מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פלייסטיישן 4 - קרינה מהמכשירנתן לביא26/10/2018
בזמן שילדי שיחקו במכשיר הרמתי אותו לרגע קל (3 שניות) וחיברתי אליו כבל. האם זה מסוכן מבחינת קרינה לכמה שניות? הרי השלטים מתקשרים עם המכשיר מה שאומר שיש משדר וזה היה בזמן ששיחקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מאירוע חד פעמי.
רם דישון28/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקה שקופה על ממיר יס , האם חוסמת קרינה?נתן לביא26/10/2018
סליחה על השאלה המעט הזויה שמתי לב כי על ממיר היס שלי בקדמתו על השעה וכפתור ההפעלה יש מדבקה שקופה על שמעט התקלפה. אינני יודע אם היא מדבקה שנועדה לשמור על המוצר באריזתו או למנוע קרינה... האם ידוע לך? אצרף תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת של הממיר
נתן לביא26/10/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום קשר לקרינה. זו מדבקת הגנה על הצג הפלסטי.
רם דישון28/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייח וטלויזיהאסף22/10/2018
שלום
יש לי קיר משותף עם השכן.
שבצידו של הקיר המשותף צמוד לקיר מחשב נייח עם הכונן שלו וכל מה שתמלווה למחשב נייח ובנוסף גם טלויזיה lcd.ומהצד השני של הקיר בצמוד לו יש את הסלון שלי שצמוד לקיר.
האם עצם זה שיש מהעבר השני של הקיר את המחשב הנייח והטלויזיה. מסכנת אותנו מבחינת הקרינה כי הסלון שלנו צמוד לקיר המשותף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון22/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קרינה ממחשב נייח וטלויזיה
אסף22/10/2018מה זה אומר שאין שום בעיה.זה אומר שהקרינה זניחה?
או שהמכשירים לא מקרינים בעוצמה גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקרינה שמגיעה לדירה שלך זניחה כיוון שהקיר מנחית אותה.
רם דישון23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לקרינה במקום העבודהרינה21/10/2018
שלום אני עובדת בבנין קומה אחרונה כש הפיר מעלית נימצא בקיר כשאני ניכנסת לחדי וגם יושבת בצמוד לקיר המשותף לחדרי ולפיר המעליות האם יש קרינה כבר דיברתי עם המנהל שלי שאולי יעביר אותי לחדר אחר אבל אין באפשרותו חשוב לי לדעת שלאור מה שרשמתי יש לי מימה לחשוש מקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נדע רק אם נמדוד.
רם דישון22/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל עם שנאי מול המרפסת + אנטנת כבלים ליד החלוןענבל21/10/2018
שלום רב אשמח מאוד לעצתכם,
עברנו לא מזמן דירה ומכיוון שלא היינו מודעים לא שמנו לב לעמוד חשמל שיושב ממש מול המרפסת שלנו.
אשמח מאוד אם תוכלו לכוון אותי האם הסוג והקרבה נראים לכם מסוכנים.
אני מעריכה את המרחק של העמוד מהמרפסת בערך 4 מטרים (אבל זאת הערכה ממש גסה), בכל מקרה זה נראה מאוד קרוב...
מצרפת תמונה.
כמו כן, בחלון נוסף בדירה יש אנטנה קרובה (אני חושבת שזה של כבלים). המרחק הוא של 2.5 מטר בערך. מצרפת תמונה גם שלה.
אודה מאוד לקבלת דעתכם
תודה
ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של האנטנה
ענבל21/10/2018מצרפת בנפרד , אי אפשר לצרף שתי תמונות להודעה
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה של העמוד והשנאי מתוך הבית
ענבל21/10/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. האנטנה אינה פולטת דבר. היא לקליטה בלבד. 2. נדע רק לאחר שנמדוד. במרחק 7 מטר מהשנאי הקרינה בטוחה.
רם דישון22/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה . איך מודדים את המרחק באופן מדויק? או הכוונה למדוד את הקרינה?
ענבל22/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכוונה למדוד את הקרינה. את המרחק ניתן למדוד עם מד טווח לייזר או אולטראסוני.
