מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת ויטמין Dעמירם08/06/2010
שלום לך דוקטור. לפני חודשיים רמת ויטמין D הייתה 5 לקחתי טיפות ויטמין 3 D של חברת כצט כחודשיים כל יום 12 טיפות של 200 י ב ל . בבדיקה שביצעתי בימים אלה התוצאה היא 23 . טווח הנורמה במכבי הוא 20-100 . האם להמשיך לקחת את הטיפות ואם כן כמה טיפות ביום ולכמה זמן. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/06/2010ניתן להמשיך באותו מינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיס - גבר, אבחנה וספורטא07/06/2010
ד"ר שלום רב,
בן 34. בבדיקת צפיפות עצם מלפני כחודשיים התוצאות: ירח: T=-1.5 ע"ש: T=-2.8. מהבדיקה בשנת 2008 ירח: T=-1.6 ע"ש: T=-2.9. מהבדיקה בשנת 2005: ירח: T=-1 ע"ש: T=-3. כמו כן ויטמין D נמוך: 53.7. מביצוע הבדיקה הראשונה בשנת 2005 ועד היום הייתי במעקב בלבד ולקחתי כדורי סידן בלבד. כיום הלכתי לרופא נוסף שטען שלפני שהוא בכלל מאפיין זאת כאוסטאופורוזיס הוא רוצה לערוך בדיקות נוספות, כיוון שלטענתו לא סביר שהתוצאות המעידות על המחלה נמצאות רק בעמוד השדרה ולאגם שם וגם בירח, שכן המחלה אמורה להשפיע על כל עצמות הגוף בצורה פחות או יותר זהה. האם יש לכך סבירות ויתכן שהמחלה בכלל שונה?
שאלה נוספת, למידה שאכן האבחנה בסופו של תהליך תהיה המחלה הנ"ל. ידוע לי שספורט חשוב מאד. אוהב לעסוק בריצה. כ -5-10 ק"מ 3-4 פעמים בשבוע. שמעתי דעות שונות ומנוגדות לגבי עזרה/ נזקים של הריצה למחלה הנ"ל. אשמח מאד לדעתך בנושא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/06/2010שלום !
קודם כל הרופא שלך צודק. יש לבצע בירור סיבות משניות לצפיפות העצם נמוכה אצל גבר צעיר.
ב-60% ממקרים מצאים סיבה שניתן לטפל ( כמו למשך חוסר ויטמין D , שהיה צריך לטפל במקום לבצע צפיפות העצם כל שנתיים)
שוני בערכי צפיפות העצם באתרים שונים יכולים להיות ואין צורך בבירור ספציפי.
בדיקת צפיפות העצם היא בדיקה מאוד לא מדוייקת ובודקת כמות המינירליים יחסית לשטח מסויים ולא לנפח . לכן בעצמות שונות ( דקות וארוכות, קצרות ורחבות) יכולים להיות תוצאות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לוקחים פוסלאן יחד עם פורטיאוליאת06/06/2010
אימי כבת 62 קיבלה לאחרונה את זריקות הפורטיאו לבניית העצם. בנוסף היא לוקחת פוסלאן. האם עליה להפסיק את הפוסלאן כשמקבלת זריקות פורטיאו? תוך כמה זמן ניתן לראות שיפור במצב מקבלת הזריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/06/2010אין לקבל פוסאלן יחד עם זריקות פורטאו !!!
הטיפול בפוסאלן בו זמני עם טיפול בפורטואו מבטל השפעה אנבולית ( בניית העצם) של אחרון.
הטיפול בפורטוא הוא טיפול לשנתיים וזה הזמן שניתן לראות השפעתו על העצם. כמובן התגובה היא אינדיבידואלית ותלויה מדרגת האוסטאופורוזיס, שימוש קודם בביספוספונטים ( פוסאלן), רמת ויטמין D , צריכת סידן בדיאטה וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסוואנס ומיםרם אברהם04/06/2010
בן 74 נוטל פוסאוונס
נוסע לקניה - אין אפשרות לשתות מי ברז.
כיצד ניתן ליטול את הפוסאוונס - מים מינרלים / אפשרות אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/06/2010שלום !
רצוי לא לשתות מיים מינרליים יחד עם פואוונס. ניתן לשתות מי ברז מרותחים.
