מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולים אחרי שבר צוואר הירךאסתר04/03/2010
אילו טיפולים קיימים לאחר שבר צוואר הירך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב04/03/2010קודם כל טיפול כירורגי !
ולאחר הזה בהתאם לניתונים קליננים ומעבדתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן ואוסטיאופניהיחיאל03/03/2010
ד.נ. בשאלה קודמת על תדירות הצורך באיסוף שתן לא כתבתי שהסיבה לקבלתי את טבליות הסידן והוויטמין די היא, בפשטות, שיש לי אוסטיאופניה. לא חשבתי שנתון זה חשוב לשאלתי, אך עקב תשובתך אני מציין אותו כאן, ואבקש תשובתך לשאלתי מ-28.2 בעניין הצורך (או שזה מיותר אולי) באיסוף שתן בהקשר זה. סליחה ותודה. יחיאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב04/03/2010עוד פעם , מי שנתן טיפול בסידן גם קובע צורך במעקב ותדירות המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דכת לאחר בדיקת C.Tגברבר02/03/2010
אני גבר בן 60 קטוע רגל ימין מקרבת הברך ומטה.(קטיעה BK)
לפני כ 4 חודשים החלקתי ושברתי את עצם הפמור דיסטלי.
גובסתי לתקופה של חודשיים וחצי ולאחר מכן עשיתי בדיקת CT שהעלתה
שיש סימני איחוי אך אין עדות לאיחוי מלא, שנית יש סימני אוסטאופורוזיס בגפה הימנית.
הודגמה התעבות של רקמות הרכות,וקיים הסננה של השומן התת-עורי בגובה בגדם מימין.
עם זאת יש חשד לאוסטאופניה.
רציתי לדעת את חוות דעתכם בנושא זה, והאם יש טיפול לממצאים אלו?
והאם ישנו תהליך לזירוז האיחוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/03/2010שלום !
בדיקת צפיפות ההעצם היא הבדיקה הבחירה לאבחון של אוסטאופורוזיס. לא ניתן להתרשם על דרגת אוסטאופורוזיס בצילומי CT . בדרך כלל אין קשר בין אוסטאופורוזיס ובעית איחוי, אלא אתה מקבל תרופות נגד אוסטאופורוזיס זמן רב שבמקרים בודדים יכולים לדכא שיחלוב העצם.
דבר נוסף לא ניתן גם לתת חוות דעת בלי לראות צילומי CT .
לגבי בעיה של איחוי צריך להתייעץ עם אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צפיפות עצםנאוה01/03/2010
עמוד שדרה תקין
ירך ימין תקי,ן ירך שמאל ירידה גבולית
אוסטופאניה: ערך בין 1- ל2.5- סטיית תקן
**אוסטופורוזיס ערך T נמוך מ.2.5- סטיית תקן
האם אני סובלת מאוסטופורוזיס.האם עלי לקחת סידן וויטמין D?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לירך שמאל
יעל02/03/2010T Score antk -1
T score total -0.6
צפיפות עצם0.864
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/03/2010שלום !
פורם באינטרנט הוא לא מקום איפה את יכולה לקבל המלצה כן לקחת טיפול מסויים או לא.
לא מספיק לכתוב מספרים, צריך לראות צילומים, לבצע הערכה של גורמי סיכון, הערכה של משק הסידן ,לדעת מחלות רקע ,טיפול תרופתי קבוע.
יתכן ואת לא סובלת מאוסטאופורוזיס.
לגבי סידן וויטמין D - יש המלצות כלליות: צריכת סידן עד 1200 מג ליממה ( אם אין הנחיות נגד) וויטמין D בין 800-1000 יחידות ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןיחיאל28/02/2010
ד.נ. אני מקבל כדורי סידן מזה שנים. בזמנו עשיתי בדיקת איסוף שתן. לאור הערתך בנדון, האם מספיק לעשות איסוף שתן פעם אחת? אם לאו, כל כמה זמן (כמה שנים?) יש לעשותו (כאשר מקבלים כדורי סידן)? יחיאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/03/2010כל מקרה לגופו !
מתי לבצע בדיקת שתן ובאיזה תדירות תלוי מסיבת הנטילת כודורי סידן ומחלות רקע.
יש לשאול את הרופא המטפל מה הסיבה לטיפול בכדורי סידן. מי שממליץ על טיפול הוא בדרך כלל גם קובע מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכולשוש28/02/2010
לאחרונה התחילו לי בעיות במערכת העיכול בעקבות הפוסלן. התייעצתי עם הרופא והוא המליץ לי על אקלסטה.הבנתי שהתרופה ניתנת בעירוי פעם בשנה. רוצה בבקשה חוות דעת נוספת לפני שאני לוקחת אותה.
ד''ר גלוריה צבטוב28/02/2010אחד מאינדיקציות לטיפול באקלסטה היא אי סבילות של טיפול בביספוספונטים בדך הפה.
