מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין Dאפרת03/02/2009
בבדיקת דם לרמות ויטמין D: רמות נמוכות 55.8 (ערך תחתון 75). כמה יח"ל ויטמין D אני צריכה להוסיף? בתוסף הסידן שאני לוקחת יש 200 יח"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד''ר עמיאל פיגנבאום04/02/2009שלום רב אין מספיק פרטים כדי לייעץ לך אישית כמה יחידות של ויטמין D , את זקוקה
מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולברר כמה זמן את נוטלת את התוסף מזון של הסידן עם הויטמין D והוא אמור לייעץ לך על המינון ואופן לקיחת הויטמין כולל בדיקות מעקב.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 33 עם אוסטיאופורוזיסאמה31/01/2009
שלום, אני בת 33 +1, עם אוסטיאופורוזיס גבולית בעמוד שדרה -2.5, ו-2 באגן. בגיל 27 הערכים בע"ש היו -1.9. האם יש תרופות שניתן ליטול בגיל הפוריות, בהריון ובהנקה? האם קופ"ח מכבי מכסה טיפול כזה לאישה בגילי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/01/2009שלום רב,
אוסטיאופורוזיס המופיע בגיל צעיר יש לברר מה הסיבה אם יש גורם משני שגרם למחלה.כככל יש תרופות כמו האקטונל והפוסלאן שניתן ליטול בתקופת הפוריות בקשר להריון והנקה הסכנות לא נבדקו.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק טרטוגני
אמה01/02/2009תודה על ההתייחסות. ברצוני להביא עוד ילדים לעולם ו לטפל באוסט' גם באמצעות תרופות, אבל אני חוששת שהתרופות יגרמו למומים בעובר. מהן התרופות הקיימות כרגע בשוק לטיפול באוסט'? האם קיימות תרופות לטיפול באוסטיאופוקוזיס שידועה השפעתן על הריון? כמה זמן נשארות תרופות ממשפחת הביפוספונטים בגוף לאחר הפסקת הנטילה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעורטובה29/01/2009
ברצוני לשאול האם אחת מתופעות אוסטאופורוזיס היא צריבה בעור וגירוד. כרגע אני מקבלת צריבה וגירוד בכל העיר בכל פעם שאני מתקלחת, גם במקומות שהפצעים אינם קיימים (כרגע מצבי טוב ואים לי כמעט פצעים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בעור
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/01/2009שלום רב,
אוסטיאופורוזיס הינה מחלת עצם שאין לה כל ביטוי בעור מכאן שהתחושות שלך בעור אינן קשורות למחלה זו.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ושתןאפרת28/01/2009
אילו בדיקות דם ושתן מומלץ לעשות לאחר אבחון אוסטואפרוזיס בבדיקת צפיפות עצם. מעבר לויטמין D, ספירת דם וכימיה רגילה. האם יש צורך באיסוף שתן ליממה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאוסטיאופורוזיס
אוסטיאופורוזיס מאובחנת בבדיקת צפיפות עצם ובדרך כלל אין צורך לבצע בדיקות נוספות.במקרים קיצוניים יש לבצע איסוף שתן ובדיקות דם נוספות וזאת בייעוץ אישי עם רופא המטפל בחולי אוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בפוסאלןפנינה27/01/2009
שלום, אני בת 60 , בשנתיים האחרונות קבלתי טיפול בפוסאלן ובסידן פלוס ויטמין די, לפני חודשיים הבאתי לרופא הפנימי תוצאות של צפיפות עצם שאותתה על ירידה קלה מהערכים שהתקבלו לפני שנתיים. הרופא פסק להפסיק את הפוסלאן מאחר שלדעתו אינו מועיל לי. נראה לי שזו תגובה קיצונית ...הוא המליץ על התעמלות בונה עצם. האם זה התחליף לתרופה?או שצריך את שני הדברים. לדבריו התרופה מזיקה יותר ממה שהיא מועילה. אינני יודעת האם כדאי להתיעץ עם רופא אנדוקריני? תודה, פי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/01/2009שלום רב,
אם במשך שנתיים אין שיפור ואפילו החמרה הרופא שלך צודק כי אין להמשיך בתרופה כי התרופה אינה מתאימה לך.אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג להתאמת טיפול תרופתי שיעזור לך יותר בהתאם למצבך הבריאותי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצםנ'26/01/2009
