מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סידןרחל27/06/2009
ד"ר שלום רב,
אני בת 60, ובבדיקה שעשיתי התגלה לי אוסטאופוניה, רציתי לשאול האם עדיף לצרוך סידן נוזלי מאשר בקפסולה, האם עדיף ציטראט?
ההאם כדאי לשקול טיפול תרופתי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום28/06/2009שלום רב,
סידן עם מלח הציטראט נספג טוב ובהחלט יכול לתרום לשיפור האוסטיאופניה.אין הבדל משמעותי בין כדור לסידן נוזלי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידותשאול26/06/2009
האם ישנה מדידת צפיפות עצם מדויקת יותר מאשר הבדיקה הרגילה? כגון MRI או בדיקה אחרת? או האם יש בדיקה שבודקת את חוזק העצם?
אני שואל זאת כי במדידה DEXA רגילה אזי צפיפות העצם ירדה אצלי בתוך שנתיים ב- 70% באזור L4.
מ- 2.8 ל- 4.6
וכל זה כאשר לקחתי פוסלן. -- איזה קווי פעולה נוקטים במקרה כזה? אין לי שברים. רזה.
רמת ויטמין D תקינה אצלי וגם לקחתי תוסף סידן ואני עושה פעילות גופנית ופעילות בונה עצם.
גיל 62
ושאלה נוספת מה דעתך על מכשירי הרטט כדי למנוע שברים? אני יודע שזה מעלה צפיפות .
הרופא שלי הבהילה אותי .. סיפרה על אדם ששבר עצמות כתוצאה מהטיפול הזה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/06/2009שלום רב
הבדיקה המקובלת כיום לאבחון אוסטיאופורוזיס הינה בדיקת הDEXA
לא ידוע לי על מחקרים ברפואה שהוכיחו את יעילותם של מכשירי הרטט למנוע את המחלה.
בקשר לשאלותך הנוספות מומלץ לפנות לרופא מומחה בתחום שימליץ לך על טיפול אינדיבידואלי
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם התוצאה של הצפיפות עצם נמוכהsh26/06/2009
בגיל 30 אצל גבר
יש לזה טיפול שהצפיפות עצם ההפוך להיות גבוהה?
מהו הטיפול בדר"כ?
וכמה קרינה יש בצילום של צפיפות העצם?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/06/2009שלום רב,
יש לקבל פרטים מדוייקים יותר ואז ניתן לענות ספיציפית על שאלתך.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צפיפות עצםדנית25/06/2009
אשמח לדעת מה מצבי:
L1L4 T score - 1.4
BmD 1.011
neck
BMD 0.968
T score -2.1
האם יש צורך באיזשהו טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לטיפול
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/06/2009שלום רב,
לפי הנתונים שציינת הינך סובלת ממצב הנקרא אוסטיאופניה שהינו מצב של דלדול העצם המופיע לפני מחלת האוסטיאופורוזיס.מומלץ לפנות לקבלת יעוץ מומחה הכולל הדרכה תזונתית,הדרכה לפעילות גופנית מתאימה וטיפול תרופתי מתאים כדי למנוע או לעכב את הופעת מחלת האוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא יועץ
בטי26/06/2009לאיזה רופא צריכה לפנות ליעוץ רופא משפחה או אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רפואי
הרופאים המטפלים בחולים הסובלים מאוסטיאופורוזיס הינם בדרך כלל רופאי משפחה ואנדוקרינולוגים לעיתים גם רופאי נשים ואורטופדים משתתפים בטיפול.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניה בגיל 19מיכל24/06/2009
בת 19. בבדיקת צפיפות עצם של עמוד השדרה נתקבל z=-1.9 . ויטמין D היה 20 (נורמה 30-100).