גם כן אם נסיעה לקניה לשבועיים -3 שבועות , לא יקרה שום דבר בהספקת הטיפול לתקופה זאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס וחיי המין - גברא03/06/2010
שלום,
אני גבר כבן 32, מאובחן עם אוסטאופורוזיס. שאלתי בעבר האם יכול להיות קשר בין המחלה לבעיות מסוימות בחיי המין וענית לי שיתכן קשר לחוסר בהורמון הטוסטסטרון.
ערכתי בדיקות דם כלליות ובבדיקת ה -testosterone - total יצא לי הערך 17.00 (סולם הערכים בין 8.4-28.7), כלומר - איפשהוא באמצע...
שאלתי היא האם בכלל זו הבדיקה הדרושה עבור הבירור הנ"ל, או שיש בדיקות ספיצפיות יותר והאם הנתון הזה יכול להצביע על בעיות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/06/2010אוסטאופורוזיס אצל גבר בגיל צעיר דורש בירור סיבות משניות לאוסטאופורוזיס. אחת מהן חוסר הורמון טסטוסטורן , שכנראה לא הסיבה לאוסטאופורוזיס שלך , כי לפי המכתב רמה תקינה.
כמובן צריך לבדוק רמת ויטמין D בדם, לשלול מחלת צליאק , הפרעה הורמונלית איזה שוא אחרת...
המלצתי לבקש הפניה לייעוץ במרפה מטבולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטופורוזיס וחיי מין
שרה04/06/2010ישנו אתר בשם: "אמת אחרת" (בגוגל) ושם יש כתבה על צריכת מוצרי חלב של ד"ר אריה אבני. אולי שם תקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיוםאילנית03/06/2010
שלום דוקטור
אני בת 61 לוקחת פעמיים ביום סידן 600 מ"ג עם ויטמין D 400 יב"ל ובנוסף גם פעמיים ביום מיד לאחר בליעת הכדור 3 טיפות של ויטמין D בערב כדור מציצה של מגנזיום, אמרו לי בבית המרקחת לקחת אחד אחרי השני כי יש גם כדורי סידן שמכילים גם מגנזיום, והיום כשקניתי את התרופות שמתי לב שהרוקח רשם על חבילת המגנזיום "להפריד מהסידן לפחות שעתיים" עתה אני כבר ממש מבולבלת שנים אני לוקחת ביחד כפי שרוקח אחר אמר ועכשיו פתאום בדיוק ההפך? הייתי מבקשת מאד לשמוע את דעתך, האם אני שוגה ואין תועלת בצורה שאני לוקחת?
בתודה מראש ובברכה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/06/2010שלום !
אני לא מבינה מה הסיבה ללקיחת כל כך הרבה מינרלים,
אך לא רואה בעיה בנטילה שלהם אך שאת נוהגת לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם התרופה לטיפול באוסטיאופורוזיס
איה03/06/2010תודה רבה ד"ר גלוריה
האם תרופת המקסיבון 70 שהיא לטיפול באוסטיאופרוזיס הינה תחליף ללקיחת ויטמין d ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מקסיבון מעלה את רמת ויטמין dאיה02/06/2010
שלום אני בת 32
יש לי ויטמין d פחות מ 4
לא עשיתי בדיקה לצפיפות העצם, הרופא ממליץ על מקסיבון 70 לטיפול בחוסר ויטמין d
לפי מחשבון הויטמין אני צריכה מינימום 1500 יחידה בינליאומית ליום. כמה המקסיבון מספק או גורם ליצירת ויטמין d?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/06/2010שלום !
אין "מחשבון הויטמין" ! גוף שלנו זה לא מחשב וספירה מטמטית פה לא תמיד עובדת.
קיימים כל מיני דרכים להעלות רמת ויטמין D בדם ( מתן מינונים גבוהים פעם בחודש, שבוע או מינונים יותר נמוכים כל יום) . כולם משפרים רמת ויטמין D בסופו של דבר. אין הרעלת ויטמין D במינונים שאנחנו ממליצים. היעילות הטיפול תלויה לא רק ממינון אלא מהענות לטיפול וספיגה אופטימלית של כדורים או טיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטיאופרוזיס במקום ויטמין d
האם תרופת המקסיבון 70 שהיא לטיפול באוסטיאופרוזיס הינה תחליף ללקיחת ויטמין d* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/06/2010כמובן לא . אבל יצאה לשוק תרופה fosavance שנכללת גם אלנדרונט ( מקסיבון) וגם ויטמין D בכדור אחד שבועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטיאופרוזיס במקום ויטמין d
האם תרופת המקסיבון 70 שהיא לטיפול באוסטיאופרוזיס הינה תחליף ללקיחת ויטמין d* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבדיקת סיטיאני01/06/2010
שלום,
אנא מכם הסבר לתוצאות בדיקת סיטי שביצעתי:
סיבת הפנייה: כאבי גב תחתון
שינויים ניוונים קלים במבנה הגרמי.
