מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוסלןיעל06/03/2008
שלום לרופאים
אני בת 56 לוקחת פוסלן כל יום. אני שותה את הכדור עם מים של תמי 4 כי המים בברז ממש לא טעימים. אני נגעלת מהם. האם האפקט של הכדור יורד? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסלן
ד''ר משה זלוצובר08/03/2008שלום יעל ותודה על שאלתך.
תיאורטית, יתכן וספיגת התרופה תשתנה. הספיגה נבדקה עם מי ברז. ניתן, ככל הנראה, לקחתה אף עם מים מינרלים (שאינם מסוננים) אולם לא ברור מה סינון מים גורם לספיגה.
רפואה שלמה
דר' זלוצובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית05/03/2008
שלום רב.
אני בת 35 רציתי לדעת אם אני יכולה לשתות כדורי סידן? ואם כן איזה סוג
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי סידן
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק05/03/2008שלום דלית, אין בעיה עקרונית עם נטילת כדורי סידן בכל גיל, השאלה למה לעשות זאת, הרבה יותר טעים וטבעי לקבל את הסידן בכמות המומלצת מהמזון (מוצרי חלב, שקדים, טחינה, שומשום וחלבה, סרדינים). לגבי הכדורים - אין סוג אחד מומלץ יותר מאחרים - אל תתפתי לקנות את היקרים - הם לא טובים יותר. כל כדור שמכיל 500-600 מ"ג סידן הוא בסדר ואם הוא מכיל 400 יחידות ויטמין D - עוד יותר טוב. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון02/03/2008
יש לי שאלות בנוגע לתרופה fosamax
בידיעה שפורסמה בתקשורת נמסר כי זו התרופה היעלה ביותר כיום למלחמה באוסטפורוזיס.
האם היא משווקת בארץ?
האם היא בסל התרופות?
האם היא באמת עדיפה על אחרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fosamax=fosalan
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק02/03/2008שלום סיון, פוסאמקס הינו שם מסחרי בארה"ב לתרופה alendronate שמשווקת בארץ תחת השם fosalan. היא בסל התרופות לטיפול באוסטאופורוזיס, והינה יעילה בדומה לתרופות אחרות באותה קבוצה (risedronate, actonel). בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית מומלצת באוסטאופורוזיסמירה הרליך28/02/2008
אני מחפשת תרגילים המתאימים לטיפול / עיכוב /סיוע לחולי אוסט. ביחוד למניעד /עיכוב אבדן סידן בחוליות מתניות.
בתודה מראש
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק28/02/2008מירה שלום. כפי שכבר נכתב כאן באחת התשובות - אני ממליצה על שילוב של פעילות ארובית נושאת משקל (כלומר גם משקל גופך) כגון הליכה, ריקוד, ריצה קלה או טניס עם פעילות אנארובית כלומר חדר כושר. באשר לתרגילים ספציפיים - איני יכולה לעזור לך, תנסי להתייעץ עם רופא ספורט או מדריך מוסמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לאוסטופורוזיסגדעון עדה26/02/2008
לצערי אני לא יכולה לקבל כדורים נגד אסטופורוזיס לכן הרופאה שלי המליצה לי על עירוי בaflasta 5mg / הרופאה גם אמרה לי לעשות את טיפולי שניים לפני העירוי .שאלתי היא כרגע אני לא זקוקה לטיפוך שניים ץאולי רק כניכיים ומה יהיה עם אני אזדקק להבא לעקירןת או אפילו ארצה לעשות השתלה.כמה זמן אחרי העירוי אוכל לעשןת טיפול מורכבבתודה מראש עדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקלסטה וטיפולי שיניים
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק26/02/2008שלום עדה, בשלוש מילים - אין תשובה טובה. התשובות שכן יש הן כמה: 1. הנסיון במחקרים גדולים עם אקלסטה מראה על שני מקרים של סיבוכי לסת ושיניים מתוך כ 10.000 אנשים שהשתתפו - אחד בקבוצה שקבלה את התרופה ואחד בקבוצה שקבלה את האין -בו כלומר טיפול - דמה. מכאן את כבר יכולה להסיק שמדובר אם בכלל בתופעה נדירה. יחד עם זאת, תוארו סיבוכים כאלה עם טיפול דרך הוריד עם תרופות דומות וגם עם אותה תרופה כאשר היא נתנה לחולים עם מחלות ממאירות עם בעיות סידן בדם, כך שההמלצה לעבור טיפולי שיניים גדולים לפני היא נכונה מאוד. אם אין לך כעת צורך בטיפולי שיניים - לדעתי זה לא צריך למנוע ממך לקבל את התרופה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםיעל24/02/2008