האם טעות בדיווח משקל הגוף (57 ק"ג במקום 55 ק"ג) משמעותית בבדיקת צפיפות עצם בשיטת DXA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות העצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/01/2009השינוי של שני הקילוגרמים אינו משמעותי בקשר לבדיקת צפיפות העצם בשיטת DEXA
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניהנעמה26/01/2009
שלום רב. אני בת 29, סובלת מסקוליוזיס וספונדלוליזיס ועברתי ניתוחים לייצוב הפיקות בברכיים (עקב פריקות). אני מניקה כבר למעלה משנה. בבדיקת צפיפית עצם שנערכה לפני שבועיים קיבלתי את התוצאות הבאות: בירך: BMD= 0.796 T=-0.5 בעמוד שידרה: BMD=0.891 T= -1.4 (גבולי - אוסטיאופניה). הממצא בגילי הצעיר די מדאיג אותי... כיצד עליי לטפל? תודה, נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
נעמה26/01/2009אציין גם שמשקל גופי הוא 3ק"ג פחות ממה שמצויין על גבי דף הבדיקה. נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי במשקל
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/01/2009הטעות הזו במשקל שהינך מציינת אינה משמעותית בקשר להתייחסות לטיפול למניעת אוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופניה
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/01/2009לנעמה שלום רב,
במצבך אינך זקוקה לתרופה לטיפול באוסטיאופורוזיס אך מומלץ ליטול תוסף של סידן וויטמין D במידה ואובחן חוסר בויטמין זה בבדיקת דם כמו כן ממליץ לך לבצע פעילות גופנית כמו הליכה התורמת למניעת המחלה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - הנקה
נעמה27/01/2009האם הנקה עשוייה להחמיר את האוסטאופוניה?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
במהלך תקופת ההנקה מומלץ להגביר את צריכת הסידן בתזונה למנוע אוסטיאופניה או למנוע את החמרתה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Forteoשרה26/01/2009
שלום, רציתי לשאול האם יש לפורטיאו תופעות לוואי ואם יש, מהן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטאו
פורטאו זה חומר הניתן בזריקה והוא דומה במבנהו ל הורומון הפאראתירואיד.מומלץ לאנשים הסובלים מאוסטיאופורוזיס קשה שתרופות אחרות אינן עוזרות כמו כן הוא יעיל לשכוך כאבים עקב אוסטיאופורוזיס.ניתן להשתמש בו מקסימום שנתיים ותופעות הלוואי שלו עשויות להיות ירידה בלחץ הדם בעת שינוי בתנוחה,עייפות כמו כן דווח בחיות מעבדה שטופלו בפורטאו על שכיחות יתר של סקרומה בעצמות (סוג של סרטן בעצמות).
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת -אורית25/01/2009
מהו הגיל בו רצוי להיבדק אצל הרופא לזיהוי המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הבדיקה
ד''ר עמיאל פיגנבאום26/01/2009שלום רב,
גיל הבדיקה תלוי בגורמי סיכון נוספים והאם קיימת המחלה בבני משפחה דרגה ראשונה.ככלל מומלץ להיבדק על ידי ביצוע בדיקת צפיפות עצם החל מגיל חמישים ותדירות המשך הבדיקה תלויה בתוצאה של הבדיקה הראשונה בממוצע אחת לשנתיים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל מול פוסלןאורית25/01/2009
מה ההבדלים המהותיים בין השניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
שתי התרופות האקטונל והפוסלאן שייכות לקבוצת הביפוספונטים הבונים את העצם,אך האקטונל פועל מהר יותר תוך חצי שנה וכמו כן ניתן ליטול את האקטונל אחת לחודש שני כדורים במקום אחת לשבוע,כדי להקל על אופן נטילת התרופה.
בברכה
דר 'פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה היית אתה ממליץ יותר?
