מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשת סידן בשתןדליה23/07/2009
אני נוטלת סידן וויטמין די עקב חסר בוטל ואוסטאופניה בעמוד שדרה. בבדיקת איסוף סידן בשתן יצא לי 66 כשהמינימום הוא 100. מה משמעות הדבר?
בבדיקת דם הסידן יצא בנורמה.
אודה לך על תשובתך,
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/07/2009שלום רב,
לפי הנתונים המטעים שציינת בשאלתך מומלץ להמשיך ליטול את תכשיר הסידן.אי הפרשת הסידן אינו מעיד על מחלה.לעיתים זה קשור לספיגת יתר של הסידן בכליות.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בעמוד שידרה העליון - בצווארמ21/07/2009
שלום,
אני בת 38 וסובלת מאוסטופוריזס קשה. (בעקבות בלות מוקדמת)
מטופלת כבר 5 שנים באויסטה ללא שיפור כלל.
לאחרונה גיליתי שיש לי כיפוף בעמודה השידרה באזור הצוואר.
האם זה ניתן לתיקון? אני בדיכאון נוראי בגלל זה ובהיסטריה רבה.
רק ביום שני הקרוב יש לי תור לאנדוקרינולוג כולל תוצאות של צפיפות עצם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/07/2009שלום רב,
במידה והינך נוטלת תרופה מזה כחמש שנים ואין שיפור במצבך מומלץ לפנות לרופא המשפחה להחלפת הטיפול לתרופה יעילה יותר.כיום קיימות תרופות נוחות הנלקחות על בסיס חודשי ויעילות למדי כדוגמאת אקטונל.התרופה היא בסל הבריאות וכדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.בקשר לשאלתך השניה מומלץ לפנות לבדיקת אורטופד בקשר לשינויים בצואר.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מ25/07/2009תודה רבה, הייתי אצל אורתופד (לא מומחה לעמוד שידרה), בוצע צילום ובצילום נראה הכל תקין - ללא עקמת וללא שבר. אולם, אני כפופה. איני יודעת להסביר כיצד הצילום תקין, אולם אני בטוחה שהכיפוף בעקבות המחלה התחיל. האם יש טיפול כלשהו: כירופרקטיקה / ניתוח שיכול לעזור לי ליישר את עמוד השידרה? ולו במעט? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן ואוסטופרוזיסנירה19/07/2009
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת צפפות עצם ונתגלה שיש לי אוסטופרוזיס בעמוד השדרה, הרופא רשם לי מוקסיבון יומי, האם לא מספיק לקחת סידן 1200 מג ליום? והאם משנה איזה סידן יש סידן ציטראט בנוזל של סופרהב שמכיל במנה 1200 מג או שכדאי לחלק לפעמיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס וסידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום20/07/2009שלום רב,
בחולים הסובלים מאוסטיאופורוזיס הטיפול הינו משולב בתרופות כמו המוקסיבון ותוסף של סידן.כמות הסידן הדרושה ליממה הינה 1200 מ"ג ורצוי לחלק אותה על פני היום כדי לשפר את ספיגת הסידן במערכת העיכול.ברצוני להדגיש כי היום קיימות תרופות יעילות ונוחות לטיפול באוסטיאופורוזיס הניתנות על בסיס חודשי כמו האקטונל.תרופה זו מונעת שברים במהירות רבה יותר בהשוואה לתרופות האחרות.ממליץ לך לפנות שנית לרופא המשפחה לקבלת תרופה יעילה ונוחה יותר.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסלן וחניכייםיעל17/07/2009
האם ידועה תופעת לואי של פוסלן - שלאחר טיפול במשך שנים רבות מתחילה נשירה של השיניים, בשל חולשת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור קריאת ההודעה הקודמת, אני מוסיפ
יעל17/07/2009לא מדובר על אדם חולה סרטן! מדובר באדם שלקח את התרופה במשך 10 שנים וכעת ישנה בעיה חמורה של נשירת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה, אני רואה שאין תשובה לשאלתי...
