מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל וגובהגוטרמן11/08/2009
דר' פיגנבאום שלום
ראיתי את התוכנית בערוץ 2 שבה הסברת מה זה אוסטיאופורוזיס.
ברמה העקרונית הבנתי את גורמי הסיכון (קפה, אלכוהול וכו'). אמרת שאפשר למנוע את המחלה והשאלה שלי היא אם לאחר שכבר יש אוסטאופומיה, כפי שגילו אצלי - האם ניתן להחזיר את המצב לקדמותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופניה
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/08/2009שלום רב,
אוסטיאופניה הינו מצב טרום אוסטיאופורוזיס ובהחלט ניתן לשפר את המצב ולמנוע או לעכב את הופעת האוסטיאפורוזיס.יש לטפל באמצעות של תוספי סידן וויטמין די ופעילות גופנית בשילוב הדרכה מקצועית לתזונה נכונה, כמו כן מומלץ לשקול עם רופא המשפחה תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס במידה והשינוי באורח החיים אינו משפר את מצב צפיפות העצם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיטלילה11/08/2009
אני סובלת ממחסור בויטמין די ואוסטיאופורוזיס ברצוני לדעת האם יש קשר בין שני המצבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/08/2009שלום רב לטלילה
בהחלט קיים קשר הדוק בין חוסר ויטמין די לבריחת סידן מעצמות.הויטמין די שמקורו בעיקר בדגים של הים הצפוני הינו ויטמין המסיס בשומן ועובר שפעול במספר איברים בגוף ביניהם הכליות והכבד ודרושה חשיפה לשמש כי באמצעות השפעת השפעת השמש על העור ויטמין זה נהפך לפעיל.כמות השמש הדרושה הינה חשיפה ממוצעת לשמש במשך כעשרים דקות ביום לא בשעות החמות של היממה.הויטמין די תפקידו לשפר את ספיגת הסידן מהמזון במעי והכנסתו לעצמות השונות בגוף.בזמני חוסר הינו גורם להוצאת סידן מהעצמות לדם כדי לספק רמה תקינה של סידן בדם שיהווה מקור לתפקודים נוספים של הסידן בגוף.בישראל יותר ממחצית האוכלוסיה סובלת מרמות נמוכות של ויטמין די ולכן יש לעקב בבדיקות דם תקופתיות אחר רמה של ויטמין זה בדם ולטפל בהתאם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FOODביאטריס10/08/2009
WHAT KIND OF FOOD CAN CAUSE DAMMADE TO OUR BONES
IF I SMOKE NARGILA OR CIGARETS - DOES IE HAVE SOME AFFECTS TO MY BONES?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקים לעצמות
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/08/2009שלום רב,
שתית משקאות חריפים וקפה עלולים לגרום להוצאת סידן מהעצמות וכתוצאה מכך להחלשות העצם ולהופעת אוסטיאופורוזיס,גם עישון עשוי לגרום לכך ועישון נרגילה מסוכן יותר מעישון סגריה.בדרך כלל העישון בנרגילה הוא ממושך יותר בדרך כלל הוא נמשך כארבעים וחמישה דקות בממוצע למרות שמעשנים זאת בחברה אך כמות החומרים הרעילים החודרים לגוף הינה גבוהה יותר בעישון נרגילה בהשווא לעישון סגריות.בכל מקרה אני ממליץ להימנע מעשון כלל.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגורמים לאוסטיאופורוזיסביאטריס10/08/2009
דר' פיגנבאום הנכבד.
אשמח לדעת אם הגורמים לאוסטיאופורוזיס הם בעיקר אורח חיים ואיך אפשר לדעת
אם מתפתחת המחלה , ללא בדיקה של צפיפות העצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי סיכון לאוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/08/2009שלום לאליסון היקרה,
גורמי הסיכון למחלת האוסטיאופורוזיס חלקם קשורים לתורשה ולא ניתן לשנותם אך ישנם גורמים אחרים הקשורים לאורח החיים ועליהם בהחלט יש לנו השפעה הקשורה לסגנון החיים של כל אחד ואחת.גורמי הסיכון האלה כוללים:תזונה נבונה הכוללת כמות סידן מתאימה,צריכה מספקת של ויטמין די כולל בדיקות מעקב תקופתיות של רמת ויטמין די בדם לוודא שלא מופיע חוסר בויטמין זה.פעילות גופנית קבועה הכוללת בעיקר פעילות אנארובית המחזקת את השרירים,חוסר עישון ושתיה מופחתת של קפה ומשקאות חריפים.את האוסטיאופורוזיס ניתן לאבחן רק בצילום ועדיף לבצע בדיקת צפיפות עצם שאינה בדיקה פולשנית ואינה כרוכה בקרינה רבה.מומלץ לאבחן את המחלה מוקדם כדי למנוע אותה ולטפל בה לפני שהופיעו שברים.כיום ישנם טיפולים יעילים ונוחים כדוגמאת האקטונל החודשי.ממליץ לך בחום לבצע את בדיקת צפיפות העצם אם הינך בגיל המתאים (מעל גיל 60) לקבל הדרכה לשינוי באורח החיים,ולהתחיל בטיפול התרופתי בהתאם לצורך.
