מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד'ר צבטוב-שלום,שאלה לגבי פוסלאןיעל17/08/2010
אני בת 70.בגיל 60 התגלה אצלי אוסטיאופורוזיס.מאז במשך 9 שנים טופלתי בפוסלאן וויטה קאל+D .לפני שנה בהוראת הרופא הפסקתי את הפוסלאן אך ממשיכה עם ויטה קאל+D ו-8 טיפות ויטמין D בגלל ויטמין D גבולי. בדיקת צ.ע. ראשונה בגיל 60 לפני הטיפול ע.ש-L2-4 -3.65 צואר ירך -2.23- התחלתי לקבל פוסלאן ובכל שנתיים התוצאות דומות. בגיל 69 שוב נבדקתי והתוצאה ע.ש-L2-4 -3.2 צואר ירך ימין--2.4- ירך שמאל -2.3- שנה לאחר הפסקת הפוסלאן בגיל 70 התוצאה ע.ש-L-2-4 -3.1 ירך ימין -2.2 - שמאל -2.4- בדיקות פרוטאין טוטאל קאלציום אלבומין פוספור איסוף שתן ואחרות שנעשו לפני שנה תקינות. אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומקבלת 550 מ'ג אלטרוקסין לשבוע. מצבי מאוזן TSH-1.2 . שאלותי-1- האם להמשיך את הפסקת הפוסלאן שנה נוספת ולקחתו שוב בעוד שנה אחרי בדיקת צ.ע 2-האם להחליף לאקטונל ואם כן לקחתו כבר עכשיו או בעוד שנה? 3-האם הפוסלאו היה יעיל לגבי הרבה תודות וסליחה על האריכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפוסלן
ד``ר שרי טל19/08/2010אין אפשרות לתת יעוץ אישי בהתכתבות בפורום זה. באופן כללי חשוב ללוות את הפוסלן בטיפול מספק בתוספי סידן וויטמין D, וברוב הגדול של המקרים ישנו שיפור או שמירה על צפיפות העצם. הוכח שטיפול בפוסלן הנמשך 10 שנים אינו מזיק ואף שומר על יעילות מניעת שברים. לא הוכח שטיפול מעל 10 שנים גורם לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי סידן ומחלות לבריקי17/08/2010
שלום,
לאחרונה פורסם מחקר על הקשר בין נטילת תוספי סידן והתקפי לב.
הסתבר שדווקא סידן הניספג מהר בדם קושר אליו שומנים שיוצרים פלאק על דפנות כלי הדם ומהווים סיכון להיצרותם.
מה דעתך על סוגיה זו, האם אשה בת 59 שאיננה סובלת מבריחת סידן בעצם צריכה לקחת תוסף סידן למניעה או שעדיף לוותר לאור הסיכון לפגיעה מהתקפי לב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסידן
ד``ר שרי טל19/08/2010מחקרים רבים הוכיחו את היעילות בטיפול בשילוב של סידן וויטמין D למניעת שברים במבוגרים. אין עדויות ברורות לגבי נזק של טיפול כזה על התקפי לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
ריקי19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת סידןאביבה17/08/2010
האם קלמדין שהוא סידן בנוזל יותר מומלץ מטבליות סידן ציטראט?
ועדיף על קיבה ריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירי סידן
ד``ר שרי טל19/08/2010לא ברור לי על איזו תמיסה את מדברת. בעיקרון הסידן מופיע בטבליות בשתי צורות, קשור לקרבונט או קשור לציטראט. את טבליות סידן-קרבונט עדיף לקחת עם ארוחה לצורך פיגה מירבית ואילו את טבליות הסידן-ציטראט ניתן לקחת ללא אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מזון סידןליה12/08/2010
לאחרונה התפרסמו כתבות אודות מחקרים המעלים כי לקיחת תוסף סידן (בלי ויטמין D) מעלה ב30% את הסכנה ללקות בהתקף לב, ואין הוכחה כי הו אכן מצמצם הופעת שברים אוסטיאופורוטיים. והמלצות לכל מי שמטופל לפנות ליעוץ רפואי. האם יש מחקרים על תוסף סידן + ויטמין D3? ומה הם מעלים?