יעל21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ממושך
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/07/2009שלום רב,
לאחר נטילת פוסלאן במשך עשר שנים אני ממליץ להחליף את הטיפול לתרופה אחרת נגד אוסטיאופורוזיס.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של אקטונלאריה15/07/2009
קבלתתי מרשם לטיפול באקטונל. רציתי לבקש התייחסותך לתופעת לוואי של תרופה זו על הלסת .מאחר ויש לי בעייות בשיניים אני חושש לקחת את התרופה.האם קיימת בדיקה מקדימה לניבוי בעיוות עתידיות בלסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום17/07/2009שלום רב,
הבעיה הרפואית שדווחה בספרות בלסת התחתונה היא סוג של נמק והיא דווחה רק בחולים הסובלים ממחלה ממארת שקיבלו את הפוסלאן לתקופה ממושכת,תופעת לוואי זו לא דווחה בקרב המטופלים באקטונל וכאמור היא מתייחסת רק לחולי סרטן,
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד שאלתיתפינקלשטיין צי10/07/2009
לד"ר פיגנבאום היי
אני בת 50
ויש לי שאלות שמטרידות אותי מאוד ואשמח עם אקבל תשובות
מה כמות הסידן שנחשב לנורמטיבי לגילי?
האם ייתכן ירידה בסידן גם כאשר אישה בגילי עדיין מבייצת?
האם בכול זאת נותנים טיפול גם במקרה שהאישה עדיין מבייצת?
תודה מראש על תשובתך
ציפי פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתקופת הפוריותב
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/07/2009שלום ציפי
כמות צריכת הסידן בגילך אמורה להיות 1200 מ"ג ליום
הירידה העקרית בצפיפות העצם היא עם הפסקת המחזור החודשי אך קיימת ירידה בסידן בעצמות החל מגיל 30
טיפול ניתן לקחת בכל גיל לפי חומרת המצב.
בברכה
דר' פיגנבאום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פינקלשטיין צי18/07/2009לד"ר פיגנבאום היי
תודה על תשובתך לשאלתי
ותגובתי. עם כבר בגיל 30 חל ירידה בסידן אז למה לא עושים את הבדיקה לאוסטאופרוזיס כבר בגיל זה (מקדימים תרופה למחלה).?
ואתה כותב שלמעשה עושים את הבדיקה לאחר הפסקה מוחלטת בחזור האישה ,יש נשים שעדיין מבייצות ,אז לפי מה נקבע הגיל 50 הזמן בו צריכה כל אישה לעשות את הבדיקה.?
ואתה כתב את הכמות הסידן שצריך לצרוך במשך ביום ,אך?
לא זכור לי בהרצאה שלך על הנושא, איזה סוגי מאכלים ציינתי לאכול כדי להגיע לכמות הסידן הרצויה,
אשמח עם תכתוב לי?
בברכה
ציפי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום20/07/2009לציפי שלום,
תכולת הסידן העיקרית נמצאת במוצרי חלב ולכן יש לצרוך מוצרי חלב ולעיתים מומלץ ליטול תוסף של סידן.