בברכת בריאות שלמה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אלטרנטיבירחלי06/08/2009
לפני שלוש שנים התגלה אצלי אוסאופרוזיס בגיל 48 וקיבלתי מייד טיפול בפוסלן או בתרופה הגנרית שלו אלדרונאט. לאחרונה התחלתי טיפול אצל נטורופאטית אשר אמרה לי להפסיק לקחת אלדרונאט ובמקום זאת לאכול המון ירקות ירוקים (בסיסי) ולעשות הרבה התעמלות והליכה שישפר את המצב ולא יפגע לי בוושת איזה נזקים יכולים הכדורים הללו לעשות אם ממשיכים לקחת כל החיים והאם זה נשמע הגיוני להפסיק את נטילת הכדורים שלדעתה גורמים לבעיות קשות בוושט..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני לוקחת סידן נוזלי
רחלי06/08/2009יש לציין שאני לוקחת כל יום 2 כפות סידן נוזלי שקונים בבית טבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/08/2009שלום רב,
אופן מתן הסידן בכדור או תמיסה אינו משנה את ספיגת הסידן ואת יעילותו.יש רק לוודא את שאת מגיעה למינון הסידן היומי הדרוש לגילך.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסלאן
הפוסלאן עשוי לגרום לצרבות ובמקרים מסוימים אף לכיבים בושט או בקיבה.אין הגיון להפסיק את התרופה כי התזונה והפעילות הגופנית אינן מהוות תחליף לתרופה אלא משלימות את הטיפול.במקרים אלו מומלץ להתחיל באקטונל תרופה שהיעילות שלה במניעת שברים מהירה יותר בהשוואה לפוסלאן כמו כן אינה גורמת לבעיות בדרכי העיכול כפי שגורמות התרופות שנטלת כמו כן היא נוחה יותר לשמוש כי היא ניטלת על בסיס חודשי ולא שבועי כמו התרופות האחרות.יש לציין כי האקטונל נמצאת בכל קופות החולים השונות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבדקלה05/08/2009
החל מאיזה גיל צריך לעשות בדיקות של צפיפות העצם וכל כמה זמן צריך להיות במעקב, אם בכלל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אוסטיאופורוזיס
בדיקת צפיפות העצם נמצאת בסל הבדיקות בכל קופות החולים וניתן לבצע אותה ללא עלות החל מגיל ששים אחת לחמש שנים.אנשים שיש להם במשפחה קרובים מדרגה (הורה ,אחים) ראשונה שסובלים משבר אוסטיאופורוטי יכולים לבצע את הבדיקה בסל החל מגיל חמישים.אנשים המטופלים נגד אוסטיאופורוזיס מומלץ לחזור על הבדיקה אחת לשנתיים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס תורשהשמרית05/08/2009
ברצוני לשאול האם אוסטיאופורוזיס הינה מחלה תורשתית כי במשפחתי אימי ואחותי סובלות מהמחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס תורשה
להופעת אוסטיאופורוזיס יש מספר גורמי סיכון כמו תת משקל,חוסר פעילות גופנית,עישון,שתיה רבה של אלכוהול,מספר מחלות כרוניות או תרופות הנלקחות בקביעות כמו קורטיזון.גורם סיכון נוסף הינו סיפור משפחתי של שברים או אוסטיאופורוזיס קשה.בכל מקרה במקרים של סיכון מוגבר לחלות במחלה מומלץ להקפיד על אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה ותזונה תקינה ובדיקות לגילוי מוקדם לאוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצםאלינוי05/08/2009
קרובת משפחה שלי. מתגוררת ברמת הגולן. האם היא יכולה לעשות צילום רנטגן במקום הבדיקה הרגילה כדי לבדוק האם יש לה אוסטיאופורוזיס?
בתודה צפריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם
לא ידוע לי על מקומות ברמת הגולן בהן ניתן לבצע בדיקת צפיפות עצם.מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה שבדוואי יכול להדריך אותך היכן ניתן לבצע בקרבת מקום את הבדיקה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי סידןאלינוי04/08/2009
רופאת המשפחה שלי המליצה לי ליטול כדורי סידן. האם אתה ממליץ על כדורים מסויימים של סידן?
