מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ללא כותרתציפי31/07/2009
לד"ר פייגנבאום היי
שאלתי היא
האם לפי מיטב ידיעתך יש טיפול בבריחת סידן ברפואה האלטרנטיבית
באיחוד במקום התרופות של הרפואה הקונבציונאלית ACTONEL, CALCIUN
תודה מראש על תשובתך
ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים אלטרנטיבים
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/07/2009שלום ציפי,
לא ידוע לי על טיפולים אלטרנטיבים יעילים למניעת אוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwwww
ציפי01/08/2009לד"ר פייגנבאום היי
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה.
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס לגבריםביאטריס31/07/2009
אני בן 70 ומתחיל להיות מכופף - האם זה סימן לאוסיטאופורוזיס ומה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס בגברים
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/07/2009שמעון שלום רב,
מומלץ לך לבצע בדיקת צפיפות עצם כי לפי התיאור שלך יש חשד שהינך סובל מאוסטיאופורוזיס. את המחלה ניתן לאבחן בקלות בעזרת צילום במכשיר DXA
מומלץ לבצע זאת בהקדם כי כיום ישנם טיפולים יעילים המונעים שברים כבר תוך חצי שנה מתחילת הטיפול כדוגמאת האקטונל.זו תרופה יעילה הניתנת באופן חודשי ומומלצת גם לגברים.בארץ שכיחות המחלה בקרב גברים הינה בממוצע כל גבר שישי החל מגיל שבעים,אך השברים האוסטיאופורוטים בגברים מסוכנים יותר בהשוואה לנשים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סיכון למחלההטיש31/07/2009
אני סובלת מזה מספר שנים ממחלת כליות כרונית. האם אני בסיכון מוגבר לחלות אוסטאופורוזיס, והאם ניתן למנוע את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת כליות
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/07/2009שלום רב,
ישנן מספר מחלות כליות המהוות גורמי סכון לחלות באוסטיאופורוזיס ויש לבצע איסוף שתן לרמות של סידן בשתן כמו כן הויטמין די נהפך לפעיל באמצעות מספר תהליכים ביוכמיים המתרחשים בכליות ובמקרים של אי ספיקת כליות כרונית יכולה להיות הפרעה בתהליכים אלה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין די
טלי01/08/2009האם רצוי לאכול יותר מאכלים עתירי ויטמין די או לחילופין ליטול כדורי ויטמין די.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום01/08/2009שלום רב,
המקור לויטמין די יכול להיות מהמזון כמו דגי ים וחלב מעושר או ממקור של תוספי מזון העיקר להגיע לרמת הצריכה המתאימה לגיל.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשרעופר מרדכי31/07/2009
הוכח שיש לי בעייה בצפיפות העצם ובעייה של טסטרון נמוך
יכול להיות שזה גרם לבעיות בבירכיים והתעוותות של כפות הרגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון ואוסטיאופורוזיס
קיים קשר בין רמות נמוכות של טסטוסטרון וסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס,אך אוסטיאופורוזיס אינה גורמת לסימנים שתארתה היא עשויה לגרום לשברים בעיקר בחוליות בעצם צואר הירך ובשורש כף היד.עקב שברי דחיסה בחוליות היא עשויה לגרום לעקמת וכאבי גב.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה אלטרנטיביתביאטריס31/07/2009
דר' פיגנבאום שלום
אשמח לדעת אם אתה מכיר טיפולים המוצעים על ידי הרפואה האלטרנטיבית.
תודה
שרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אלטרנטיביות
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/07/2009שרין שלום רב,
לא ידוע לי על תרופות שאינן קונבציונלית היעילות בטיפול ובמניעת האוסטיאופורוזיס.התרופות היעילות ביותר לטיפול במחלה הן תרופות מקבוצת הביספוספונטים כדוגמאת האקטונל שנלקחת כיום על בסיס חודשי והשפעתה על מניעת שברים מהירה יותר בהשוואה לתרופות אחרות לטיפול באוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוקסיבון גורם לכאבים?דליה30/07/2009
נטלתי את כדור המוקסיבון ומאז הפכו חיי לבלתי נסבלים ץ יש לי כאבים שמשתנים כל פעם במקום אחר בגוף בידיים בכתפיים בעצם הזנב, אני לא יודעת אם לקרוא לזה ממש כאב, כאב שמלווה בכאילו אין זרימה של הדם במשך שעות ארוכות האם הכדור הוא הגורם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיבון
ניתנה כבר תשובה לשאלה זו
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 052-6006321דליה30/07/2009
נטלתי את כדור המוקסיבון ומאז הפכו חיי לבלתי נסבלים ץ יש לי כאבים שמשתנים כל פעם במקום אחר בגוף בידיים בכתפיים בעצם הזנב ץ אני לא יודעת אם לקרוא לזה ממש כאב, כאב שמלווה בכאילו אין זרימה של הדם במשך שעות ארוכות האם הכדור הוא הגור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במוקיסבון
התופעות שאת מתארת בשאלתך אינן ידועות לי כתופעות לוואי שעלולות להיות למוקסיבון.מומלץ קודם לפנות לרופא המשפחה ולבדוק גורמים אחרים לתופעות אלו.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת אוסטיאפורוזיסאליסון30/07/2009
דר' פיגננבאום הנכבד
קודם כל אני מוצאת חובה להביע את הערכתי לתשובות המלאות שאתה עונה לכולם.ניכר שאתה עונה מתוך איכפתיות.
