מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינת תינוק בחדר ממדמיטל11/09/2018
שלום
האם ישנה סכנה שתינוקת בת חצי שנה תשן בחדר ממד ? הבניין חדש נבנה לפני 6 שנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא קומת קרקע או מרתף אין שום בעיה
ד"ר דני וולף19/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת ראדון בחדר ממדדנה11/09/2018
שלום אני גרה באשדוד בבניין של כ21 שנה בקומה שלישית. לפני מספר שנים ערכתי בדיקת גד ראדון באמצעות גלאי שישב בממד שחושה חודשים והתוצאות יצאו תקינות, המספר היה נמוך מהרף (אינני זוכרת מספרים).
האם בחדר כזה שמאוורר על בסיס קבוע מלבד לילות חורף בהם החלון סגור, ומתבצעת שאיבה פעם בשבוע, אין בעיה שישנו בו ילדים? אני חוששת מאוד מעניין הראדון אך לפי הבנתי בקומה מעל הקרקע אין בעיה. האם זה נכון? אשמח להסבר ממך. תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כמו למדוד וטוב עשית. גם תיאורטית לא אמורה להיות שם קרינה חזקה, 21 שנה נחשב חדש, וקומה שלישית אחלה
ד"ר דני וולף19/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מפלאפון בזמן טעינהאסף11/09/2018
שלום
היה מוטען לידי פלאפון במרחק של מטר וחצי בערך , בזמן של 4 שעות האם יש סיכון של קרינה מסוכנת?
ובאופן כללי מה המרחק הבטוח שיש לשמור מפלאפון בזמן טעינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבעיה אינה בפלאפון אלא במטען. שמור מרחק של חצי מטר ממנו.
רם דישון12/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי המטען
דנה13/09/2018הבעיה במטען היא רק כאשר הוא מחובר לחשמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון. כשאיננו מחובר הוא לא יותר מאשר חתיכת פלסטיק+מתכת.
רם דישון13/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בטלפון בזמן גלישה באינטרנטאסף07/09/2018
שלום
גלשתי בפייסבוק ובאותו זמן עניתי לשיחה ולא סגרתי את האפלקצייה.
האם בגלל שגם עניתי לשיחה וגם האפליקציה הייתה ברקע אז הקרינה יותר חזקה בגלל הקרינה של המענה לשיחה וגם הגלישה שעבדה ברקע?
אשמח להסבר
באופן כללי השיחה ארכה כ30 שניות האם יש סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון בגלל הזמן הקצר של השיחה, אבל הקרינה היא בשני ערוצים שונים ולכן מצטברת. כמובן יותר חזקה.
רם דישון08/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה מכיריים אינדוקציהאבי07/09/2018
האם כיריים מסוג אינדוקציה אכן מוציאות קרינה ואם כן,מה עושים כדי להיזהר כמה שיותר תוך כדי שימוש?
האם רמת הקרינה זהה לאותה קרינה כמו של מיקרוגל?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו שני סוגים שונים של קרינה. שמור מרחק של מטר לערך מהכיריים כשהן בפעולה.
רם דישון08/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בכרטיס דטה בשעון ידרינת07/09/2018
האם הכרטיס דטה (אינטרנט בלבד) שמופעל בתוך שעון יד דינו מבחינת קרינה כדין כרטיס סים רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. דינו כדין משדר בלותות׳ (קרינה חלשה מאד).
רם דישון08/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bluetooth להפעלת מנעול חכםלירון05/09/2018
ישנו מנעול חכם הפועל על ידי blue tooth זאת אומרת ניתן לנעול ולפתוח את הנעילה על ידי אפליקציה וכן על ידי שלט המתקשרים עם המנעול בפרוטוקול bluetooth.
שאלתי היא האם יכול להיווצר נזק או סיכון לנזק מדבר זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון ואין נזק.
רם דישון05/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מישיבה ליד ארון חשמלאיריס05/09/2018
שלום רב,
אני מיועדת לשבת ליד ארון חשמל גדול במקום עבודתי. בוצעה בדיקת קרינה. התוצאות שנמדדו 2-3.5mg
מרחק מלוח החשמל 80 ס"מ.
האם מדידה זו ,בהתייחס לשהות ממושכת של 9-12שעות ביום ,הינה בטוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי להתרחק מספר סנטימטרים נוספים. הערך גבולי.
רם דישון05/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממנורת לילה לילדיםגילי05/09/2018
האם יש סכנת קרינה ממנורת לילה לילדים, והאם נדרש מרחק מראש הילד? השקע צמוד למיטת ביתי ולראשה. האם יש סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי איזו מנורה. הייתי ממליץ על חצי מטר מהראש שלה.
רם דישון05/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון לאחר שימושאסף04/09/2018
שלום,
במידה ודיברתי בפלאפון ולאחר מכן מיד גירדתי את הצוואר או את הראש.האם הקרינה מועברת מהפלאפון ליד שלי ולאחר מכן לראש או הצוואר?