בתודה מראש צפריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום04/08/2009שלום רב,
בארץ קיימים מספר תכשירים של סידן וההבדלים ביניהם היא בצורת התוסף הנקשר לסידן כמו קלציום ציטראט או קרבונט.כמו כן יש הבדל בצורת התכשיר כדור, תכשיר ללעיסה או תכשיר הנמס במים. ביעילות אין הבדלים משמעותיים בין התכשירים השונים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת סידן מגבינות
אלינוי05/08/2009קראתי בעיתון כי הסידן מהגבינות אינו נספג. אז איך אני יכול להגביר בתזונה את ספיגת הסידן?
בתודה צפריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן וגבינות
המקור העיקרי לסידן בתזונה הינו בגבינות למרות שקיימים מספר דיווחים כי החלבון במוצרי החלב מקטין את ספיגת הסידן אך בכל מקרה זהו המקור העיקרי לסידן במזון ומומלץ לצרוך אותו בתבונה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבטלילה03/08/2009
שלום אני סובלת מכאבי גב מזה מספר חודשים האם זה יכול להיות מאוסטיאופורוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/08/2009שלום רב,
אוסטיאופורוזיס המחלה אינה גורמת לכאבים.הכאבים מופיעים כתוצאה משברי דחיסה בחוליות.בדרך כלל כאבי גב משברים הכאב הוא ממוקד לחוליה מסויימת וניתן לאבחן זאת בקלות באמצעות צילום רנטגן של החוליות.אך כאמור רוב כאבי הגב אינם נגרמים מאוסטיאפורוזיס אלא מסיבות אחרות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופורוזיס
טלילה04/08/2009ברצוני לדעת האם קיימים גורמים גנטיים להופעת אוסטיאופורוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופורוזיס תורשה
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/08/2009טלילה שלום רב,
לאוסטיאופורוזיס קיימים גורמים תורשתיים.במידה ויש במשפחתך אנשים שסובלים מהמחלה בדרגת קרבה ראשונה כמו אם או אחות את נמצאת בדרגת סיכון גבוהה יותר לחלות במחלה.במקרים אלו מומלץ להקפיד על פעילות גופנית סדירה ותזונה נבונה הכוללת כמות תקינה של סידן וויטמין די וכמו כן מומלץ לבצע בדיקות סקר לגילוי מוקדם של אוסטיאופורוזיס באמצעות בדיקת דקסה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצםאלינוי02/08/2009
אשתי ואני בני 55 לא מבצעים ספורט בקביעות. האם אתה ממליץ לנו לבצע בדיקת צפיפות עצם?
בתודה מראש! צפריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום02/08/2009שלום רב,
ההמלצות של משרד הבריאות הן לבצע בדיקת צפיפות עצם לגברים ונשים החל מגיל ששים פרט לאנשים עם גורמי סיכון כמו שברים אוסטיאופורוטים במשפחה או מי שנוטל תרופות אחרות העשויות לגרום לאוסטיאופורוזיס כמו קורטיזון או תרופות נגד אפילפסיה מומלץ לבצע את הבדיקה החל מגיל חמשים.כמובן שחוסר פעילות גופנית סדירה הינה מהווה גורם סיכון משמעותי להופעת אוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר 'פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברים בעמוד השדרה
אלינוי03/08/2009אימי סובלת משברים בעמוד השדרה, קבלה פוסלאן ואביסטה ללא כל שיפור במצבה. האם קיים טיפול נוסף שיכול לעזור לה:?
בתודה ובברכה, צפריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברים בעמוד השדרה
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/08/2009שלום רב,
כיום יש טיפול חדיש במקרים של שברים בעמוד השדרה כתוצאה מאוסטיאופורוזיס.הטיפול הינו בזריקות אחת ליום של תרופה ששמה הוא פורטיאו.תרופה זו הינה הורמון סינטטי הדומה להורמון המופרש מבלוטות יותרת התריס והיא גורמת לבנית עצם.את הזריקות האלו ניתן לקבל מידי יום עד שנתיים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי לתרופה
אלינוי04/08/2009האם ישנם תופעות לואי לתרופה שהצעת בשם פורטיאו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורטיאו תופעות לוואי
ד''ר עמיאל פיגנבאום04/08/2009שלום רב,
לפורטיאו עשויות להיות מספר תופעות לוואי ביניהן ירידה בלחץ הדם בעיקר בעת שינויי תנוחה משכיבה לישיבה.כמו כן התרופה עשויה לגרום להתכווצוית בשרירים ברגליים וסחרחורת.את התרופה ניתן לצרוך עד שנה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתמ02/08/2009
שלום,
אני בת 37 וסובלת מאוסטופורוזיס
לאחרונה גיליתי עקנת בעמוד השידרה העליון - צוואר
צילום מראה השכל תקין.
