מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין dמירי21/08/2008
ד"ר שלום, הרופאה שלחה אותי לבדיקת ויטמין די תוצאות הבדיקה: vitamin d 25 (ho mg/ml -31 האם הבדיקה תקינה? ואם לא איזה טיפול צריך? מהם הערכים התיקניים לויטמין d בגוף? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק21/08/2008שלום רב
אם התכוונת ל ng/ml
אזי 31 זאת תוצאה תקינה. מעל 30 נחשב לתקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראתי כמה מחקרים בנוגע לויטמין D וג19/08/2008
מתייחיסים לרמות של מתחת ל 30 ננוגרם למיליליטר כסיכון
שלא לדבר על רמות של מתחת ל-20 ננוגרם למיליליטר
זה באמת כזה ויטמין חשוב?
מדוע הרופא נמנע מלתת את הבדיקה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל ג
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק20/08/2008שלום רב. מדובר במידע ההולך ומתווסף והולך ונלמד. כמו שקראת, יש קשר בין חסר למחלות רבות. אין עדיין מחקרים איכותיים שמשכנעים שיש לקחת רמה לכולם ולטפל בכולם ובכך להיטיב. אני לא חושבת שמישו נמנע מלתת את הבדיקה אלא פשוט מדובסר בתהליך ש הפנה של חשיבות העניין. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטהעידית19/08/2008
שלום רב, הומלץ לי לקבל את זריקת האקלסטה (השימוש באוויסטה לא עזר) ,אבל אני חוששת מתופעות לוואי של תרופה חדשה זו. האם רצוי לעבור לאקטונל?האם האקטונל עשוי להשפיע יותר מהאוויסטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק20/08/2008שלום רב. הבחירה בין אקטונל לאקלסטה היא עניין שלא אוכל לדון בו בלי להכיר את הפרטים. באופן כללי, תופעות לוואי של אקלסטה כוללות תופעה דמויית שפעת ב 3 ימים ראשונים אחרי קבלת הזריקה שמופיעה אצל 30 אחוז מהמטופלים ומגיבה לאקמול. לא מדובר בתופעה מסוכנת אלא לא נעימה. תופעת לוואי נוספת היא פרפור פרוזדורים (סוג של הפרעת קצב ) שהופיעה באחוז קטן מאוד מהמטופלים באחד המחקרים הגדולים על התרופה ולא היה במחקר המשך. אין אנו בטוחים לגבי רלוונטיות של הממצא הזה. כל התרופות מקבוצה זו (גם אקטונל וגם אקלסטה ) מעלות סיכון לתופעה הנקראת osteonecrosis of the jaw - הפרעה בריפוי פצעים בחלל הפה . מומלץ אם יש צורך בטיפול שיניים גדול - לעשותו לפני קבלת התרופה. לסיכום - פרסתי בפנייך את כל המידע. בפועל , מדובר בתרופה בטוחה ואם ישנה אוסטאופורוזיס - אין בעיה לקבל אותה. רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותדורית16/08/2008
לפני שנתיים לאחר בדיקת צפיפות עצם הומלץ לי לקחת 600מג סידן ביום.זה מבוצע. לפני שבוע הסתבר כי איבדתי כ- 3 ס'מ מגבהי. אני בת 56 וצועדת יום יום כשעה.איך להמשיך מכאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/08/2008שלום רב
ראשית , הרבה פעמים מדידת גובה אינה מדוייקת, או שלא הייתה מדוייקת בעבר. אם אכן איבדת גובה , מומלץ לבצע צילום עמוד שדרה צדדי - בשאלה של שברים בחוליות. כמו כן כדאי לחזור על צפיפות עצם . בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע לאוסטאופורוזיסגילה16/08/2008
שלום דוקטור, אני בת 52, לפני כ-5 שנים עברתי סרטן שד , וכריתה מונעת של רחם ושחלות, מטופלת בארימידקס מזה כ-שנתיים, להלן תוצאות בדיקת צפיפות עצם שעשיתי בשנים האחרונות, תאריך 2/05 8/06 5/08 צואר ירך 0.1 (ת) 0.0 - (ת) 0.3- (ת) עמוד שדרה 1.4- (ג ) 1.3- (ג) 0.2- (ג) אמה 0.2- (ת) 0.9- (ת) 1.7- (ג) האונקולוגית שלי מסבירה את הירידה הדרסטית בצפיפות העצם בין 2006 ל-2008, בעיקר בגלל הארימידקס וכריתת השחלות שעברתי. היא ממליצה לי להתחיל לקבל טיפול מונע פעם בחצי שנה בזומרה או בארדיה. מה דעתך? האם אני בשלב מתאים לטיפול, והאם הטיפול באמת יעיל? האם תופעות הלואי והסיבוכים שאני מסתכנת בהם( כמו נמקים בלסת) ,והעלות הכספית כתוצאה מהטיפולים פחותים לעומת התועלת מהטיפול? אודה על תשובתך, גילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק16/08/2008גילה שלום רב.