אוסטאופניה כללית
קוטר קדמי אחורי, תעלה ספינאלית הגרמית בקוטר תקין.
סריקת L3-L4: בלט דיסקי נושק לשק התקאלי
סריקת L4-L5: בקע דיסקי דיפוזי גורם ללחץ על השק התקאלי, עצב ההיקפי דו צדדי.
סריקת L5-S1: בקע דיסקי אחורי ולטרלי משמאל גורם ללחץ קל על השק התקאלי, עצב ההיקפי מאותו צד.
אנא מכם הסבר דחוף לבדיקות והאם יש דרך להקל על התסמינים בדרך כלשהי מיידית? (התור לאורותפד הוא רק בעוד חודש וחצי ואני טסה לטיול בחו"ל וחשוב לי להרגיש במיטבי!)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/06/2010אנא תפני שאלתך לפורום אורטופדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל קשור לאקלסטה?ענת01/06/2010
האם אקלסטה ניתנת לאנשים רק מעל גיל מסוים?
אני בת 47, איך אני יכולה לדעת אם אני זכאית לתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/06/2010הטיפול באקלסטה ניתן לנשים במנופאוזה ( לאחר הפסקת מחזור) ! ,בהתאם לאינדיקציות הרפואיות וסיכון לשברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפת גו לפנים באוסטואופורוזיסמירב31/05/2010
האם באוסטיאופורוזיס - האם מותר לבצע כפיפת גו לפנים (כלומר כפיפות בטן לישר הבטני כשהחלק התחתון למטה קבוע?.
ד''ר גלוריה צבטוב31/05/2010המלצה על סוג ההתעמלות לאנשים עם אוסטאופורוזיס קשה צריכה להתבצע לאחר הערכה כללית, הערכה של צפיפות העצם, שברים בעבר, סיכון לשבר באתיד וכדומה.
צריך להתייעץ עם רופא/מדריך התעמלות/פיזיוטרפיסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dישראלה28/05/2010
דוקטור שלום
האם סביר שויטמין d גורם לעצירות
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/2010שלום !
בדרך כלל לא .
תכשירי סידן יכולים לגרום לעצירות ועודף סידן בדם מאיזה שהוא סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפופלסטיהחמוטל26/05/2010
בס"ד
שלום ד"ר
חמותי כבת 75, חולת אלצהיימר מזה 3 שנים, מעולם לא נטלה כדורי סידן.
לפני כחודש וחצי החלו כאבי גב איומים כתוצאה משבר דחיסה באחת החוליות.שום כדור נגד כאבים לא עוזר לה (אשמח להמלצה על כדור)
האם טיפול /ניתוח חדשני זה מומלץ עבורה?אם כן, מה הפרוצדורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/05/2010שלום !
לצערי לחוליה שנשברה אין הרבה טיפולים.
טיפול נגד כאבים במרפאת כאב.
ניתן לנסות טיפול ב-spray miocalcic שגם נגד אוסטאופורוזיס וגם נגד כאבים.
טיפול אורטפדי כמו למשל הכנסת חומר מיוחד " צמנט" לחוליה השבורה .
המלציתי להתייעץ עם אורטופד מומחה בגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו תופעת לוואי של כדורי פוסלאן?נועה23/05/2010
שלום ד"ר גלוריה צבטוב ,
אמא שלי בת 62.
בשנים האחרונות היא לוקחת כדורי פוסאלן.
כדור יומי ולא כדור שבועי.
אבל...
לפני כשנה, היתה לה דלקת עיניים קשה מאוד.
לא עזרו לה כל הטיפות והכדורים, ורופאת העיניים בבית החולים שבו את עובדת, טענה שיתכן מאוד שהדלקת החריפה בעיניים נגרמת כתוצאה מנטילת כדורי הפוסאלן.
ואכן, במשך השנה האחרונה, הפסיקה אימי לקחת כדורי פוסאלן, והדלקת לא הופיעה.
בחודשים האחרונים אימי שוב לוקחת את הפוסלן, ושוב חזרה הדלקת בעיניים, וגם הפעם לא עוזרות כל הטיפות שנתנו לה רופאי העיניים.
ועכשיו השאלה-
א. האם באמת יתכן קשר בין כדור פוסלאן שנועד למנוע אוסטאופרוזיס - לבין דלקת עיניים?
