מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מחוט מאריךיעל16/08/2015
יש לי מזגן שמחובר בכבל מאריך ועובר צמוד לקיר של הבת הקטנה, זה מסוכן? מעריכה את המרחק בין הכבל לילדה ב20 סמ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מחוט מאריך - תגובה
רם דישון20/08/2015לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדשלומית13/08/2015
שלום.
אני עומדת להחליט על בחירת מקצוע.
שוקלת ברצינות טכנאית אולטרסאונד מיילדותי וגניקולוגי.
העבודה מן הסתם היא לפחות 8 שעות יומיות על המכשיר.
יודעת שהמתמר לא מקרין לנבדקות. אך האם המכשיר עצמו מקרין? אני משערת שכן... אם כן, האם יהיה בטוח לעבוד מולו כ״כ הרבה שעות בכל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ד``ר דני וולף14/08/2015אין לי נתונים על כך, אולם מתוך כל תת המקצועות של טכנאי רנטגן זו הבחירה העדיפה, עדיף על MRI ובוודאי שעדיף על כל שאר אפשרויות הדימות. היגיונית נראה לי שלא צריכה להיות בעיית קרינה מהמכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראדון במעלה אדומים והסביבהרותם12/08/2015
האם האזורים האלה באמת מועדים?
מה ניתן לעשות? בקומות התחתונות ובמדורגים ? בממד?
חלונות פתוחים? מאוורר בחדר? איך ניתן להתמודד?
ובכלל מהן הסכנות של הראדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראדון במעלה אדומים והסביבה - תגובה
ד``ר דני וולף14/08/2015למה הכוונה בקומות התחתונות? רק צמודי הקרקע והמרתפים מועדים. כל מה שגבוה בחצי מטר - מטר מהקרקע לא נכנס לסיכון. צמודי הקרקע והמרתפים צריכים למדוד ראדון, לאוורר היטב את החדרים, ולשאוב אבק ולא לטאטא. הראדון אילו הם חלקיקי אבק מקרינים שכבדים מהאויר ונמצאים על הקרקע, לבתים הם נכנסים מהקרקע וכשהם מתפזרים בחדר ושואפים אותם לריאות עם אוויר הנשיפה הם נכנסים ומקרינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייסמנטרותם12/08/2015
אנחנו גרים בקומה תחתונה שצד אחד של הבית צמוד כולו לאדמה. הצד שממול הוא קירות רגילים ועם חלונות.
לחדר ההורים יש חדר עם קיר שצמוד לאדמה וכן למטבח.
האם צריך לבדוק משהו? וגם אם יודעים שיש ראדון מה ניתן לעשות נגד זה?
מלבד זאת יש לנו מקלט קטן בבית שנבנה לפני 30 שנה
האם יכול להיות שם ראדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייסמנט - תגובה
ד``ר דני וולף14/08/2015תלוי במיקום בארץ. בכול מקרה כדאי לבדוק, ולפחות לאוורר היטב את החדרים צמודי הקרקע. המקלט בן ה- 30 מתחת לפני הקרקע, כנראה, משמש "מקלט" טוב לרדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאיםיהודה12/08/2015
שלום וברכה,
מזה כארבעה חודשים אני עובד, לעתים עד עשר שעות ביום (לרוב עד כשש שעות), כשמסתבר שבמרחק של כ- 80 ס"מ מאחורי ראשי שלושה שנאים (הנראים כמטענים) של מכשירים (ראוטר ומודם ונתב).
האם המרחק מהווה סיכון ?
יש משמעות שמדובר בשלושה שנאים ?
הם יש לחשש לנזק מהשהות בתקופה לאור כמות השעות ?
מה המרחק שעלי להתרחק מהשנאים ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאים - תגובה
ד``ר דני וולף14/08/2015השנאים בהספק כזה נמוך שלא צריכה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד או מחשב נייח לילדיםיהודה12/08/2015
שלום וברכה,
אני חושש שלא ראיתם את הודעתי הקודמת -אז אני חוזר עליה. תודה !
אני מתלבט האם ואיזה מחשב להכניס לביתנו - וחושש מאוד מהקרינה, בעיקר מאחר שהמשתמשים שלו אמורים להיות ילדם קטנים. אודה אם תסייעו לי לחדד את הדברים.
1. האם יש עדיפות ברורה לאחד מהסוגים (נייח/נייד) ?
