מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופורוזיס בגיל צעירלאה07/12/2008
שלום רב. בת32 +2 . Tבירך3.2 .בעמוד השידרה 2.8. לאחרונה סובלת מכאבים בכפות הרגליים המקשים בהליכה וכן כאבים בכפות הידייםהייתי במעקב אצל אנדוקרינולוגית כיום אני מקבלת ויטמין D וגם כדור סידן.האם כאבים האלו נובעים מאוסטאופורוזיס? האם ישנם טיפולים נוספים בגילי? האם הריון נוסף יכול להחמיר את צפיפות העצם? גרה בתל אביב. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לאה07/12/2008חברה בקופת חולים מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לאה07/12/2008לפני כשנה היה לי שבר בכף רגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללאה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008
שלום רב
צפיפות עצם הינה נמוכה בהחלט. האם נבדקו גורמים לאוסטאופורוזיס משנית ? (כגון מחלת צליאק ועוד). האם היה חסר ויטמין די קשה? אם יש חסר ויטמין D , זה יכול להסביר את הכאבים כי אוסטאופורוזיס עצמה אינה כואבת. לפני השלמת הפוריות לא מומלץ לתת טיפות בתרופות מקבוצת הביספוספונטים (פוסאלן, אקטונל או אקלסטה) ובהעדר שברים ( כף רגל אינה מקום אופייני לשבר אוסטאופורוטי אך תלוי בעוצמת המכה) גם אין בדרך כלל צורך בטיפול מלבד סידן ו D . הריון ובעיקר הנקה מעמידים אמגר בפני השלד, אך ניתן להתמודד עם אתגר זה עם תזונה נכונה, תוספים ופעילות גופנית. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בקשר ל- ACLASTAמיה דורפן06/12/2008
יש לי אוסטרופרוזיס וטופלתי במשך כ- 8 שנים בפוסלאן ושנה באקטונל. לא סבלתי מתופעות לואי. בשלב מסויים זה הפסיק לעזור ונמשכה הירידה וגם עקב שמוש ממושך בתרופות אלה החליטה הרופאה לעבור לאוויסטה. בשנה זו שטופלתי באוויסטה חלה ירידה משמעותית ולכן הטיפול שהרופאה החליטה עליו הוא ACLASTA. כיוון שזה מאותה משפחה של הפוסלאן, והפסיקו את הפוסלאן עקב הטיפול הממושך בו, לא ברור לי מדוע כדאי לקבל את ה- ACLASTA. מה גם שתופעות הלווי די מפחידות: כליות, וריפוי אחרי עקירת שיניים. האם ה- ACLASTA גורם גם לבניה? או יש סיבות אחרות לקחת אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008שלום רב.
בדרך כלל, אחרי טיפול ממושך בפוסאלן או אקטונל אין הגיון רב במתן אקלסטה אלא אם יש לרופאה סיבה להאמין כי התרופות לא נספגו היטב ( יתכן והיא עשתה לך בדיקות אלה) . במצב כזה, אקלסטה היא טיפול הגיוני מאוד. היא אינה גורמת בניית עצם אלא עיכוב פירוק. לגבי תופעות הלוואי, באנשים עם תפקוד כליות תקין, אין סיבה לחשוש מפגיעה כליתית ולגבי הריפוי שיניים - אנשים שקבלו אקלסטה עקב אוסטאופורוזיס בדרך כלל לא מפתחים תופעת לוואי זאת (שכיחות נמוכה ביותר ) . בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הבדיקות לבדיקת ספיגת הפוסאלן
מיה דורפן08/12/2008תודה עבור התשובה המרגיעה. אולם לא ברור לי שנעשו לי בדיקות של אי ספיגת הפוסאלן או האקטונל. האם רמה נמוכה של ויטמין D יכולה להיות הסיבה למתן אקלסטה? והאם יש בדיקות אחרות לבדיקת ספיגת הפוסאלן או האקטונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק09/12/2008שלום רב
רמה נמוכה של ויטמין D היא סיבה לא לתת אקלסטה עד להשלמת החסר, ולא ההפך. אני מקווה שאת מקבלת תוספת ויטמין D . הבדיקות להשפעת פוסאלן או אקטונל שבאופן עקיף מצביעות על ספיגה מבוצעות באופן פרטי ברמב"ם - 240 ש"ח חד פעמי . את יכולה להתקשר ולבקש מידע ופרטים 04-8542706 בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
מיה דורפן13/12/2008שלום אני מקבלת ויטמין D3 במינון של 9000 יחידות לשבוע. עם מינון של 7000 יחידות לשבוע עלתה הרמה ל- 29 . האם כדאי לחכות שהרמה תעלה לנדרש? לגבי הבדיקות לספיגת פוסלאן ואקטונל, האם זה רלוונטי גם לאחר כשנה וחצי שלא לקחתי את התרופות? מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק14/12/2008באילו יחידות הערכים הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
