מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפרוף פרוזדורים ופוסלאן/אלנדרונאטרותי29/04/2010
אני לוקחת כבר כ-3 שנים פוסלאן לטיפול בהתחלה של בריחת סידן
האם יתכן שזה גרם לי לרפרוף בפרוזדורי הלב?
עברתי לאחרונה היפוך חשמלי כדי להסדיר את קצב הלב.
האם עלי להפסיק טיפול בפוסלאן/אלנדרונאט??
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/04/2010נכון להיום אין הוכחה חד משמעית שטיפול בביספוספונטים ( כמו פוסאלן למשל) יכול לגרום לפירפור פרוזדרים.
לכן אם הטיפול בפוסאלן הוחל עקב אוסטאופורוזיס וסיכון לשברים מוגבר ה-benefit ( תועלת) מהטיפול היא הרבה יותר מסיכון לפירפור וצריך להמשיך טיפול בפוסאלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 37 עם אוסטיופורוזיס בצוואר הירךתמר29/04/2010
שלום רב,
עקב מחסור בויטמין D ביצעתי בדיקה לצפיפות העצם בה התגלה כי אני סובלת מאוסטיופורוזיס בצוואר הירך.
אני מקבלת טיפול בויטמין D: 14 טיפות +כדור של 400 מ"ג.
האם יש צורך בטיפול נוסף?
האם ניתן לבצע פעילות גופנית?
אודה על עזרתך.
בברכה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/04/2010שלום !
אין לבצע בדיקת צפיפות העצם בעקבות חוסר ויטמין D !
ברור אם ויטימין D הוא ההורמון שאחראי על בריאות העצם,
צפיפות העצם עלולה להיות נמוכה בזמן שקיים חוסר.
הטיפול כמובן בויטמין D ( טיפות או כדורים, אין צורך לקבל גם וגם), התעמלות , דיאטה רבת סידן.
גם כן יש לטפל בגורמי סיכון אם קיימים, כמו הפרעה במחזור, עישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום!
תמר30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה לצפיפות עצם?ענבר חן27/04/2010
שלום רב,
קבלתי תוצאות בדיקת סקר שכללה גם צפיפות עצם. אני בת 42 עם מחזור סדיר והתוצאות של הבדיקה הן: צוואר ירך-
BMD = 0.726
T=-1.1
בדיקה גבולית
עמוד שדרה-
BMD = 1.009
T= -0.3
בדיקה תקינה
מה משמעותה של הבדיקה הגבולית? יש ירידה בצפיפות העצם? ואם כן - מה צריך לעשות? מי מטפל בזה?
תודה מראש,
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2010אין שום משמעות בבדיקת צפיפות העצם אצל אישה בריאה לפני גיל המעבר .
תוצאות כצפוי תקינות.
צריך להקפיד על חיים בריאיים : צריכה מספקת של סידן, ויטמין D , לא לעשן ולהתעמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על תשובתך!!!!!
ענבר חן27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במהלך הלילהאורית27/04/2010
אני אישה בת 62 סובלת מאוסטאופורוזיס. לאחרונה אני מתעוררת בלילה מכאבים במפרק הירך הימני. שמתי לב שכאשר אני מכסה את גופי, התחושה נעלמת. האם יש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2010שלום !
אין שום קשר בין אוסטאופורוזיס וכאבים בברכיים.
ממליצה להפנת את שאלה לפורום ראומטולוגי או אורטופדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאוסטופורוזיסגילה24/04/2010
בת 59 סובלת מאוסטופורוזיס עם כל המשמעות.... היסטוריה משפחתית, רזון וכו. ניסיתי אקטונל ופוסילאן והדבר גרם לי נזק במערכת העיכול. הוצע לי לבצע אינפוזיה אחת לשנה ואני מפחדת מתופעות לוואי היות והאקסלטה שייכת לאותה משפחה. T SCORE - 3.5 גם בעמוד השדרה וגם ביירך. כמו כן לא מסוגלת לבלוע כדורי סידן בגלל יצירת אבנים בכליות. מה שאני כן עושה זה התעמלות הליכה ותרגילים וכן בליעת ויטמין D במינון של 1200 מ"ג. לאחרונה התגלתה באיסוף שתן דליפת סידן. לדעתי עדיין לא נמצאה התרופה למחלה זאת למרות כל המחקרים ושכיחותה. מבקשת את עצתך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/04/2010שלום !