רם דישון23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה ממנוע של מזגן שלא פועל אבל מחובר לחשמל?גיא20/10/2018
שלום רב. רציתי לברר בבקשה, יש מנוע של מזגן אצלי בחדר והוא לא פועל אף פעם אבל ממוקם ליד התיקרה כמטר ממני. האם עדיין פולט קרינה והאם ממש מסוכן? כמו כן יש מקרר בדירה והוא מרוחק כ2 מטר ממני. האם עדיין פולט קרינה שמגיעה אלי? תודה.
אין שום סיכון משני המקורות.
רם דישון20/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש בצמוד לשנאי לזמן קצרטל19/10/2018
שלום,
היום התכופפתי לכיוון ארגז כלים שמונח ברצפת החדר, חיפשתי שם מברג במשך כחצי דקה, לאחר שמצאתי, שמתי לב שהראש שלי היה כמעט צמוד לשנאי של הליכון חשמלי שמחובר לקיר.
יש לי מכשיר למדידת קרינה בתדר נמוך אבל המקסימום שהוא יכול להציג זו קרינה של 30 מיליגאוס, במרחק של כ-30 ס"מ, המכשיר כבר הציג רמה של 30 מיליגאוס...
אני מניח שממרחק של ס"מ אחד או שניים הקרינה הרבה יותר גבוהה (מאות מיליגאוס?), האם זה מסוכן בחשיפה כזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאירוע חד פעמי אין שום סיכון.
רם דישון20/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיישן הימצאות בתא שירותיםליטל18/10/2018
היי
מישהו יודע איך המצ"ב מופעל? שמתי לב שנדלק בו אור כחול כל פעם שמתקרבים. הנ"ל שוטף את האסלה.
האם זה מסוכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הוא פולט קרינה?
ליטל18/10/2018אני בלחץ (כיוון שבהריןו)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא פועל על שידור וקליטה של קרן אינפרא-אדומה. אין שום סיכון.
רם דישון20/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה עם ובקרבת מכשיר רטנגןאבי17/10/2018
שלום,
התחלתי לעבוד בתור סייע במרפאה וטרינטרית, במסגרת עבודתי אני צריך מדי פעם לצלם את הכלבים בחדר רטנגן. נאמר לי שעובדי רטנגן חשופים לקרינה וחלו בסרטן האם זה נכון ואני נמצא בסיכון בעבודה מסוג זה?
ואותה שאלה אם אקבל פטור מלצלם אבל אשהה בקליניקה בזמן הצילום - האם הקרינה משפיעה על כל מי שנמצא במרפאה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדרך כלל מי שעוסק בצילומי רנטגן נמצא מאחורי קיר בולם קרינה בזמן הצילום.
רם דישון20/10/2018בדוק עם הרופא- הוא אמור להכיר את כללי העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממצלמה תרמית ומכשיר נוסףשני17/10/2018
שלום רב,
היום הגיע אינסטלטור לביתי לבדוק נזילה, הוא השתמש במצלמה תרמית ובמכשיר נוסף חשמלי אלחוטי שלטענתו מודד זרימת מים. הייתי עם בני התינוק וכששמתי לב לכך יצאנו מהבית אך אינני יודעת האם מכשירים אלו פולטים קרינה מסוכנת ואני מאוד מוטרדת מהעניין. האם ידוע לכם משהו על כך?
אשמח לתשובתכם, שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את המכשיר, אבל מחשיפה חד פעמית קצרה אין שום נזק.
רם דישון20/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מכשיר מודד קרינהמשה16/10/2018
שלום,
אני ואישתי מעוניינים לקנות מכשיר מודד קרינה (משולב, חשמל בתדר נמוך, גבוה ובדיקת RF).
יש לי כמה שאלות בעניין:
1. האם הנ"ל מדוייק (מאחר והוא משולב) וניתן לסמוך עליו?
2.האם יש דרך מומלצת לבצע את הבדיקות?
3.האם המכשיר פולט קרינה? ואם כן מאיזה סוג?