מיה דורפן15/12/2008כל כדור Vigantoletten 1000 I.E -של חברת MERCK תוצאות הבדיקות של מכבי הם- D25 (OH ) ng/ml מיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק15/12/2008אם כך, רמת ויטמין D היא למעשה כמעט תקינה ואין מניעה מלקבל את הטיפול באקלסטה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסנינהנינה05/12/2008
שלום , אני בת 59 היום. ב-11/2007 אובחן אצלי אוסטופורוזיס בירך -1.9 ובעמוד השדרה -2.9 . טופלתי באויסטה במשך כ-10 חודשים אך המצב רק הידרדר ל-3.5 בעמוד השרדה. הרופא החליף לי את התרופה לאקטונל אחת לשבוע. כעבור 3 שבועות טיפול בנ"ל הופיע כאב עז באגן ירך רגל שמאל. הכאב הנ"ל לא מרפה ,בעקר בהליכה. עלי לציין שלעולם לא סבלתי מהכאב הזה. הפסקתי את הטיפול באקטונל, לפי המלצת הרופא, ל3 שבועות, אך הכאב לא מרפה וגורם ממש להפרעות הליכה. כרגע אני חוששת לחזור לאקטונל. אני כן לוקחת ויטמין c+d בליווי מיץ תפוזים. שאלתי היא: האם יש קשר בין התרופה לכאב הנ"ל? ובכלל מה לעשות. אני אובדת עצות. . אשמח לקבל תשובה. תודה נינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנינה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008שלום רב. על פניו לא נשמע שהכאב קשור לאקטונל. תרופות מקבוצה זו עלולות לגרום לכאבי שרירים אך לא ממוקמים כפי שאת מתארת. האם נשקלה אפשרות של פריצת דיסק או דלקת בעצב?
כמו כן, ההדרדרות שאת מתארת בצפיפות עצם מחייבת בירור (מה שנקרא גורמים משניים לאוסטאופורוזיס ) וטיפול. אנא פני למומחה בתחום. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאהרינה04/12/2008
שלום אני בת 58 ולאחרונה עברתי בדיקת צפיפות עצם בשל חשש שלי התוצאה היתה -2 והבנתי שכדאי להתחיל לקחת תרופות השאלה שלי היא האם באמת כדאי ואם כן איזו תרופה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008שלום רב.
כפי שאת וודאי מבינה, אין אפשרות לתת יעוץ רפואי פרטני על סמך מידע מצומצם. באופן כללי, סיכון של אישה בת 58 בריאה, לא מאוד רזה וללא סיפור משפחתי של אוסטאופורוזיס לשבר הינו נמוך ולכן בערכים כאלה של צפיפות עצם אנו ממליצים על תוספי סידן ו ויטמין D . כל הבירור והטיפול הנ"ל רצוי שיעשה ע"י הרופא שלך. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
צילה10/12/2008שלום, בהמשך לשאלה, אני בת 55 ואני כבר נוטלת תרופות לטיפול במחלה. עברתי מפוסלאן לאקטונל ורציתי לשאול מה באמת ההבדלים בין התרופות? איזה השפעות יש להן לטווח הארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצילה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/12/2008שלום רב וסליחה על האיחור - פספסתי את שאלתך. ישנם מספר הבדלים בין התרופות (לא מאוד גדולים) הקשורים למהירות השפעה, חוזק ההשפעה (לא ברור איזו דרגת חוזק עדיפה) ועוד. בגדול, התרופות דומות בהשפעתן ושתיהן יעילות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבינה03/12/2008
שלום אמי בת 62 עברה מנהפאוזה בגיל 50 כבר הרבה שנים קיבלה סידן ולאחרונה עקב ממצאי צפיפות עצם נאמר לה לקחת פעמיים ביום היא התחילה לסבול מהתכווצויות ברגליים ולוקת 3 פעמים ביום כדור נגד התכווצויות האם התכווצויות זה סימן לכך שעלול להתפתח אוסאופורזיס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבינה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008שלום רב. אין קשר בין התכווצויות לאוסטאופורוזיס. אבל כן יכול להיות קשר בין עליה במינון הכדורים להכתווצויות. ניתן באופן זמני לרדת חזרה לכדור אחד ולראות אם התופעה נעלמת. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית03/12/2008