אומנם חלה ירידה בצפיפות העצם והאנקולוגית שלך צודקת, זה אכן עקב כריתת שחלות וארימידקס. יחד עם זאת אין המצב דרמטי באף אחד מין האתרים. האם את נוטלת סידן וויטמין D ? למטופלת שלי עם נתונים כאלה לא הייתי ממליצה על טיפול בארדיה או זומרה, וגם לא על כדורי פוסאלן או אקטונל , אלא על צריכת סידן טובה (1200) ,רמה תקינה של ויטמין D ופעילות גופנית. רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע
גילה16/08/2008לד''ר ליאנה טריפטו שקולניק תודה על התשובה המהירה , אני עושה פעילות גופנית,וצורכת סידן (רק 500מ"ג ) עם ויטמין D ומגנזיום, , האם יש סוג מסויים של סידן שאת ממליצה עליו? כשהתייעצתי עם רופאת המשפחה לגבי הטיפול המונע היא הפנתה אותי להתייעצות למרפאה מטבולית בבלינסון, המרפאה המטבולית רוצים שלפני שאגיע לייעוץ, אעשה מלא בדיקות דם(ספירת דם,גלוקוז, תפקודי כליות וכבד,פרופיל שומנים,רמת ויטמין D,שקיעת דם)+צילום רנטגן של עמוד השדרה +איסוף שתן. האם את חושבת שכל הבדיקות האלה נחוצות בשלב זה, והאם הן יכולות לקדם אותי במשהו? הרבה תודה, גילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק17/08/2008ראשית , מרפאה מטבולית בבלינסון היא מעולה , כך שאת יכולה להיות רגועה. הבדיקות המקדימות יעזרו לרופאים שיבדקו אותך שם להחליט בקשר לטיפול ספציפי. אני חושבת שכל תוספי הסידן הפשוטים דרך קופת חולים הם טובים, בתנאי שלוקחים אותם נכון - עם אוכל לא חלבי. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ויסטה +קלציוםמירי15/08/2008
הרופאה המליצה לקחת כדור ויסטה פעם ביום +קלציום בעקבות בדיקה של צפיפות עצם. שאלותיי לגבי הויסטה האם יש לקחת אותו לכל החיים או שהוא כדור תקופתי ? אם הוא תקופתי מתי מפסיקים לקחת? מתי צריך לחזור שוב על בדיקת צפיפות עצם? האם לכדור יש תופעות לוואי? לגבי הקלציום 600+ d עם אילו מוצרים לא טוב לקחת את הקלציום? כמה זמן צריך לשמור מלקיחת הכדור? האם סידן ציטורל עדיף על הקלציום שמקבלים דרך הקופה? אם אני לוקחת בנוסף ויטמינים של לייף לאישה האם כמות הסידן + ויטמין D לא תהיה גדולה מדי קלציום קופ"ח סידן 600 ויטמין D200 יב"ל ויטמין לייף לנשים 450 סידן ויטמין די 800iu מחכה לתשובות שבת שלום טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/08/2008שלום רב,
לשאלותייך:
1. אוויסטה ניתנת בדרך כלל למספר שנים , תוך הערכת יעילות לעצם ע"י בדיקת צפיפות עצם לאחר כשנה וחצי של טיפול. תופעות הלוואי שלה כוללים גלי חום (לא אצל כל המטופלות כמובן), ועליה בקרשיות הדם. תופעה נוספת מבורכת היא ירידה בסיכון לסרטן שד.
2. סידן מומלץ ליטול עם אוכל, אך לא עם אוכל חלבי. לסידן ציטראט שני יתרונות - ניתן לקחת אותו על בטן ריקה כי ספיגתו לא תלויה בחומציות וכן יתכן ויש פחות אבנים בכליות. סך הכל אני ממליצה בשקט לכל המטופלים שלי על קלציאום קרבונט - זה ה"פשוט".