האם יש מעבר של קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מעבר של קרינה.
רם דישון05/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?רמקול או אוזניה?מירב03/09/2018
הי אני מדברת באופן קבוע לצורכי עבודה מטל' סלולארי- אני מדברת תמיד על רמקול,כאשר לעיתים אני מחזיקה את הטל ביד בין השולחן לראש-באמצע. ולפעמים הוא מונח על השולחן. האם עדיף מבחינת קרינה לדבר עם אוזניה? ואם כן -האם עדיף אוזניה חוטית או אלחוטית?
עדיף רמקול.
רם דישון03/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות טיסות של ילדיםרינת03/09/2018
שם רב ושוב המון תודות
אני מוצאת את עצמי מתלבטת אם לטוס לעיתים קרובות בגלל הקרינה שנאמר בפורום זה שזה כיו צילום רנטכן. אני מדברת על טיסות קצרות של כשעתיים שלוש. לילדים קטנים לא מומלץ לטוס יותר מפעם בשנה? מדברת על גיל שנה ו4 שנים. פעמיים בשנה כבר מעלה סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ד״ר וולף יתפנה- מה טוב. אני אינני מומחה בתחום של קרינה מיננת.
רם דישון03/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על קרינה מייננת של צילום חזה לטיסה של כ- 10 שעות. אם זה היה התינוק שלי הייתי כן לוקח את הסיכון הסטטיסטי המזערי
דני וולף08/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוהה העובר לאורך כל הרחובאבי הרגש03/09/2018
שלום,
אנחנו עומדים לשכור דירה ברחוב תלפיות ברמת גן.
הדירה ממוקמת בקומה השניה בבניין .
יש קו מתח גבוהה העובר לאורך כל הרחוב שהמרחק ממרפסת השמש כ-3 מטרים.
בנוסף ישנו שאני במרחק 30מטר מהבניין.
מבדיקה שערכתי בשעות העומס במרפסת השמש רמת הקרינה 3+ mg אך בתוך הדירה יש 1-1.5mg.
בחדרים יש קרינה של 0.5 -1mg.
האם קיימת סכנה ברמות קרינה אלה?
מצורפות תמונות של הבניין וכמו כן של עמוד החשמל ברחוב.
אודה לך מאוד על תשובה מהירה ככל הניתן
בברכה,
אבי הרגש
אין בעיה ברמות כאלה.
רם דישון03/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנית דירה מול אנטנה סלולריתליטל03/09/2018
שלום רב הוריי מעוניינים לרכוש דירה שעונה להם על כל הקריטריונים , אך שמתי לב ש60 מטר יש אנטנות , האזור הוא דירות גן והמבנה שם זה דירות מדורגות , האנטנה מול הרחוב הראשי , ולהגיע לדירה צריך לרדת כמה מדרגות, את האנטנה לא רואים מהדירה כי צריך לעלות למעלה לרחוב . האם לדעתך יש סיכון במצב הזה? יש לציין שבדיקת קרינה לא באה בחשבון כי לאבא שלי לא אכפת מאנטנות והוא לא מודע לסכנה , אני חוששת כי לעיתים קרובות אלך לשם עם ילדיי.
אין כל אפשרות להעריך. קני מכשיר מדידה ומדדי בעצמך, אפילו בהחבא.
רם דישון03/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאוזניות אלחוטיות בזמן שיחהאבי02/09/2018
שבוע טוב.
ברצוני לדעת האם יש קרינה מאוזניות אלחוטיות בזמן ניהול שיחה או בזמן שמיעת מוזיקה דרך הנגן של הסמארטפון(לא דרך הרדיו/אינטרנט)או בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש קרינה חלשה מאד.
רם דישון02/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניות אלחוטיות
אבי02/09/2018האם הקרינה חלשה כמו באוזניות עם חוט?או שבאוזניות עם חוט,הקרינה יותר חזקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הערך המדויק תלוי בגורמים רבים. להערכתי, הקרינה מהאלחוטיות יותר נמוכה.
רם דישון02/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עדיף?
אבי04/09/2018האם הבנתי נכון מתשובותייך,שאם כבר לדבר באוזניות,הכי עדיף.....
1.אוזניות אויר...אופציה הכי טובה.
2-אוזנייה אלחוטית בלוטוס.....אופצייה פחות טובה.
3-אוזניות עם חוטים....אופצייה הכי פחות עדיפה.
ואם אני בוחר באופציה מספר 2,בבלוטוס,האם יש איזה משהו מבחינה טכנית שאני צריך לדעת לפני שאני קונה כאלה אוזניות?האם יש עדיפות לתדר מסוים,או סוג כזה או אחר?או שכל האוזניות האלחוטיות עם הבלוטוס,מבחינת הקרינה,הן אותו הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. הבנת נכון. 2. אני מניח שכולן דומות מאד. תחשוב כמה אנרגיה אפשר לנוציא מסוללה מזערית בתוך האוזניה- מעט מאד מאד.
רם דישון04/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)