מהי בדיקת DXA והאם היא הכי טובה היום לבחינת אוסטיאופורוזיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדלית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008שלום רב. בדיקת ה DXA היא למעשה בדיקת הדמיה היחידה שעל פיה אנחנו מאבחנים אוסטאופורוזיס. כמו כן האבחנה יכולה להיות על סמך שבר, איבוד גובה, ממצאים בצילום ע"ש או אחר. בעולם ישנן בדיקות אחרות כגון CT מיוחד אך אין בדיקה כזו בארץ. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה באזור השרוןמיכל30/11/2008
אובחנתי בשנים האחרונות בבדיקת צפיפות עצם והתוצאות היו גבוליות. לקחתי פוסלן במשך כשלוש שנים. לאחרונה עקב הפסקת המחזור התוצאה היתה לא טובה. באגן -2.4
אודה לך על כתובת של מומחה בנושא באזור השרון. אני חברת קופ"ח מכבי.[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק30/11/2008שלום רב
דר איריס ורד - פעם קבלה במכבי, אינני יודעת אם עדיין. כמו כן את מוזמנת להגיע אליי אם את רוצה, מכבי חדרה או אורות. רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי30/11/2008
שלום , לאחר שהובחן אצלי אוסטאופורוזיס בצפיפות עצם הומלץ לי על פוסלן. לאחר נטילת התרופה היו לי תופעות לוואי של צרבות והומלץ לי בשנית על אקטונל כיוון שלדעת הרופא התרופה גורמת לגירוי מופחת. אני לוקחת מזה שלושה שבועות אקטונל ולא חווה צרבות כלשהן. אך השאלה היא האם התרופה יעילה כמו פוסלן ? ואם כן אז מדוע לא הומלץ לי עליה מראש ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק30/11/2008אקטונל ופוסאלן שייכות לאותה קבוצה של תכשירים ויעילותן דומה, קיימים מספר הבדלים בנהן, לפעמים ישנה צרבת בעקבות נטילה של אחת מהן ולא השניה. למה לא הומלץ לך על אקטונל מראש ? את ככל הנראה צריכה לשאול את הממליץ. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי, אקטונל ידועה בפחות תופעות לוו
רינה03/12/2008לוואי כגון צרבות ועוד תופעות של מערכת העיכול.הסיבה שלא הומלץ לך עליה,לדעתי, כך קרה גם אצלי זה שפןסאלאן ותיקה יותר בשוק והרופאים פשוט רגלילם להמליץ עליה. אקטול חדישה יותר וגם יעילה יותר במיעת שברים, וזה ע"פ מחקרים שקראתי כך שגם מבחינה זו היא עדיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה באיזור המרכזטלי26/11/2008
שלום ד"ר, אמי (בת 55) עברה בדיקות לצפיפות העצם בשנים האחרונות ומקבלת טיפול תרופתי, אך הבדיקות מראות על הדרדרות מתמדת עד כדי כך שהרופא אמר שהיא גובלת באוסטופורוזיס, אני רוצה להפנות אותה לרופא המתמחה ביותר בתחום, באיזור המרכז או השרון. האם יש לך המלצה? תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק30/11/2008באיזה קופת חולים אימך מבוטחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם במצבי כדאי לי עיסויים חזקים?ר25/11/2008
שלום ותודה מראש יש לי אוסטיאופורוזיס חריפה בעמוד השדרה(עמ"ש)ובינונית בירך ( בעמ"ש SCORE T הוא -4.3, 62% מהממוצע לגילי, בירךT SCORE T הוא -3 , 70% מהממוצע לגילי) אני בן 46 וסובל מכיפוף יתר בגב(קיפוזיס של כ-67 מעלות) שגרם לבלט דיסק בצואר עם לחץ על שורשי העצבים ו/או חוט השדרה, ובלט באמצע הגב. יש מקום או שניים ב-עמ"ש שבולטים בצורה לא אסתטית מחוץ לגב,לא מעבר לחולצה. איכות חיי ירודה, לא יכול לעבוד בצורה סבירה ולהתקיים בכבוד. סיפרו לי על מעסה ,שאמר לי על עצמו שהוא מטפל גם בקשישים חולי אוסטיאופורוזיס ,ושהוא לוחץ חזק, אך פחות בחזקה מאשר כירופרקטור. אשתי לוחצת לי על הגב חזק עד כמה שהיא יכולה, וזה לא גרם לי לשברים,וכן אני נשען אחורה בכוח על מוט ברזל כדי להכניס את החוליות למקום מדי פעם,ללא נזקים. מנסיוני בעבר-(לפני האוסטיאופ')- לחיצות חזקות יכולות לעזור לי מאוד. מיציתי את נושא ההתיעצויות עם רופאי גב .(אני מטופל לאוטיאופ' במקסיבון+קלציום+D ). האם כדאי לי ללכת למעסה הנ"ל, או שהוא עלול לשבור/לסדוק לי חוליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לר'
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק30/11/2008שלום רב
אני חושבת שקשה לייעץ בעניין זה - אם המעסה מכיר את העבודה הרי שאין חשש לנזק ואם הוא לא.....
