מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ והכוונה אחרי לידהוואיל עווד16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יעוץ
ד"ר הלית דורי16/10/2017מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה מגיב באיחורשימי15/10/2017
תינוק בן שנה מגיב בדיליי להתרחשויות סביבו, עושים לו "ביי" והוא מחזיר רק אחרי איזה 2 דקות, קוראים בשמו והוא מגיב רק אחרי כמה שניות... האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מאוחרת
ד"ר הלית דורי16/10/2017שימי, יש ילדים שקצב עיבוד המידע שלהם איטי יותר. הוא לא ילד יחיד עם זה בעולם. זה דורש מכם ומהסביבה לאפשר לו זמן ללמוד דברים ולהגיב ולתת לו יותר זמן. זה נכון עכשיו וזה יהיה נכון גם בגיל 18.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים מכור למסכיםפלאפון08/10/2017
היי ערב טוב
פשוט איבדנו את זה הבן שלי בן שנתיים מכור לפלאפון איך אפשר לגמול אותו אשמח לקבל רעיונות הוא בפלאפון לא מתייחס לאף אחד מנותק לגמריי מהעולם נכון שלפעמים זה נוח שצריך לעשות משהו דחוף אבל זה איבד את הטעם הטוב ואני כבר ממש מודאגת מה אפשר לעשות כדי לגמול אותו מהמסכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממסכים
ד"ר הלית דורי16/10/2017הי, אם את מחפשת שיטה קלה לגמול ילד (או מבוגר) ממשהו שהוא ממש אוהב, אין שיטה כזו. מה היית עושה אם הוא היה מכור לליצר על קירות, היית מונעת את זה ממנו, לא מאפשרת לו גישה לצבעים לתקופה מסויימת. אז זה מה שצריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט מכור למסכים
פלאפון16/10/2017אני אגיד לך בכנות הייתי מעדיפה שיצייר על קירות ולא יהיה ככ מרוכז בפלאפון וטלוויזיה הוא ממש מתנתק מכולם שהוא צופה וזה ממש מרגיז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7 מריירתאורלי08/10/2017
ילדה בת 7 שדווקא לא ריירה המון כתינוקת התחילה בחודשים האחרונים לרייר. מבחינה פיזיולוגית רופאים אומרים שהכל תקין ולא מוצאים סיבה לריור מוגבר, עם כן מה זה יכול להיות מבחינה התנהגותית-פסיכולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור בגיל 7
ד"ר הלית דורי16/10/2017אורלי, לא נתקלתי בארוע כזה כמשהו התנהגותי. אבל אם בדקתם מול רופאים שונים (לא רק רופא ילדים) ואם אין דברים אחרים. הייתי מדברת איתה ושואלת אותה אם זה לא מפריע לה. בעיקרון אם כן, הרי שהמוטיבציה שלה לשנות את זה צריכה לעזור. אם זה לא עוזר, זה דורש ברור פסיכולוגי עמוק יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה לא מוכנה שירימו אותהיותם03/10/2017
בת שנתיים וחודשיים פתאום לא מוכנה שירימו אותה, אם מנסים היא משתוללת ובועטת. ככה שהכל תלוי בה, ללכת למיטה, לאמבטיה וכן הלאה.. מה גורם לזה ואיך אפשר להתמודד איתה מבלי להכאיב לה כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלא מוכנה שירימו אותה
ד"ר הלית דורי07/10/2017יותם, צריך לבדוק אם המקור לבעיה הוא התנהגותי או שזה משהו תחושתי. התנהגותי אומר שהיא באמת מרוויחה משהו. תחושתי אומר שזה לא נעים לה והיא מנסה לשלוט בסביבה כי המגע לא נעים לה.
בגלל שלא ניתן לדעת עכשיו מה המקור, קשה לתת עצה או תשובה.
אשמח לקבל אתכם לפגישת יעוץ - ניתן לכתוב מייל לתאום פגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת צורחת בלי סיבהאיילת01/10/2017
תינוקת בת 8 חודשים צועקת וצורחת בלי סיבה וגם הרבה פעמים היא לא מוכנה שאף אחד ייגע בה או ירים אותה על הידיים, עד מצבים שבהם אי אפשר להאכיל אותה, המצב מתחיל להדאיג מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות חושי
ד"ר הלית דורי07/10/2017איילת, נשמע שאולי יש סיבה שהיא צועקת יתכן ויש איזה קושי בויסות החושי של הילד. הייתי הולכת למרפאה בעיסוק שתבדוק את הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מדבר על עצמו בוף שלישיאורן28/09/2017
הבן שלי בן 4 מדבר על עצמו בגוף שלישי, ככה הוא מאז שהוא התחיל לדבר. לא משנה כמה אנחנו מנסים להסביר לו את ההבדלים הוא כאילו לא מבין. איך פותרים את הבעיה והאם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בגוף שלישי
ד"ר הלית דורי07/10/2017אורן הי, אם זה הדבר היחיד שיש קושי איתו. אז אני חושבת שזה משהו שישתנה כשהוא יחליט שזה משנה לו. אולי צריך לעזוב את ההערות, אולי הוא נהנה מתשומת הלב שזה יוצר.
