מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופורזיס וחיי המין - גברא04/04/2010
שלום רב,
גבר בן 35 אובחנתי כחולה באוסטאופרוזיס. היתכן קשר בין זה לבין בעיות בחיי המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/04/2010שלום !
ב-60% מהמקרים של אוסטאופורוזיס אצל גברים מוצאים סיבות משניות, כמו למשל חוסר הורמני . ניתן לבדוק רמת הורמני מין בבדיקת דם רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיס גבר בן 59 שלומישלומי31/03/2010
תודה על תשובתך
האם מהתוצאות המצ"ב יש לך יכולת לאבחן האם הטיפול מספיק ?
שוב תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/04/2010שלום !
לפי הנתונים מדובר באוסטאופורוזיס. צריך לערוך בירור סיבות לאוסטאופורוזיס כמו למשל חוסר ויטמין D , עישון, חוסר הרמוני מין וחולי. במידה ונמצאה סיבה למצב זה יש לטפל בסיבה קודם כל. אם לא נמצאה סיבה לאוסטאופורוזיס או קיים סיכון גבוה לשברים יתכן מאוד שיש מקום לטיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס כמו פוסאלן או אקטונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר הנכבדה
שלומי09/04/2010לד"ר שלום
תודה על תשובתך. אני מטופל בצריכת " אנדרוג'ל" ע"ב יומי בגלל חוסר טסטסטרון ! כמו כן 2000 יחידות ויטמין D . ו 1200 יחידות קלציום. האם יש צורך להוסיף פוסלן ? והאם זה יעזור לשקם את העצם בגילי " המופלג" ? אין בעיית עישון לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה תשובה
שלומי10/04/2010לד"ר שלום
אין בעיית עישון לחלוטין .אני מטופל בצריכת " אנדרוג'ל" ע"ב יומי בגלל חוסר טסטסטרון ! כמו כן 2000 יחידות ויטמין D . ו 1200 יחידות קלציום. האם יש צורך להוסיף פוסלן ? והאם זה יעזור לשקם את העצם בגילי " המופלג" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/04/2010שלום !
אתה מוסיף כל הזמן נתונים חדשים.
גם אוסטאופורוזיס וגם חוסר טסטוסטרון מצדיק הערכה ומעקב של רופא אנדוקרינולוג.
עם עדיין לא הגעתה למרפאה אנדוקרינית , אתה חייב לבקש הפניה מרופא משפחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיס גבר בן 59שלומי29/03/2010
שלום . התגלה אצלי בריחת סידן . עד כה אני צורך 1200 קלציום ומעל 2000 יח ויטמין D .
האם זה מספיק?
אינני מטופל בפוסלן !! האם זה נכון ?
אני חולה !! על יוגורט נוזלי במיוחד יוגורט עיזים. האם צריכה של 2 בקבוקים (יותר מחצי ליטר) ביום יכולה להזיק?
והאם אני יכול להוריד את כדורי הקלציום מ 2 כדורים של 600 לכדור אחד ביום .
עקב צריכה מוגברת של יוגורט ?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/03/2010שלום !
צריכת סידן עד 1200 מג ליממה ( עם אין הנחיות נגד כמו למשל אבני כליות). לא משנה איך אתה מגיע ל1200 מג ( עם שתיית ליטר וחצי של יוגר או עם כדורים) .
לדעתי עם הדיאטה שלך כוללת 1200 מג של סידן ליום, אין צורך בתוספת סידן בכדורים בכלל.
אבל תוספת ויטמין D צריך להמשיך לקבל .
לגבי בריחת סידן וצורך בטיפול בפוסאלן או כדומה. זה להערכתו של רופא משפחה- מה הדרגת של בריחת סידן, מה הגורמי סיכון , מה הסיכון לשברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיות העצם בצואר הירך (NECK)אילנה שויצר25/03/2010
עשיתי בדיקת צפיפות עצם - בשנת 2008 - ועכשיו ב-03-2010
עמוד שדרה מותני
צפיות העצם הממוצעת של חוליות L2-L4 ב-2008 - 0.958 ב-2010 0.937
% מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/ות - ב-2008 80 ב- 2010 78
TSOORE ב- 2008 2.0- ב- 2010 2.2
% מהממוצע ל גיל הנבק/ת - ב- 2008 86 ב- 2010 85
תוצאות צפיפות העצם בע"ש מוגדרת: כ- אוסטאופניה קשה
הירך
צפיות העצם בצואר הירך (NECK)
2008 - ימין - 0.910 שמאל - 0.913 - 20010 - ימין - 0.903 שמאל - 0.909
% הממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/ות
2008 - ימין - 93 - שמאל - 93 - 2010 - ימין 92 - שמאל - 93
T SOORE
2008 - ימין - 0.6 - שמאל - 0.6 - 2010 - ימין 0.6 - שמאל 0.6
% הממוצע של גיל הנבדק/ת
2008 - ימין - 103 - שמאל - 103 - 2010 - ימין - 103 - שמאל - 104
% הממוצע של TOTAL NECK
2008 - ימין - 92 - שמאל - 94 - 2010 - ימין - 95 - שמאל - 95
T SCORE
2008 - ימין - 0.6 - שמאל - 0.5 - 2010 - ימין 0.4 - שמאל - 0.4
תוצאות צפיפות העצם בצוואר הירך מוגדרת כ: ירידה גבולית
אוסטאופניה: ערך בין 1 - ל- 2.5 - סטית תקן. **אוסטאופורוזיס: ערך T נמוך מ- 2.5 - סטית תקן
רציתי בבקשה לדעת מה זה אומר והאם יש ירידה משמעותית - אני כבת 57 - הפסקת וסת 9 שנים
האם יש טיפול אודה לתשובתך
וחג שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב28/03/2010שלום !