חוות דעת נסופת האם את ספציפית צריכה טיפול זה לא תוכלי לקבל דרך אינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבני כליהיחיאל28/02/2010
ד.נ. עקב אוסטיאופניה, אני נוטל (עפ"י המלצת הרופא) טבליות סידן עם ויטמין די. את חלקן אני נוטל משולבות וחלקן בנפרד. להפתעתי, קראתי היום במוסף "ביו" של "הארץ" כתבה לפיה ויטמין די עלול לגרום לאבני כליה אצל מי שגם נוטל תוספי סידן. אם זה נכון, מה ניתן לעשות כדי למנוע התפתחות אבני כליה בנסיבות האמורות ? (על כך לא נכתב בכתבה). בברכה, יחיאל
ד''ר גלוריה צבטוב28/02/2010הטיפול בויטמין D3 לא גורם לאבני כליות. אך הטיפול במטבוליט הפעיל שלו alfa D3 כן יכול לגרום להפרשת יתר של סידן בשתן ולאבני כליות.
לגבי סידן: לא מומלץ לקבל תוספת בכדורי סידן בלי בדיקת לפחות פעם אחד איסוף שתן לסידן. במידה וקיימת עודף השפרת סידן בשתן, תוספת של סידן בכדורים יכולה להעלות סיכון לאבני כליות.
וכמובן אם אבני כליות כבר קיימים, לא מומלץ תוספת סידן בכדורים, אלא רק בדיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטהרימונה בורנשט27/02/2010
כמה תעלה לי התרופה באישור מכבי והאם יש תופעות לואי
ד''ר גלוריה צבטוב28/02/2010בכל טיפול תרופתי יש תופעות לוואי.
באקלסטה - הכי שכיח תופעה כמו שפעת ב-3 ימים הראשונים.
לגבי מחיר , תפני את השאלתך לרופא משפחה שך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלות התרופה
זיו01/03/2010דרך הסל 366 ש"ח
דרך מכבי מגן 300 ש"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקה לצפיפות עצםזיוה24/02/2010
שלום
אני בת 51.5 סובלת מקוליטיס כיבית ומטופלת ב100 מ"ג אימוראן ליום
במשך 7 השנים האחרונות נטלתי מספר פעמים פרדניזון לתקופה של מספר חודשים
בעקבות כאבים בשוק עם הקרנה לרגל נשלחתי לברור ע"י רופא אורטופד והתוצאה של הבדיקה לצפיפות העצם היא כדלקמן:
SPINE -3.1T SCORE BMD 0.829
FEMUR T SCORE -1.6 BMD 0.783
הרופא המליץ ליטול פוסלן, ואני חוששת מאד מההשפעה של התרופה על הקוליטיס
מה דעתכם,
האם יש מצב להתמודד עם הבעיה ללא טיפול תרופתי?
ואם לא, האם ישנה תרופה אשר איננה מערבת את מערכת העיכול?
ובכלל האם מדובר במצב קשה, בינוני?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב28/02/2010שלום רב ! לפי הנתונים יש לך אוסטאופורוזיס וסיבה לכך יתכן טיפטל בפרדניזון שאת מקבלת.
טיפול פעיל נגד אוסטאופורויזיס מומלץ לאנשים שמקבלים טיפול בסטרואידים במינון מעל מנינון פיזיולוגי ולתקופה יותר מ-3 חודשים ללא שום קשר לממצאים בצפיפות העצם. לכן, לך הטיפול מומלץ עוד כמה וכמה. התרופה לא משפיעה על מצב של מעי גס. כמובן יחד עם פוסאלן יש להקפיד על צריכה מספקת של סידן ולדאוג על רמת תקינה של ויטמין D בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיאנוח של בדיקות דם שיחלוף עצםענה23/02/2010
האם ערכים של:
CTX Cross-linked C telopeptide of type I collagen-crosslaps=0.505 ng/ml
PINP-Procollagen type Inaminoterminal peptide=44.620 ng/ml
הם ערכים בגדר הנורמה? מה פירוש הערכים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב28/02/2010בדיקת סימני של שיחלוף העצם לא משתמשים באופן שיגרתי עקב תוצאות לא חד משמעיות.
לכן לכל תוצאה צריך להתייחס בהתאם למחלת רקע וסיבת הביצוע בדיקה.
יש לפנות לרופא שביקש לבצע את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שיחלוף העצםדיתה22/02/2010
שלום. יש לי אוסטאופורוזיס בדרגת סיכון גבוהה. אני לוקחת מזה 10 שנים תרופות. קודם פוסלן ועכשיו אקטינול.בת 77 ללא שברים (בינתיים).הרופאה האנדוקרינית המליצה לי לעשות בדיקה בשם שיחלוף העצם.הוסבר לי שהבדיקה נותנת אינדיקציה לגבי יכולת העצם להתחדשות. אבקש פרוט נוסף.תודה.