בדיקת צפיפות העצם נכללת בסל הבריאות לכל גבר ואשה החל מגיל ששים אחת לחמש שנים פרט לאנשים בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס כמו סיפור משפחתי של שברים אוסטיאופורוטים אצל בת משפחה מדרגה ראשונה כמו אם או אחות.בנשים אלו מומלץ לבצע את הבדיקה החל מגיל חמשים או מתקופת הפסקת המחזור החודשי,המוקדם יותר מבין השניים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספהנירה08/07/2009
אני סובלת מבעיות במפרקי הלסת האם עדיין כדאי לקחת מקסיבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת
ד''ר עמיאל פיגנבאום10/07/2009ליפה שלום רב,
כאבים בלסת אינם מהווים התוויה להפסקת הטיפול בתרופות נגד אוסטיאופורוזיס.מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל וכמובן לבדוק את הסיבות והגורמים להופעת הכאבים בלסת.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צפיפות עצםנירה08/07/2009
אני בת 58, בבדיקה שעשיתי לפני שלש נים היה תקין בדיקה שעשיתי עכשיו,צוואר ירך ואמה תקין ועמוד השדרה T 2.6 וBMD 0.757 אובחן אוסטפורזיס ונאמר שקיימת ירידה בצפיפות העצם. אני מקבלת טגרטול 300 מג מזה כחמש שנים לטיפול באפילפסיה וריטאס 2.5 מג לטיפול בלחץ דם גבוה וסימבוסטאטין 20 מג לטיפול בכולסטרול. וכן סידן 600 מג
יש לי מספר שאלות האם התרופות הללו גרמו ליריד בצפיפות העצם
האם יש הבדל בין סידן ציטראט לבין סידן ציטראט
וכן הרופא נתן לי לקחת מקסיבון 10 מג וקראתי שיש לו תופעות לוואי לא פשוטות האם זה הטיפול היחיד באוסטופורזיס או שיש תרופות אחרות חדישות יותר ועם תופעות לוואי פחותות.
מודה לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום10/07/2009שלום רב,
בהחלט ישנן תרופות חדישות ויעילות לטיפול באוסטיאופורוזיס וגם מאד נוחות לנטילה ביניהן האקטונל שהשפעתו מהירה יותר בהשוואה לכדורים האחרים וניתן לקחתו במינון חודשי ולא שבועי.קיימים גם ערוי שנתי לטיפול באוסטיאופורוזיס שאינה מגיבה לטיפול בכדורים אך לטיפול זה עשויים להיות תופעות לוואי לא רצויות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
נירה10/07/2009תודה על התשובה, שאלתי היא האם האקטונל נמצא בסל התרופות של הכללית, וכן לפי תוצאות הבדיקה ששלחתי האם האוסטפורזיס הוא גבולי או יותר מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל סל התרופות
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/07/2009שלום רב,
אקטונל נמצאת בסל התרופות של כל קופות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל חד -שבועי או חודשיאלישע08/07/2009
שלום רב,
לאחרונה התחלתי טיפול בכדורי אקטונל,
מעיון בפורום מתברר שקיים טיפול חד-שבועי וטיפול חודשי,
מה ההבדל בין הטיפול החד-שבועי לטיפול החודשי ,
ומה השוני בכמות החומר הפעיל שבכדור החד שבועי לכדור החודשי.
ואיזה טיפול עדיף?
לתשובתכם אודה.
תודה
אלישע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום10/07/2009שלום רב,
האקטונל שייך לקבוצת התרופות הביספוספונטים הקבוצה העיקרית לטיפול באוסטיאופורוזיס.
חשוב לטפל במחלה העלולה אף לסכן את החיים ולגרום לשברים מסוכנים בעיקר באגן.כמו בכל טיפול במחלות אחרות הטיפול העדיף הינו הטיפול שמקבלים שיפור במצב הבריאותי מהר ככל האפשר.בטיפול באקטונל השיפור מופיע מוקדם יותר בהשוואה לטיפולים האחרים כבר תוך חצי שנה מתחילת הטיפול.
יעילות הטיפול בכל סוגי האקטונל הינה זהה. הטיפול השבועי מכיל 35 מ"ג חומר פעיל לעומת 75 מ"ג הכדור החודש.כמובן שבטיפול נכון יש ליטול את הכמות המינימלית של התרופה ולקבל תוצאה מירבית וזאת ניתן להשיג בטיפול החודשי באקטונל שנלקח במשך יומיים רצופים אחת לחודש.