אורית26/01/2009על האקטונל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסלאן ואקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/01/2009שלום רב,
פוסלאן ואקטונל שניהם שייכים לקבוצת הביפוספונטים שהינם תרופות הבונות עצם,אך לאקטונל שתי יתרונות.התרופה פועלת מהר יותר בהשוואה לפוסלאן ובטיפול זה מעוניינים לקבל תוצאות מהירות למניעת שברים כמו כן התרופה קיימת היום בארץ בתכשיר הניתן פעם בחודש.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש באקטונל
אורית28/01/2009הבנתי. והאם שימוש בכדורים של אקטונל הוא לטווח ארוך? למספר שנים? או שזהו טיפול קצר מועד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ממושך באקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/01/2009שלום רב, את האקטונל ניתן ומומלץ ליטול שנים כדי לשפר את צפיפות העצם ולמנוע שברים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חיה09/02/2009שלום ד"ר ציינת שאקטונל פועלת מהר יותר בהשוואה לפסולאן, תוך כמה זמן פועלת אקטונל לעומת פסולאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק09/02/2009שלום רב,
על פי מידע ממחקרים, רואים יעילות מסויימת במניעת שברים כתוצאה מאקטונל כעבור חצי שנה. לגבי פוסאלן היעילות מודגמת כעבור שנה. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה, ברשותך
חיה10/02/2009פוסלאן ניתן לקחת זמן מוגבל לפי מה שהבנתי ומה לגבי אקטונל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים ותרופה
עליזה11/02/2009שלום, בהמשך לדיון, רציתי לשאול לגבי שילוב של תוספי סידן ו-ויטמין D בטיפול התרופתי. האם אפשר לקחת את הסידן בסמוך לתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על נטילת התרופה
נילי15/02/2009מה הקשר בין זמן נטילת התרופה של אקטונל לבין ההמלצה לא לשכב/לישון אח"כ... מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופן נטילת האקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/02/2009שלום רב,
את האקטונל כדי לשפר את הספיגה מומלץ ליטול בבוקר עם הקימה עם כוס מים מהברז ולא מים מינרלים שהמלחים במים המינרלים עלולים לפגוע בספיגת התרופה כמו כן אסור להתכופף או לשכב או לאכול חצי שעה אחר נטילת התרופה כדי לשפר את הספיגה ולמנוע מעבר חזרה של התרופה מהקיבה לושט.
בברכה
דר 'פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי צריכת ויטמינים?
נילי17/02/2009זה נכון שהויטמינים משפרים את ספיגת הסידן בגוף, וגם את הספיגה למשל של האקטונל בגוף טוב יותר? אם כן, מה הדרך הטובה ביותר לצרוך את הויטמינים? טיפות? כדורים? טבעי מפירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/02/2009שלום רב,
ויטמין D מסייע בספיגת הסידן לעצמות והמקור הטבעי שלו הוא בעיקר בשמן דגים ונמצא גם באיברים הפנימיים.הצריכה הטובה ביותר שלו לאנשים הסובלים מחוסר בויטמין זה היא באמצעות טיפות והמינון נקבע אישית לפי חומרת החוסר בויטמין זה. יש לזכור כי ויטמין זה מסיס בשומן ובעודף הוא אינו מתפנה מהגוף.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוחה אבל זה מה ששמעתי
לילי17/02/2009אסור לשכב כדי לעזור לתרופה לעבור במעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת האקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/02/2009שלום רב,
מומלץ לא לשכב ולא להתכופף לאחר נטילת האקטונל כדי לשפר את ספיגת התרופה במערכת העיכול ולמנוע מעבר חזרה של התרופה עם תכולת הקיבה לושט.היום ניתן ליטול את התרופה יומיים רצופים אחת לחודש לקיחה זו מקלה מאד על הטיפול באוטיאופורוזיס..
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל- שאלה
סמדר18/02/2009איך רק פעם בחודש? ממתי זה ככה...? היו כבר בדיקות על זה שזה אפשרי בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל חודשי
דר' פיגנבאום18/02/2009שלום רב, בהחלט נמצא כי התרופה יעילה גם אם נוטלים אותה פעם בחודש במשך יומיים רצופים במינון שונה מהמינון השבועי. בברכה דר' פיגנבאום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"אקטונל"
אולשטיין שושנ24/02/2010בבדיקה לצפיפות העצם נרשמה לי "אוסטאופוניה קלה RT " ו"אוסטאופניה קלה LT "
אני מבקשת לדעת האם התרופה "אקטונל" מתאימה למצבי? האם היא יכולה להבטיח
שלא אסבול משברים בעתיד ולשפר את צפיפות העצם?
