מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי קרינה מבלוטוסמיכאל24/09/2018
ביום יום אני מאזין למוזיקה דרך אפליקציית יוטיוב בסמארטפון, האינטרנט הוא דרך חבילת גלישה.
נודע לי שזה פולט הרבה קרינה.
החלטתי לעבור לשמיעת מוזיקה בנגן MP3 עם אוזניות בתוך האוזניים, אך השאלה שלי היא:
בנגן MP3 שאני מתכוון לקנות יש בלוטוס, האם יש פליטת קרינה למוח אם אני מכניס אוזניות לאוזניים עם מכשיר שקיים בו בלוטוס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה מהבלותות׳ נמוכה מאד. זניחה.
רם דישון25/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה להעדיף - נורות לד או ליבון?מור24/09/2018
האם נורות לד מודרניות הן בסדר מבחינת חשמל מלוכלך ואור כחול או שנורות ליבון עדיפות עליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דעתי האישית שלד עדיף, למרות שיש מי שחושבים אחרת.
רם דישון24/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מאנטנה סלולארית בדירה חדשהד``ר דני וולף23/09/2018
אני עובר לגור בדירה חדשה בבניין חדש ומהצד השני של הכביש ניצב אנטנת
תורן בגובה אני מעריך 30-40 מטר כמה מטרים משם גם אנטנות קטנות מסוג עוקץ , האנטנות בטווח 200 מטר ( אולי טיפה יותר)
ויש בלוק חוסם בין הבניין שבו אני יגור לאנטנות מהצד השני של הכביש , הבדיקה האחרונה ליד התורן במרחק 24 מטר נמדד 29 מיקרו-ואט לסמר
האם יש חשש לקרינה במרחק של 200 מטר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם רואים את האנטנות מהדירה?
רם דישון24/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדירה בבניה
יריב סעדון25/09/2018אין לי אפשרות לדעת,
אין אפשרות לעלות ולבדוק
מקומת הקרקע לא רואים והדירה שאותה אני רוצה לקנות בקומה שלישית , הבלוק החוסם בגובה של 5 קומות אבל האנטנה שמאחוריו בגובה רב ...
אני חושש לקנות את הדירה , הדירה במרחק 200 מטר , מה אתה מציע האם לותר ולקנות במקום אחר במידה וכן רואים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון25/09/2018בהנחה שמהדירה רואים את האנטנות, והמרחק הוא 200 מטר, יתכן ויהיה צורך למגן את החלונות שפונים לאנטנות.
זה יכול להיעשות או ע״י רשת מתכתית (נגד יתושים; חוסמת גם קרינה) או ע״י ציפוי הזכוכית ברדיד חוסם קרינת שמש.
העלות זניחה יחסית למחיר הדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הכוונה לרשת לחלון נגד יתושים ?
יריב סעדון25/09/2018האם הכוונה לחלון רשת נגד יתושים ? כי הרכיבו בדירה רשת לחלון נגד יתושים..., והבנתי שגם וילון מבד מסנן חלק מהקרינה
תודה רבה וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. כן. רשת נגד יתושים- אבל ממתכת ולא מניילון. 2. בד רגיל לא מסנן כלום.
רם דישון26/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות מדידה של קרינת אנטנותאירינה23/09/2018
האם יש משמעות לשעות המדידה של הקרינה? האם האנטנות מקרינות בצורה אחידה לאורך כל היום או שיש שעות שיא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העוצמה איננה קבועה. מומלץ למדוד סביב 8 בבוקר ו- 5-6 אחה״צ, שאז תעבורת השיחות גבוהה יותר.
רם דישון24/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משואב אבק דייסוןדנה22/09/2018
שלום
האם שואב אבק דייסון כאשר מחובר למטען פולט קרינה כלשהי? האם ישנה בעיה או סכנה לישון בחדר בו מותקן המטען בזמן שהשואב מחובר אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצי לשמור מרחק של חצי מטר מהמטען. אין בעיה עם השואב עצמו.
רם דישון24/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתת לימוד בממ"ד עם ארון חשמלהורה20/09/2018
בבית ספר של הילד שלי הם לומדים בממ"ד עם ארון חשמל ויש בבית ספר אינטרנט אלחוטי
מה אנחנו צריכים לבדוק על מנת לוודא שהם בטוחים ומוגנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שנים הממ"ד והאם קומת קרקע. ובכול מקרה חובתה של העירייה למדוד, כמובן אם יש טעם
ד"ר דני וולף21/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממד כיתת לימוד
שמרית27/09/2018בית הספר קיים כבר 6 -7 שנים והממד בקומה 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון27/09/20181. יש למדוד שדה מגנטי בסביבת ארון החשמל. מניסיוני, יש להרחיק תלמידים חצי מטר מהלוח.