בברכה
דר' פיגנבאום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטהדורית01/07/2009
אני מטופלת שנים עם אויסטה .לפני 10 ימים עשיתי בדיקת צפיפות עצם התוצאה היא0.606 האם להמשיךבאויסטה או לעבור לתרופה אחרת .איזה .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביסטה
ד''ר עמיאל פיגנבאום01/07/2009שלום רב,
אביטטה הינה תרופה יעילה במניעת אוסטיאופורוזיס בגיל צעיר יחסית כי היא בעיקר פועלת על עמוד השדרה ויעילותה פחותה במניעת שברים בעמוד השדרה.מומלץ לעבור לתכשיר פומי מקבוצת הביספוספונטים.כעת קיימים תרופות יעילות במיוחד ונוחות מאד הניתנות באופן חודשי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיניבה01/07/2009
בבדיקה של ויטמין די התוצאה 26.4. הרופאה נתנה תוספת של כדור אחד של די-ויט. במקביל התחלתי לקחת אקטונל. האם המינון נכון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די
חסרים פרטים בשאלה כדי לקבוע אם הטיפול מתאים.יש לפרט את ערכי ויטמין די ומהם ערכי הייחוס ותוצאות בדיקת צפיפות העצם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח והמלצות לבדיקות דםדוד30/06/2009
שלום רב
pth 63.90 / vit.d 25-oh 26.10 /calcuum ur con 6.00 mg-dl/
volume urine -2.00 l-24 h /calcuum u-24h 120.00 mg- 24h
בבדיקת צפיפות עצם= t-2.2 .אני לוקח 10 טיפות של ויטמין D tiptipot ליום.(כך הציע הרופא אנדירקולוג) שאלתי מה הבדיקות אומרות ומה צריך לעשות??? תודה רבה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקות
ממליץ לפנות לרופא המתעסק בתחום לקבלת יעוץ מפורט שאינו ניתן לבצע דרך האינטרנט כמו כן יש להשלים את הברור בבדיקות נוספות.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת פוסלןדרור29/06/2009
אני לוקח פוסלן כ 7 שנים האם יש המלצה להחליף לאקטונל
האם צריך לעשות הפסקה של שנה בין הכדורים
אם כן איך ישמר המצב
כיום עם הפוסלן אני יציב אין שינןיים בבדיקות צפיפות עצם
בתודה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפוסאלאן
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/06/2009שלום רב,
בהחלט זה רעיון טוב לעבור כעבור מספר שנים לטיפול באקטונל.הטיפול משפיע תוך חודשים ספורים וכיום יש טיפול חודשי המשפר מאד את איכות החיים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת פוסלן
דרור30/06/2009תודה
שאלתי היא האם המעבר מפוסלן לאקטנל יכול להעשות מידית
או שצריך לעשות הפסקה בין התרופות כדי לנקות את הגוף
אם כן כמה זמן ןהאם אין סכנה להרעה במצב
בברכה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברה מפוסלאן לאקטונל
את המעבר מפוסלאן לאקטונל ניתן לבצע מיידית ואין צורך להמתין כלל בין השינוי בטיפול.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , גיל 23 עשיתי בדיקה לויטמין Dע28/06/2009
ויצא 8
שאמור להיות בין 32-100
זה ממש נמוך.
זה ככה שנים. מה אתה מציע לי לעשות? האם צריך לבדוק משהו בעצמות?
לבקש צילום של צפיפות עצם או שאין צורך?
בינתיים קיבלתי 1200 יחידות ויטמין ליום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות שבגלל זה יהיה
ע28/06/2009אוסטיאומלציה או אוסטיאופורוזיס
?
צריך לבדוק את זה בצילום של צפיפות עצם? או שלא צריך בגיל כזה?