האם אוסטיאופניה בגיל זה נחשבת חריגה? מה יכול לגרום לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופניה
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/06/2009שלום רב,
אוסטיאופניה בגיל זה אינה שכיחה למרות שחוסר בויטמין די בהחלט מאד שכיח.כדי לדעת מהם הגורמים לאוסטיאופניה יש לקבל פרטים רפואיים נוספים בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא משפחה או אנדוקרינולוג לבצע ברור מקיף יותר כדי למנוע החמרה בבריחת הסידן מהעצמות.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסוף שתן
מיכל25/06/2009תודה על תשובתך. סידן בדם ו- PTH תקינים. האם יש צורך לבצע איסוף שתן לסידן וקריאטנין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסוף שתן
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/06/2009במצב שציינת מיותר לבצע אסוף שתן לסידן וקריאטנין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה
מיכל25/06/2009במצב זה האם חשוב לבצע בדיקת צפיפות עצם גם בירך? (בוצע רק עמ"ש).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת צפיפות עצם
כדי לקבל תמונה מקיפה ואמינה יותר מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם בירך ובעמוד השדה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורטאו
עדה20/07/2009לכמה זמן אפשר לעשות הפסקה מבלי שתחול רגרסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפורטיאו
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/07/2009שלום רב,
את הטיפול בפורטיאו ניתן לקחת עד שנתיים ולא רצוי לבצע הפסקה במהלך הטיפול.במידה ואין שיפור במצב ממליץ להפסיק את הטיפול קודם.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרי לעצמך
יסמין08/07/2009שלום אוסנת, ראיתי את ההתכתבות שלך עם ד"ר פיגנבאום. ראשית איני רופאה. אך יש לי ניסיון לא קטן. 1.את "נשמעת, מפוחדת ולחוצה מאד, אז דעי לך שיש מצב שבגיל הנעורים-גיל הגדילה קיים מצב שמסת העצם לא עומדת תקופה מסוימת בקצב הגדילה ונוצר חסר זמני של סידן בעצם, ואח"כ זה חוזר לנורמה. כמו"כ אני ממליצה לך על תכשיר טבעי בשם "וונדר מומיו" שעוזר מאד מאד לחיזוק ובניית העצם ומהר מאד בבדיקות הבאות שתעשי יראה השינוי. עם כל זאת מחובתי לציין שתמשיכי להיות עירנית, זה תמיד טוב. ד.א. הוונדר מומיו ניתן להשגה בבתי המרקחת והטבע בארץ. יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלשולה23/06/2009
שלום
ידוע לי שאחרי לקיחת אקטונל אשור לשכב 30 דקות. אך האם מותר לעשות פעילות כמו הליכה או
ריצה למשל.
כמו כן האקטונל החודשי האם אפשר לקחת פעם בארבעה שבועות ולא פעם בחודש. מכיוון שאני עובדת והכי נוח זה שישי שבת, בגלל המגבלה של ה - חצי שעה לאחר נטילת התרופה.
תודה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/06/2009שלום רב,
ניתן ליטול את האקטונל החודשי אחת לארבעה שבועות
מותר לבצע פעילות גופנית כמו הליכה לאחר נטילת האקטונל אך רצוי להימנע מריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטאופורוזיסרינה ינקילביץ23/06/2009
שלום, מדי פעם מתפרסמים כתבות לגבי צריכת סידן מהמזון הנוגדים זה את זה. הייתי רוצה לדעת האם מוצרי חלב כמו יוגורט או חלב ב- 0 אחוז עוזרים לספיקת הסידן בגוף או 3-5 אחוז הם האחוזים הנכונים. תודה ויום טוב רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב
ד''ר עמיאל פיגנבאום23/06/2009שלום רב,
היום גם מוצרים ללא שומן אינם פוגעים בספיגת הסידן עקב חידושים בטכנולוגיות המזון
בניגוד לעבר שמוצרי חלב ללא שומן גרמו לירידה בספיגת הסידן.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב דל שומן - עדיף לך
סטודנט לתזונה24/06/2009היי רינה,
אני ממליץ לך בחום על צריכה של חלב ומוצרי חלב דלי שומן - 0% או 1%.
הם גם לא משמינים וגם מועילים למניעת כולסטרול ומחלות לב.
לא בכדי ארגון הלב האמריקני מעודד צריכת מוצרי חלב דלי ומופחתי שומן, כחלק מתזונת לב בריאה.
חשוב שתדעי שאחוז השומן החלב לא משפיע על ספיגת הסידן, כך שהסידן נספג גם ממוצרי חלב עתירי שומן וגם ממוצרי חלב דלי שומן במידה שווה.
כמו כן, קיימות הוכחות ממחקרים קליניים, כולל מחקר DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), שלצריכת מוצרי חלב דלי שומן יש השפעה חיובית על העצמות (שיפור חוזקן וצפיפותן). לכן נראה, שבהקשר של ספיגת סידן קיימת חשיבות לצריכת השומן הכללית בתזונה ולאו דווקא לשומן במוצרי החלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס וסקוליוזיסרותי20/06/2009
שלום רב,
אמי בת ה-83 סובלת מסקוליוזיס ומאוסטיופורוזיס. כתוצאה מכך עצמות האגן נוגעות לעתים בעצמות בית החזה וגורמות לה לכאב עז. כיצד ניתן לעזור לה, מלבד מתן תרופות לשיכוך כאבים?
