מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם צילום של צפיפות עצם זהשלום08/06/2009
צילום לא בריא?
האם בצילום כזה מגלים רככת?
יש בזה קרינה יותר מצילום רנטגן רגיל או פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום20/06/2009שלום רב,
הבדיקה לאבחון אוסטיאופורוזיס הינה בדיקת צפיפות עצם שהינה צילום עם קרינתDEXA
ולא צילום רנטגן רגיל ובצילום זה לא מגלים רככת
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לפורטאובת06/06/2009
שלום
אמי רק התחילה את הטיפול לפני כמה ימים ויש כמה שאלות ללא מענה ברור מהרוקחת.
לגבי הקרור, האם העובדה שהמזרק שהה בקרור לא מספק עלולה לגרום *לנזק* בריאותי או שמקסימום להפוך את החומר ללא יעיל?
כתוב בין 2-8 מעלות וכשהעברנו את הקופסא למרות שהצמדנו קרח בגלל השרב - הקופסא הגיעה לגמרי לא קרה לבית למשך יותר מחצי שעה ששהתה בחוץ. וגם כששמנו במקרר במגרה עליונה הסתבר ששם הכי פחות קר וזה לא הגיע לטמפר' המבוקשות. בפעם אחרת ניסיתי להצמיד קרח בתוך המקרר ואז הקופסא נהייתה קרה מדי ומכוסה אדים. בקיצור עד שאני אקנה מד טמפר' נורמלי אני שואלת, במידה והנוזל נראה צלול ולא עכור - האם זה גורם נזק של ממש להזריק או שמקסימום זה לא יעיל?
שנית, במידה ומפספסים יום - אז באותו היום ספציפית בניית העצם נעצרת או מואטת וזה לא הורס את כל הטיפול או שהטיפול חייב רצף תמידי אחרת זה הורס הכל? זה חשוב כי לא נאמר לנו לקנות מבעוד מועד מחטים ואני שוקלת להפסיד יום עבודה על מנת לרוץ לקנות עוד .
ושאלה אחרונה, אמי ממש בהזרקות הראשונות, ובכל פעם כשהיא מוציאה את המחט יוצא נוזל... למרותש היא מקפידה להזריק לאט - איך פותרים את זה? והאם העובדה שחלק מהחומר יצא עדיין מאפשרת ליתרת החומר להיות פעיל או שכדאי הלזריק מנה נוספת (היום כמעט כל הכמות יצאה החוצה)?
תודה, הבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף
בת06/06/2009שהתשובות חשובות לי ובלי קשר אנימדברת גם עם החברה של התרופות, אבל גם אצלם התשובות לא ברורות. קשה לארגן מרשם חדש וקופסא חדשה וכל ההתרוצצויות ובכלל אני אשמח להסבר על החורמ שנמצא בתוך המזרק, ההורמון, כמה הוא רגיש לשינויי קור חום וכמה זה נורא אם נופלים אי דיוקים בכמות החומר המוזרקת (כי הי איוצאת החוצה לפעמים) או בטמפר' הקרור (ממש פסיכומטרי זה נהיה).
תודה,
הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורטיאו
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/06/2009שלום רב
בקשר לקרור של הפורטיאו מומלץ לפנות ליבואן של התרופה חברת אלי לילי הנמצאת בהרצליה פיתוח
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםשאלה05/06/2009
אני מקבלת ויטה קל+מינרלים+ברזל ו-5 טיפות ויטמין D. אודה על התייחסותך לתוצאות שקיבלתי:
ויטמין די = 41
צוואר ירך = T = - 2,3
עמוד שדרה= T = - 1,3
בעיות רקע: מטופלת באלטרוקצין (בגלל תת פעילות והשימוטו) כרגע מאוזנת.
מטופלת ליפיטור 10 (להורדת שומנים בדם) כרגע מאוזנת.
הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
יש לבדוק מה היתה הרמה של ויטמין די בבדיקה הקודמת ולהשוות לבדיקה הנוכחית ובהתאם להגביר את המינון של ויטמין די כמו כן מומלץ להתחיל טיפול תרופתי למניעת אוסטיאופורוזיס כמו אקטונל חודשי או פוסלאן.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
יש לבדוק מה היתה הרמה של ויטמין די בבדיקה הקודמת ולהשוות לבדיקה הנוכחית ובהתאם להגביר את המינון של ויטמין די כמו כן מומלץ להתחיל טיפול תרופתי למניעת אוסטיאופורוזיס כמו אקטונל חודשי או פוסלאן.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדרת טיפול בפורטיאו שניהמיה דורפן05/06/2009
כמה זמן אחרי גמר סדרת טיפול בפורטיאו אפשר להתחיל בסדרה חדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק05/06/2009שלום רב
נכון להיום, הטיפול בפורטיאו מוגבל ל"סידרה" אחת של שנה וחצי. מהיכן ההמלצה/רעיון לטיפול נוסף? בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפורטיאו
מיה דורפן06/06/2009אני בת 61. לאחר טיפול של כ- 9 שנים עם פוסלאן ואקטונל בהתחלה היה שיפור ואחר כך חזרה הצפיפות לאותה רמה (ערכי T של 3.2- בחוליות וכ- 1.6 - באגן ).היה ניסיון לתת לי שנה אחת של אביסטה אך זה לא עזר ולכן רופאה אחת המליצה על אקלסטה. הלכתי לרופא נוסף והוא המליץ על פורטאו. אני התחלתי לקבל את הפורטאו ב- 27.5.09 . כדי לקבל החזר נגשתי לרופאה מהקופה והיא אמרה שכיון שפורטאו אפשר לקבל רק סדרה של 1.5 - 2 שנים רצוי לחכות עם זה מספר שנים. לאור כך, אני אפסיק להזריק את הפורטאו בתום החודש הזה.
מה הסיבה לכך שהפורטאו מוגבל לסידרה אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה
בת06/06/2009שאני אבין - הרופאה אמרה לך לדחות את הטיפול בפורטאו כשרק התחלת סידרה אחת כהגדרתך רק כי אי אפשר לקבל שתיים ושכדאי לדחות זאת לעוד כמה שנים?
כתבת שהתחלת במאי 2009 וזה לפני חודש.
תכלס ממה שאני יודעת, מקבלים פורטאו כשהמצב לא טוב וכשטיפולים אחרים לא הצליחו וכדאי לקחת אותו ברגע שצריך ואל לדחות סדרות רק כי אי אפשר לקבל עוד סדרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטאובת04/06/2009
שלום
אמי בת 67 קיבלה היום לראשונה זריקת פורטאו.
מספר דקות לאחר מכן היא התחילה להחוויר בצורה מזעזעת. ולא מלחץ או בהלה, כי היא היתה מאוד רגועה. החיוורון המשיך לפחות 7 שעות, גם אחרי שישנה קצת ואכלה.
היא סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת באנאפריל 10 מ"ג שאותו היא לוקחת בערב והיא עדיין לא נטלה אותו.
האםתיתכן ירידת לחץ דם או אלרגיה?האם להמשיך בהזרקות גם בסופשבוע?
רופא המשפחה לא מכיר את הטיפול בזה.
תודה
הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת
פורטיאו עשוי לגרום לירידה בלחץ דם וסחרחורת, לכן מומלץ לקבל את הזריקה בשכיבה ולנוח מעט . יתכן ויהיה צורך להתאים מינון או לשנות זמן נטילה של אנלאפריל. האם היה מעורב אנדוקרינולוג בהמלצה לפורטיאו? אם כן, אתם יכולים להתייעץ עמו. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםשפרה02/06/2009
שלום
עשיתי בדיקת צפיפות עצם ונמצא שיש לי אוסטופורזיס
אני רזיתי מאוד ורציתי לדעת האם האוסטופורוזיס זה הגורם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשפרה
אוסטאופורוזיס אינו גורם ירידה במשקל. לאנשים בעלי מסת גוף נמוכה ישנה צפיפות עצם נמוכה יותר בחלק מהמקרים, אך אני מבינה שזה לא המקרה. מומלץ שתפני לרופא הן בגין ירידה במשקל במידה ולא היתה רצונית, והן בגין אוסטאופורוזיס. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! שכחתי לקחת תרופהמאיה הסגולה31/05/2009
היי,
אני לוקחת אקטונל קבוע ביום רביעי. והיום יום ראשון גיליתי ששבוע קודם לא לקחתי, ולקחתי מיד. יהיו לי נזקים בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק31/05/2009שלום רב
אין בעיה. את יכולה ליטול בעוד שבוע (יום ראשון ) את הכדור הבא , או "לדלג" על השבוע וליטול ביום רביעי הבא. כמו כן לתשומת ליבך, ישנה כעת אופציה ליטול את הטיפול שלך כחודשי - פני לרופא שלך. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה!
מאיה הסגולה31/05/2009תודה רבה !!!
