מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בניית עצםאילנה14/07/2010
ד"ר שלום
רציתי לדעת אם סידן וויטמין D שאני לוקחת בונים את העצם או רק משמרים את המצב שלא יחמיר. האם יש מצב שבבדיקה הבאה אקבל תוצאות טובות יותר? אני בת 42 ונרשם לי בבדיקה אוסטיאופניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2010ויטמין D וסידן שומרים עצם.
צפיפות העצם יכולה להשתפר לאחר טיפול עם תכשירים האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר למעלה מחודש אחרי גרידהaukv13/07/2010
שלום,
אני בת 25, בריאה בד"כ, ב5 ביוני עברתי גרידה, בגלל שלא נמצא דופק לעובר בשבוע ה-12, הריון ראשון,
אני כותבת פה את הבדיקות דם שעברתי עם תאריכים:
תאריך :11.5.10-
TSH <0.03
T3 FREE 8
T4 FREE 18.6
FERRTIN 58
תאריך:23.53.10
TSH <0.03
T3 FREE 6.6
T4 FREE 17.2
THYROGLOBULIN <0.8
THYROGLOBULIN ab 116
ANTI THYROID PEROXID 713
,
תאריך: 15.06.10
TSH <0.03
T3 FREE 7.8
T4 FREE 19.4
היום:13.07.10
TSH <0.03
T3 FREE 5.7
T4 FREE 13.3
האם זה שהערכים של הT3 וT4 בסדר, זה אומר שזה מסתדר, או שאני צריכה להמשיך לעקוב?
הלכתי לאנדוקרינולוגית ביום של הגרידה, והיא אמרה לי לעשות שבועיים אחרי הגרידה שוב בדיקה ואם יהיה בעיה לעשות Tc,
האם התוצאות אומרות שעדיין יש בעיה ואני צריכה לעשות Tc?
נראה לך שזה גרייבס, או זה סתם דלקת שאמורה לחלוף כלא היתה?
כואב לי השריר ברגל, זה יכול להיות מזה???
ממש ממש תודה!
רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/07/2010שלום !
תפקודי תיירואיד עדיין מצביעים על יתר תריסיות.
מה הסיבה, גרייבס או דלקת , ניתן לגיד רק לאחר מיפוי עם Tc .
יתכן ואין קשר בין בדיקות מעבדה וכאבים ברגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה
aukv14/07/20101. האם גם אם הבטא שלי עוד לא התאפסה, (7) עדיין לעשות Tc או לחכות שהיא תתאפס לבדוק שוב את הTSH, ורק אם יהיה עדיין בעיה לעשות?
עוד שאלה:
מאז ומתמיד, המחזור שלי היה ממש לא מסודר פעם בשלושה חודשים בערך (גם קבלתי בגיל מאוחר יחסית הייתי בת 15 בפעם הראשונה ),
אף פעם לא בדקתי את זה, ולמען האמת אני מעונינת שהוא ימשיך להיות בתדירות הזו :)
השאלה שלי:
האם יש מצב שזה גם סימפטום של בעיה בבלוטה דהיינו שיש לי כבר הרבה שנים בעיה, ורק עכשיו בגלל ההריון, והבדיקות דם שמתי לב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2010מיפוי בלוטת מגן ניתן לבצע רק במידה טאת לא בהריון !
לא נראה שקיים קשר בין מחזור שלך ותפקודי בלוטת מגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ויטמין Dדינה12/07/2010
שלום רב
ביתי בת ה-17 סובלת מ-CAH ונוטלת dexamethasone במינון של 0.25 מק"ג 5 פעמים בשבוע. הרופאה ביקשה שתיקח את התרופה על קיבה ריקה בשביל אפקט מקסימלי וכדי להמנע ממינון גבוה יותר של התרופה. לאחרונה התברר שחסר לה ויטמין D וכי יש ירידה בצפיפות העצם. האם יתכן שיש לה בעיית ספיגה עקב נטילת התרופה ולכן החוסר בויטמין D? אני חייבת לציין שבמשך כמה שנים היא לא הייתה פעילה ולא נחשפה לשמש במידה מספקת . במידה והתרופה הייתה גורמת לירידה בחומציות הקיבה, האם הייתה מרגישה זאת? כי אינה סובלת מאי נוחות כלשהו. גם רמות הברזל שלה נמוכות.
תודה
דינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/07/2010שלום !
המינון של dexamethasone שביתך מקבלת קטן מאוד.
לכן אני מאמינה שהשפעתו שלו על השלד מינימלית, אבל חוסר ויטמין D חייבים לטפל.