תודה,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר עמיאל פיגנבאום20/06/2009שלום רב,
מומלץ לבצע מספר בדיקות לאבחון דרגת חומרת האוסטיאופורוזיס וכמו כן יש לברר האם האמא סובלת גם משברים בחוליות ואז מומלץ לפנות לרופא המשפחה להמשך הטיפול.חלק מהתרופות לאוסטיאופורוזיס הינן מונעות כאבים גם כן.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסחני20/06/2009
אם איזה מאכלים כדאי ליטול את כדור הסידן ע,מ שהספיגה תהיה טובה.כמו כן מה דעתך על כדור קלצידופוליס של חברת ביוקייר, עליו שמעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי סידן
את כדורי הסידן מומלץ ליטול על קיבה ריקה כדי לשפר את ספיגת הסידן ורצוי לפני השינה.ניתן ליטול את הסידן בכדור המשלב סידן וויטמין די.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלשואלת15/06/2009
רציתי לדעת אם אפשר לקחת כדור אקטונל עם טבלית סידן ואם כן אז אם זה מגדיל את אפקט הספיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל עם כדור סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/06/2009שלום רב,
את האקטונל ניתן ליטול בטבליה הניתנת אחת לחודש במשך יומיים עוקבים ומומלץ ליטול אותה בתוספת כדור סידן להגביר את החדרת הסידן לעצמות כמו כן מומלץ לבצע בדיקה לרמת ויטמין די ולקבל תוסף של ויטמין די בהתאם לתוצאות בדיקות הדם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםשפרה13/06/2009
שלום
עשיתי בדיקת צפיפות עצם ותוצאותיו:
צואר הירך LT :
3.0- = T
0.518 =BMD
עמוד השדרה:
2.7- =T
0.750 = BMD
הבנתי שיש לי אוסטופורוזיס
ואני לוקחת "פוסאלאן "(פעם בשבוע) " וויטה קל" +ויטמין D (פעמים ביום)
השאלה שלי היא האם גם באוסטופורוזיס עצמו יש דרגות ? ,כלומר באיזה מצב אני נמצאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם
לפי הנתונים שציינת בשאלתך הינך סובלת מבריחת סידן ומומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים למניעת הדרדרות כמו כן מומלץ לבצע בדיקת דם לרמת ויטמין די והתייעצות עם דיאטנית קלינית בקשר לתוסף של סידן למזון.
בברכה.דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפולאודי13/06/2009
יש לי t-2 בגב. חוליה l4 היא בעייתית במיוחד ואוסטופורוטית. בירך יש אוסטופניה קלה.האם זה מצב להתחלת טיפול.
כמו כן הומלץ לי על קלצידופוליס של ביוקיר מה דעתך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופורוזיס
ברגע שאובחנה אוסטיאופורוזיס בבדיקת צפיפות עצם מומלץ לקבל טיפול תרופתי מתאים למניעת הדרדרות המחלה.לגברים מומלץ להשתמש בתרופות מקבוצת הביספוספונטים וכיום יש תכשירים בארץ מאד נוחים ויעילים הנלקחים על בסיס חודשי ולא שבועי או יומי כבעבר.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה סידןפינקלשטיין צי13/06/2009
לד"ר פייגנבאום שלום רב
אני בגיל 50
כמה סידן צריך לצרוך ביום כדי למנוע את המחלה?
האם מי שעושה ספורט צריך יותר לצרוך סידן?ואם כן בכמה יותר מאדם שאינו עוסק בספורט?
תןדה מראש
ציפי פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/06/2009שלום ציפי
כמות הסידן שאשה בגילך אמורה לצרוך הינה 1200 מ"ג ליממה כמות זו בדרך כלל לא מגיעים עם מזון בלבד ולכן מומלץ להוסיף כדור סידן אחת ליממה של חמש מאות עד שש מאות מ"ג סידן.אין קשר בין ביצוע פעילות גופנית לצריכת הסידן.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופניםאיל12/06/2009
האם רכיבה על אופנים (בשטח /כביש) עוזרת במניעת דלדול העצם ?
(ביחס לפעילויות ספורט אחרות כגון הליכה וכו').
האם קיימת טבלה של סוגי ספורט / פעיליות גופניות אחרות ורמת תרומתם למניעת דלדול צפיפות העצם על מנת שאדע באיזה ספורט מומלץ לי לעסוק ?
אינני מאובחן כחולה אוסטאופורוסיס אך איני צורך כלל מוצרי חלב עקב כך שהשפעתם על גופי מאוד לא טובה וכמו כן אינני צורך כדורי סידן כלשהם. אני מיחס חשיבות גדולה לפעילות גופנית בשמירה על צפיפות השלד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ואוסטיאופורוזיס
רכיבה על אופניים אינה סוג פעילות גופנית המומלצת למניעת אוסטיאופורוזיס כי בפעילות זו לא מפעילים קבוצות שרירים גדולות של פלג הגוף העליון.הליכה ותרגילים הגורמים לעומס על השרירים הן הפעולות המומלצות למניעת בריחת סידן מהעצמות.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואפורוזיסאלישע08/06/2009
האם אוסטאופורוזיס מקנה אחוזי נכות ע"י הביטוח הלאומי
תודה
אלישע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
כל מחלה הגורמת לנכות עשויה להקנות אחוזי נכות על ידי הביטוח הלאומי תלוי רק בחומרת המחלה ובחומרת ההגבלות התפקודיות.
בברכה
דר' פיגנבאוםי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)