מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 6.5 שלא מבדיל בין אותיותאלי08/09/2017
בני בן 6.5 ילד פיקח ומתנהג הרבה מעבר לגיל שלו, מתחבר לילדים גדולים ממנו והשיח שלו בוגר ואופייני לילדים יותר גדולים, השנה הוא עלה לכיתה א' וניכר שהוא מתקשה להבדיל בין האותיות, כמה שאנחנו חוזרים ומשננים לו את ההבדלים בין האותיות ניראה שהוא לא מפנים, אשתי בהלם מעצם העניין שהוא ילד פיקח בד"כ אבל מתקשה בלימודים, עם 3 בנותיי האחרות לא חווינו את זה (בן אחרי 3 בנות) דיברנו עם המורה שלו והיא המליצה לעשות בדיקת אוזניים ועיניים ולבדיקת קשב וריכוז
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה
ד"ר הלית דורי09/09/2017אלי, לקויות למידה אינן קשורות בכלל לאינטליגנציה. זה משהו מולד ורוב הילדים עם לקויות אלו חכמים מאוד. אבל גם מתוסכלים מאוד, וזה החלק הבעייתי. כי הם מבינים שהם לא מצליחים. אז אני הייתי ממליצה על אבחון פסיכו-דידקטי (אם יש בעיות קשה וריכוז יעלו על זה באבחון הזה). האבחון יתן תמונה טובה יותר והסבר מדוע יש קושי ואיך אפשר לעקוף אותו. ממליצה על "מרכז אפשרויות" בתל אביב שם ניתן לעשות את האבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצה של בגדים וכרסום ציפורנייםדלית06/09/2017
בני בן הארבע, החל למצוץ לאחרונה את בגדיו, בעיקר את החולצה.
אחרי שניסיתי לגרום לו להפסיק בכך, הוא החל לכסוס ציפורניים.
בעקבות זאת, הרפיתי ממנו, והוא חזר למצוץ את החולצה.
אני מבקשת לדעת מה ההסברים המוצעים להתנהגות כזו, ואיפה אוכל לקרא על כך עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסברים
ד"ר הלית דורי09/09/2017דלית, היות ואני לא מכירה את הילד או אתכם, קשה לי לקבוע מה הסיבה שהוא עושה את זה. אולי לחץ או חרדה יכול להיות שהוא מרגיע את עצמו ככה, או משהו תחושתי בפה. יש כמובן הסברים אחרים אבל אלו השכיחים ביותר. את יכולה לחפש באינטרנט על נושאים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על תנועות ילדה בת 5הדס05/09/2017
הבת שלי בת 5 ויש לה קטע של לחזור על תנועות כמה פעמים, כמו ליטוף האף, לטפוח על הלחי ודברים כאלה, זה נראה ממש כמו טקס קטן אבל אני לא חושבת שהיא עושה את זה באופן מודע, כששאלתי אותה היא בכלל לא ידעה על מה אני מדברת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על תנועות
ד"ר הלית דורי09/09/2017הדס, השאלה המרכזית היא האם זה מפריע לה בחיי היום יום, האם זה מונע ממנה להתפתח, או לשחק עם חברות. האם פרט לכך יש עוד דברים. אם לא, אז זה לא ממש משנה. לכל אדם יש התנהגויות כאלו ואחרות כל עוד זה לא מפריע לו לחיות את חייו זה מי שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובע איחור התפתחותיגדי03/09/2017
היינו בבדיקה ואמרנו לנו שלבן שלנו בן השנה וחצי יש איחור התפתחותי. קבעו לנו בדיקת MRI אבל בינתיים אנחנו רוצים לדעת מה זה אומר וממה זה יכול לנבוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור התפתחותי
ד"ר הלית דורי09/09/2017גדי, אם הרופא ההתפתחותי לא ידע להגיד אז בטח אני שלא ראיתי את הילד לא יכולה להגיד. הרופא שולח אתכם למספר בדיקות בעיקר בשביל לשלול דברים כמו גידולים או בעיות אחרות במח. לפעמים גם שולחים לבדיקות גנטיות לשלול בעיה גנטית. ברוב המקרים הבדיקות הללו יוצאות תקינות, למרות שיש עיכוב/איחור התפתחותי. מה שאומר שברוב המקרים אנו לא יודעים למה זה קורה.
