחת לאיבחון ? אני מאוד מוטרדת אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון כן או לא?
ד"ר הלית דורי12/05/2017הדברים שמתוארים לא בהכרח מתקשרים אחד לשני. יתכן ולכולם יש איזה רקע משותף, אך קשה מאוד מהתאור הקצר כאן לדעת מה הוא.
הוא לא נשמע לי מאחר בדיבור, בעיקר כי מה שאת מנסה להסביר שאם יש קושי הוא תחבירי ולא ברכישת השפה. זה דברים שלוקחים זמן ולכל ילד יש את הקצב שלו. הוא עדיין בטווח הנורמלי.
הוא לוקח חפצים מילדים אחרים כי הוא בן שנתיים ותשעה חודשים, וזה מה שהם עושים, בעיקר אם זה הולך להם. הייתי מעדיפה שלא ינשכו אותו, אבל זה אמור להיות משהו שילמד אותו להפסיק. (חוץ מזה צריך גם להעיר להורים של הילדים הנושכים - אם כי שוב גם זה מעיד על כך שהם לא מצליחים להביע טוב את עצמם ולכן נושכים). אולי זמניות יותר גדולה של הגננת באזור יכולה למנוע מהסיטואציה להגיע לכך?
יתכן והוא קם מהכיסא יותר מילדים אחרים, בגיל שנתיים ותשעה חודשים זה לא מעיד על הרבה, רק שהוא ילד פעיל יותר מהאחרים.
ויחד עם כל משאמרתי כאן - יתכן ואת כל הדברים ניתן להסביר אחרת (משהו תחושתי משהו רגשי). אני לא מכירה את הילד ואת הסיטואציה. אם בלבך את מרגישה שיש קושי (ואני נוטה לסמוך על אינסטיקטים של הורים) אז התיעצות היא דבר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)