האם עדיף ליטול תוסף ממקור טבעי (ברוקולי, כרוב וכו') על פני סידן קרבונאט? או שהבעיה קיימת לגבי כל סוגי תוספים לעומת סידן מהמזון.
בתודה ובברכה
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתוספי סידן וויטמין D
ד``ר שרי טל12/08/2010מחקרים קלינים רבים הוכיחו את היעילותבשילוב הטיפול בסידן וויטמין D בהפחתת שברים באנשים מבוגרים. בשל הקושי צריכה מספקת של סידן ברוב האנשים מומלצת תוספת בצורת טבליה של מלחי סידן. כמובן שאם ישנה תשומת לב וצריכה מספקת של סידן בתזונה ( מה שלא קורה בד"כ )ניתן לוותר על צריכת הטבלייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אקלסטהפנינה11/08/2010
שלום,
אני מתעניינת בטיפול אקלסטה ורציתי לדעת האם לתרופה יש הצלחה? כמה טיפולים נדרשים עד תחילת ההשפעה? משך ההשפעה היא באמת שנה? זה לא מותאם משקל? מה קורה אם אני עולה במשקל אחרי חצי שנה, האם אני צריכה לקבל עוד טיפול להתאים מינונים?
אני מודה לך על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקלסטה
ד``ר שרי טל12/08/2010טיפול באקלסטה אחת לשנה למשך 3 שנים הוכח כמפחית שברים באנשים מבוגרים הסובלים מאוסטיאופורוזיס. אין צורך בהתאמת מינון למשקל הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וונדר מומיו לטיפול באוסטאופורוזיסליה08/08/2010
מה דעת המומחים של הפורום בנושא? יש רופאים הממליצים בחום במקום טיפולים הכרוכים בתופעו לוואי לא רצויות. בתודה מראש ליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/08/2010לא ניתן לבצע מסקנות או להמליץ על תרופה או חומר פעיל אחר אם לא נעשו מחקרים קליניים ולא בדקו מה היעילות שלהם מבחינת מניעת שברים או צפיפות העצם לפחות.
לא ידוע לי שקיימים עבדות מסוג זה על מומיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוונדר מומיו?
ד``ר שרי טל12/08/2010טיפול זה אינו מוכר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצם ע"י אולטרסאונדרות05/08/2010
שלום. קראתי על מכשיר בשם אומניסנס שמאפשר בדיקת צפיפות עצם ללא קרינה (אולטרסאונד).
מאחר ואני מחלימה ממחלת הסרטן ונמצאת בקבוצת סיכון לאוסטיאופורוזיס, עלי לבצע בדיקת צפיפות עצם אך אני מעדיפה להימנע מבדיקות עם קרינה כמו סיטי.
שאלתי-האם המכשיר הזה אכן יעיל לאבחון המבוקש? האם אכן ניתן לראות באמצעותו אם יש נטיה לשברים בעצמות ו/או לאיתור שברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/08/2010בדיקת צפיפות העצם בשיטת DXA - היא ה"gold standart " לאבחנה ומעקב של אוסטאופורוזיס.
כמות הקרינה מינימלית, פי 10 פחות מצילום רנטגן רגיל.
לא DXA ולא בדיקת US לא "בודקת שברים ונטיה לשברים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר...תודה רבה על התשובה!
רות08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות למקסיבון ואקטונלליה04/08/2010
בגלל תופעות לוואי בלתי נסבלות: גירוי בוושת, נזק למעי הגס. מה האלטרטיבה? אני בת 65. אובחנה אוסטאופורוזיס בינוני - קשה. שנים רבות אני מקפידה על תזונה מאוזנת ופעילות פיזית של כשעה ביום. לא נוטלת שום תרופה. עם היסטוריה של תגובות קשות לתרופות כגון: משכחי כאבים, קודאין סולפט, רספרים ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/08/2010קיימת אלטרנטיבה טיפולית בזריקות.