הטיפול באקלסטה שהמליצו לך הוא טיפול ליגיטימי במצבך.
נכון שהוא שייך לאותה קבוצה שאקטונל ופוסאלן, אבל הטיפול זה מקבלים דרך וריד ולכן אין שום קשר לבעיות של מערכת העיכול.
אבני כליות והיפרקלציאוריה מונעת ממך טיפול בכדורי סידן, אבל לשמור דיאטה עם כמות סידן לפחות 800 מג ליממה את חייבת.
דבר נוסף יש לשמור דיאטה דלת מלח כדי להקטין הפרשת סידן בשתן. במידה ודיאטה לא עוזרת ניתן להוסיף כדור דיזוטיאזיד שעוזר לספיגת סידן משתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיףציפי23/04/2010
לד"ר שלום רב
לפי בדיקת צפיפות עצם יש לי ירידה בכמות הסידן, ולכן אני מקבלת תוספת סידן.
התןספת הסידן יש ב - 2 אפשרויות
1. טבליות להמיס בתוך מים ולשתות
2. כדורים
שאלתי היא מה מבין 2 האפשריות נספג בגוף בצורה הטובה ביותר
תודה על תשובתך המהירה
ציפי
אין הבדל גדול בתכשרי סידן מבחינת השפעה על צפיפות העצם.
כדורים צריך להקפיד לקבל לאחר האוכל ולא עם אוכל חלבי.
כמובן יחד עם סידן יש להקפיד על כמות מספקת של ויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואופניה עקב סטרואידיםאיש23/04/2010
שלום ד"ר,
אני בן 20 ועקב שימוש ממושך בסטרואידים (מחלת קוליטיס) ירדה צפיפות העצם.
הבדיקה הראתה שהירך תקין אבל עמוד השדרה- אוסטאופניה קשה.
האם עקב הגיל הצעיר שלי אוכל להחזיר את צפיפות העצם בעמוד השדרה לרמה תקינה ? או שאין סיכוי ואאלץ לחיות עם אוסטואפניה מעתה ואילך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/04/2010שלום רב !
טיפול ממושך בסטרואדים גורם לירידה בצפיפות העצם ולכן מאוד חשוב להקפיד על נטילת כמות מספקת של סידן ווטימין D תוך כדי טיפול.
בדרך כלל לאחר הפסקת טיפול בסטרואידים יש עליה בצפיפות העצם.
בגיל 20 עדיין נמשכת בניית העצם ( בערך עד גיל 25-30), לכן אם הטיפול בסטרואידים הופסק, צריך לטפל בגורמי סיכון אחרים כמו למשל הפסקת עישון ( אם אתה מעשן), התעמלות, צריכת סידן 1200-1500 מג ליממה וויטמין D בהתאם לרמה בדם.
אם הטיפול נמשך, יש צורך במעקב תקופתי על צפיפות העצם . אם הירידה נמשכת , לפעמים יש צורך בטיפול בפוסאלן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אקטונל לאקלסטהמירה22/04/2010
שלום,
הבנתי שאקלסטה ואקטונל שייכות לאותה קבוצת תרופות, הביפוספונטים, וששתיהן ניתנות בעירוי, אקלסטה פעם בשנה ואקטונל אחת לחודש. מלבד נתונים אלו, רציתי לדעת אם יש עוד הבדלים משמעותיים בין התרופות הללו? על פניו הן נראות לי אותו הדבר. על איזה טיפול את ממליצה יותר?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אקלסטה ואקטונל שייכים לקבוצה של ביספוספונטים. אקלסטה היא תרופה דרך וריד פעם בשנה. אקטונל - טיפול בכדורים, דרך הפה ( קיים תכשיר שבועי וחודשי)
לא נעשתה השוואה ישירה בין שתי התרופות מבחינת היעילות.