השאלה שלי: אני רזה ומבנה גוף דקיק. כמו כן גובהי הוא כ - 1.58 מ'.
האם הסיכון שלי ללקות באוסטיאופורוזיס גבוה ומה היית ממליץ כדי למנוע?
תודה מראש
אליסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה גוף ואוסטיאופורוזיס
יש בהחלט קשר בין מבנה הגוף לסיכון לחלות בעתיד באוסטיאופורוזיס.ככל שמסת העצמות בתקופת גיל העשרים כך הסיכון לחלות בעתיד באוסטיאופורוזיס גדול יותר כעקרון אנשים שמדד מסת הגוף שלהם הינה מתחת ל 19 הינם בסיכון מוגבר לחלות במחלה.מדד מסת הגוף נקבע לפי הנוסחה שהינה משקל הגוף בקילוגרמים מחולק במשקל במטרים בריבוע אם התוצאה הינה מתחת ל 19 מעידה על סכנה לחלות במחלה במידה וכך מומלץ לבצע פעילות גופנית לחיזוק השרירים ועליה הדרגתית במשקל.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל עם כדוריםרינה ינקילביץ29/07/2009
שלום, אני לוקחת סידן+ויטמין D כל יום ונאמר לי שיש לקחת את הכדור עם אוכל. הייתי רוצה לדעת כמה ואיזהסוג אוכל צריך לקחת בכדי שזה יענה על הצורך של הכדור. למשל האם ירקות או פרות מתאימים לצורך הענין. תודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות עם אוכל
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/07/2009שלום רב,
את הסידן וויטמין די מומלץ ליטול לאחר אוכל שאינו חלבי כי החלב במזון יפגע בספיגת הסידן בדרכי העיכול.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קריאה רבה בנושא ה- סידן,,,,יעלי29/07/2009
אתמל קניתי את ה "וונדר מומיו ", אשר מכל התכשירים החלטתי לנסות. בנוסף אני לוקחת ויטמין D3 ביבי,4 טיפות יומיות,לפי המלצת הרופא,ואכילה נכונה,נותנת לעצמי 3 חודשי ניסיון. מאמינה שזה פרק זמן דיו כדי לבחון את ההשפעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/07/2009שלום רב
לאחר שלושה חודשי טיפול בויטמין די מומלץ לחזור על בדיקת הדם בהנחה שהרופא המליץ לך על טיפול בויטמין די בהתאם לתוצאות בדיקות הדם כמקובל.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשרעופר מרדכי27/07/2009
בשנת 1998 עברתי כריתת בלוטת התריס סרטני כיום מטופל באלקטרוקסין
בשנת 2007 עברתי ניתוח בברך עקב אי יציבות ובריחת הרגל הרופא טוען שיש שינויים ניוונים בדרגה 2 לא אופייני לגילי בסוף 2007 עברתי ניתוח נוסף בכף רגל ימין פשוט הרגל התעוות הרגל רגל שמואל צריכה לעבור ניתוח דומה שיחזור כפות הרגליים
במהלך 2008 עברתי בדיקות למה זה קורה השינווים הניוונים וכריסת כפות הרגליים
התגלו הממצאים הללו סובל מאוסטופורוזיס 2.5 הטסטרון נמוך ויטמין d נמוך והפראטארויד גבוהה האם יש שייכות? כרגע מטופל גם בart 50 וויטמין d צריך לעבור זריקות לטסטרון כמו כן בלוטת יתרת המוח נמוכה תודה מראש עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/07/2009שלום רב,
טיפול ממושך באלטרוקסין עשוי בהחלט לגרום לבריחת סידן מהעצמות כמו כן חוסר בויטמין די עלול לגרום לירידה בצפיפות העצמות ולאי תגובה לטיפול תרופתי באוסטיאופורוזיס.ניתוח לכריתת בלוטת התריס כלשעצמו אינו אמור לפגוע בצפיפות העצם במידה ולא פגעו במהלך הניתוח בבלוטות יותרת התריס.לקבלת יעוץ ספציפי נוסף מומלץ לפנות למרפאה המתמחה בבעיות של צפיפות עצם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של פורטאושירי26/07/2009
שלום ,
אני בת 34 עם אוסטאופורוזיס ברמה בינונית , התחלתי לפני 4 ימים טיפול בפורטאו ומאז סובלת מחולשות מאוד קשות בהזרקה הראשונה עד עלפון , ומאז החולשות לא עוברות - מה עושים ?