אך כדי להחליט על טיפול מסוים יש להעריך ניתונים קליניים ומעבדתיים שלך.
תתייעצי או עם רופא משפחה או עם מומחה באוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ויטמין די-25ענת03/08/2010
שלום רב. קניתי באופן פרטי טיפות של ויטמין די-1000, הרוקח בניו פארם אמר שזה הכי מרוכז מאשר הויטמין די לתינוקות שאני קונה בבית מרקחת בקופ"ח כללית. לקחתי 15 טיפות ותוצאת ויטמין ה-די היה: 45.4. כמה טיפות של ויטמין די החדש שכתוב על האריזה D-1000 עלי לקחת בכדי שיעלה לי את הערך. ובגלל שיש לי אוסטיאופניה ואני גבולית (לפי בדיקת צפיפות העצם) רופא המשפחה אמר שעלי לקחת 2 כדורי ויטה -קל = האם לקחת אותם בבת אחת ואם לא איך לקחת.?? תודה רבה.
ד''ר גלוריה צבטוב04/08/2010שלום !
מינון של ויטמין D3 הממלץ כטיפול מניעתי לאוסטאופורוזיס הוא 800-1000 יחידות.
המינון הטיפולי לחוסר ויטמין D , הוא כמובן אינדיבידולאי בהתאם לרמת בדם.
תתייעצי עם רופא משפחה ותראי לו את התכשיר שקנית, מכיוון אם קנית D2 ולא D3 המינונים הם שונים.
לגבי רמת ויטמין D שלך - צריך לדעת באיזה יחדיות זה נבדק.
לגבי תוספת סידן , ההמלצה להגיע לצריכת סידן 1200-1500 מג ליממה ( עם דיאטה בלבד או תוספת סידן לא משנה) .
אם מאיזה שהוא סיבה מומלץ 2 כדורים של סידן, יש להפריד בינהם ולבדוק סידן בשתן כדי שלא לגרום להפרשת יתר והבני כליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר באקלסטהברק דליה31/07/2010
קבלתי לפני שנתיים אקלסטה הריאקציה היתה קשה שהתבטאה בעליה של לחץ הדם והתכווצות שרירים חזקים. שאלתי האם רצוי לקבל טיפול חוזר באקלסטה מהחשש לעליה בלחץ הדם פעימות לב מואצות (לוקחת כדורים ללחץ דם עקב הטיפול בעבר באקלסטה)
אודה על מתן תשובתך דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/07/2010עליה בל"ד לא תאורה כתופעת לוואי לאחר טיפול באקלסטה.
לגבי טיפול נוסף יש להתייעץ עם רופא שהמליץ על טיפול באקלסטה פעם קודמת, להעריך יעילות הטיפול וצורך בהמשך טיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול באקלסטה
דליה ב.31/07/2010למיטב ידיעתי החומר המוזרק לווריד הוא חומר העובד על הכליות ומכאן עלייה בלחץ הדם. הייתי מבקשת תשובה פרטנית יותר דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/08/2010אין קשר בין טיפול ועליה בל"ד, אלא הטיפול גרם לאי ספיקת כליות חריפה.