הרגעת אותי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשואלת30/05/2009
אני בת 22. לפני כשנה אובחנתי שסובלת מאוסטיאופורוזיס גבולי בעמוד השדרה (-2.5) ואוסטופוניה בירך (-1.7). מאז אני נוטלת גלולות להסדרת המחזור, ויטמין D 800 יחב"ל ביום ו2 כדורי סידן של 600 מ"ג כל אחד. כמו כן אני עושה הליכות וגם עליתי למשקל מינימום.
לפני מספר שבועות עשיתי עוד פעם בדיקה ויצא שבעמוד השדרה המצב לא השתנה ובירך הוא הדרדר ל-2.0.
למה זה לא השתפר? זה נורמלי? יכול להיות שפשוט לוקח לזה יותר זמן משחשבתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי?
דגנית30/05/2009האם לתרופת הפרוטאו יש תופעות לוואי? ואם כן האם חמורות כמו שימוש בתרופות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפורטיאו
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/05/2009שלום רב
הפורטיאו הוא סוג של הורמון סינטטי המיוצר בבלוטת התריס הוא ניתן באוסטיאופורוזיס קשה המלווה בדרך כלל בשברים אוסטיאופורוטים.טיפול זה ניתן בזריקה יומית ומוגבל בזמן וכמובן כמו לכל התרופות גם לפורטיאו עלולות להיות תופעות לוואי מזיקות ולכן יש לשקול היטב לפני תחילת הטיפול.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר טיפול שני
מיה דורפן03/06/2009כמה זמן אחרי גמר סדרת טיפול בפורטיאו אפשר להתחיל בסדרה חדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורטיאו
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/06/2009שלום רב,
אינני מבין מדוע צריך טיפול נוסף,במידה והטיפול הראשון לא עזר מה ההגיון לקבל טיפול נוסף בתרופה שלא שפרה את המצב.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטיפול
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/05/2009שלום רב
עליה בצפיפות העצם כרוכה בטיפול ממושך ורק כעבור מספר שנים ניתן לראות שיפור.בשאלתך אני מבין כי הינך סובלת מתת משקל וכעת עלית במשקל וכידוע תת משקל מהווה גורם סיכון משמעותי מאד בגרימת אוסטיאופורוזיס.לא ציינת את בצעת בדיקת דם לרמת ויטמיןD ומהי רמתו כי מנון וטמין זה נקבע לפי רמות בדם וזה אינו מינון סטנדרטי בניגוד לטיפול בחוסרים של ויטמינים אחרים.לטיפול כמובן יש להוסיף פעילות גופנית הגורמת להפעלת כוח על העצמות.להמשך הטיפול מומלץ להתייעץ עם רופא השפחה ודיאטנית קלינית.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שואלת05/06/2009עשיתי בדיקות ויצא שחסרים לי הורמונים וויטמין D. הייתי השבוע אצל הרופא והוא רשם לי אקטנול. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/06/2009שלום רב,
אקטונל הינה תרופה לטיפול באוסטיאופורוזיס מקבוצת הביספוספונטים.התרופה הינה יעילה למדי ואת תוצאותיה ניתן לראות כבר בחצי השנה הראשונה לטיפול מוקדם יותר בהשוואה לתרופות אחרות.כיום ניתן להשיג כדורים של אקטונל הנלקחים חודשית במקום אחת לשבוע המשפר משמעותית את איכות החיים.כמו כן מומלץ לך ליטול ויטמין די בהתאם לרמות הויטמין די בבדיקות הדם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת צפיפות העצםענת23/05/2009
בת 54קיבלתי תוצאת בדיקה ואודה על תגובתכם בהתאם. (רקע: נוטלת אלטרוקצין בגלל תת פעילות והשימוטו, וליפיטור (הורדת שומנים בדם), ו-5 טיפות ויטמין די, כי תוצאת בדיקת ויטמין די היה אצלי: 41 (אני לוקחת כבר חודשיים ויטמין די), ובאופן קבוע ויטה-קל + מינרלים +ברזל. ובכן התוצאה:
צוואר הירך: LT = T = 2.3 , BMD = 0.592 "קיימת ירידה בצפיפות העצם ביחס לבדיקה קודמת"
עמוד השדרה: T= 1.3 BMD= 0,907 "קיימת עליה בצפיפות העצם ביחס לבדיקה קודמת".
