מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פוטודיאנמי - שאלת המשךרותם05/08/2018
לדר. דני וולף שלום רב,
ראשית, מודה לך על תשובתך.
כתבת לי לגבי טיפול פוטותרפיה / פוטודינאמי שבתי בת ה-16 עוברת (בגלל בעיית אקנה) כי כדאי לי לנסות ולקבל טיפול זה בהשגחה ובבית חולים בקרינת UVA UVB PUBA .
היות ולצערי, אני כבר התחייבתי כספית למכון פרטי, אני בלחץ מעניין הקרינה.
האם טיפול זה כרוך בסכנת קרינה? הטיפול נמשך 20 דקות כל 3 שבועות (אמור להמשך חצי שנה) כשעיניה מכוסות במשקפי מגן, ועל צווארה ופניה מוקרן אור כחול.
לתשובתך אודה מאד
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד״ר וולף פרש מניהול הפורום. צר לי.
רם דישון06/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה ליד אנטנות לא מזוהותשמיר05/08/2018
שלום,
אתמול חזרתי מטיסה מאיטליה.
בזמן ההמתנה למטוס ישבתי כשעה במרחק של 4 מטרים מ Point Access (אותו ראוטר עוצמתי שמוצב במקומות ציבוריים).
כשקמתי הבחנתי באנטנות עם משדרים דמוי רמקול ענקי (בדומה לזה שזמרים משתמשים בו ומונח על עמוד).
האם מישהו מכיר? יכול להיות שנחשפתי לקרינה מסוכנת?
המשדרים של הרמקולים הללו כוונו למקום בו ישבתי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה שום נזק.
רם דישון06/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה בטיסה בהריוןמנחם05/08/2018
שלום,
אני ואישתי מתכננים נסיעה לחו"ל,
מאחר ואשתי בשלבי הריון מוקדמים הייתי רוצה לדעת האם זה בטוח עבורה, האם יש עלייה בקרינה מישיבה במקומות מסוימים במטוס? פעם נאמר לי שישבה ליד הכנף מסוכנ, האם יש אמת בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד״ר וולף פרש מניהול הפורום. צר לי.
רם דישון06/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוני קרינה בקרבה למיקרוגלאסף05/08/2018
שלום.
יש לי כמה שאלות אשמח למענה.
1.מה הסיכון אם הייתי קרוב כמה שניות למיקרוגל בזמן שהוא פעל
2.האם המיקרוגל פולט קרינה כשהוא לא מופעל
3.איזו קרינה יותר מסוכנת מהמיקרוגל או מפלאפון .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון06/08/20181. מאירוע חד פעמי קצר לא נגרם כל נזק.
2. לא.
3. זו אותה קרינה. הסיכון תלוי בעוצמה. פלאפון ליד האוזן יותר מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת ויי פיי, מיקום ומשךטל04/08/2018
ערב טוב,
יש לי מספר שאלות,
1.מהו המקום הטוב ביותר למקם ראוטר של ויי פיי?
בביתנו אנחנו שואפים שלכל המקומות בהם יש צורך בגלישה לעיתים תדירות יהיה כבל רשת אבל עדיין יש ראוטר בבית.
2.האם כדאי להתקין שעון בכדי שבלילה הראוטר יכבה? האם שינה עדיפות להדליק את הראוטר רק במקרה הצורך?
3.מהי הגלישה העדיפה בטלפון הנייד, דרך רשת הנתונים או דרך וייפיי?
יש לציין שזוהי דירת 3.5 חדרים עם תינוק ופעוטה כרגע הראוטר ממוקם במטבח.
4. האם סגירה של ראוטר ארוך מגבירה את הקרינה?
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון04/08/20181. במרחק מטר אחד ממקום בו שוהים אנשים.
2.כדאי בפירוש.
3. לא ניתן לקבוע כי זה תלוי בגורמים רבים.
4. לא ברור מה פירוש ״סגירה״ וראטר ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
טל05/08/2018קודם כל תודה על המענה המהיר והמפורט.
הבהרה לגבי 4
שגיאת הקלדה, הכוונה היתה האם סגירה של ראוטר בארון מגבירה את הקרינה או מפחיתה. שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא משנה דבר. הארון ״שקוף״.