דיבור בגוף שלישי לעיתים הולך עם אבחנות שונות, אבל זה לא משהו שעומד בפני עצמו. לכן אם זה הדבר היחידי, פשוט תעזבו את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחוק פעוט בן שנתייםפעוט בן שנתיים24/09/2017
היי הבן שני בן שנתיים כבר כמה פעמים ששמתי לב שהוא עייף הוא מתגלגל מצחוק לעצמו אתמול לדוגמא הוא בכה וצחק יחד שהיה לפניי השינה ממש התגלגלות מצחוק לעיתים מחייך לעצמו האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחוק
ד"ר הלית דורי24/09/2017הי, אם זה הדבר היחיד שנראה לך בעייתי ובשאר הדברים הילד מתפתח בסדר, אז הכל בסדר. כל ילד מפתח דרך משלו להרדם. זה מה שהוא מצא. יתכן ועם הזמן זה ישתנה אבל כל עוד הוא מרדים את עצמו - זה נהדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחוק פעוט בן שנתיים
צחוק פעוט בן שנ24/09/2017יש לו עיכוב שפתי שאובחן בהתפתחות הילד הוא בטיפול של קלינאית יש לזה קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחוק...
ד"ר הלית דורי24/09/2017אם זה שני הדברים, אז לא, אין קשר וזה עדיין לא משהו בעייתי.
אם יש דברים נוספים כמו קשיים ביצירת קשר, נטיה לשחק לבד או דברים נוספים - אז יכול להיות משהו שמחבר בין ההתנהגות הזו לדברים אחרים.
אבל, וזה אבל חשוב, זה לא ישנה כלום - אין מה לנסות לטפל בזה בשלב זה. כי זה לא משהו ששווה להשקיע בו כרגע וזה נפלא שהוא יודע להרדים את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחוק פעוט בן שנתיים
פעוט בן שנתיים24/09/2017הוא תקשורתי משחק עם ילדים איתנו ההורים הסבים בני משפחה מחפש תשומת לב מבין מה מבקשים או מדברים אליו
פשוט לפעמים אני רואה שהוא מחייך לעצמו והדרך הזו להתגלגל מצחוק בזמן עייפות או שהוא בוכה וצוחק יחד קצת הלחיצה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולות למידה מהירה לפני גיל שנתייםאורלי23/09/2017
האם זה תקין? בני בן 1.9 ומגיל מאוד צעיר התחלתי ללמד אותו החל מקולות של חיות(יותר מ15) שדיקלם בגיל שנה וקצת והיום הוא סופר ב3 שפות(עברית רוסית ואנגלית) וגם מדקלם abc ואת האלף בית. (הרבה בעזרתי וגם בעזרת הטאבלט) התפתחותו תקינה לחלוטין הוא בגן והוא ילד נעים ונוח. לעתים רחוקות כשקוראים בשמו בפעם הראשונה הוא לא תמיד מגיב ישר אלא ממשיך בעיסוקו. האם זה תקין שלא ישר מסתובב כשקוראים בשמו? ולפעמים ממש צריך להסיח את דעתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטליגנציה
ד"ר הלית דורי24/09/2017אורלי, ברמה הבסיסית ילד בגיל הזה צריך יותר להשקיע אנרגיה במשחקים וביחסים עם ילדים אחרים. אבל אם זה הדבר היחיד שקיים, שהוא לומר מאוד מהר ולפעמים לא עונה כשקוראים בשמו אז סביר שהכל טוב. לעומת זאת, אם יש עוד דברים למשל: אם הוא מעדיף לשחק לבד או יוצר קשר רק עם מבוגרים. אם הוא אומר את שמות החיות אבל לא אומר לך שהוא רוצה לשתות (כדוגמא) - אז הייתי הולכת לבדוק את הנושא - בשביל השקט הנפשי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשיםלין19/09/2017
שלום
הבת שלי בת 7 חודשים, מתהפכת בחופשיות לכל הכיוונים, מסתובבת על צירה לשני הכיוונים אבל לא מנסה כלל לדחוף את עצמה קדימה. היו כמה ניסיונות של להרים את האגן אבל זה לקח אותה אחורה ומיד הפסיקה ולא חזרה על זה יותר.