רב תודת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/05/2009שלום רב
חמש טיפות של ויטמין די אינם מספיקים ברמות כאלה של ויטמין די.מומלץ לפנות לרופא המשפחה בקשר להמשך הטיפול באוסטיאופורוזיס כולל הטיפול המשלים בויטמין די וסידן.לא ניתן לענות בפורום על טיפולים אישיים ספציפיים כאשר אין את כל התיק הרפואי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
אנונימית01/06/2009תוצאת הירך הוא: T = -2,3
תוצאת עמוד שדרה הוא: T = - 1,3
בשניהם מצויין מינוס. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאמה: - 0,2
אנונימית03/06/2009באמה: - 0,2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל חוות דעת עליעלי21/05/2009
קלמדין-פורמולה ייחודית ומאוזנת של סידן, מגנזיום, אבץ וויטמין D בצורתם היונית, לחיזוק העצם, השריר ורקמות חיבור. מכילה קומפלקס ייחודי של למעלה מ-72 יסודות קורט (®ConcanTrace) המקנה ספיגה והטמעה גבוהות במיוחד לשיפור המאזן המינרלי בגוף. פורמולה ייחודית ומאוזנת של סידן, מגנזיום, אבץ וויטמין D בצורתם היונית, לחיזוק העצם, השריר ורקמות חיבור. הפורמולה מכילה קומפלקס ייחודי וטבעי של למעלה מ-72 יסודות קורט (®ConcanTrace) המקנה ספיגה והטמעה גבוהות במיוחד לשיפור המאזן המינרלי בגוף. אבקה מערבבים עם מיים, הטעם פינה קולדה. תודה יעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משלים
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/05/2009שלום רב
ויטמין די נספג טוב יותר בעיקר בטיפות ומומלץ ליטול אותו עם הארוחה.
המינון של ויטמין די נקבע באופן אישי לפי הרמות בדם ולכן לא מומלץ לקחת תכשיר המכיל מספר מינרלים וויטמינים וכמות הויטמין די נקבעת באופן שרירותי לפי הרמה בפורמולה ולא לפי תוצאות בדיקות הדם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.ממה ששמעתי כמעט כולן
יעלי25/05/2009מקבלות מינון של 4 טיפות יומיות,או 30 טיפות לשבוע בלקיחה חד שבועית...בסופו של עיניין כולנו מקבלות אותו דבר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצו"ב ממצאי צפיפות עצם ובדיקות דם.אבי15/05/2009
בדיקת צפיפות עצם במכשיר PRODIGY בשיטת DEXA:
עמוד שידרה – צפיפות ממוצעת של חוליות 2L-4L 1.051
% מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/רות 85
T SCORE 1.6 מינוס
% מהממוצע של גיל הנבדק 90
הצפיפות: אוסטאופניה בינונית
הירך – צפיפות בצואר הירך ימין 1.007 שמאל 0.962
% מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/רות ימין 94 שמאל 90
T SCORE ימין 0.5 מינוס שמאל 0.8 מינוס
% מהממוצע של גיל הנבדק ימין 110 שמאל 105
T SCORE TOTAL HIP ימין 0.0 שמאל 0.4 מינוס
הצפיפות: ימין ירידה גבולית שמאל ירידה גבולית
אוסטאופניה: ערך בין 1 מינוס ל- 2.5 מינוס סטיית תקן.
אוסטאופורוזיס: ערך T נמוך מ- 2.5 מינוס סטיית תקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובדיקות הדם/שתן - מצב עצמותיי ד"ר?
אבי15/05/2009
K+Potassium(B) 4.2 (3.5-5.1)
Ca-Calcium(B) 9 (8.1-10.4)
Phosphore(B)(PO4) 2.9 (2.5-4.5)
Transferrin 210.9 (160-360)
Ferritin 34 (33-266) !