בגיל 17 היא עדיין נמצאת בתהליך של בניית העצם וחשוב להקפיד על דיאטה רבת סידן (או תוספת של כדורי סידן), רמת תקינה של ויטמין D ומחזור סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםרוחלה11/07/2010
כל כמה זמן יש צורך לעשות? עשיתי לפני שנתיים והיה תקין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2010תדירות ביצוע צפיפות העצם נקבעה בהתאם לגיל, מצב העצם , טיפול וגורמי סיכון לשברים. בין פעם בשנתיים ל-5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית קוקה קולהשושי10/07/2010
שלום דוקטור
קודם כול תודה רבה על תשובתך, ושכחתי לשאול אם שתיית קוקה קולה דייט מותר מיד אחרי כדור סידן או זקוקים לפסק זמן ביניהם ואם כן כמה זמן?
בתודה מראש
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2010ניתן לשתות גם קוקה קולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי סידן ושתיית תה ירוקשושי07/07/2010
שלום דוקטור
אני לוקחת פעמיים ביום כדורי סידן ושאלתי היא האם מותר לי לשתות תה ירוק מיד אחרי לקיחת הכדור?
בתודה מראש
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי סידן ומזון
ד``ר שרי טל07/07/2010קלציום קרבונט (זה תוסף הסידן שניתן בד"כ) רצוי לקחת עם ארוחה, היות וזה משפר את ספיגת הסידן. רצוי לא עם מוצרי חלב, המכילים סידן, לא מפני שזה מזיק אלא שמפסידים חלק מספיגת הסידן. גם בשעות הלילה ספיגת הסידן מהטבליה היא טובה. אם נוטלים 2 טבליות אפשר לקחה אחת מיד לאחר ארוחת צהרים וטבליה נוספת לפני השינה. אין מניעה לשתות תה ירוק לאחר נטילת הטבליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פיזיותרפי אחרי טיפול אקלסטהשרית06/07/2010
האם לאחר קבלת עירוי של אקלסטה אני יכולה להמשיך את טיפולי הפיזיותרפיה באותו שבוע?
אם לא, כמה זמן מנוחה צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לאחר קבלת אקלסטה
ד``ר שרי טל07/07/2010אין שום מניעה מלהמשיך את הפיזיותרפיה באותו שבוע לאחר קבלת אקלסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסלן ועקירת שןאורית05/07/2010
עקרתי שן (עקירה פשוטה) ושבועיים וחצי לאחר מכן התחלתי טיפול בפוסלן. לאחר שבועיים טיפול (2 כדורים) הופיעה דלקת חניכיים וכיבים בפה.
עלי לציין שאני סובלת מנסיגת חניכיים.
האם יש קשר בין הפוסלן לדלקת?
האם להמשיך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/07/2010אין קשר בין נסיגת חניכיים וטיפול בפוסאלן.
לגבי כיבים בפה ודלקת לאחר עקרת שן , את חייבת להבדק ע"י רופא שיניים או רופא פה ולסת.
אין להמשיך טיפול בפוסאלן עד גמר הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהיעל04/07/2010
ד"ר שלום
בבדיקה שערכתי לא מזמן קבלתי תוצאות: גבולית(אוסטיאופניה). בירך: 2.4 - בעמוד שדרה 2.2 - אמה 1.4-. רציתי לדעת מה זה אומר? האם זה כ"כ נורא? אני מאוד לחוצה ומבוהלת מהממצאים. ממש קשה לי לישון מזה בלילה. אימי חולה באוסטיפורוזיס. מה עלי לעשות? רופאת משפחה לא מיהרה לשלוח אותי לבדיקה ואני זו שהעלתי את הבעיה בפניה. כמה סידן עלי לקחת וכמה ויטמין D. האם יש עדיפות לחברה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב04/07/2010שלום !
המספרים לא אומרים הרבה.
כדי לענות על שאלתך צריך לדעת הרבה דברים כמו למשל גיל, האם את במנופאוזה,מחלות רקע, תרופות קבועת , בדיקות מעבדה , סיכון לנפילות, סיפור משפחתי לגבי שברים ....
רק לאחר הערכה קלינית ומעבדתית ניתן להחליט על צורך בטיפול ואיזה טיפול.
צריכת סידן לפחות 1200 מג ליממה וויטמין D , הם המלצות הכלליות .
מינון של ויטמין D נקבע לאחר בדיקת דם לרמת ויטמין D .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמירה04/07/2010
התחלתי לאחרונה לבצע שינוי באורח חיים וכחלק מזה פניתי לדיקור אצל מטפל סיני. הוא אמר שעלי להוריד מהתזונה את כל מוצרי החלב ואני רוצה לדעת האם זה לא יעשה לי בעיות מבחינת בריחת סידן? אני בת 29. תודה
ד''ר גלוריה צבטוב04/07/2010מוצרי חלב זה המקור העקרי של סידן, וסידן חשוב מאוד לבניית מסת העצם בעקר בגילך.
אני לא חושבת ששינוי באורח החיים שלך המתבטא בדיאטה בלי דברי חלב הוא שינוי בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת סידן וחיזוק העצם
אדית נתנאל23/07/2010את חיבת לקבל סידן .ישנם מאכלים נוספים שיש בהם סידן כגון טחינה שקדים וכמובן לא לשכוח להתעמל רק אצל מדריכים מומלצים השומרים על תחזוקה ושיפור הגוף . והמלצה עדיפות בקבוצות קטנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת חלבשולה04/07/2010
גדלתי בבית עני ולא אכלתי מספיק מוצרי חלב בילדות. האם יש לכך קשר להופעת אוסטאופורוזיס?