אני כבד כתבתי פעם שאין טעם לכתוב נתונים של צפיפות העצם. בדיקת צפיפות העצם מאוד לא מדויקת ולהערכתה צריך לראות צילומים ( לא רק מספרים) כדי להשוואת אותם. וכמובן צריך לראות בן אדם ולהתרשם ממנו לגבי סיכון שלו ספציפי לשברים כדי להחליט על טיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתךלינור24/03/2010
אני בת 35, אמי בת 60 ויש לה אוסטיאופורוזיס. לאחרונה שברה עצם בגב תחתון (ככה סתם, ללא נפילה). נמצאת בשיקום, בקושי זזה מהמיטה וסובלת כאבי תופת. בהיסטוריה הרפואית שלה גם חולת סרטן מוח . הטיפול שתקבל כשתתגבר קצת על כאביה הוא פיזיותרפיה ומקבע גב. מבקשת את עזרתך איך במצב כזה ניתן לעזור למצב עצמותיה ולחזק אותם?
ואני - בגילי - עלי לעבור בדיקת צפיפות עצם?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/03/2010יתכן וכאבים בגב וחוסר ניידות אצל אמא שלך נובעים משבר בחולי . הטיפול הוא בעקר כתכשירים נגד כאבים ( כדורים, מדבקות או זריקות). אם מדובר בשבר חריף ניתן לתקופה לנסות טיפול ב-spray miacalcic . גם כן יש להתייעץ עם אורטופד, לפעמים ניתן לטפל בשברים בעזרת הזרקה של חומר מיוחד ( צמנט) כדי לחזק את החוליה השבורה.
כמובן בו זמני יש לבצע בירור סיבות לשבר: האם מדובר באוסטואפורוזיס או שבר פטולוגי ( למשל עקב פיזור משני בעצמות).
לגבך , לא מומלץ לבצע בדיקת צפיפות העצם באופן רוטיני בגילך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרתך שוב....תודה
לינור28/03/2010השבר הוא שבר בחוליה L1 כתוצאה מאוסטיאופורוזיס קשה. מה יכול לעזור במצב כזה שיש לה כבר שינויים ניווניים. סובלת כאבים עזים ומכריחים אותה ללכת ולשבת אבל היא ממש סובלת ולא מסוגלת אנחנו ממש לא יודעים איך לעזור לה .
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/03/2010אין ספק צריך לטפל באוסטאופורוזיס ( לבצע הערכה מה היא מקבלת כרגע, יתכן והטיפול לא כל כך יעיל אם הופיע שבר חדש, לשקול טיפולים אחרים) והמלצתי להפנות אותה למרפאה אנדוקרינית/מטבולית לצורך זה.
אבל הטיפול באוסטאופורוזיס לא יפטור בעית כאב אלא רק יעזור למנוע שבר הבא. שוב לגבי כאב צריך להתייעץ עם אורטופד בשאלה האם ניתן לטפל בשבר הקיים באופן כירורגי. אם לא צריך להתייעץ עם מרפאת כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס וקפהאיטה22/03/2010
שלום רב!
ידוע שקפה תורם לבריחת סידן. האם זה אמור גם לגבי קפה נטול קפאין?
איטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/03/2010שלום !
לגבי קפה ובריחת סידן זה לא חד משמעית וכמובן תלוי בכמות המצטברת של קפאין.
קפה נטול קפאין יתכן ולא נחשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות ויטמין Dמירה22/03/2010
בבדיקת דם לרמות ויטמין D התוצאה היתה 35.6 .
זו תוצאה נמוכה משמעותית מאחר והרמה המינימלית היא 70,
מה זה אומר לגבי, לאחרונה אני חווה כאבים ברקמות רכות סביב מפרקים גדולים וקטנים במיוחד באצבעות ידיים ורגלים..