מה שחשוב לך לדעת זה, שזה לא ממש משנה, הטיפול אינו תלוי במקור הבעיה - צריך לעבוד איתו פרטני וכמה שיותר בשביל לקדם אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מוציא לשון באופן לא רצונילריסה31/08/2017
הבן שלי בן השלוש מוציא כל הזמן לשון באופן לא רצוני, לא רק כשהוא מאמץ אלא גם כשסתם הוא רואה טלוויזיה או קורא ספר. זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת לשון
ד"ר הלית דורי09/09/2017לריסה, זה לא עניין של מתאמץ או לא, זה עניין של ריכוז, זה עוזר לו להתרכז. ויש הרבה ילדים שעושים את זה (ואגב, גם מבוגרים) בטח בגיל 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..אנג`י ח.29/08/2017
האמת שאני ממש מודאגת כי בשבועיים אחרונים הבן שלי פשוט מכה לעצמו לפעמים כשיש סיבה ולפעמים כשאין..! סיבה יכולה להיות קשורה לחפץ שאני לא רוצה שיגע בו או כל דבר שאני לא מרשה והוא רוצה..
ולפעמים ככה סתם הוא פשוט מכה לעצמו..
אני מודעת שיש לו בעיה בדיבור.. וזה כי הוא עד גיל שנה סבל מנוזלים ו בגיל שנה עבר כפתורים ולפי דבריו של רופא המטפל הוא לא שמע ועכשיו התחיל לשמוע..!
היום מה שהרגיז אותי הכי זה שהתחיל להכטת את ראש בקיר..!!! בקיר..!!!
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות רגשי
ד"ר הלית דורי30/08/2017אנג'י הי, הוא בן שנה ותשעה חודשים אז אני מציעה בשלב זה כשהוא עושה את זה, להרים אותו (מבלי להגיד כלום!) ולהעביר אותו לספה או מקום מרופד אחר. להשאר איתו אבל לא לדבר איתו עד שהוא נרגע. בהתחלה יקח הרבה זמן, אך עם הזמן אמור להיות ארוע קצר יותר.
בכל מקרה שווה לשקול לבדוק למה הוא כל כך מתקשה לוסת את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב שפתי פעוט בן שנתייםעיכוב שפתי27/08/2017
היי הבן שלי עוד פחות מחודש יהיה בו שנתיים לפניי חודשיים היינו במכון להתפתחות הילד מאחר ועדיין לא דיבר עברנו אבחנה של בדיקת שמיעה תקינה ורופא אאג
ואז הופננו לקלינאית תקשורת באבחון נקבע כי הוא ילד תקשורתי אך ישנו עיכוב שפתי וצריך טיפול והתחלנו מאז עברו שלושה מפגשים אני יכולה לציין שחל שיפור הילד התחיל להגיד את זה ואת המילה עוד יותר ממלמל בגיבריש אבל עדיין לא אומר אמא ואבא ילד תקשורתי חייכן מסתגל מהר לסביבה אני בטוחה שיש לתת זמן לטיפול וזה רק ההתחלה אבל אמא ואבא לא צריכות להיות מילים בסיסיות מדיי פעם הוא אומר מא מא או בא בא אבל לא נראה שמתכוון אלינו
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית והאם זה בסדר שאובחן רק עי קלינאית תקשורת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב שפתי
ד"ר הלית דורי30/08/2017קלינאית תקשורת היא אדם מקצועי, ואתם גם רואים את השיפור בעקבות הטיפולים. לא ברור לי איזה טיפולים או אבחונים נוספים אתם רוצים (אולי קצת ברור לי...) אבל, היא מבינה בדברים הללו ואם תחשוד שזה מעבר לעניין שפתי היא תפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב שפתי פעוט בן שנתיים
עיכוב שפתי30/08/2017תודה רבה על המענה
אנחנו לא רוצים עוד אבחונים חח רק רציתי לדעת אם אבחון של קלינאית תקשורת מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים בגיל שנתייםאמיר25/08/2017
הילדה של בחודש הבא בת שנתיים, לאחר שכבר אומרת פיפי וקקי ומזהה מתי יש לה צרכים החלטנו לנסות להתחיל לגמול אותה. בהתחלה היא אהבה לשבת על הסיר גם עם בגדים וגם בלי עוד לפני שהתחלנו להחליף לה את החיתול לתחתונים.