רם דישון06/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממד הדופק ומבלוטוס של שעון גארמיןטל04/08/2018
שלום רב,
אשמח לדעת האם מד הדופק המובנה בשעוני גארמין הינו מקרין בהנחה שפועל על הזמן? האם כדאי להפעילו רק בזמן פעילות גופנית? אותה שאלה לגבי בלוטוס בשעונים אלה.
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זניחה. לא מסוכנת.
רם דישון04/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון- פליטת רעליםרגינה04/08/2018
ברצוני להעביר תינוק לחדר מקלט, הבנתי שיש פליטת גז ראדון, עד כמה זה מסוכן ומה ניתןלעשות בנדון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא הבהרה האם מדובר במקלט או בממד? האם מדובר בבית צמוד קרקע? מאיזה שנים הבניין?
ד``ר דני וולף04/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן לתינוקת בת 8 חודשיםרינת04/08/2018
שלום רב. תודה רבה על ההיענות שלכם .
לאחר מספר ביקורות אצל האורתופד ביקש צילום רנטגן לתינוקת שלי בת ה8 חודשים בגלל ספק קטן .(בבדיקת פרקי ירך)
אני ממש חוששת לחשוף אותה לקרינה. עד כמה זה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השיקול צריך להיות ״מה יקרה אם נפספס משהו כי לא עשינו את צילום הרנטגן״.
רם דישון04/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רנטגן לתינוקת - שאלה
רינת07/08/2018עשינו את הצילום ..ובגלל שזה צילום פרכי ירך לא שמו מגן על הרחם של התינוקת. טוענים שבצילום אגן אי אפשר להגן . לא הפסקתי לבכות . איך אפשר לדעת אם זה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא קרה דבר.
רם דישון07/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה בטיפול פוטודיאנמירותם02/08/2018
שלום רב למומחים,
בתי בת ה-16 הסובלת מאקנה בפניה התחילה לאחרונה טיפול פוטודיאנמי במכון קוסמטי. היא אמורה לעבור את הטיפול כל 3 שבועות במשך כשמונה חודשים. במסגרת הטיפול היא שוכבת על מיטת הטיפולים, כשהמכשיר ממוקם מעל פניה וקרן אור כחולה, היוצאת מהמכשיר, מכוונת אל פניה וצווארה ועיניה מכוסות במשקפי מגן.
האם קיימת סכנת קרינה מהטיפול או סכנות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר כנראה בקרינת UV חלקי קרינת השמש, קרינה מייננת.
ד``ר דני וולף03/08/2018א. הייתי מציע לנסות ולקבל טיפול זה בהשגחה ובבית חולים בקרינת UVA UVB PUBA ולא במכון שאיננו יודעים עליו כלום. הוא אגב יכול להיות טוב יותר מבית חולים, אבל עדיין ללא השגחת משרד הבריאות ורופאים המבינים בקרינה מסוג זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממובילאי ברכב או ממערכות eyesight שברכבי סובארו למשלמרדכי הוס02/08/2018
שלום
האם קרינת EMF מזיקה קיימת ממערכות אילו?
תודה
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. הקרינה לא מופנית לכיוון פנים הרכב.
רם דישון03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי גניבות בקניון בהריוןהדר02/08/2018
היי,
האם מסוכן עבור נשים בתחילת הריון שמטיילות הרבה בקניונים לעבור בין הגלאים המוצבים בכל חנות? יש לפחות כמה סוגים המשתנים מחנות לחנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון.
רם דישון02/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה יותר מידע?
הכותבת02/08/2018אין שום קרינה במערכות השונות למניעת גניבות? אני בחרדה והייתי רוצה להבין איך זה עובד? לא בדומה לעקרון האלקטקומגנטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפורום אינו תחליף למערכת לימוד. קצרה היריעה.
רם דישון03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנושא ראדון בדירה בקומת קרקעעדי02/08/2018
שלום,
אני עומד לשכור דירה בבית משותף ישן בקומת קרקע. לצערי לא אוכל לבצע בדיקת ראדון לפני הכניסה לדירה.