בבדיקת צפיפות העצם לא נימדד ירידה בצפיפות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רמת ויטמין D נמוכה . בימים שלנו עד 50% מאכלוסיה סובלים מחוסר ויטמין D מסיבות שונות, אך בעקר עקב חשיפה לא מספקת לשמש והעדר ויטמין D באוכל.
הטיפול הוא ב-vitamin D3 בכדורים או טיפות , לפחות 2000 יחידות ליממה.
חוסר ויטמין D יכול לגרום לכאבים וחולשת שרירים, אך לא לכאבים ונפיחות בפרקים.
יש צורך להתיעץ עם רופא פרקים ( ראומטולוג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמר21/03/2010
שלום רב,
אני בת 63.
לאחרונה ערכתי בדיקה של צפיפות העצם ותוצאות הבדיקה הראו את הנתונים הבאים:
1. אוסטאופורוזיס בינונית RT.
2. אוסט' בינונית LT.
3. ירך ימין מינוס שתיים נקודה תשע
.4. ירך שמאל מינוס שתיים נקודה שבע.
המליצו לי לקחת מקסיבון 70 מ"ג אחת לשבוע המכיל ALELDRONATE וקלציום +D פעמיים ביום כל טבליה 600 מ"ג.
אני חוששת מתופעות הלווי הכרוכות בלקיחת המקסיבון .
1. האם ניתן לקחת רק את הקלציום בלבד?
2. האם יש סכנות לתרופת המקסיבון?
3. האם קיימות תרופות אלטרנטיביות אשר יכולות להחליף את המקסיבון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לפי הנתונים של צפיפות העצם מודבר ב-osteoporosis והטיפול במקרה שלך הוא בתכשירים כמו alendronate או actonel כדי לעצור ירידה בצפיפות העצם ולמנוע שברים.
תופעות לוואי הם בעקר תופעות של מערכת העיכול, אך נדירות אם מקפידים על הנחיות ללקיחת טיפול.
רק סידן + ויטמין D לא יעזור במקרה שלך.
המלצתי לבדוק רמת ויטמין D בדם ולקחת טיפול בויטמין D בנפרד לפחות 1000 יחידות ליממה, וסידן לקחת כדור אחד במקום שניים + להקפדי על דיאטה רבת סידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לפוסאלןמירית10/03/2010
מקבלת טיפול בפוסאלן הבעיה שזה עושה לי צרבת. איזה תחליפים קיימים היום בשוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/03/2010שלום !
אין תחליף לפוסאלן.
יש תרופות עם פעולה דומה ( מאותה קבוצה שפוסאלן) כמו actonel למשל ( טיפול דרך הפה) או aclasta ( טיפול דרך הוריד ) .
בכל מקרה יש לפנות לרופא המטפל שיחליט איזה טיפול מתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vita cal 600ציפי10/03/2010
שלום רב,
לאחרונה התחלתי לקחת ויטה קל 600 מ"ג פעמיים ביום. אני לוקחת גם Q10 כדור אחד, ויטמין D5 טיפות ביום וכן פרבסטאטין להורדת כולסטרול
שאלותי
1. איך עלי לחלק את הכדורים בשמך היום?
2. האם טוב יותר לקחת את כדור הסידן עם מיץ פירות?(קראתי פעם אבל לא זכורים לי הפרטים)
בתודה, ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/03/2010שלום !
1) כדורי סידן יש לקחת לאחר האוכל לא עם אוכל חלבי. ניתן לקחת עם מיץ.
2) ויטמין D3 - לאחר האוכל ולא משנה איזה אוכל.
3) כדורי להורדת כולסטרול לוקים בערב, לא קשור לאוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםos09/03/2010
האם יש בעיה לעשות טיפול שיניים כגון הקצעות או סתימה לחולה אובטיפוריזיס משמעותית לפני טיפול (ממתין לטיפול בעירוי בקרוב)?
ד''ר גלוריה צבטוב09/03/2010שלום !
אוסטאופורוזיס בעצמה לא מפריעה לטיפול שינויים.
אם אתה מקבל טיפול נגד אוסטאופורוזיס בביספוספונטים ( פוסאלן, אקטונל) דרך הפה ,רצוי להפסיק טיפול ל-3 חודשים סביב הפעולה פולשנית ( סתימה - היא לא פעולה פולשנית) . במידה ואתה מטופל בביספוספונטים דרך הוריד, רצוי לקבל טיפול לאחר סיום טיפול בשיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלרבקה09/03/2010
שלום רב.
אני בת 66 לקחתי 5 שנים פוסאלן ובהמלצת הרופא הפסקתי ל5 חודשים. לאחרונה קבלתי אקטונל.