לאחר שהתחלנו להחליף בשבועיים האחרונים עדיין בשלב הראשוני ישבה בסיר למרות שלא עשתה ופספסה אבל הסכימה לשבת. אפילו עשתה מספר פעמים פיפי בסיר אצל סבא וסבתא וגם פעם אחת אצלינו בבית אבל פתאום החליטה שהיא לא מוכנה בשום אופן לשבת על הסיר, ישר אומרת לא.
ניסינו גם להחליף סיר פשוט לסיר מנגן להציע פרסים, אך שום דבר לא עוזר והילדה מסרבת בכלל לשבת בסיר. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד"ר הלית דורי30/08/2017אמיר הי, כשהתחלתם את הגמילה היא הצליחה לעשות את הצרכים בסיר? או שרק הסכימה לשבת ועכשיו לא? אם עשתה צרכים, לא הייתי חוזרת אחורה כי זה אומר שהיא שולטת בצרכים. באופן כללי מאוד, הייתי לוקחת איזה משחק שהיא אוהבת ונותנת אותו רק כאשר היא יושבת על הסיר. להגיד לה שזה משחק של הסיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
אמיר30/08/2017היי. זהו שהיא אומנם לא עשתה הרבה פעמים אבל כן עשתה פעם אחת פיפי בסיר אצלינו בבית וגם אצל חמתי (מאחר ואנחנו בתקופת החופשה). לגבי ההצעה אנחנו עושים את זה, למשל אומרים לה אם תשבי בסיר ניתן לך לראות תוכנית שאת אוהבת ואם תעשי פיפי תקבלי פיפי פרס. העניין שאין לה בעיה לשבת על הסיר אבל היא פשוט מתאפקת לא לעשות ויש לי הרגשה שזה פחד ממשהו. אתמול למשל ישבה בסיר מעל לשעה ולא עשתה אבל כשכבר היה שעה מאוחרת ורציני לקלח אותה היא פשוט עשתה בריצפה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
ד"ר הלית דורי31/08/2017לכל הילדים יש פחד מסויים מישיבה או עשיית צרכים בסיר או באסלה, הם בסוף משחררים בעיקר אם ההורים לא עושים מזה עניין. בשום אופן שלא תשב על הסיר שעה, 5 מקסימום 10 דקות (וגם זה קצת מוגזם). לא מצליח קמים ומנסים בהזדמנות אחרת. ואם מפספסים, אז זה המצב (זה חלק מהתהליך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
אמיר31/08/2017הבנתי. ובכל זאת האם יש איזה שיטה או משהו מסויים שכדאי לעשות? הרי הילדה יודעת שעושים בסיר היא גם אומרת את זה אבל אחרי שהיא קמה ממנו היא פשוט עושה בריצפה או על הבגדים. או שזה פשוט עניין של זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
ד"ר הלית דורי31/08/2017אמיר, יש כמה שיטות. תראה מה אתה מוצא בספרים או באינטרנט. אם אתם צריכים איזה משהו יותר מותאם אישית, אתם מוזמנים לפנות אלי לפגישת יעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמודי24/08/2017
שלום, בני בן 7.5 חודשים, כבר זוחל, מתיישב ומנסה לעמוד, בערך פעם ביום היא מאבד שיווי משקל ונופל אחורה, ברצוני לדעת האם זה נורמלי, האם מצריך בדיקה והאם יכול להגרם נזק כתוצאה מנפילות אלו..? הנפילות הן לא מגובה, הוא נמצא על רצפה או פרקט, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות
ד"ר הלית דורי24/08/2017י הי, מה שאני לא מבינה זה האם הוא נופל אחורה על התוסיק או נופל ישר ומקבל מכה בראש? אם נופל על התוסיק אז זה לגמרי רגיל. הוא אמור ליפול לישיבה ולא קדימה על הפנים. אם נופל ישר אחורה כמו מקל, אז צריך ללכת לבדוק מול נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים מתפתחת לאטליה23/08/2017
היי ד״ר
הבת שלי בת 8 חודשים, עדיין לא זוחלת. הבעיה הרצינית שהיא לא מדברת עם הבהרות כמו דה או בה אלה רק צעקות בקול דק.