האם פנית לראומטולוג לקשר לעקמת?
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאה-לגבי שאלתך
ר07/12/2008ששאלת בהמשך לשאלתי על מעסה: פניתי לראומטולוגים, שמעלים סברה לגבי אנקילוזינג ספונדיליטיס, בסבירות לא גבוהה,שכדי לאשש אותה רוצים שאעשה CT אגן,(במקום MRI כדי לחסוך כסף לקופה למרות שהם פרטיים!), ואני לא יכול להרשות לעצמי CT בגלל הקרינה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלר
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008בהחלט נשמע לי סביר לחשוב על ancylosing spondilitis. לפי מיטב הבנתי (אם כי זה לא התחום שלי ) , CT היא טוב יותר להדגמת העצמות מאשר ה MRI . רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסלאןורד23/11/2008
אני לוקחת פוסלאן במשך 4 שנים. בבדיקות צפיפות עצם המצב פחות או יותר יציב. האם כדאי להפסיק לקחת את התרופה למשך זמן מה? האם אפשר להחליף את הפוסאלן בתוסף תזונה המכיל סידן וויטמין D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק24/11/2008שלום רב
הטיפול בפוסאלן יעיל ובטוח למשך 10 שנים. לגבי נחיצות הטיפול במקרה שלך - אני חוששת שאת השאלה הזו יש להפנות לרופא שמכיר אותך ואת נתוני המקרה. הטיפול בסידן ו D אינו מחליף את הפוסאלן אלא הינו חלק בלתי נפרד מטיפול באוסטאופורוזיס , יחד עם הפוסאלן. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני23/11/2008
שלום רב, אני בת 40 ורוצה לעבור ניתוח לקיצור קיבה. האם ניתוח כזה יכול להעלות הסיכוי לאוסטאופורוזיס? ואןם כן, כיצד ומדוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק24/11/2008שלום רב
תלוי באיזה מין הניתוחים. אם מדובר ב"טבעת" - לא סביר, כל עוד תשמרי על משקל תקין ולא תת משקל. בניתוחים אחרים - כאשר כורתים חלק מהקיבה והמעיים - תתכן הפרעה בספיגה שתרעה באופן טיאורטי את מצב העצם. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציום בדם - עקב הפורטיאואירתה18/11/2008
שלום רב, אני מזריקה פורטיאו מזה 8 חודשים. עד עתה בדיקות הדם שלי היו תקינות בבדיקה האחרונה ערך הקלציום בדם הוא 11.2 והאלקלין פוספטס 185.8. הערכים האלו צויינו באדום. האם זה מראה שעלי להפסיק להזריק את הפורטיאו? אודה לך על תשובתך. איריתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירתה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/11/2008שלום רב,
האם הבדיקות בוצעו לאחר הזריקה באותו היום?