בדך כלל מתחילים עם טיפול דרך הפה ואם קיימת איזה שהוא בעיה של מערכת העיכול ניתן לעבור או להתחיל עם טיפול דרך וריד.
כמובן לפני שמחליטים על איזה טיפול לתת יש צורך להערכה והתאמה למחלות רקע, סיפור של שברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בויטמין D אצל בחור בן 21דניאל21/04/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, בעל עור בהיר, סובל מתת משקל. אוכל הרבה מוצרי חלב, אך ממעט להיחשף לשמש בעיקר בשעות הצהריים. בבדיקות דם שביצעתי נמצא מחסור חמור בויטמין די- ערך של 33.9 ננומול לליטר (נורמה בין 75 ל- 250)....יש לציין כי לאחרונה אני סובל מכאבים בעצמות (במיוחד העורף והידיים), התכווצויות שרירים, עייפות ניכרת וירידה בתיאבון, רגישות לקור, התקפים של פסים אדומים בבטן, סחרחורות והזעות יתר בכפות הידיים. התחלתי לקחת כדורי ויטמין D במינון של 400 יב"ל 3 פעמים ביום. יש לציין כי רמות הסידן והזרחן בדמי תקינות, PTH לא נבדק, קראטינין תקין. בנוסף לכך, הרופאה האנדוקרינולוגית שבדקה אותי מצאה בלוטות לימפה מעט מוגדלות בצוואר, אך ב- US של בלוטת התריס לא נמצא ממצא חריג.
האם רמה כ"כ נמוכה בגילי הצעיר היא מצב שכיח? האם יש לי אוסטאופורוזיס? מה יכולה להיות הסיבה למחסור אצלי בויטמין D לאור תלונותיי הרבות והאם יש קשר למחסור בויטמין להפרעה בבלוטת התריס/ יותרת התריס? האם זה קשור למחלת עצם כלשהי???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/04/2010שלום !
עד 50% מאכלוסיה בכל האולם היום סובלים מחוסר ויטמין D . תלוי באיזה גליים מדובר , השכיחות יכולה להיות אפילו יותר.
הסיבה היקרית לזה העדר חשיפה לשמש ( עולה מודעות על סרטן עור בעקבות שמש) והעדר ויטמין D במזון.
אין קשר בין ויטמין D ובלוטת התריס. קיים קשר בין ויטמין D ויותרת התריס - הם נמצאים ב-feedback הפיך, חוסר ויטמין D מעלה PTH ולהפך.
קיים קשר בין ויטמין D וצפיפות העצם : ויטמין D הוא אחד מהורמונים שמגייס מינרלים לתוך העצם. חוסר ויטמין D יכול לגרום לעצם להיות יותר דלל ושביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות-שאלה דחופהזיוה15/04/2010
שלום רב
בבדיקת צפיפות עצם התקבלו התוצאות הללו:
SPINE -3.1
FEMUR -1.6
אני בת 51, מקבלת כרגע ויטמין D וכדורי סידן
השאלה שלי אני סובלת מכאבים בשוק המושכים לכוון הרגל, וזקוקה כנראה לפיזיוטרפיה אך הרופא האורטופד חושש שעלולים להיגרם לי שברים ולכן הוא ממליץ קודם כל לחזק את עמוד השדרה
האם ההנחה שלו נכונה?
והאם התעמלות במים היא כן בסדר או שגם בזה ישנו סיכון במצב הנוכחי שלי?
תודה רבה מראש על העזרה
ד''ר גלוריה צבטוב17/04/2010שלום רב !
צפיפות העצם שלך נמוכה בעקר בעמ"ש. מומלץי לבצע בירור סיבות לכך ולברר האם סידן + ויטמין D שאת מקבלת מספיק כדי לשפר מצב.