אני כבר חודשיים מנסה ללמד אותה להניף את היד לשלום או למחוא כפיים אבל לשווא כאילו יש לה מבט שהיא לא מבינה מה אני רוצה ממנה.
היו תקופות שהיא לא הייתה מסתכלת לנו בעיניים שדיברנו אליה אלה רק אם עשינו קול מוזר שיסב את תשומת ליבה.
בגיל 7 חודשים היא הבינה את השם שלה שקאנו לה אבל לא תמיד עונה .
מחייכת המון, מחייכת שאני מחייכת לה. מרותקת ששמים לה סירטונים בנייד ולא זזה מהמסך.
אני לא ממש מבינה בתינוקות רק חייבת לדעת האם מכל מה שסיפרתי לך זה תקין או שיש פה מקום להתייחסות רופא מקצועי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
ד"ר הלית דורי24/08/2017ליה שלום, באופן עקרוני אני מאמינה באינסטיקטים של הורים, אם משהו בבטן לא מרגיש לך בסדר אז שווה לבדוק מול משהו מומחה. הדברים שאת מעלה, חלקם נשמעים כמו עיכוב קל וחלקם קצת יותר מטרידים, שווה לבדוק. את מוזמנת להתקשר לקבוע איתי פגישה (אנא השאירי הודעה במשיבון ואחזור אליך בהקדם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחה מעבר לים ונכדהענת22/08/2017
שלום הלית
לפני מספר שנים עזבנו את ישראל לטובת חיים במקום אחר. בתי נולדה מספר חודשים לאחר שעזבנו, כיום כמעט בת שלוש. מטריד אותנו עניין הקירבה למשפחה מנקודת המבט של בתי וההשלכות לעתיד. כלומר, כמעט ואין בעולמה סבא,סבתא,דודים וכו..אנו גרים במדינה רחוקה מאוד! מישראל במקרה הטוב נפגשים פעם בשנה, משתדלים לדבר בסקייפ בעברית!, יש תמונות של המשפחה בביתנו. אך נראה לנו שבכל זאת יש חסך מסוים בחייה. אציין שאנו מאושרים בחיינו ומשתדלים למלא את החלל בחברים. נשמח לשמוע את דעתך בעניין ואם יש משהו שנוכל לעשות . אין לנו כוונה להביא עוד ילדים מסיבות רפואיות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה מעבר לים
ד"ר הלית דורי24/08/2017ענת הי, כל ילד גדל בסביבה שיש לו וזה לא אומר שהוא יגדל לא מאושר או לא טוב, כל עוד הצרכים שלו מסופקים. כלומר, כל עוד אוהבים אותו ומעריכים אותו, מאכילים אותו ודואגים לשאר הצרכים שלו. יש ילד שגדל בלי אבא ויש שגדל בלי אמא ויש ילד שגדל רחוק מהמשפחה המורחבת. מקסימום ישאל אתכם למה? אז תסבירו. התחושה שלכם שאתם לא בסדר או לא מספקים לו משהו, היא זו שעלולה לגרום לו לחוש שיש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הילד מתחיל להגיב לשם שלו?עדי22/08/2017
באיזה שלב או באיזה גיל תינוקות מתחילים להגיב לשם שלהם? האם אפשר להחליף לו שם ופתאום להתחיל לקרוא לו בשם אחר? איך זה ישפיע עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת שם
ד"ר הלית דורי24/08/2017עדי, האמת אין לי תשובה, אני לא חושבת שמשהו אי פעם בדק את הדבר הזה, איך ילד יגיב להחלפת שמו. ילד אמור להתחיל להגיב לשמו ברגע שהוא מתחיל להבחין בין מילים, אזור גיל חצי שנה ואולי אף לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה יחד בן 3 וחציאולגה20/08/2017
הילד גמול ביום מגיל שנתיים וחצי. לפני כחודשיים הורדנו תחתוני גמילה בלילה, עדיין מפספס בלילה, מתעורר בבכי והוא רטוב. 2-3 פעמים בלילה. ניסינו לדבר, לקחת באופן יזום, להפסיק שתיה ושום דבר לא עוזר. האם כדאי להחזיר תחתוני גמילה ולנסות שוב עוד כמה חודשים או שכדאי להתחיל טיפול? לפעמים מפספס אפילו שעה לאחר שנרדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בגיל שלש וחצי - אפשר לטפל
ד``ר ברוך קושניר20/08/2017שלום רב לך אולגה.