Vitamin B-12 366 (211-911)
Fhosphorus(U) 61.4 ( - )_______________
Creatinine(U)/24h 1.4 (1-2)
Calcium(U)/24h 151.8 (0-300)
Vitamin D-25(OH) 21 !_______________
TSH 2.1 (0.35-5.5)
Estradiol(E2) Low 28 (11-257)
Cortisol 8 am (B) 681 (118-618) !__
DHEA-S 1.53 (2.17-15.2) !_______
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה- 4 סובל מאוסטאופורוזיס קשההאם המודאגת13/05/2009
שלום רב, בני בן ה- 4 סובל מאוסטאופורוזיס במונחים של -3.9 - (מינוס) ועובר מזה 7 חודשים תוכנית פיזיוטרפיה שיקומית- שעה במשך פעמיים בשבוע. לאחר בדיקה נוספת של צפיפות העצם בהדסה הר הצופים התחוור לי שיש החמרה בצפיפות. אני חסרת אונים ואיני יודעת כיצד לעזור לבני שמטופל בבה"ח שיבא ובדנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם המודאגת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק14/05/2009שלום רב. לצערי איני יכולה לעזור לך, שכן אני אנדוקרינולוגית מבוגרים ולא רופאת ילדים. אני רק יכולה להגיד לך שהן בתל השומר והן בדנה ישנה יחידה לאנדוקרינולוגית ילדים עם רופאים מעולים ואם הוא יקבל טיפול שם הרי שיהיה בידיים טובות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוסטיאופורוזיס עם הפרעתS.V.Tשרי10/05/2009
שלום רב,
61, אוסטיאופורוטית קשה, אחרי שברים רבים.
הומלץ טיפול בפורטאו... קיבלתי אישור לכך.
בעיון באינטרנט ציוין בין היתר שהפורטאו עלול לגרום להפרעות קצב.
בידיעה שאני סובלת (מאז המנופאוזה) מהפרעות קצב פתאומיות שאילצו לא
אחת רפואה דחופה - מיון, (התופעה ידועה לרופאה שהמליצה לי על הפורטאו) ובכל
זאת, אני חוששת להתחיל.... מאותה סיבה.
מה עושים במקרה זה...?
בברכה שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק11/05/2009שלום רב. בספרות הרפואית אין דיווחים על קשר בין הפרעת קצב בכלל ו SVT בפרט לבין טיפול בפורטיאו. איני יודעת היכן ראית מידע זה, אך יש לזכור שלא כל מקורות המידע באינטרנט הינם אמינים. אם הנך קוראת אנגלית - אני מפנה אותך ל אתר uptodate - למטופלים - קישור מצ"ב - מידע אחראי ומהימן. רפואה שלמה
http://www.uptodate.com/patients/index.html* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניה ומקסיבוןחנה10/05/2009
דר' שלום,
לאימי הומלץ על לקיחת מקסיבון פעם בשבוע בגלל אוסטאופניה בינונית בעצם הירך.
היא עברה מס' השתלות שיניים האחרונה מביניהן לפני כ- 6 חודשים.
האם מבחינת עלות / תועלת כדאי לוותר בגלל הסכנה לעצם הלסת ?
בתודה,
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק11/05/2009שלום רב. כל הסוגיות שקשורות להתחלת טיפול או דחייתו הינן מאוד אינדיווידואליות. השאלה הראשונה - האם אמך צריכה טיפול (ללא קשר להשתלות שיניים). לשאלה זו איני יכולה לענות כן בהעדר תמונה קלינית מלאה. השאלה השניה האם יש לדחות או להמנע מטיפול זה נוכח השתלות לאחרונה. התשובה צריכה להיות זהירה, שכן ידע ומידע בתחום זה אינם מלאים, אך רוב הסיכויים כי טיפול במקסיבון דרך הפה במצב כזה אינו מהווה סיכון משמעותי. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לדר' בקשר למקסיבון
חנה14/05/2009תודה על התשובה,
אימי אמורה לקבל את הכדור הבא ביום ראשון (היא רק התחילה את הטיפול וקיבלה כדור אחד בינתיים), הייתי מעדיפה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בקשר להמשך.
האם ניתן להפסיק את הטיפול בינתיים ?
בתודה, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק14/05/2009כן, אין שום בעיה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוסיסעדי05/05/2009
אימי בת 75 וסובלת מאוסטופרוסיס קשה. נעשה לה צילום לפני כחודשיים,רופאת המשפחה טענה שמצב קשה ויש שברים כבר בחוליות. והביאה כדוריםבשם אלדרונט בעם בשבוע. והמליצה על קלציצו 2 ביום. האם יש עוד דרך ומשהו לעזור לאמא.בזמן האחרון אמא גם שוכחת לקחתי אותה לרופא גריאטר שקבע דימנציה ונתן לנו כדור ממוריט ואושר אך רופאת המשפחה נתנה מרשם לאסנטה למה אשמח אם תתני לי תשובה בהקדם מיואשת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופרוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום09/05/2009שלום לך
במצב של שברים בעצמות עקב אוסטיאופורזיס טיפול באלנדרונט אינו יעיל
במצבים אלה מומלץ לפנות למרפאה ייחודית המטפלת במחלות עצם בקהילה או בבית חולים סמוך.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)