האם את מקבלת גם כדורי סידן וכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לשאלתך -
אירתה18/11/2008שוב שלום, לגבי שאלותיך. הבדיקה לא נעשתה לאחר זריקה.איני לוקחת קלציום מאחר ובבדיקה קודמת היה קלציום בשתן. אני לוקחת רק שני כדורי ויאמין די. לאחר שראיתי את התשובה היום לא הזרקתי מה עלי לעשות? תודה בשנית איריתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירתה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק19/11/2008אם כך, אני חושבת שנכון שתפני לאנדוקרינולוג שנתן לך את הטיפול - וההחלטה תשקל לאור הכרות עם יתר התרופות שאת נוטלת, מידת ההזדקקות לפורטיאו ועוד. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה באזור הצפוןאפרת16/11/2008
ברצוי לברר האם יש רופא מומחה לאוסטאופורוזיס באזור טבריה, עפולה או נצרת דרך בית חולים, קופת חולים או באופן פרטי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה באזור הצפון
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/11/2008אפרת שלום,
באזורים הנ"ל - פרופ' לובושיצקי - מנהל יחידה לאנדוקרינולוגיה במרכז רפואי העמק
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפורמציה על האקלסטה
שולמית גוטקין24/11/2008אני אמורה לקבל את זריקת האלקסטה בתחילת חודש ינואר. יש לי בריחת סידן קיצונית ביותר כבר מגיל צעיר של 48. השתמשתי בפוסאלן 8 שנים ולא היתה כל הטבה. עברתי לפורטאו - אני לוקחת זריקות אלה כבר במשך שנתיים ולצערי גם כאן לא עזר במאומה. אני אמורה לקחת את זריקת האקלסטה - ואני די פוחדת. אין לי מו שג אם הוא היה כבר בשימוש ועל כמה נבדקו ומה הן התוצאות. ומה הן תופעות הלואי. אני מבינה שיש חום כאבי שרירים וכאבי עצמןת - האם אלה ייעלמו? איך לוקחים זריקה זו בבית חולים על ידי רופא או אחות. האם אני צריכה לקחת משהו לקראת הזריקה, ויטמין D וסידן וכו' אני במכבי פתח תקוה אז איפה אני אמורה לקחת את זה? אשמח לקבל את תגובתך[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולמית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק24/11/2008שלום רב. כאשר את אומרת שהטיפול אינו יעיל, למה את מתכוונת? האם להעדר שיפור בצפיפות העצם או לשברים? אקלסטה היא טיפול מוכח לאוסטאופורוזיס, אם כי עדיים "צעיר" מבחינת משך השימוש בו בשוק. (כשנתיים אצלנו יותר מזה בארה"ב. ). אכן בשליש מין החולים ישנה תופעת לוואי שאת מתארת שאינה מסוכנת, חולפת תוך כ 3 ימים וניתן להתגבר עם אקמול או דומיו.
את אמורה בהחלט להמשיך לקבל גם סידן וגם ויטמין D , אני מקווה שאת הטיפול הנ"ל את מקבלת בעצה עם מומחה בתחום . מבחינה טכנית - היכן מכבי נותנת את הטיפול איני יודעת , לא חייבים בבית חולים, אפשר גם במרפאה , מדובר בעירוי של 15 דקות לוריד. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FOSALANאסתי13/11/2008
שלום לך, אני סובלת הרבה שנים מאוסטאופורוזיס, היתה תקופה שקיבלתי AVISTA והורידים ברגליים יצאו לי , הפסיקו לי תרופה זו ונתנו לי FOSALAN גם מספר שנים עד שקבלתי בעיות בצינור הבליעה, כיום אני לוקחת רק את הויטמין D שלקחתי גם בזמנו. שאלתי היא מה אני יכולה לקחת במקום ה - FOSALAN ??? אני בת 68 וכל בוקר יש לי בעיות וכאבים בגב תחתון שאגב שברתי לפני הרבה מאוד שנים. אשמח לעזרתך בברכה אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/11/2008שלום רב.
ישנן תרופות היום שניתנות בזריקות לאוסטאופורוזיס - דרך הוריד , זריקה חד שנתית aclasta או פעם ביום הזרקה עצמית תת עורית - forteo. את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג על מנת שיוכל להחליט האם יש צורך בטיפולים אלו והאם הנך בקריטריונים של סל הבריאות לקבלתן במחיר מסובסד.
באופן כללי, אוסטאופורוזיס אינה כואבת, אלא כאשר ישנם שברים , כך שהטיפול לא בהכרח יעזור לכאבים. הוא כן יעזור למנוע שברים נוספים. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אסתי19/11/2008יום נחמד אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)