כשרואה חפץ קרוב אליה אבל לא בהישג יד מנסה על ידי התהפכות לנסות להתקרב אליו אבל כשמרגישה תסכול נכנסת למצב "אווירון" ובוכה.. אם אני שמה לה את הידיים על כפות הרגליים בשביל לתת לה קונטרה ושתדחף היא לא דוחפת בכלל. אם אני מחזיקה אותה בתנוחה אנכית עליי כן נועלת את הרגליים במעין עמידה עליי ויש לה כח
היא כאילו לא מוכנה לנסות להתקדם ואני שמה לב שמתחיל לתסכל אותה.
איך אפשר לעזור לה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
ד"ר הלית דורי19/09/2017לין, הדבר הכי נכון זה ללכת ליעוץ קצר אצל פזיותרפיסט/ית. הם יתנו לך כמה תרגילים ויש להניח שזה יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד איטי בן 5 ו 4 חודשיםרבאב16/09/2017
שלום רב,
הילד שלי בן 5 ו 4 חודשים, אין לו בעיות התפתחות כלשהם, הוא חכם מאוד ועצמאי אך אני מאוד סובלת מהאיטיות שלו במיוחד בזמן האוכל, האכילה שלו מאוד איטית..מוכן להישאר שעתיים ואולי יותר עד שיסיים את הצלחת שלו, לרוב הוא חוזר מהגן עם חלק גדול מהאוכל בקופסה כי לא הספיק לסיים!!! בד"כ אני שואלת אותו מה לשים לו בסנדוויץ' בכדי שיאכל מה שהוא אוהב אך לצערי דבר זה לא עזר, ניסיתי לדרבן אותו באמצעות תמריצים בכל מיני שיטות ע"מ שיזדרז באכילה כמו לוח חיזוקים, להבטיח לו ללכת למקום שהוא אוהב, לקנות לו משחק שהוא רוצה....אך גם ללא כל תועלת
חשוב להזכיר שבני (3 שנים) האכילה שלו נורמאלית והרבה פעמים אני ובעלי אומרים לבננו הבכור שיסתכל על אחיו בכך שהוא סיים לאכול והוא עדיין לא, למרות שאנו יודעים שזו איננה השיטה הנכונה אך אנו נקלעים למצב שבו העצבים שלנו נגמרו.
הגננת שלו הלחיצה אותי יותר כשאמרה לי שהיא שמה לב לאיטיות שלו ולאו דווקא באכילה גם בכל מיני פעילויות ואמרה לי שזה יכול להשפיע על יכולותיו ולהעיד על לקות למידה בעתיד!!!
נא לעזור לי מה אני יכולה לעשות, אני מאוד לחוצה מהנושא הזה ומרגישה חסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטיות
ד"ר הלית דורי19/09/2017רבאב, מן הסתם את מבינה שכל מה שאתם אומרים/עושים עד כה לא עוזר ולכן רצוי להפסיק ולרדת ממנו בנושא. אם את מודאגת בקשר לגדילה ומשקל, רצוי קודם לבדוק אם אכן יש בעיה רפואית ואם אין, אז לאכול יותר פעמים ביום ארוחות קטנות. מעבר לזה אם יש איטיות כללית שווה לבדוק, בעיקר לקראת כיתה א'. זה לא אומר שיש לקות למידה אבל זה אולי אומר שצריך לתת לו יותר זמן לעשות מטלות ועדיף שידעו את זה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם ובכי היסטרי בלילותעירית14/09/2017
שלום,
בני בן 1.5, מעל לחצי שנה החל לסבול מהתקפים בלילה המתחילים בבכי רגיל במיטה ויכול בשניות להגיע לבכי היסטרי נראה כמתאמץ לכך, צרחות ואף נראה עבני וכועס כשמציעים מים או כל דבר אחד, לעיתים מטיח על הריצפה בחוזקה את הבקבוק והמוצץ. התקף בכי בדכ אורל כחצי שעה בה לעיתים נרגע על ידי טלויזיה.