אורתופד וכן אנדוקרימולוג טוענים שזה לא מהמחלה ושלחו אותי לבצע מיפוי עצמות.
שניהם טוענים שמן הסתם - אין שבר.
השאלה:ממה זה קרה? כיצד אני עוצרת את הכיפוף והכי חשוב - האם ניתן לטפל?
האורתופד טוען שאם אכן במיפוי נראה שהכל תקין - אזי יש לפנות לכירופרקט.
חייבת לציין שאני רואה כיפוף שכזה רק אצל נשים מבוגרות.
אשמח לקבל קצת אור על התופעה.. מאוד לחוצה מכך.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר עמיאל פיגנבאום02/08/2009שלום רב,
אינני יכול לחוות את דעתי ללא בדיקה רפואית ובדיקה של הצילומים והבדיקות שבצעת.באופן כללי נראה כי העקמת בעמוד השדרה אינה נגרמה מאוסטיאופורוזיס אלא מסיבה אחרת שטרם אובחנה.
טיפול כירופרקטיקה אינו יכול למנוע עקמת יתכן שהוא יכול להפחית כאבים במידת מה אם קיימים כאבים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מבריחת סידןטלי01/08/2009
אני סובלת מזה מספר חודשים מכאבי גב. נבדקתי ע"י אורטופד וקבלתי מספר תרופות ללא שיפור משמעותי. האם הכאבים יכולים להגרם מבריחת סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב מאוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום01/08/2009שלום רב,
אוסטיאופורוזיס אינה גורמת לכאבי גב,בתחילת המחלה כלל אינה גורמת לסימפטומים כל שהם אך בהמשך במידה והופיעו שברי דחיסה בחוליות עשויים להופיע כאבי גב.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשרעופר מרדכי01/08/2009
האם הבעייה של אוסטופורוזיס השפיעו על מנח כפות הרגיים שלי והבעיות החמורות בבירכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של אוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום01/08/2009שלום רב,
לפי תאורך הסימפטומים האלה אינם קשורים כנראה לאוסטיאופורוזיס.מומלץ להיבדק קודם על ידי אורטופד ובהמשך לבצע בדיקות ראומטיות לשלול בעיות של מפרקים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בבריאותציפי31/07/2009
לד"ר פייגנבאום היי
שאלתי היא
האם התרופות ACTONOL ' CALCIUM SANDOR puf
גורמות נזקים בריאותיים כמו פגיעה בקיבה,בלב,במערכת העיכול,וכ"ו
האם התרופות האלה גורמות להשמנה?
ואם יש תופעות אחרות סחרחורות,בחילות וכ"ו
תודה על תשובתך
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/07/2009שלום רב,
לאקטונל אין כמעט תופעות לוואי מומלץ ליטול אותה בבוקר כחצי שעה לפני הארוחה עם כוס מים מהברז ולא להתכופף או לשכב בפרק זמן זה.תופעת לוואי היחידה עלולה להיות אי נוחות בבטן העליונה ולעיתים תחושה של צרבת אך תופעות לוואי אלו הן נדירות עם האקטונל בהשוואה לתרופות אחרות מאותה הקבוצה כמו הפוסלאן.לסידן שמומלץ ליטול בין הארוחות בדרך כלל אין תופעות לוואי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwwww
ציפי01/08/2009לד"ר פייגנבאום היי
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה.
נראה לי שאתה שקצת כועס ששאלתי את השאלות אלו. שאלות אלה צריך לקחת בחשבון כאשר נוטלים תרופה במשך זמן ממושך.אני בטוחה שגם שירלי היתה שואלת אותך אין סוף שאלות .
אני לא ממהרת ליטול תרופות ולכן זה מטריד. אינני יכולה לפגוש את גיסי הרופא מסיבות טכניות בלבד(( חופשה
ושוב תודה רבה רבה על תשובתך
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה''''''
ציפי01/08/2009לד"ר פייגנבאום היי
בוקר טוב
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה.
נראה לי שאתה כועס ששוב שאלתי את השאלות.
לפני שנוטלים תרופות זמן ממושך צריך לשאול שאלות .אני בטוחה שגם שירלי היתה שואלת אותך את אותם שאלות .
אני בין אלה שלא נוטלים תרופות מבלי לבבר.עד הסוף והכל
אינני יכולה לפגוש את גיסי (הרופא)כי הם בחופשה בחו"ל
ושוב תודה רבה רבה על תשובתך המהירה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)