תודה שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל מעל 4 שנים
תמר18/07/2010מה מקסימום זמן נטילה של אקטונל.אני נוטלת ארבע שנים רצופות.
האם התרופה מעל הסיכוון לסרטן שד?
האם התרופה גורמת לנמק בעצם הלסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסרונית23/01/2009
שלום רב, לפני 3 חודשים עברתי בדיקה לצפיפות העצם, בעקבותיה התחלתי טיפול באקטונל ל- 6 חודשים. האם בעוד 6 חודשים תוצאות הבדיקה אמורות להיות לגמרי שונות? והאם תקופה של 6 חודשים ריאליות מבחינה זו של שינוי גופני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק25/01/2009שלום רב,
תוצאות הטיפול עשויות להתבטא בצפיפות עצם כעבור שנה ואף יותר. לא מומלץ לבצע בדיקה חוזרת לפני כן. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתה של רונית
דליה25/01/2009אני רוצה לשאול לגבי זמן תחילת הפעולה או ההשפעה של האקטונל, אני הבנתי מהרופא כי הוא מתחיל לפעול כבר אחרי חצי שנה, וזה מה שמייחד אותו... האם זה נכון ? ואולי אי אפשר עדיין לראות את התוצאות אחרי חצי שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות האקטונל
האקטונל שייכת לתרופות מקבוצת הביפוספונטים הבונה עצם.יעילותה של האקטונל כבר מתחילה כחצי שנה מתחילת נטילת התרופה לעומת תרופות אחרות מאותה הקבוצה שהשפעתם מתחילה אחר שנה של טפול.כעת נכנסה לשימוש צורת מתן חדשה של האקטונל הניתן באמצעות שני כדורים שנוטלים אותם אחת לחודש במשך יומיים רצופים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיס וסידןאפרת22/01/2009
בת 30 , בעקבות גילוי צאוחר של מחלת הצליאק עברתי בדיקת צפיפות עצם. תוצאות הבדיקה: בירך אוסטאופניה (-1.3) ובע"ש אוסטאופרוזיס (-2.5). התור לאנדוקרינולוג נקבע רק לעוד חודשיים ורופאת המשפחה טוענת שאין צורך בטיפול מאחר ורמות הסידן בדם תקינות. אני יודעת שאין קשר בין 2 הדברים אך אינני יודעת מה לעשות בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק23/01/2009שלום רב.
טוב וחשוב ששאלת. יתכן שרמת ויטמין D שלך נמוכה ורמות הסידן בדם תקינות על חשבון כמות הסידן בעצמות. העניין הפיך במידה מסויימת. את צריכה לעבור מספר בדיקות דם ושתן שקשורות למאזן סידן בגוף, ובהתאם, אולי לקבל תוספי סידן וויטמין D. צר לי שהתור לוקח זמן, אבל את יכולה, אם זה אפשרי מבחינתך, לפנות לבתי חולים באזור מגורייך ולהבדק אצל אנדוקרינולוג במימון עצמי של טופס 17 - עלות של 180 ש"ח. רוב הסיכויים שתקבלי תור יותר מוקדם כי בבתי חולים ישנם מספר אנדוקרינולוגים. את יכולה גם ליצור קשר טלפוני עם האנדוקרינולוג שיטפל בך (זה שהתור אליו עוד חודשיים ) ולבקש הפניה לבדיקות דם ושתן לקראת הביקור על מנת להתחיל להתקדם. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגה טובה ופעילות יעילה של האקטונלדליה20/01/2009
אני בת 55 סובלת מאוסטפרוזיס לוקחת פעם בשבוע אקטונל. בבדיקה האחרונה של צפיפות עצם נאמר לי שעלי לקחת כדור נוסף כדי לייעל את ספיגת האקטונל. למה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק21/01/2009שלום רב.