שלום, כיצד ניתן לבצע בדיקת צפיפות עצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם - לוגיסטיקה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק24/02/2008יעל שלום, בדיקה היא מאוד פשוטה מבוצעת במקומות רבים בארץ, במכון מור על סניפיו, בחלק מבתי החולים ועוד. צריך הפניה מרופא משפחה. אם את מעל גיל 60 או 65 תלוי בק"ח, בדיקה ראשונה היא חינם. מתחת לגיל זה עלות הבדיקה בין 100 ל 200 ש"ח תלוי במכון. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות לטווח הארוךמיכל19/02/2008
שלום, כדי למנוע אוסטיאופורוזיס יש לצרוך מספיק סידן, כיצד אני יכולה לדעת שאכן יש לי מספיק? האם זו מחלה תורשתית? לסבתא שלי היה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק19/02/2008כל אישה מתחת לגיל חדלון הווסת צריכה לקבל כ 1000 מ"ג סידן ליום. הכי פשוט זה לקרוא את התוויות של מוצרי חלב שהם הכי עשירים בסידן - תגלי ש 1000 מ"ג זה לא טריויאלי - קוטז' שלם זה 250-500 תלוי ביצרן, גבינה צהובה פרוסה אחת זה 200 וכו'. יש אכן מרכיב תורשתי באוסטאופורוזיס, אך לא 1:1. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסלאןאתי16/02/2008
האם יש הבדל איכותי בין האלנדרונט שהוא זול יותר לבין הפוסלאן
היקר יותר
מה מומלץ יותר?
בתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר שלום, זאת שאלה קשה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק16/02/2008אלנדרונט שייך לקבוצה של התרופות הגנריות - תרופות זהות מבחינה כימית לתרופת המקור שמיוצרות בתום תקופת הפטנט ע"י חברות תרופות המתמחות בתרופות גנריות. על החברה המייצרת להציג הוכחות על זהות כימית של החומר על מנת לקבל אישור לייצרו וברגע שאישור כזה ניתן, אין היא חייבת להוכיח יעילות או בטיחות. כל המחקרים שנעשו על החומר, נעשו עם הפוסאלן המקורי. אין זה אומר שאלנדרונט לא יעיל - זה אומר שהוא גנרי ואין תשובה חד חד חד משמעית על השאלה. אני אומר לך את מה שאני אומרת למטופלים - אם את יכולה להרשות לעצמך - רכשי את המקורי. אם את לא יכולה - רכשי את הגנרי וזה בסדר גמור, מדובר בחברת טבע שלנו בעלת מוניטין וקבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות כרונית בבלוטת התריסרררר15/02/2008
מגיל 25 התחלתי ליטול בייעוץ רופא אנדקרינית כדורי Eltroxinהמינון ההתחלתי היה 2 כדורים של 100 מיקרוגרם. אחרי30 שנה (גילי כיום 55 עמט) עליתי ב 40 ק"ג,וכיום אני נוטלת 4 פעמים בשבוע Xכל יום 3 כדורי Eltroxin 100 mg ופעמיים בשבוע mg 3.5 . נאמר לי שאין כדורים אחרים לאיזון תת תפקוד -והמינון הזה אינו טעות על פי תוצאות בדיקות.
1-שאלתי האם ידוע לך על מקרים ברמה כל כך גבוה של תת שנוטלים תרופות אחרות
פרט ל Eltroxin
2-האם יש מזונות מסויימים שפוגעים בגוף ויוצרים תת תפקוד בלוטת התריס.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות, אנא כתבי שאלתך בפורום
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק16/02/2008סוכרת ואנדוקרינולוגיה כאן . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיסארי13/02/2008
שלום ד"ר, מדוע רק נשים סובלות מחלה זו, כיצד נשים יכולות לזהות זאת בזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ארי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק13/02/2008בהחלט שלא רק נשים! על כל אישה עם אוסטאופורוזיס יש גבר אחד עם המחלה, ושיעור השברים, לפחות בעמוד השדרה, הינו דומה בין גברים ונשים. לגבי תסמיני המחלה - למעשה אין אלא אם מתרחש שבר כתוצאה מטראומה קלה (כגון נפילה מגובה עמידה).