דבר נוסף, לאור הכאבים ברגל יש צורך בצילום עמ"ש גבי, מתני לשלול תמט בחוליה שיכול לגרום לכאבים.
אין בעיה ואפילו מומלץ על התעמלות רגילה ( ללא הרמת מסות כבדות או איזה שהוא עומס מוגבר על עמ"ש ) כמו הליכה, שחייה .
לגבי פיזיוטרפיה , זה שיקול של אורטופד. אבל שוב , אם לא מדובר באיזה שהוא לחץ מכני מוגבר על עמ"ש, אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה עם סידן ללא חלבשרונה13/04/2010
שלום רב,
אני בת 35 ונמנעת ממוצרי חלב (גורם לי לתחושה לא טובה).
מאידך, אני אוכלת הרבה טחינה משומשום מלא, שקדים, פירות יבשים (תאנים) ומוסיפה אמרנט לתבשילים.
האם אני בסיכון לאוסטופורוזיס ? מה ההמלצות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/04/2010שלום רב !
צריכת סידן המומלצת למניעת האוסטאופואוזיס היא 1200-1500 מג ליממה.
אם את לא מגיעה לכמות זאת עם תזונה שלך ניתן להוסיף כדור סידן של 600 מג . חשוב גם לבדוק רמת ויטמין D בדם ולקחת טיפול במידה והרמה נמוכה.
כדי גם להתיעץ עם דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי קלציוםאילנית11/04/2010
שלום דוקטור
הייתי רוצה פעם ולתמיד להבין מה ההבדל בין כדורי קלציום קרבונט לבין ציטראט? מה עדיף? והאם הציטראט נספג יותר טוב?
המון תודה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/04/2010שלום !
אבדלים קטנים מבחינת הספיגה וגם לא משמעותיים עם מקפידים על לקיחה נכונה:
קרבונט יש לקחת לאחר האוכל או בסוף האוכל וציטרט שעתיים לפני האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציוםאילנית11/04/2010
שלום דוקטור
אני לוקחת כבר כמה שנים כדורי קלציום, ורק לאחרונה שמעתי שאסור לשתות תה לפני ואחרי, שאלתי היא האם זה נכון? וכמה זמן לפני הקלציום מותר לשתות תה וכמה אחרי לקיחת הכדור?
בתודה מראש
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/04/2010שלום !
יש להקפיד לקחת סידן ( calcium carbonate) לאחר האוכל או בסוף האול , לא עם אוכל חלבי. ניתן לקחת עם המיץ. שתיית תה לא משפיעה במיוחד על ספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסשפרה10/04/2010
שלום
יש לי אוסטופורוזיס ואני לוקחת אקטונל
לפני כשבוע עשיתי השתלת שיניים ואמרו לי שיש צורך להפסיק את האקטונל כדי שההשתלה תצליח ןלכן הפסקתי לקחת את האקטונל כחודשיים לפני ההשתלה
עכשיו אני אחרי ההשתלה ורציתי לדעת מתי אני יכולה לחזור ולקחת את האקטונל?
תודה
ד''ר גלוריה צבטוב11/04/2010שלום !
אם סיממת טיפולים פולשניים בשיניים, ניתן לחדש טיפול באקטונל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' צבטוב בתודה-פוסלן/אלנדרונטרותי10/04/2010
האם פוסלאן או אלנדרונט עלול ליצור רפרוף פרוזדורים?
לאחרונה התחלתי לסבול מרפרוף פרוזדורים (עברתי היפוך)ולכן מודאגת מהמשך
קבלה של פוסלאן
אנא תשובתך
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/04/2010שלום !
נכון להיום קיים חשש שקיים איזה שהוא קשר בין טיפול בביספוספונטים ( פוסאלן או כדומה) ופירפור פרוזדרים. אך עדיין אין מספיק נתונים ואין הוכחות ברורות כדי להפסיק או לא לתת טיפול בפוסאלן לחולים עם פירפור פרוזדרים.
התועלת מפוסאלן הרבה יותר מאשר חשש מפירפור פרוזדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)