אני מתקשה לנחש במה מדובר. אין תכשיר ש"מייעל את ספיגת האקטונל" . נראה לי שמוטב שתבררי אצל מי שאמר לך , למה בדיוק היתה כוונתו. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטאופורוזיס
חווה22/01/2009אני גם משתמשת באקטונל, והאמת עושה 3 פעמים בשבוע תרגילים (בסטודיו) לחיזוק העצמות, נראה לי אולי פעילות כזו יכולה לעזור בספיגה של הכדור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/01/2009שלום רב,
אין קשר בין פעילות גופנית לספיגת האקטונל.הפעילות הגופנית אמורה לחזק את השרירים המחוברים בגידים לעצמות ובכך לגרום לעומס על העצמות ובכך ההתעמלות אמורה לחזק את העצם.כמובן שפעילות גופנית היא נדבך חשוב נוסף למנוע ולטפל באוסטיאופורוזיס,אך היא רק משלימה את הטיפול התרופתי ואינה באה במקום התרופות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי סידן
נירית31/01/2009ייתכן ומדובר בנטילה של תוספי סידן לשיפור היעילות של התרופה? למיטב הבנתי יש המלצות לשלב תוספי סידן או ויטמינים יחד עם הטיפול התרופתי, אולי לכך הייתה כוונת המשורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטיאופורוזיס
דר' פיגנבאום31/01/2009שלום רב, הטיפול באוסיטאופורוזיס מבוסס על טיפול תרופתי בכדורים זריקות או ערוי תלוי בחומרת המחלה בשילוב של תוסף סידן ופעילות גופנית לחיזוק השרירים ותוסף של ויטמין D אם אובחן חוסר של ויטמין זה בבדיקות הדם. בברכה דר' פיגנבאום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומרה וטיפולי שיניים מורכביםתמר20/01/2009
אני מקבלת זומרה אחת לשישה חודשים לאוסטיאופורוזיס. כעת אני צריכה לעבור טיפולי שיניים מורכבים ביותר - עקירות והשתלות. אני חוששת מתופעות הלוואי של הזומרה על עצם הלסת. האם הפסקה של נטילת זומרה תעזור? אם כן, כמה זמן כדאי שיעבור בין המנה האחרונה לתחילת טיפולי השיניים? (מצב האוסטיאופורוזיס שלי לא חמור, ובזכות הזומרה אפילו "התקדמתי" לאוסטיאופניה בלבד, לכן אוכל להסתכן לדעתי בהפסקת הטיפול או במעבר לאקטונל או פוסלן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ישנם מקרים, גם אם מעטים של הפרעה בריפוי פצעים בלסת במטופלי זומרה, אם כי לרוב מדובר לא בחולי אוסטאופורוזיס, אלא באנשים עם סרטן שקיבלו את התרופה מסיבות אחרות. בכל אופן, לדעתי מומלץ לקחת פסק זמן מהטיפול - ולחזור אליו אחרי טיפולי שיניים. לגבי כמה זמן להמתין - אין תשובה מדעית לשאלה זאת. התרופה נשארת בעצמות זמן רב. נראה לי שמספר חודשים זהו זמן סביר. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת צפיפות עצםיצחק19/01/2009
עשיתי בדיקת צפיפות עצם לירכיים, והתוצאות הן: T SCORE של ימין: 2.7- t score של שמאל: 2.4- אני גבר, גילי הוא 69, משקלי 84 ק"ג, וגובהי 174 ס"מ. האם יש לי אוסטיאופורוזיס? ואם כן אז עד כמה מצבי חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
הגדרת אוסטאופורוזיס על פי בדיקת צפיפות עצם הינה תוצאה נמוכה מ 2.5 סטיות תקין מינוס. כלומר מימין אתה מתחת, משמאל גבולי. מה עם עמוד השדרה? כמו שאתה מבין, אלה רק מספרים שמשמשים לקביעת "כותרת". את סוג הטיפול יש לבחור לפי משתנים נוספים - מחלות ותרופות נלוות, שברים בעבר, סיפור משפחתי ועוד. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)