1. בדירה אין ממ"ד או מקלט, האם בתנאי אוורור סבירים (נניח שעה שעתיים ביום) עלולה להיות בעיית ראדון בדירה?
2. לדירה קיר משותף עם מחסן, המחסן לא מאוורר כלל. אני מניח שבשל כך ריכוזי הראדון בו גבוהים. האם תיתכן זליגת ראדון מהמחסן לדירה דרך הקיר המשותף? למשל דרך סדקים וכו'. כאמור הבניין ישן ויש צנרת חשמל שעוברת בקיר המשותף.
3. במקרה שאחרי מדידה יסתבר שאכן ריכוזי הראדון במחסן גבוהים. האם התקנת ונטה במחסן יכולה להחזיר את הריכוזים לרמה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה עם המחסן כלל. בדירות צמודי קרקע ובייחוד ישנות, תלוי ממקום הדירה בארץ, עלולה להיות רמת רדון גבוהה במקצת.
ד``ר דני וולף02/08/2018תסתכל באינטרנט על ריכוזי הרדון באזורים שונים בארץ ובאזור שלך בפרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי ראדון
עדי02/08/2018ד"ר וולף, תודה רבה על התשובה.
1. האם אוורור במשך שעות אחדות ביום יספיק להחזרת הרמה לנורמה במקרה של רמה גבוהה במקצת?
2. הדירה היא אמנם בקרקע, אך נראה שהיא מעט גבוהה יותר ביחס לרחוב, יש עלייה של 2 מדרגות לפני הכניסה לדירה. האם עובדה זו מצמצמת את הסיכוי לרמת ראדון גבוהה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוורור טוב במשך שעות ביום ושאיבת (לא לטאטא) אבק יעזרו מאוד. המדרגות וגובה המדרכה לא קובעת. אם הרצפה היא צמודת קרקע, ולא על עמודים או קומה שנייה זה לא טוב
ד``ר דני וולף03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים וארון חשמל קומתיעינבל01/08/2018
שלום רב
אנחנו לפני רכישת דירה מקבלן. ישנו ארון חשמל קומתי המופרד בקיר בטון מקיר הדירה שלנו . האם עדיין ישנה קרינה מזיקה בדירה?
חדר שנאים תת קרקעי של חברת החשמל ממוקם מול הבניין במרחק הליכה ..אנחנו בקומה 5..האם הדבר בעייתי?
תודה
יום נעים
עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון02/08/2018לגבי ארון חשמל קומתי- צריך יהיה למדוד אחרי האיכלוס. יתכן שלא יהיה ניתן למקם מיטות ליד הקיר הזה.
חדר שנאים- בקומה חמישית אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכבלים של סלקוםלירון31/07/2018
היי , יש לנו כבלים של סלקום , יש לנו בכבלים יוטיוב בטלויזיה . מדדתי עם מכשיר קורנט ואין בכלל קרינה בפונקציה של הrf ! האם יכול להיות מצב שזה עובד על ואיי פייי והמכשיר בכלל לא מודד ואיי פייי ?? איך אדע בוודאות אם יש קרינה בסלון ? יש לציין שהראוטר בחדר מחשב , ששם לא אכפת לי שתיהיה קרינה כי הילדים לא נמצאים בחדר המחשב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא הבנתי.
רם דישון02/08/2018יתכן שהקורנט לא מודד מדויק את הויי פיי, אבל הוא אמור לראות אותו. בכל מקרה, אם הראוטר בחדר אחר- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכונות שיקוף וריחן בשדהנירית31/07/2018
היי
אני בהריון.מאחר וביקשתי שלא לעבור בשער המגנטי העבירו אותי מסע חיפוש בן 10 דקות ליד מכונות השיקוף והריחן.
לעניות דעתי זה היה יותר גרוע. האם יכולה להיות נזק מקרינה שנפלטה ממכועות השיקוף והריחן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשני המקרים אין בעיה. לעבור במגנומטר לא בעיה, להיות 10 דקות ליד מכונת שיקוף לא בעיה
ד``ר דני וולף01/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וולף
אני03/08/2018לא נפלטת קרינה ממכונות השיקוף והמריחן בשדה? כשיצאתי מתא הבידוק שהיה צמוד למכונה תקף אותי כאב ראש..
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)