האם זה משהו מוכר? האם התפתחותי? או משהו שעלינו לבדוק בצורה כלשהיא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לאורך הלילה
ד"ר הלית דורי19/09/2017עירית, קשיים עם שינה הם דבר מוכר עד לגיל הבוגר. זה בדרך כלל לא עניין התפתחותי. צריך לעשות ברור למה מתעורר בכלל בלילה. ומעבר לזה הדבר נשמע מאוד התנהגותי. לדעתי אתם צריכים יעוץ, כי הדברים שאתם עושים מחמירים, לדעתי, את המצב. אשמח לעזור, אתם מוזמנים לקבוע פגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת שגרה בגלל החגיםהילי14/09/2017
הילדה שלי שנה שנייה בגן ומאוד קשה לה להסתגל בחזרה אחרי כל החופשים האלה. השבועיים האחרונים היו ממש קשים והיא עושה סצנות כל פעם שצריך להשאיר אותה בגן. עכשיו עם החגים השגרה שוב תשתבש ואני מפחדת שיהיה עוד יותר קשה להחזיר אותה לגן אחריהם. איך גורמים לה להסתגל בצורה נעימה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לשינויים
ד"ר הלית דורי19/09/2017הילי, אכן החופשים הללו משגעים את ההורים ואת הילדים. ואולי אם היא לא היתה מגיבה לזה כלל זו היתה סיבה לדאוג. השאלה העיקרית היא האם בכל חל שינוי בגן. אולי היא מכירה את המקום, אבל אולי יש ילדים שלא מכירה או צוות שחלקו התחלף. מה שחשוב שאתם (ההורים) תהיו סגורים עם עצמכם שהגן טוב ובסדר. כי אם אתם אומרים לה שבגן טוב, אבל חושבים אחרת היא תרגיש את זה. ואני אומרת את זה..כי את כבר מדברת על הפחד שלך (ובכלל לא של הילדה). אז אולי צריך לעשות חשיבה עם עצמך איך לשכנע את עצמך שהכל יהיה בסדר ושהגן בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בוכה וישנה המוןאיתי11/09/2017
שלום,
יש לתינוקת שלנו הסתגלות מוזרה לגן. כשאנחנו שמים אותה בגן ובמהלך השהות שלה שם היא מתנהגת כרגיל ואין שום בעיה מיוחדת. למעשה, לא הייתה שום הסתגלות (כבר שבוע) בלי בכי או קושי מיוחד. אנחנו שמים אותה בגן, נפרדים יפה והולכים. אבל ההתנהגות שלה בבית השתנתה, היא בוכה המון ולא נינוחה רוב הזמן. היא גם רוצה לישון הרבה יותר מאז שנכנסה לגן.
אין ספק שהיא מגיבה לשינוי. אבל אין לנו מושג איך אפשר להקל עליה או מה הבעיה שאיתה אנחנו מתמודדים.
נשמח לכל עצה טובה בעניין.
תודה.
נשמח לעצה טובה בעניין, מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת שנה
ד"ר הלית דורי19/09/2017איתי, רוב המעברים, גם אצל אנשים בוגרים הם תהליך שמעורר לחץ. כל אחד מגיב לזה אחרת. אני לא יודעת אם היא היתה קודם במסגרת גנית. אבל יתכן ואין לה קושי הסתגלותי כלל, אלא היא עיפה כי היא נדרשת לעשות דברים שלא עשתה קודם וגם יש סדר יום אחר.
אז הייתי מחכה לראות אם חל שינוי אחרי חודש. אם עדיין אין שינוי, שווה (רק למען השקט שלכם) להתיעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה קיבעון אוראלי?אורטל10/09/2017
הבנתי שלילדים שלא ינקו יש סיכוי גבוה לפתח קיבעון אוראלי, דבר שבעתיד יגביר את הסיכויים שלהם להיות מעשנים. אני לא הנקתי והילה שלי בת ה-6 כל הזמן מכניסה דברים לפה - לועסת את הקצה של העיפרון, מוצצת את השמיכה וכו'. האם זה אומר שיש לה קיבעון אוראלי ואיך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאה של חומר פסיכולוגי
ד"ר הלית דורי19/09/2017אורטל, לדעתי אם תמשיכי לקרא חומרים פסיכולוגיים בלי שיש לך רקע בנושא ונסיון, בסוף לילדה יהיה קיבעון אורלי וגם אחרים. המושגים הללו מורכבים יותר, ולא סתם פסיכולוגים לומדים 7 שנים לפני שהם מתחילים להגיד מילה אחת למטופל. אז, לשחרר ותני לילדה לגדול. הרבה ילדים שינקו לועסים קצה של עיפרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)