3. ויטמין D - אם את מגיעה סך הכל ל 1000 אז מדובר בכמות טובה מאוד ובוודאי שלא מוגזמת.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום גיל 24 בדיקת הורמונים כללהבדיקה14/08/2008
ויטמין D ברמה של 10 ng/ml האנדוקרינולוג שלח לצילום צפיפות עצם.. יש צורך בצילום זה? בגלל שה D חסר? ישנם כאבי צוואר.. זה יכול להיות קשור? עוד שאלה הצילום של הצפיפות עצם לכולם בודקים אותו דבר? או שזה תלוי מה מבקשים לבדוק? אם ישנה בעיה בעצמות בגלל מחסור ממושך של D זה יראה בצילום הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום "גיל 24"
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק17/08/2008שלום רב. חסר ויטמין D יכול להתבטא בירידה בצפיפות עצם וגם בכאבים בשרירים ועצמות. בדיקת צפיפות עצם היא סטנדרטית לכולם - עמוד שדרה , צוואר הירך ואמה. לדעתי צריך להשלים את החסר ע"י טיפול בויטמין D . איני בטוחה שהבדיקה נחוצה, תלוי בפרטים האחרים. רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, בתור רופא האם לדעתך
ךלחךלח17/08/2008אם זה היה מחסור שהיה הרבה זמן .. זה הזיק? כנראה שהוא שלח לצילום בגלל שרמה כזאת זה לא סביר ויכול להיות שזה היה בתקופת ההתבגרות... כמה ויטמין D נהוג לקחת ליום עם רמה כזאת? וכמה הרמה צריכה להיות? לבצע את הצילום או לוותר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב יש ויטמין D שהוא טבעי?
ךלחךלח17/08/2008ולא מלאכותי? מלבד השמש? שאין לי מושג אם זה בטוח ייצר את הויטמין בכלל ובאיזו צורה צריך לעמוד... כי נחשפתי לשמש אומנם לא הרבה אבל בטוח יותר מחצי שעה בשבוע..ועובדה שחסר.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכשירי ויטמין D
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/08/2008מאחר וויטמין D הוא חומר טבעי שמיוצר בגוף, אז כל התכשירים הם "טבעיים" - כלומר בדיוק החומר כמו בגופיינו. ניתן כמובן לעלות את הרמה ע"י חשיפה לשמש, אך במצב של חסר - אני חושבת כי כדאי ליטול תוסף כי אמבטיות שמש הם דבר מסוכן לעור. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר ויטמין D -
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק18/08/2008הרמה לא מאוד חריגה. נמוכה, אך אנו רואים לא מעט כאלה. בדרגא זו של חסר נוהגים להמליץ על כ 2000-3000 יחידות ליום לתיקון. לגבי הצורך בצילום - אני לא בטוחה שצריך. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. אמרו לי צריך להגיע ל30
ךלחךלח18/08/200840 ביחידות האלה כלומר פי 3 , 4 .. ברגע שאקח את הויטמין תוך כמה זמן זה אמור לעלות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיל
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק20/08/2008תוך מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצם גובה ומשקלמירי12/08/2008
היום עשיתי בדיקת צפיפות עצם אני בת 54 משקל 59 גובה 162 ס"מ הטכנאית טעתה וכתבה במקום 162 ס"מ גובה 152 ס"מ האם הבדיקה אמינה בגלל הטעות או יש לחזור עליה.? בוצעה סריקה של החוליות L1-L4 ושל צוואר הירך תוצאות ה-t-score היו :עמוד שידרה sd -2.5 ,צוואר ירך sd -2.2 באחוזים עמוד שדרה 83% צוואר ירך 82% תכולה ממוצעת של מינרלים 0.878 גרם/סמר בעמוד השידרה, ו-0710 גרם/סמ"ר בצוואר הירך שוב לשאלתי האם בגלל הטעות בגובה יש לחזור על הבדיקה ? ואם כן כל כמה זמן מותר לבצע בדיקת צפיפות עצם? במידה ובדיקה תקינה איזה טיפול יש לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק17/08/2008שלום רב. אין צורך לחזור על הבדיקה בגלל טעות ברישום גובה. אין מגבלה רפואית לתדירות גבוהה של ביצוע צפיפות עצם - יש מגבלה אדמיניסטרטיבית (טופס 17 ) ובנוסף, הדבר בדרך כלל לא נחוץ בתדירות גבוהה, אלא פעם בשנה וחצי. את שואלת איזה טיפול יש לקחת במידה והבדיקה תקינה - אך הבדיקה אינה תקינה ויש להתייעץ עם הרופא באופן פרטני. בעיקרון הטיפול כולל תוספת סידן , ויטמין D, פעילות גופנית ותרופות מכוונות להורדת סיכון לשבר. רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D - חוסרחן10/08/2008
שלום אני בת 47 ובריאה בד"כ. לפני כחודש התנפחו לי כפות הרגליים, למשך יומיים ואח"כ הנפיחות חלפה. מאז התופעה חזרה על עצמה מספר פעמים למשך יום בערך, והנפיחות יורדת מעצמה. רופאת המשפחה נתנה לי לעשות בדיקות כלליות, שרוב התוצאות עדיין לא הגיעו, חוץ מבדיקת שתן בסטיק שהראתה ליקוציטים בשתן, ובדיקת ויטמין D שהראתב חוסר די גדול . התוצאה היתה 25 כאשר הטווח הנמוך ביותר הוא 75. אני מאוד מודאגת. מה צריך לעשות? על מה מעידה רמה נמוכה של הויטמין בנ"ל, האם יש קשר לתופעת הנפיחות בכפות הרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק17/08/2008שלום חן וסליחה על העיכוב .