אם הטיפול גרם לפגיעה כליתי, אין להמשיך בטיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמין דיאחת25/07/2010
בת 56 מטופלת באלטרוקצין בגלל תת פעילות והשימוטו, וליפיטור 10 = מאוזנת.נוטלת יום יום 15 טיפות של ויטמין די ו-2 כדורים של ויטה קל +מינרלים, ואיני יודעת מדוע התשובה שקיבלתי על ויטמין די הוא: 45.4. כמה מינימום צריך להיות ומה עושים? בבדיקת צפיפות העצם היתה ירידה והיה כתוב: גם בעמוד השדרה ובירכיים: גבולי. ואוסטיאופניה. ובאופן קבוע תפקודי הכבד גבוליים למעט בדיקה אחת שכל הזמן גבוה והוא: GGT = 44. בעבר עשיתי אולטרסאונד והתושבה "כבד שומני". לאור כל הנ"ל מה יש לך לומר על תשובת תפקודי הכבד והמחסור של ויטמין די. הרבה תודה וסליחה על האריכות.
ד''ר גלוריה צבטוב27/07/2010כבד שומני דורש מעקב מרפאת כבד
חוסר ויטמין D ניתן לטפל במינון יותר גבוה של ויטמין D . ניתן להגיע ל-5000-6000 יחידות ליממה בלי שום תופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה טיפות ליום??
אחת28/07/2010לקחתי 15 טיפות, האם יש תרופה יותר טובה מלקיחת 15 טיפות שלא הועילה לי? אולי זריקות?? תודה. ושאלה נוספת ברשותך: אם יש כבד שומני חייבים להיות במעקב או בבירור במרפאת כבד, כי רופא המשפחה אפילו לא מתייחס לזה..... הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/07/2010לא משתמשים בויטמין D בזריקות.
ניתן להעלות כמות הטיפות ליום עד 20-25 טיפות, או לשתות בקבוק שלם 10 ml פעם בשבוע-שבועיים...
עם כבד שומני בדרגה קלה ניתן להיות במעקב רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפה בסמוך ללקיחת סידן+ויטמין Dאנה25/07/2010
שלום
רציתי לדעת אם אפשר לשתות נס קפה (מעט מאוד חלב) בסמוך ללקיחת ויטמין D+ סידן שאני לוקחת בשעות הבוקר. האם כדאי לאכול עם לקיחת הכדורים או מספיק משהו קל כמו קרקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/07/2010מומלץ לקחת סידן + D בערב לאחר האוכל , לא עם אוכל חלבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר צבטוב- אנא בבקשה עזרתך לכל שאלא24/07/2010
שלום לך,
סליחה מראש על אריכות הדברים. אנא בבקשה תשובות מפורטות לכל השאלות.
1. כמה זמן אסור להכנס להריון אחרי טיפול עם יוד אקטיבי - 100 מיליקיר? (אחרי ניתוח כריתת בלוטת התריס בשל ממאירות).
2. האם פרק הזמן שצריך להמתין מושפע מכמות היוד שמקבלים? נניח אם הייתי מקבלת 150 מילקירי הייתי צריכה לחכות יותר זמן כדי להכנס להריון?
3. מה הן תופעות הלוואי והנזקים וההשלכות של יוד רדיואקטיבי לטווח הארוך והקצר למישהי שמתכננת הריון מיד אחרי פרק הזמן שצריך לחכות?
4. האם יוד רדיו אקטיבי גורם לשעור הפלות גבוה יותר בשנה שאחרי היוד? אנא תשובתך.
5. עקב הניתוח רמת הסידן אצלי מאוד נמוכה ואני לוקחת כדורי סידן וויטמין ד'. מה קורה עם כדורי סידן בגוף למישהי שמתכננת הריון, האם הם נספגים טוב בגוף האם והעובר? אין בעיתיות בנושא?
6. האם תוכלי להמליץ לי על סוג ושם של כדורי סידן עם ויטמין ד', משהו ממקור טבעי אולי, שנספג היטב בגוף? שמעתי על קלצ'יצ'יו - שנספג יותר טוב בגוף. יש בזה משהו?
תודה רבה רבה. מצפה בקוצר רוח לתשובותיך המפורטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר גלוריה צבטוב27/07/2010שלום !