4.האם בטוח לאישתי (בהריון) ולילדים (בסביבת בית הספר להשתמש בו)?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון17/10/20181. הדיוק מוגבל ותלוי במחיר. ככל שתשלם יותר- תקבל מכשיר בעל דיוק יותר גבוה. השאלה היא האם זה דרוש לך. המכשיר הביתי מספיק טוב. איננו משגרים חלליות למאדים שדורשות דיוק גבוה.
2. המכשיר מגיע עם הוראות שימוש מפורטות.
3. המכשיר אינו פולט כך קרינה.
4. בטוח לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקצועית.רק לגבי סעיף 3
משה17/10/2018מה זה אינו פולט כך קרינה?
צריך להיות ״אינו פולט כל קרינה״. מתנצל על הטעות.
רם דישון20/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטענה- כמה זה מסוכן להיות קרוב?יעל16/10/2018
היינו במלון והטענו לא זוכרת או את הסלולרי או את הטאבלט. ישנו לילה ורק בבוקר שמתי לב שהשקע של ההטענה הוא בדיוק בצד השני של המיטה של הילדים. הראש של הילד היה בצד השני של השקע. מה דעתכם?
מאירוע חד פעמי אין שום סיכון.
רם דישון17/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש אפשרות לחסום קרינה ע"י בד חוסם קרינה?יריב סעדון14/10/2018
אני מעוניין לבדוק תאפשרות לחסום ע"י וילון מבד חוסם את האנטנה שמבצבצת בקו ישיר של 250 מטר מחלון חדרי , אם יש וילון כזה מהיכן אפשר להזמין ? , אני מהצפון
השמח לתשובה, בברכה יריב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש אפשרות. פנה בפרטי (האתר אינו מאפשר פרסום אתרים או כתובות מייל).
רם דישון14/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממירים סולאריים פוטו וולטאיםגלי14/10/2018
שלום רב,
בבתי הספר ביישוב שבו אנחנו גרים רוצים להתקין לוחות סולאריים על גגות בתי הספר. עד כמה שהבנתי, אין בעיה עם הלוחות עצמם, אבל הממירים פולטים קרינה אלקטרומגנטית. ההורים מתנגדים לכך ומצד שני טוענים ברשות שאין עם זה בעיה ורמת הקרינה נמצאת בגבולות התקן. מה דעתך? האם הגיוני למקם דבר כזה במקום בו שוהים כל כך הרבה ילדים כל כך הרבה שעות? אודה לתשובתך.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה כל עוד ירחיקו את הממיר מהכיתות.
רם דישון14/10/2018כמה? אינני יודע. הטוב ביותר הוא למדוד ליד מתקן קיים בהספק דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
דידי15/10/2018מצטרפת לשאלה שנשאלה. בית הספר מזמין בדיקת קרינה לאחר ההתקנה. מהם הערכים שמתחתם אנחנו יכולים להיות רגועים? מדובר על כיתות בהם שוהים הילדים 6-7-8 שעות ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
דידי15/10/2018מצטרפת לשאלה שנשאלה. בית הספר מזמין בדיקת קרינה לאחר ההתקנה. מהם הערכים שמתחתם אנחנו יכולים להיות רגועים? מדובר על כיתות בהם שוהים הילדים 6-7-8 שעות ביום.
2 מיליגאוס.
רם דישון17/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות חוטיות או אלחוטיותמאיר12/10/2018
שלום!
1) האם יש קרינה שמגיעה לאוזן בעת שימוש באוזניות חוטיות? (קראתי שלפעמים הן נהפכות לאנטנה או משהו כזה, מתי זה קורה? האם זה קורה בתדירות גבוהה?)
2) לעיתים אני משתמש באוזניות למשך מספר שעות (עם אייפון), באיזה אזניות כדי להשתמש: חוטיות (רגילות) או אלחוטויות (bluetooth)? (מדובר כאשר אין צינור אויר)
3) באיזה מרחק של הפלאפון מהגוף ניתן לומר שכבר יש בטיחות מפגיעה מהקרינה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/10/20181. יש. זה קורה רק בשעת שיחה.
2. אין הבדל משמעותי.
3. מרחק יד, וזכור שבטיחות היא מושג איכותי ולא כמותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)