לא נשמע שיש קשר בין נפיחות ברגליים וחסר ויטמין D . לעיניין החסר עצמו - מדובר בתופעה שכיחה מאוד, גם בארצנו השמשית. ככל הנראה מידת החשיפה שלך לשמש אינה מספיקה על מנת לייצר ויטמין D בכמות רצויה. אין זה אומר שאת צריכה לרוץ להשתזף, כפי את בוודאי יודעת, זה לא בריא. קיימים מספר תכשירים לטיפול בחסר ויטמין D - טיפות או כדורים. אנא הוועצי ברופא שלך בקשר לתכשיר ספציפי. רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי אוסטיאופרוזיסענת05/08/2008
אני סובלת מאוסטיאופורוזיס מגיל צעיר יחסית (30) לקוחת ויטמין D ומקפידה על תונה, רציתי לדעת האם טיפול נכון יכול לרפא לחלוטין את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק11/08/2008ענת שלום רב!
אוסטאופורוזיס מוגדרת כעצם עם נטיה להשבר ונמדדת למטרת האבחנה ע"י צפיפות עצם נמוכה. הטיפולים לאוסטאופורוזיס כוללים ויטמין D , סידן, פעילות גופנית ותרופות. רוב הסיכויים שצפיפות העצם לא תחזור לתקינה אך טיפולים אלה מפחיתים סיכון לשבר וזה החלק החשוב. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופרוזיסאתי02/08/2008
הינני אשה בת 59 חולה במחלת רינו. מטופלת באופן קבוע בבי"ח איכלוב ע"י תרופה בשם "אילומודין" להרחבת כלי דם. פעם בשבוע או שבועיים לפי הצורך. הנני מאובחנת כחולה גם "אוסטאופניה קשה" בירך בצד ימין ואוסטופרוזיס בינוני בצד שמאל של הירך. במשך שנים קיבלי כדורי סידן +ויטמין D אך ללא הואיל. עברתי לכדור "אקטונל" פעם בשבוע גם זה לא עזר בשנתיים האחרונות אני מקבלת "אלפא D 3 " כל יום "אקטונל" פעם בשבוע וכמו כן כדור סידן +ויטמין D . אך בבדיקה האחרונה לפני כשבוע הסתבר ששום דבר לא עזר מכל התרופות שקיבלתי. אני מאד אחראית ומקבלת את כל הטיפול כמו שצריך, מה עושים הלאה כדי שאספוג את התרופות. הייתכן שטיפול ב"אילומודין" או מחלת הרינו, שהינה מחלה אוטואימונית, מעכבים את הספיגה? אולי יש תרופות חדישות יותר למחלה שאינני יודעת עליהן ותוכלו לעזור לי? אנא ממכם, ד"ר תעזרו לי כי זה ממש מתסכל. אפרופו אני במשקל של 67 ק"ג וגובה 165 ירדתי בגובה מאז צעירותי כ- 5 ס"מ. תודה מכל הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק03/08/2008שלום רב.
אין קשר בין אוסטאופורוזיס והתרופה לרנו שאת מקבלת .
כאשר את אומרת ששום דבר לא עוזר, למה כוונתך ? האם המספרים לא משתנים בצפיפות עצם או משהו אחר?