2. לגבי אינטרנט אלחוטי- המדידה בעייתית, ולכן אינני יכול להמליץ על מדידה כזו או אחרת. הבעיה היא כאשר לכל תלמיד יש מחשב לוח, כי אז הכיתה מוצפת קרינה. מאד לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמל מול הביתרוני19/09/2018
שלום רב,
מול ביתי מוצב עמוד חשמל (לדעתי מתח גבוה).
הזמנתי מודד קרינה שאמר לי כי מד הקרינה הוא 1.5 (כשהחריג הוא מעל 4) ולכן אין מניעה להמשיך להתגורר בדירה.
האם זה נכון? האם עדיף בכל זאת לחפש דירה עם קרינה מתונה יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נכון. אין סיכון.
רם דישון21/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מראוטר שמונח מעל ארון טלוויזהאני17/09/2018
יש לנו ראוטר של בזק שמונח מעל ארון הטליווזיה בסלון במרחק 2 מטר מהריצפה. האם מרחק זה סביר? ביתי בת השנה נוהגת לשהות לעיתים בסמוך לארון זה במשך היום. תודה רבה
זה סביר, ולמרות זאת הייתי מעדיף להרחיק אותה מהראוטר ככל האפשר.
רם דישון21/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת אנטנה סלולרית?מיכל16/09/2018
שלום
האם זאת אנטנה סלולרית?
והאם מאנטנה זו יש קרינה עברנו לדירה שכורה קטמה אחרונה והיא נמצאת מעלינו .
אשמח לתשובה
זאת אנטנה ישנה לקליטת שידורי טלויזיה. אין שום סיכון.
רם דישון16/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה?????????
מיכל16/09/2018סליחה רק ליתר דיוק..
אין בה קרינה בכלל??
אפשר להוציא את זה?
זה מפריע לי פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין בה שום ססיכון לגמרי!!!!!!!!!!!!!!!
רם דישון21/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בית מקווי מתחמיכאלה16/09/2018
שלום וברכה,
רציתי לשאול האם יש סכנת קרינה לדיירים שגרים בבניין במרחק 600 מ' מקווי מתח גבוה. צירפתי תמונה של קווי המתח כפי שהם נראים מהדירה.
בתודה,
מיכאלה
אין בעיה במרחק זה.
רם דישון16/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות חובב רדיוboaz kristal16/09/2018
שלום רב,
אני מתגורר מזה 11 שנים בבית פרטי בזכרון יעקוב, שכן שביתו במדרגה נמוכה מביתי התקין 2 אנטנות ( הוא חובב רדיו ) האחת נמצאת בקו ישר מול המטבח והסלון שלי בכ 8 - 10 מטרים
האנטנה השנייה באותו המפלס אך בטווח של כ 12 מטרים !
האם נשקפת סכנה בריאותית להימצאותינו מול 2 האנטנות ?
מצורפת תמונה
יש חשש רק בשעות שהוא משדר. בדוק אתו מה הספק השידור שלו והודיעני.
רם דישון16/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית בגג - עד כמה מזיק?יעל15/09/2018
היי..עברנו בשכירות לגור בבניין בקומה אחרונה וממש מעל החדר שבו אנו ישנים יש אנטנה סלולורית
זה מאוד מטריד אותי..
השאלה עד כמה זה מזיק
ושאלה שנייה מה אני יכולה לעשות כדי שיוציאו את האנטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם כל למדוד, אח״כ נחשוב מה עושים הלאה.
רם דישון16/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק אנטנות סלולריות מגן ילדיםדנה14/09/2018
שלום
הגן של בני נמצא במרחק כ200 מטר ממרכז מסחרי שעל גגו יש אנטנות. מהגן לא רואים את המרכז ולא את האנטנות. האם עדיין ישנה סכנת קרינה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שאין בעיה, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.
רם דישון14/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויי פיי או סלולרמוטי14/09/2018
שלום.
מה עדיף? להפעיל את הווייפיי בבית או לבטל אותו ולהמשיך לגלוש בניידים באופן סלולרי? איזה קרינה יותר מזיקה? אני מעריך שבני הבית הבוגרים גולשים ברשת לפחות שעה ביום. במשפחה אנחנו 3 בוגרים ושני ילדים שעדיין ללא טלפון.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגלישה בויי פיי עדיפה.
רם דישון14/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד״ר וולף פרש מניהול הפורום. נא לא להעלות שאלות על ממ״ד וראדוןרם דישון12/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם כך למי לפנות?
דנה14/09/2018שלום
למי ניתן לפנות בשאלות הקשורות לממד? אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)