ד''ר גלוריה צבטוב28/02/2010בדיקת סימני של שיחלוף העצם לא משתמשים באופן שיגרתי עקב תוצאות לא חד משמעותיות.
פרטים נוספים לגבי מה המשמעות של שיחלוף העצם אצלך ספציפי את צריכה לקבל אצל רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן,מגנזיום, ואבץ -דרך חיים, לקיחהמאשה18/02/2010
ההיתיחסות כמו ללא מגנזיום ? או שמשנה אופן הנטילה. כמובן לא בארוחה חלבית.... באריזה מציינים שעדיף עם האוכל. אודה לכם על היתיחסות.
ד''ר גלוריה צבטוב21/02/2010מגנזיום לא משנה דרך הנטילת כדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור גלוריה!!!סיוון15/02/2010
עכשיו אני קוראת את הכמה שורות עלייך בראש הפורום ואני רואה שאת רופאה איפה שאני מטופלת:)
הייתי לםני מספר ימים אצלכם במרפאה וניקבע לי מעקב לעוד 4 חודשים
אם את זוכרת אותי אני שאלתי אותך ליפני מספר חודשים אם את ממליצה לי ליטול פוסאלן (בת 27 עם קולטיס כיבית ואוסטופורוסיז) ואמרת שלא אבל שאחכה לביקרו שלי במרפאה ורופא יקבע . ואכן ברגע שהמלצת לי להפסיק הפסקתי עד לביקור והרופא גם אמר שזה היגיוני :)
אז תודה לך
אני גם מקווה להיות מטופלת שלך
בכול אופן אני חייבת את עצתך
הרופא בבלינסון המליץ לי על לקיחת ברזל עם עוד מגוון ויטמינים שחסרים לי
רכשתי אתמול פריפול ביקשתי מרוקחת משהו טוב לבטן כי לא היה מה ששרופא המליץ לי
ומאתמול יש לי שילשולים
וזה לא טוב כי אני עם קוליטיס
את מכירה אולי ברזל שיכול להיות לי טוב למעיים ?
מה את חושבת על פריפול ???
תודה לך
תמשיכי להיות מקסימהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/02/2010שלום ! תודה על מחמאות!
לגבי תכשירי ברזל את צריכה להתייעץ עם רופא גסטרו לגבי טיפול המתאים. לפעמים נותנים טיפול בברזל דרך וריד עם הטיפול דרך הפה גורם לתופעות לוואי בלתי נסבלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להבהרה בבקשה - לטיימינג הנכוןנורית15/02/2010
הנתונים : עלי ליטול שתי גלולות ויטה קל סידן+D של דרך חיים. (הD בתוך הגלולה של הסידן)
ארוחות בוקר וערב שלי לרוב חלביות, צהרים לרוב בשרית.
3 פעמים ביום אומגה 3 להורדת טריגליצרידים, לפני השינה סטטינים.
א. האם לסוג הסידן הזה קוראים סידן קרבונט?
ב. עדיף לקחת אותו לאחר ארוחה, אך לא חלבית, האם זה נכון?
ג.כתבתם לי לקחת לפני השינה, אז זה יוצא כשעתים-שלוש לאחר ארוחה חלבית, זה בסדר?
זה לא עם האוכל...וזה כן, בזמן עיכול של מוצרי חלב.
ד. כדור נוסף מתי לקחת? עם ארוחת הצהרים? אני צריכה שנים ביום.
אני לא מבינה מדוע אין על האריזה, או בתוכה שום הסברים, גם לא באתר שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/02/2010על אריזה צריך להיות כתוב איזה סוג סוג של סידן את מקבלת ( אם לא כתוב, תשאלי רופא משפחה)
רובם מקבלת caltrat +D זה קלציאום קרבונט.
הספיגה שלו אופטימלית לאחר האוכול אן יחד עם אוכל . אוכל חלבי - כוונה חלב !
לכן ניתן לקבל את הטיפול בצוהריים ובערב . במידה בערב יש ארוחה חלבית , ניתן לקחת סידן עם מיץ בין הארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובסיוון15/02/2010
שלום רב אני בת 27
יש לי מחלת כולטיס ואוסטופוניה
התחלתי טיפול של נטילת כדורי ברזל ויטמין בי 12 במציצה
טיפטיפות - לויטמין די
וכדור של קלציום(כי לא מייצרים יותר ת כדורי מציצה)
השאלה שלי היא
אם אני צריכה לחכות בין ויטמין לויטמין זמן מסויים ?
ועם איזה מוצרים רצוי לאכול כול ויטמין ?
אודה לכם אם תענו לי
תודה סיוון
ד''ר גלוריה צבטוב15/02/2010שלום !
כעקרון , אין צורך לחכות בין ויטמין לויטמין, אך כדי לפזר אותם במשך היום. ויטמין D ניתן לקחת לאחר האוכל ולא משנה איזה אוכל ומתי. כדורי סידן גם לוקחים לאחר האוכל ולא עם אוכל חלבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)