ד''ר גלוריה צבטוב04/07/2010הסידן נמצה לא רק במוצרי חלב.
אבל קיים ספרות על חשובות חלב (ולא מוצרי חלב אחרים) בילדות.
בעבודה אחת בדקו קשר בין שתיית חלב בילדות ובניית מסת העצם. התגלה שמסת העצם היתה משמעותית יותר גדולה אצל ילדות ששתו לפחות 4-6 כוסות חלב בשבוע. האבדל היה בולט בעקר בגיל לפני התבגרות ופחות משמעותי לאחר גיל ההתבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צפיפות העצםשרית26/06/2010
אני בת 41 ,רזה,רצה כ 45 דקות 3פעמים בשבוע מגיל 12 ועובדת עם משקולות יד.תמיד הקפדתי על תזונה נכונה.
והנה בבדיקה שביקשתי לעשות מיוזמתי גילו כי בעמוד שידרה t score -3.0 ובירך -2.5 בימין ו2.4 בשמאל. לא ברור לי כיצד הגעתי למצב כזה.
יש לי מספר שאלות בנושא:
כיצד הגעתי למצב קשה זה עם כל עיסוקי הספורטיביים או אולי בגלל עומס?
האם במצב זה הריצה לא טובה לי? .
האם בגילי אם אפול יכול להגרם לי שבר?
אנדוקרינולוגית המילצה על לקיחת סידן האם יש גורמים שמתמחים יותר בתחום הזה.
האם כדאי לפנות לדיאטנית בנושא זה?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי סיכון לאוסטיאופורוזיס
ד``ר שרי טל27/06/2010גורמי הסיכון לאוסטיאופורוזיס כוללים רקע גנטי וגם רזון יתר. פעילות גופנית עשויה רק לסייע לבריאות העצם ואותה כמובן אין להפסיק. שאלה נוספת היא מה את מחשיבה לתזונה נכונה. האם את צורכת סידן במידה מספקת. מה מצב רמת ויטמין D בדם. וישנם שאלות נוספות. עלייך לפנות למרפאה המתמחה באוסטיאופורוזיס באזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטהלני26/06/2010
שלום רב,
אשמח לדעת מהן תופעות הלוואי של אקלסטה, האם היא נכללת בסל הבריאות ומה מחירה במידה ולא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של אקלסטה
ד``ר שרי טל27/06/2010תופעות לוואי של אקלסטה הן תופעות דמויי שפעת כמו כאבי שרירים ועליית חום החולפים בד"כ תוך מספר שעות ועד 3 ימים והולכים ופוחתים בזמן המתן החוזר כעבור שנה . הטיפול בסל למטופלים עם מחלות מעי ולאלה שסובלים מתופעות לוואי מנטילת ביספוספנטיים פומיים (כמו פוסלן ואקטונל). עלות התרופה, אם איני טועה, כאלפיים שקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום צפיפות עצםמיכל24/06/2010
שלום ד"ר
אני בת 42.5. אימי חולה באוסטיפורוזיס. בעקבות פניה שלי ותשובה שקבלתי באתר שוחחתי עם רופאת משפחה שאמרה שאקח ויטמין D. ליום 800 מ"ג וכן הפנתה אותי לצילום צפיפות עצם. אני חוששת מהבדיקה. האם יש בה סיכון? האם חייב אותה כדי לתת לי טיפול מונע בסידן. אם אפשר בבקשה לקבל תשובה לפני 28.6 (תאריך הבדיקה שנקבע לי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות העצם
ד``ר שרי טל27/06/2010אין מה לחשוש מבדיקת צפיפות העצם. קרינת הרנטגן הי מיזערית: ב-10 בדיקות צפיפות העצם יש כמות קרינה כמו בצילום חזה אחד. כמו כן אין מניעה לקבל תוספי סידן וויטמין D ללא בדיקת צפיפות העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איסוף שתןדנה22/06/2010
שלום,
אני בת 26 ובמשפחתי היסטוריה של אוסטופורזיס.
אורטופד הפנה אותי בעקבות צילום רנגנט לצפיפות עצם. לפי בדיקה זאת יש לי בעמוד השדרה אוסטופורוזיס 2.6 מתחת לתקן.
עשיתי בדיקת איסוף שתן ובבדיקה יצא שיש לי:
PHOSPHORUS- U 24h - 338mg/24hr
מתחת לנורמה
CALCIUM- URINE 24h - 160 mg/24hr
בנורמה
מה זה אומר?
תודה דנה
ד''ר גלוריה צבטוב23/06/2010שלום !
זה לא אומר שום דבר .
המלצתי לעבור בירור סיבות אפשרויות לאוסטאופורוזיס אצל מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)