1) מומלץ להמתין 6-12 חודשים לאחר טיפול ב-I-131 ( לא משנה 100 או 150 mCi )
הזמן ההמתנה חשוב גם לצורך הערכה לגבי השנות מחלה והחלטה לגבי המשך טיפול ( טיפול נוסף ב-I-131 או מעקב בלבד)
2) לאחר פרק זמן המתנה המומלצת אין שום השלכות על הריון ( כניסה, מהלך , התפתחות העובר)
3) חסר סידן צריך לטפל לטפל לא רק בסידן וגם ב-אלפה-D3 ומהקפיד מאוד על סידן תקין בהרין.
4) קיימים תכשירים שונים של סידן , הספיגה שלהם לא שונה משמעותית. צריך להקפיד על הנחיות מתן תכשיר. למשל קלציאום קרבונט לוקחים עם אוכל או אחרי אוכל, קלציאום ציטרט לפני האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוויסטהסופי15/07/2010
שלום רב אני בת 84 וטופלתי במשך למעלה מעשר שנים בפוסלן ואלנדרונט בגלל אוסטאופורוזיס עקב סטרואידים שקיבלתי עבור מחלת קוליטיס. בכל בדיקת צפיפות עצם שנערכה לי מאז כמעט בכל שנתיים, אין שום שיפור והתוצאה תמיד בינונית קשה לאחרונה החליפו לי את הטיפול לאוויסטה, ושאלתי היא. האם יש טעם להמשיך לקחת אוויסטה כשאין ממילא שום שינוי בצפיפות העצם בתודה סופי
ד''ר גלוריה צבטוב18/07/2010אני לא הייתי מטפלת אישה בת 84 ב-evista עקב תופעות לוואי אומנם נדירות אך אפשריות כמו קרישיות יתר, ובהדרבה שטיפול לא מונע שברים בצוואר הירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוויסטה
סופי19/07/2010שלום ד"ר תודה על התשובה, אך לא ציינת איזו תרופה רצוי כן לקחת במקום אוויסטה שלדעתך לא רצויה בגילי בתודה סופי
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2010לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי בלי הערכה של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.
המלצתי להתייעץ עם מומחה באוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות שאינה משתפרת תחת טיפול.
ד``ר שרי טל20/07/2010חוסר שיפור בצפיפות אינו אומר שהטיפול אינו יעיל. התהליך הטיבעי בגיל המבוגר הוא אובדן עצם.
אני מבינה שאינך סובלת משברים. יש מקום לבדוק גורמים העלולים לגרוע מיעילות הטיפול התרופתי בין היתר חוסר בויטמין D ולבדוק את צריכת הסידן. הטיפול באוויסטה לא הוכח כמפחית את היארעות שברי צואר הירך. כמובן עלייך לפנות עם כל הנתונים המתאימים ליעוץ במרפאה המתמחה באוסטיאופורוזיס לקבלת טיפול מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה פוסאלאןאילנה15/07/2010
שלום
רציתי לשאול אם אפשר לקחת את התרופה פוסאלאן מגיל 40+ גם אם לא נגמר המחזור.בעלון התרופה כתוב שהיא ניתנת לנשים לאחר הפסקת המחזור והרופא רשם לי זאת למרות שעדיין יש לי מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2010שאלה במקום.
לא מטפלים בפוסאלן לפני הפסקת מחזור אלא יש סיבה ריצינית לכך ( טיפול בפרדניזון למשל )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בתרופה פוסאלאן
אילנה15/07/2010יש לי -2.2 בעמוד שידרה. 2.4- בירך ובזרוע 1.4- האם זה מצדיק לקיחת תרופה פוסאלאן בנוסף לסידן ויטמין D. האם עלי לחזור לרופא ולהגיד שלא אקח אותה?כבר לקחתי כדור אחד.
ד''ר גלוריה צבטוב18/07/2010לא מטפלים במספרים, מטפלים בבן אדם!
לכן המלצתי לגשת להתיעצות למומחה באוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)