2. האם כיום אפשר להניח שאכן יש מצב של מחשב נייד שאינו מחובר כלל לאינטרנט או שלמעשה הם תמיד מקרינים (ולא ניתן להשתמש בהם באופן תמים) ?
3. האם כשמחשב נייד מנותק מאינטרנט אז אין כלל סכנת קרינה או שמא יש כזו מעצם היותו מכשיר חשמלי ?
4. האם, בהנחה שנתחבר בראורטר קווי למחשב נייח, אפשר להניח שלא יקרין ?
5. האם הבעיה במחשב ניייח הא הכונן בלבד ? ו
6. האם כונן מקרין משמעותית יותר מאשר מחשב נייד ?
מתנצל על הפירוט ומודה מאוד מראש על הסבלנות !
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב נייד או מחשב נייח לילדים - תגובה
רם דישון12/08/20151. נייח עדיף.
2. אם אינו מחובר לאינטרנט (או למחשב אחר בחיבור אלחוטי) אזי הוא אינו מקרין.
3. אין סכנה.
4. נכון.
5. הכונן אינו מהווה בעיה.
6. מה שמקרין במחשב הוא בעיקר המשדר שמתקשר עם הראוטר ולא הכונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד 2 שאלות
יהודה12/08/2015מר דישון,
תודה רבה רבה על התשובות המפורטות - עזרת לי מאוד.
אני מבקש רק להבהיר את הנקודה האחרונה - האם משדר של מחשב מקרין תמיד, גם אם בפועל אתחבר בראוטר קווי ?
האם ידוע לך אם יש אפשרות כיום לרכוש ראוטר קווי בלבד ?
שוב - רוב תודות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד 2 שאלות - תגובה
רם דישון12/08/2015ניתן לכבות את השידור. המנגנון לכיבוי השידור הוא בתוכנה ושונה ממחשב למחשב.
אפשר לרכוש ראוטר קוי בלבד, ובכל מקרה, למיטב ידיעתי, ניתן לכבות את השידור בכל ראוטר ולהשתמש בחיבור קוי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
יהודה12/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזרוני11/08/2015
היום בישלתי לבני הקטן מרק וכשבאתי להנמיך את הלהבה המתג שממסובבים נמס מהחום שכניראה לא שמתי לב והחלק התחתון של הסיר היה בחלקו בנגיה בתחתית של הסיר זאת אומרת חלק מעל הלהבה וחלק קטן מעל המתג שמסובבים אני צריכה להישמש במתג שמנמיך או מגביה את הלהבה האם יש סכנה כלשהי ממתג שנמס בחלקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה
ד``ר דני וולף12/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצלמת אבטחהרינת10/08/2015
הי,
אני רוצה להכניס את בתי לגן שבו יש מצלמות אבטחה.
מה אני צריכה לשאול או לעשות כדי לוודא שאין בעיית קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצלמת אבטחה - תגובה
ד``ר דני וולף11/08/2015ממצלמות אבטחה אין קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רינת11/08/2015אני לא יודעת אם זו מצלמת אינטרנט או אבטחה .
בהנחה וזה אינטרנט ,מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ממצלמת אינטרנט בתקרה אין קרינה
ד``ר דני וולף12/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריותרוני10/08/2015
כיצד אני יכול לדעת שפיטריות אינן מגיעות מיפן היכן שהיתה הקרינה ואינן עם קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שטעית בפורום
ד``ר דני וולף11/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בדירה מתחתשואל09/08/2015
בקומה מתחתינו מתחת לחדר הילדים נמצא ארון חשמל דירתי
של השכנים הארון ממוקם בגובה של כ 2 מטר מרצפת הדירה התחתונה.
האם בעייתי למקם בחדר הילדים בקומה מעל מיטה כך שהמרחק האנכי מהארון
הוא כ 1.2 מטר ?
מדובר בארון חשמל (+מונה) של דירה אחת ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
שואל09/08/2015מה המרחק התקין בחדר העליון שנדרש להתרחק מהארון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד שאלה - תגובה
רם דישון12/08/2015אין בעיה. מרחק של מטר מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכבתיהודה09/08/2015
שלום וברכה,
אנו רוצים לקחת את ילדינו הקטנים לטיול ושוקלים נסיעה ברכבת (של כשעתיים לכל כיוון). האם מדובר בסיכון משמעותי ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ברכבת - תגובה
רם דישון09/08/2015אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר דישון, תודה רבה !!