הטיפול שאת מקבלת לאוסטאופורוזיס נשמע הגיוני למעט אלפא D שלוש שבדרך כלל לא ניתן במצב זה, אך ברור שאין לי את כל התמונה כפי שהייתה לרופא שרשם לך אותו. אני ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי אלפא D שלוש. (התייעצות אמיתית, לא אינטרנטית). בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת אוסטאופורוזיסהנץ01/08/2008
שלום , אני סובל ממחלת אוסטאופורוזיס. רציתי בבקשה לשאול האם מחלת אוסטאופורוזיס מוכרת כנכות מהביטוח הלאומי ? וע"פ אילו דרגות נכות קובעים את אחוזי מחלת האוסטאופורוזיס ? תודה , הנץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - נכות
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק01/08/2008שלום רב. האמת היא שאיני יודעת. הסתכלתי בספר נכות שפתוח לכל באתר של הביטוח הלאומי, ולא מופיעה שם אוסטאופורוזיס, אלא אם מלווה בשברים מגבילים. ניתן גם לנסות לקבלת את המידע מעובדת סוציאלית בק"ח. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מוקדמיםשני29/07/2008
שלום, רציתי לשאול כיצד מזהים סימנים מוקדמים לאוזטיאופורוזיס אצל נשים צעירות מגיל 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - סימנים
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק30/07/2008שךום שני. אין למעשה סימנים לאוסטאופורוזיס למעט שברים או איבוד גובה. המחלה אינה כואבת. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ו-PTHהמתעניינת27/07/2008
האם יש קשר בין ויטמין D נמוך (15) ו-PTH גבוהה (94) לקחתי 2 כדורי ויטמין D שעלה רק במעט, ולכן הוספתי עוד כדור. האם כשהגיע לרמת הויטמין די הראויה גם יסתדר הPTH. ממה נובע חוסר בויטמין D פתאום באמצע החיים. וממה נובע יתר פעילות של בלוטת יתרת התריס תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתעניינת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק30/07/2008שלום רב. את שואלת שאלות טובות. הקשר בין ויטמין D ו PTH הוא ש PTH הוא מין סמן ש"הכל בסדר" בממלכת הסידן. כאשר רמת ויטמין D נמוכה - PTH עולה כדי "לסדר" את האיזון. יתכן וזה המצב אצלך. אם רמת ה PTH לא תרד עם עליית ויטמין D - הירידה שיכולה לקחת הרבה זמן- ניתן יהיה לחשוב על עלית PTH שאינה תקינה כחלק מפעילות יתר של הבלוטה. בנתיים אני ממליצה ליטול כמות גדולה יותר מזו שאת נוטלת - אם יש 400 יחידות בכדור של ויטמין D אז את צריכה 5 ביום - כלומר 2000 יחידות למספר חודשים. בנוסף, על מנת לגרום למערכת להיות "בסדר" לגמרי מומלץ לשפר את צריכת הסידן מהאוכל. בת כמה את ? האם נבדקה גם רמת הסידן? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' ראשית תודה רבה על תשובתך
המתעניינת30/07/2008המפורטת ולשאלותייך : אני בת 56 ובבדיקת דם רמת הסידן תקינה אך בבדיקת צפיפות העצם גילו שיש לי אוסטופורוזיס ללא כל טיפול (כי הכדורים הזיקו לקיבה), מלבד 2 כדורי סידן +D , ושני כדורי ויטמין D ׁ1200יח'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ל OP
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק01/08/2008אז בנוסף לטיפול שאת מקבלת יש מקום לשקול מתן תרופה מונעת שברים דרך הוריד, אם לא הצלחת לקבל את זאת דרך הפה - aclasta. נא התייעצי ברופא שלך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתעניינת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק01/08/2008שלום רב. האם זאת היית את ששאלת בקשר למחקר? אם כן, אז את יכולה להתאים. את מוזמנת לדבר איתי - 0526334348. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין בלוטת התריס לאוסטאופחסוי24/07/2008
אני בת 23 לוקחת אלטרוקסין מלידה יש לי תת פעילות בלוטת התריס, האם אני צריכה להתחיל לעשות בדיקת צפיפות העצם? בנוסף לאמא שלי וסבתא שלי יש אוסטאופורוזיס אך אין להם תת פעילות בלוטת התריס. האם אוסטופרוזיס הוא גנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק27/07/2008גילי שלום. אין קשר בין תת פעילות בלוטת תריס ואוסטאופורוזיס, כל עוד את נוטלת אלטרוקסין במינון נכון - כזה ששומר על ה TSH בטווח הנורמה. יש מרכיב גנטי לאוסטאופורוזיס - אך אין צורך לבצע צפיפות עצם ב גיל 23 . הרבה גבינות ויוגורטים (שמכילים סידן) , פעילות גופנית , חשיפה מתונה לשמש , שמירה על משקל גוף תקין, המנעות מעישון ואלכוהול - אלה דברים רבים שאת יכולה לעשות על מנת לשפר את מצב העמצות שלך. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)