בינתיים הפסקתי את ההזרקות.
דיברתי עם אלי לילי - אמרו שהאנדוקרינולוגית שלי תדבר איתם כי הם לא יכולים לתת לי מענה אלא לרופאה...
האם התופעות מוכרות? האם הן חריגות ? האם יש קשר בין בגיל והמשקל שלי ( גיל 34 , משקל נמוך יחסית ) למינון של התרופה , האם יש דברים נוספים שצריך להתייחס אליהם לפני נטילת הפורטאו פרט לצורך הרפואי - שברים ורמה בינונית של אוסטאופורוזיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטיאו תופעת לוואי
ד''ר עמיאל פיגנבאום26/07/2009שלום רב,
הפורטיאו הינו הורמון סינטטי שנועד לבנית עצם במקרים של אוסטיאופורוזיס קשים. תופעת הלוואי יכולה להיות חולשה כללית למרות שהתופעה נדירה.מומלץ לקבל יעוץ אצל רופא המכיר היטב את מצבך הבריאותי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצם - מה עלי לעשות?עדנה26/07/2009
אני בת 62. תוצאות בדיקת צפיפות העצם האחרונות שלי: צוואר הירך - T= -1.4(לפני שנה וחצי -1.2 -), BMD=0.689 ((0.713 ; עמוד השדרה – T=-2.3(2.0-)(!) , (0.824)BMD=0.791.
אני מתעמלת פעמיים בשבוע וצועדת 5 פעמים בשבוע. לוקחת פעמיים ביום קלצ'י צ'ו. מה עוד עלי לעשות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקות
לפי תוצאות הבדיקות הינך סובלת מאוסטיאופניה ומומלץ לך להמשיך להתעמל וליטול את תוסף הסידן כמו כן לבצע בדיקה לרמת ויטמין די. כמו כן האם זו הבדיקה הראשונה שבצעת במידה וביצעת בדיקה זו בעבר מומלץ להשוות בין הבדיקות ולראות שאין החמרה במצב.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות הבדיקה?אליסון26/07/2009
האם אתה יכול להמליץ לי מה לעשות לפי בדיקת צפיפות העצם .העתקתי את התוצאות
צפיפות עצם ממצוצעת בחולות L2-L4 - 0.989
אחוז מהממצוע של שיא מסת העצם - 92
הערך T SCORE -0.8.----
המסקנה - ירידה גבולית בעמוד השידרה
ירך
צפיפות עצם בצוואר הירך - ימין - 0.685, שמאל 0.651
אחוז מהממוצע של שיא מסת העצם " 81 77
הערך T SCORE סטיית התקן 1.5 - 1.8 -
כל הירך T SCORE TOTAL HIP גכד 1.3 - 1.3 -
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צפיפות עצם
לפי התוצאות של בדיקת צפיפות העצם הינך סובלת ממצב הנקרא אוסטיאופניה שהינו מצב של תחילת הדלדלות העצם בסידן שהינו טרום אוסטיאופורוזיס.לפיכך כדי למנוע את הופעת המחלה או לעכב אותה מומלץ כי תבצעי פעילות גופנית אירובינת ואנארובית במקביל בנוסף להעשרהת התפריט בסידן ונטילת תוסף סידן לפי הצורך וביצוע בדיקות דם לרמות של ויטמין D.
ממליץ לחזור על בדיקת צפיפות העצם כעבור כשנתיים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אליסון27/07/2009תודה רבה.
מה זה פעילות אירובית ואנאירובית? כלומר איזה סוג של תרגילים?
המלצת לחזור על הבדיקה בעוד שנתים , אז זה אומר שקצב התפתחות המחלה הוא איטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאיילת
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/07/2009פעילות אירובית היא פעילות המגבירה את הדופק כמו הליכה מהירה ולעומתה פעילות אנארובית הינה פעילות גופנית שאינה מעלה בהכרח את דופק הלב כמו פעילות גופנית עם גומיות או משקלות לחיזוק השרירים.שתי הפעולות במשולב יש לבצע כדי לחזק את העצמות.מחלת האוסטיאופורוזיס אכן מתחילה ומתקדמת באיטיות ובתחילה לא ניתן להרגישה כלל לכן יש לעקוב ולבצע את בדיקת צפיפות העצם אחת לשנתיים באנשים שכבר מטופלים או שסבלו משבר אוסטיאופורוטי.
בברכה
דר' פיגנבאום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניה מהי?ציפי24/07/2009
לד"ר פייגנבאום היי
מה זה מחלה אוסטיאןפניה?
בברכה
ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופניה
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/07/2009שלום ציפי,
אוסטיאופניה הינו מצב טרום אוסטיאופורוזיס המתבטא בתחילת הדלדלות של העצמות בסידן.בשלב זה כדי למנוע את הופעת המחלה מומלץ להגביר את הפעילות הגופנית ואת צריכת הסידן ולבצע בדיקת דם לויטמין די ולהמשיך במעקב למנוע את הופעת האוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)