יש לציין שהויטמין די חסר הרבה שנים. לא התמדתי בלקיחה של הטיפות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/06/2009שלום רב,
חוסר בויטמין זה יכול בהחלט לתרום להופעת אוסטיאמלציה מצב של דלדול העצם בסידן המופיע לפני אוסטיאופורוזיס וכמו כן יכול גם לתרום להופעת המחלה.יש לטפל כמובן בחוסר באמצעות השלמות של ויטמין D בטיפות ובמזון.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח והצלצות לבדיקות דם
דוד30/06/2009שלום רב
pth 63.90 / vit.d 25-oh 26.10 /calcuum ur con 6.00 mg-dl/
volume urine -2.00 l-24 h /calcuum u-24h 120.00 mg- 24h
בבדיקת צפיפות עצם= t-2.2 .אני לוקח 10 טיפות של ויטמין D tiptipot ליום.(כך הציע הרופא אנדירקולוג) שאלתי מה הבדיקות אומרות ומה צריך לעשות??? תודה רבה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/06/2009שלום רב,
חוסר בויטמין D שכיח מאד בישראל ואין צורך לבצע בדיקות נוספות.מומלץ לקחת את התוסף שהמליצו לך ולחזור על בדיקת הדם כעבור כשלושה חודשים.מומלץ גם להגביר את צריכת הדגים הגדלים במים מלוחים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אמרו לי להעלות את המינון של
ע29/06/2009ויטמין D ל2000 יחידות ליום.
זה לא יותר מדי? אפשר לקבל הרעלה עם מינון כזה?
הרמה של הויטמין מאוד נמוך ויכול להיות שזה נמוך במשך שנים.
איך אדע אם נגרם אוסטיאמלציה או דלדול או משהו אחר?
לא כדאי לעשות צילום של צפיפות עצם כדי להיות בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/06/2009שלום רב,
ויטמין D הינו ויטמין המסיס בשומן אך למרות זאת קשה להגיע להרעלה מנטילתו.מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם ולא צילום רטנגן רגיל כדי לאבחן את חומרת המחלה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר אבל לא נותנים לבצע צילום צפיפות
ע30/06/2009עצם, בגיל כזה..
ממי מבקשים ?
ואם הצפיפות עצם באמת נמוכה בגלל המחסור הממושך בויטמין די, אפשר לסדר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום01/07/2009בדיקת צפיפות העצם לפי סל הבריאות יש לבצע אותה החל מגיל ששים
במידה ויש מחלת רקע העלולה לגרום לאוסטיאופורוזיס ניתן לבצע את הבדיקה בגיל מוקדם יותר.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה לביצוע, מחסור של ויטמין די
ע01/07/2009הרבה שנים. מחוסר חשיפה מספקת לשמש
תוצאה נמוכה של ויטמין די.
אז יש טעם לבצע צילום או אין טעם?
גיל 23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילומי רנטגן
לא מומלץ לבצע צילומי רנטגן כדי לאבחן אוסטיאפורוזיס עדיף לבצע בדיקת צפיפות עצם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא לא נותן בטענה שאין צורך
ע02/07/2009האם אתה חושב שיש צורך לבצע צילום של צפיפות עצם בגיל כזה?
בגלל מחסור ממושך של ויטמין די
?
ואם נעשה את הצילום והצפיפות תצא נמוכה יש לזה טיפול שהצפיפות תהפוך להיות תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום04/07/2009שלום רב,
בדיקת צפיפות עצם ניתנת לפי סל הבריאות החל מגיל ששים פרט למי שכבר מטופל תרופתית או לאנשים הנוטלים תרופות קבועות כמו קורטיזון או שיש להם מחלות רקע העשויות לגרום לאוסטיאופורוזיס.בהחלט טיפול נכון יכול לשפר את תוצאות בדיקת צפיפות העצם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי סידןניבה28/06/2009
סובלת מאוסטופניה בירך ואוסטופורוזיס בגב.הומלץ לי על כדורי סידן קלצידופוליס של ביוקייר.האם אתה ממליץ ומה המינון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום28/06/2009שלום רב
אין הבדל משמעותי בין כדורי הסידן השונים.כמות הסידן שצריכים לצרוך מיידי יום כולל התזונה הינה 1200 מ"ג בממוצע.
בברכה
דר' פיגנבאום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)