לאיבחון משמשת אותנו בדיקת צפיפות עצם, אותה מומלץ לעבור לנשים מעל גיל 60 , לגברים מעל גיל 70 או לנשים וגברים בכל גיל עם מצבים שנחשבים גורמי סיכון: טיפול בתרופות מקבוצת הסטרואידים, פעילות יתר של בלוטת המגן, משקל גוף נמוך מאוד, הפסקת וסת בגיל צעיר אצל אישה ועוד. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה012/02/2008
במידה ויש אוסטאופורוזיס האם ביטוח לאומי מכיר בי לקבלת קצבת נכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - נכות
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק12/02/2008שלום רב. האמת היא שאיני יודעת. הסתכלתי בספר נכות שפתוח לכל באתר של הביטוח הלאומי, ולא מופיעה שם אוסטאופורוזיס, אלא אם מלווה בשברים מגבילים. ניתן גם לנסות לקבלת את המידע מעובדת סוציאלית בק"ח. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר שקולניקסמדר10/02/2008
שלום, שמי סמדר ואני בת 30 אני סובלת מאוסטיאופורוזיס מגיל 28 (כיום בת 30), לוקחת ויטמינים וסידן, אך לא מתמידה בכושר גופני, רציתי לדעת האם בריא לעשות הליכות ארוכות, והאם יש תזונה מסויימת העשויה להחליש את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סמדר
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק10/02/2008ראשית, יש להגדיר את הדברים נכון. איני יודעת את הנתונים המדוייקים אך לרוב בגילך לא מדובר באוסטאופורוזיס אלא באי-הגעה למסת עצם מקסימלית או באנגלית low peak bone mass. אלא אם מדובר באוסטאופורוזיס משנית לתרופות או מחלות, על כך את צריכה לדבר עם הרופא שלך. לגבי הפעילות הגופנית, ישנן עדויות כי זאת יכולה לעלות מעט את צפיפות העצם בעמוד השדרה אך מחקרים אלו נעשו על נשים מבוגרות יותר. חשוב מזה, ובכל גיל, פעילות גופנית, שילוב נבון בין ארובית לאנארובית, יכולה לשפר את מצב השרירים, כך שאם האדם עם העצמות הפריכות יפול, הכושר הכללי יגן עליו. לגבי התזונה - חשוב להגיע לצכירת סידן מומלצת : כ 1000 מג בגילך ועם צפיפות עצם נמוכה אפילו לכוון ה 1500, ורצוי מתזונה, אך אם את לוקחת כדורים, אזי מבחינת תכולת הסידן במזון, זה כבר פחות משנה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופורוזיס בת 30
סמדר19/02/2008שלום ד"ר, כל מה שהוגדר באשר למחלתי זה שאני סובלת מאוסטאופורוזיס, המחלה היא משפחתית. אני רוצה לדעת איזו פעילות גםנית יכולה להיות הכי טובה לי והאם יש משהו שעלי לדאוג לו בתזונה, שוב, אני לוקחת סידן וויטמין D
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסמדר
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק19/02/2008שלום סמדר. כפי שכתבתי בתשובה הקודמת, אין סוג מסויים של פעילות גופנית שהוכח יעיל יותר מאחרים. הליכה, עיצוב גוף כגון סטודיו סי או דומיו - או שילוב בין השניים יהיה מעולה. לגבי התזונה - את צריכה 1200 מג סידן לערך ביום. ברוב הכדורים יש 600 , כלומר אם את נוטלת כדור אחד, אזי את צריכה להשלים עוד 600 בתזונה. מוצרי חלב עשירים יחסית בסידן, כמו כן שומשום וטחינה. הכי טוב פשוט לקרוא את התווית עם הרכיבים. לגבי ויטמין D - הכי פשוט זה לבדוק את רמתו בדם ואם תקינה סימן שחשיפתך לשמש מספקת, אם לא - צריך להשלים בד"כ בכדורים או טיפות. בבכרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי06/02/2008
שלום רב,
אני בת 40 ואובחן אצלי אוסטופורוזיס.
זה כבר זמן רב שאני משתעלת ללא הפסקה (ללא תסמינים נוספים של צינון).
האם יכול להיות קשר בין הדברים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק06/02/2008עדי שלום רב.
על פניו איני רואה קשר. יחד עם זאת רצוי שתפני לאנדוקרינולוג לבירור מסודר של הסיבות לצפיפות עצם נמוכה בגיל צעיר וכן לרופא משפחה או לרופא ראות לבירור השיעול. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)