יהודה09/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולארי ללא כרטיס סיםalm98208/08/2015
רציתי לתת לבני הקטן את הפלאפון סמסונג גלקסי 2 שיוכל להשתמש לצלם
הוצאתי את כרטיס הסים האם יש קרינה כלשהי עכשו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון סלולארי ללא כרטיס סים - תגובה
רם דישון08/08/2015קרוב לוודאי שאין קרינה, אבל הטוב ביותר- העבר אותו למצב טיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתנירית06/08/2015
עד איזה ערך של קרינת RF ביחידות mw/m2 נחשב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה סלולרית - תגובה
רם דישון06/08/20152 מיליוואט למטר רבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוביחידות של מיקרו וואט לס"מ בריבוע
נירית02/03/2016מהו הערך המחמיר התקין לחשיפה של ילדים ביחידות של מיקרו וואט לס"מ בריבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וביחידות של מיקרו וואט לס"מ בריבוע - תגובה
רם דישון02/03/2016אפס נקודה שניים מיקרוואט לסמ״ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמה אלקטרומגנטית בבדיקת MRIאמא טף06/08/2015
שלום,
אני עוברת בדיקות MRI מדי מספר חודשים.
אני שמחה מאוד שלא מדובר בקרינה מייננת כמו בCT, אבל הרי כן מדובר בקרינת רדיו ועוצמת מגנט חזקה (המחקרים כן מעידים על ההשלכות הבריאותיות שלהן, כולל סרטן לסוגיו וסרטן מוח בפרט).
בשנה האחרונה חשתי לחץ וכאבים בראש בזמן בדיקת ה-MRI, בניגוד ל4 השנים שקודמות לכך.
כשביררתי מה השתנה בשנה האחרונה הסתבר שהמכשירים הוחלפו - ממכשרים בעוצמת 1 טסלה למכשירים בעוצמת 3 טסלה.
אני יודעת שבהמלצות המשרד להגנת הסביבה המלצת הסף לחשיפה רגעית אקוטית (בניגוד לחשיפה ארוכת טווח מתמשכת שההמלצות נוטות לפחות מ-2 מיליגאוס אבל בפועל מאפשרים גם "מקסימום" של 4 מיליגאוס) היא ללא יותר מ1000 מיליגאוס עבור חשיפה קצרת מועד.
(ומויקיפדיה: "שיטה זו משתמשים בשילוב של קרינת רדיו ושדה מגנטי חזק (גבוה מ-1 טסלה) כדי להשפיע על הספין של הפרוטונים באטומי המימן שנמצאים במולקולות המים שבגוף.")
האם למיטב הבנתכם הטכנית והביולוגית -
1. 3 טסלה הם 3000 מיליגאוס ? (איך מבצעים את המרת הערכים?)
2. האם בדיקת MRI של 45 דקות תחת 3 טסלה נחשבת לחשיפה "קצרת מועד" ?
3. האם חזרה על בדיקה כזו (45 דקות, תחת 3 טסלה) כ-4-5 פעמים בשנה היא בטוחה ?
4. האם לא ייתכן שהבדיקה עצמה יוצרת מצב שעלול דווקא לעורר את התאים הסרטניים (גליומה מוחית) ? (ואני מבודדת לרגע מגורמים אחרים שעלולים לעורר זאת)
5. האם יש דרך תזונתית כלשהי לחיזוק, כדי להפחית השפעה שלילית של החשיפה הזו בזמן בדיקה ? (אני מניחה שכרגע אין חלופה אחרת בטוחה יותר לדימות אבל חשוב לי לדעת ולהבין)
תודה,
אמא חפצת חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוצמה אלקטרומגנטית בבדיקת MRI - תגובה
ד``ר דני וולף06/08/2015קרינת ה- MRI לנבדק לא מסרטנת, היא קרינה מגנטית, ולא אלקטרומגנטית בתדירות משתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציהאורטל05/08/2015
מה ההמלצות למרחק הבטוח ביותר לחדרי שינה מחדר טרנספורמציה של 3 מגדלי מגורים שכוללים 200 דירות?
חדר טרנספורמציה - תגובה
רם דישון05/08/2015קשה להמליץ, כי זה תלוי כיוון. בכל מקרה, לדעתי 20 מטר לפחות.
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)