ב. בבדיקות צפיפות עצם שעשתה אימי לאחרונה, לא גילו שינויים בצפיפות העצם, למרות שבמשך השנה האחרונה לא לקחה את הפוסלן (כפי שכתבתי למעלה).
האם כדאי להפסיק לחלוטין את נטילת הפוסלן?
אודה על התיחסותך,
ד''ר גלוריה צבטוב24/05/2010שלום !
בספרות תאורו מספר מקרים של דלקת חריפה בעיניים -uveitis תוך כדי טיפול בפוסאלן.
הדלקת בדרך כלל עוברת עם הפסקת הטיפול וטיפול אנטי דלקתי.
כמובן לא הייתי מחדשת טיפול בפוסאלן בשום אופן.
גבי אוסטאופורוזיס, צריך לבצע הערה מחודשת ואם יש צורך בטיפול ספציפי אולי לשקול טיפול אלטרנטיבי כמו למשל forteo או evista אם אין הנחיות נגד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסדניאל22/05/2010
אני בן 27 עקב נפילות מהאופניים נגרמו לי שברים פעמיים במרפק עשו לי ניתוח ופעם בכתף היה חודש עם מנשא עשיתי בירור ובבדיקות יצא אוסטופורוזיס
bmd=0.463 t=3.4 צוואר הירך
עמודה השדרה bmd=0.736 t-3.2
יתר הבדיקות דם ואיסוף שתן שביקשו שאעשה יצאו בסדר
לא מעוניין בטיפול תרופתי חוץ מסידן וויטמין D .
מה דעתך האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
דניאל23/05/2010בילדותי היתה לי אסתמה וקיבלתי הרבה סטרואידים עד גיל 4 בערך . אין שום סיבה אחרת לצפיפות העצם הנמוכה לפי כל הבדיקות והרופא שמטפל באוסטופורזיס המליץ על טיפול תרופתי אקסטרה עירוי דרך הוריד ואני די פוחד בשל תופעות הלוואי ולא מעוניין גם בכדורים
אם אנסה שנה טיפול אצל דיאטנית לשינוי תזונה ופלוס התעמלות האם מצבי יכול להחמיר?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/05/2010שלום !
אני כבר כתבתי קודם, שהערכת צפיפות העצם אצל צעירים היא אחרת לגמרי.
לכן הנתונים שאתה מעביר לא אומרים לי שום דבר.
במידה ואכן מדובר בצפיפות העם נמוכה לגילך, לפני טיפול התרופתי מבצעים בירור ספציפי לסיבות אפשרויות ורק לאחר מזה מחליטים איזה טיפול לתת אם בכלל לתת.
לא כל צפיפות העצם נמוכה צריך לטפל תרופתי, לפעמים תזונה נכונה וויטמין D מספיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיסלאה22/05/2010
שלום רב,
אני בת 51 בריאה לא נוטלת כדורים ,מזה 4 שנים אינני מקבלת מחזור חודשי .בבדיקת צפיפות העצם הערכים בעמוד שדרה נמוכים מאוד יחסית לגילי כן גם בירכיים אך פחות (הבדיקות לא מולי אך זכור לי ערכים של 2.9 סטיית תקן) . טרם בקרתי אצל רופא .
האבחנה הרשומה היא אוסטופרוזיס.
הומלץ על בירור עניין הערכים הנמוכים בעמוד השידרה וטיפול בהתאם.
שאלתי , איזה טיפול תרופתי מומלץ לאיזה רופא לפנות מלבד רופאת המשפחה ?
פעילות גופנית מומלצת ? מכונים/התעמלות מסוימת במסגרת שירותי הבריאות
הנני סובלת מכאבים עזים בעצמות הירכיים ובגב מה מומלץ לכאבים?
(ידוע לאחרונה גם על אוסטואריטריטיס)
האם מחלה זו מוכרת בביטוח לאומי?
אודה לתשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/05/2010שלום רב !
קודם כל צריך לבקר רופא ראשוני ששלח אותך לבדיקת צפיפות העצם ולבצע בירור ראושני של סיבות לאוסטאופורוזיס. דבר שני, הייתי ממליצה על התייעצות במרפאה מטבולית.
לא ניתן להמליץ על טיפול ספציפי בלי בדיקת החולה והתרשמות ממחלות רקע וסיכון לשברים.
התעמלות ל"בניית העצם", דיאטה רבת סידן מומלץ, אך כנרא לא מספיק.
אין קשר בממצאים בצפיפות העצם וכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)