אפשר בהחלט להתחיל טיפול באמצעות זמזם הרטבה בגיל זה. אפשר לבצע את הטיפול גם תוך כדי שימוש בחיתול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילה
ד"ר הלית דורי20/08/2017אולגה, התגובה שקיבלת היא למעשה פירסומת לשיטה מסויימת לגמילה בזמן הלילה. יתכן ויש עוד חברות שמציעות את אותו זמזם.
יחד עם זאת, את צריכה לברר עוד כמה דברים לפני שאת מתיאשת. ראשית האם החלטתם לגמול בלילה כי קם עם חיתול יבש? בדר"כ זה סימן לכך שהילד מוכן. לא הייתי חוזרת עכשיו אחורה לחיתול - כי זה קייץ וזה בדיוק יביא אותו למצב שלא תהיה ברירה אלה לעשות שימוש בזמזם. כי מערכת העצבים שלו, שכרגע מזהה שהוא רטוב ומעירה אותו, תפסיק לתפקד נכון.
זה גם לא עניין של לדבר איתו - זה לא שהוא לא רוצה. נסו להפחית שתיה בשעות שלפני השינה. כמו כן, צריך לוודא שהוא מתרוקן לגמרי - לפעמים הילדים לא ממש מתרוקנים עד הסוף - בקשי ממנו ללחוץ עוד קצת לראות אם יש עוד פיפי. בנוסף נסו להעלות את הטמפרטורה של המזגן - שלא יהיה כל כך קר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמות של תינוק בן שנה ו-9שיר16/08/2017
שלום, בני בן שנה ו-9 ולמרות שהוא מאוד עייף הוא אינו מצליח להירדם. אני עושה לו אמבטיה בסביבות השעה 18:00. ארוחת ערב הוא אוכל בסביבות השעה 19:00. הוא אוכל חצי לחמניה עם ממרח שקדים או אגוזי לוז או ביצה קשה עם גבינה ללא לחמניה.. בשלב מסויים אני מכניסה אותו ללול כדי ששירדם וכשהוא נרדם אני מעבירה אותו למיטה שלו. בתקופה האחרונה הוא אינו נרדם ורוצה לצאת מהלול ומתחיל במסע ריצות בבית. הוא נרדם בסוף בסביבות 22:30 23:00. מה עושים ?. מדוע זה קורה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידורי שינה
ד"ר הלית דורי17/08/2017שיר הי, אני לא יודעת בוודאות מדוע זה קורה, אבל יש לי השערה. נראה לי שאת עושה הכל מעולה עד להשכבה לישון. יש לך רוטינה והכל ידוע אבל אז את מסתבכת. הוא ישן בלול ואז את מעבירה למיטה שלך? למה? למה הוא לא הושכב לישון במיטה שלו. מה שאת עושה עם המעברים הללו זה למעשה מריעה לתהליך השינה הטבעי שלו. למרות שאת חושבת שהוא אינו מתעורר זה כן מעורר אותו. מה גם שהוא הלך לישון במקום מסויים ובבוקר התעורר במקום אחר.
העניין הוא, שעכשיו צריך לסדר את השינה מחדש. בתור התחלה הכניסי אותו לשינה במיטה שלו. אם זה הלול, אז שם אם יש לו מיטת תינוק אז שם - בכל מקרה עדיף לא במיטה שלך כי בשלב מסויים תצטרכי לעשות גמילה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא עולה מספיק במשקלצליל15/08/2017
ילדתי לפני כמה שבועות והנשים בטיפת חלב לא מפסיקות להעיר לי על המשקל של הילד ושהוא לא עולה מספיק במשקל. מה יכולה להיות הבעיה?
(בעיקרון אני מניקה אבל משלבת גם פורמולה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
ד"ר הלית דורי17/08/2017צליל הי, גשי לרופא הילדים. אחות טיפת חלב הינה למעשה גוף סינון ראשוני לבעיות. זה לא אומר שיש בעיה זה אומר שצריך להתייעץ עם משהו שיודע יותר ויכול לעשות ברור יותר מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)