כמה שנים אני יכולה להמשיך לקחת אקטונל?
תודה.
ריקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/03/2010שלום !
כדי לענות לשאלתך צריך לדעת מה הייתה הסיבה להתחיל טיפול בפוסאלן ? האם הטיפול שקיבלת עזר ( למשל מבחינת הצפיפת העצם) ? מה היתה הסיבה שחודש טיפול לאחר זמן קצר ומה המצב של צפיפות העצם היום ? מה הדרגת הסיכון שלך לשברים?
ברור שלא ניתן לענות לשאלות האלה דרך אינטרנט אלא רק בערכת הנתונים במסגרת מרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה חדשה - פורסטאו ?יונתן07/03/2010
אמי בת 79 כמו גם אחותה בת 83 החיה בבלגיה סובלות מאוסטאופורוסיס מזה שנים. אמי שברה לפני שבועיים את צוואר הירך ונותחה. למותר לציין שהסבל הוא רב.
אחותה בבלגיה השתמשה בשנה וחצי האחרונות בתרופה חדשה בשם פורסטאו שהניבה תוצאות מצויינות. האם התרופה מוכרת בארץ ואיך ניתן להגיע אליה ? התרופה אושרה לשימוש ע"י האיחוד האירופאי.
תודה, יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/03/2010שלום !
יתכן ומדובר בתרופה בשם forteo . התרופה נמצאת בשוק כבר מספר שנים.
ניתן לקבל תרופה דרך הסל באינדיקציות מסוימות.
כדאי לפנות לרופא המטפל שיבצע הערכה של נתונים קליניים ומעבדתיים שבעד או נגד טיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטלוס- תרופה חדשה?גילה07/03/2010
שלום רב,
קראתי לאחרונה שהגיעה תרופה חדשה לאוסטאופורוזיס בשם פרוטלוס.
לפי הפרסומים השונים (בחו"ל) הבנתי שהתרופה מוצלחת מאוד.
מה ידעו לכם עליה, למי מתאימה? היכן ניתן לרכוש אותה?
תודה מראש
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/03/2010שלום !
אני לא מכירה תרופה בשם כזה.
יתכן וכתבת שם לא נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטלוס לאוסטאופורוזיס
גילה10/03/2010תודה על התייחסותך. בדקתי שוב ואכן זה שם התרופה שקיבלה אמי עם הפנייה לבית מרקחת בתל אביב. הרוקח הוא זה שמסר לה שבקרוב התרופה תהיה זמינה באופן רגיל ללא צורך באישור מיוחד.
בברכה
גילה
דרך אגב, החומר הפעיל שמו סטרונציום...אם זה אומר משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/03/2010strontium , זאת התרופה שאושרה ב-EUROPA לטיפול באוסטאופורוזיס.
מנסים להכניס תרופה זאת גם לארץ.
הטיפול נבדק רק אצל חולים שלא קיבלו שם טיפול לפני זה .
אין מידע לגבי יעילות ובטיחות הטיפול אצל חולים שכבר טופלו נגד אוסטאופורוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו פרוטלוס?
סימה27/05/2011שלום, יש לי אוסטאופואוזיס בדרגה גבוה,וכל תרופות המנע שיש
בהן את הביספוספונטים גורמות לי ללחצים ותעוקות.
התחלתי להתעניין בפרוטולוס,האם יש לו תופעות לואי,מהי כמות המינון
שיש לקחת מדי יום ?קופ"ח מכירות בתרופבה זו?
אפשר לקנותה ללא מרשם? תודה רבה. סימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיופרוזיס אצל גבריםטבע05/03/2010
בעלי בן 57סובל מכאב בגב התחתון והקרנה לרגל ימין כמה שנים, זה משפיע עליו באי יכולת הליכה
רציפה, אחרי 500 מטר הוא חייב לשבת....זה כך כבר שנתיים.
הוא מטפל בדיקור סיני וגם פיזיוטרפיה... אבל זה מחזיק כמה ימים וחוזר חלילה.
עשה צילום CT לגב והתוצאה מראה בלט בדיסק.
שאלתי היא- האם לאור התאור יתכן שהבעיה נובעת מאוסטיופרוזיס ? איך מוציאים זאת מכלל
אפשרות? כי בפגישה עם הרופא משפחה הוא אמר שאין צורך בבדיקה.
ובכל זאת אני לא שקטה בענין.....
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/03/2010שלום !
רופא משפחה שלכם צודק. אין שום קשר בין כאבי גב בעקבות בליטת דיסקים ואוסטאופורוזיס.
אוסטאופורוזיס ( מסת העצם נמוכה) לא גורמת לכאבים אלא רק לשברים.
אם ב-CT עמ"ש לא הדגמו שברים, אין צורך בבדיקת צפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)