מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לינת תינוק בממדלי21/09/2015
אני שוכרת דירה בבניין בן שנתיים. האם ניתן להלין תינוק בן יומו בממד? גם לתקופה ארוכה? יש לציין שדלת הממד פתוחה בכל שעות היום וישנו חלון רגיל כשל חדר לכל דבר. השאלה היא לגבי קירות הבטון, האם זה מסוכן או שאיוורור יום יומי מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינת תינוק בממד - תגובה
ד``ר דני וולף22/09/2015אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציתאני21/09/2015
דר נכבד
בטעות הושארה מצית ברכב ביום חם,האם קיימת אפשרות שדלף חומר רעיל לסביבת הרכב כשפתחתי את הדלת?
ושאלה נוספת הושארה גם זיקוקים קטנים שמדליקים בימי הולדת של ילדים קטנים (כמו חוט תייל דק), האם הם הפרישו חומרים רעילים אם השקית הייתה פתוחה במשך זמן זה?
ושאלה אחרונה האם קיים מודד זיהום אוויר-כזה שאומר לי אם רמת הזיהום ליד מפעל מסויים גבוה מדי בכדי לקנות שם בגדים?
אודה על תשובתך,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצית - תגובה
רם דישון21/09/2015שלילי לכל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משרד עם קרינה בין 1.5-5 מיליגאוסמעוז20/09/2015
שבוע טוב!
אנו שוקלים לשכור משרד בתל אביב באזור התעשיה, שנמצאים לידו מספר גורמי קרינה:
1. שנאי של חברת חשמל - כ 3 מטר מהמשרד
2. כבלי תאורת רחוב - כ - 3 מטר מהמשרד
3. קו מתח גבוה - מעל 10 מטר מהמשרד
לאחר הזמנת טכנאי שמדד קרינה (בשעה 6, לאחר שעות העומס באזור תעשיה - לדבריו שעות העומס הן סביב שעה 3),
התגלו התוצאות הבאות:
יש התנהגות של קרינה מהשנאי, ככל שמתרחקים ממנו, הקרינה יורדת.
הקרינה נעה בין 1.5 ל 2.5 מיליגאוס כתלות מהמרחק מהשנאי.
לאחר הדלקת תאורת הרחוב, הקרינה במשרד עולה ל 2 עד 5 מיליגאוס כתלות מהמרחק מכבלי התאורה.
לדברי הטכנאי, על פי התקן אין מניעה לעבוד במשרד, ולדבריו זה בהחלט סביר.
אנחנו נמצאים במשרד בין 10-12 שעות ביום, כאשר בערך שליש מהן בשעות בהן תאורת הרחוב מאירה.
רצינו לשאול בבקשה האם לדעתכם קיים סיכון בבחירת משרד זה?
תודה מראש!
מעוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרד עם קרינה בין 1.5-5 מיליגאוס - תגובה
ד``ר דני וולף21/09/2015מדידת הקרינה צריכה להיעשות במשרד, במקום הישיבה של העובדים, כל השאר לא רלוונטי.
במידה והשטף המגנטי במשרדכם ברוב שעות העבודה הוא מתחת ל- 2 מיליגאוס אין סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבלי חשמל בריצפהבונה17/09/2015
החשמלאי עובד עכשיו בדירתי על צנרת חשמל חדשה.
הוא רוצה להעביר בחדרים את החשמל בריצפה ולחסוך חציבה בקירות.
האם זה בעייתי מבחינת קרינה?
האם זה תקין שהכבלים יעברו מתחת למיטות ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כבלי חשמל בריצפה - תגובה
רם דישון17/09/2015זה בסדר בתנאי שמוליך הפאזה יהיה צמוד למוליך האפס בכל מקום, כך שהשדות יבטלו אחד את השני (הוא יבין למה הכוונה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי ניתוחמיכל16/09/2015
שלום רב,
אני מתחילה לעבוד בחדרי ניתוח והבנתי שיש סכנת קרינה מאיזוטופים ושיקוף ומקרינה uvc לחיטוי... האם אמצעי מיגון שקיימים מספיקים או שלמרות אמצעי המיגון קיימת סכנה לגידולי מוח ואחרים כי המיגון עד הראש, האם אני יכולה לסחוב את הקרינה איתי הבייתה לילדים? מה הידע בתחום הזה והאם אני מסכנת את עצמי או שיכולה לעבוד בלב שקט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי ניתוח - תגובה
ד``ר דני וולף17/09/2015שאלה רחבה מדי, אם תגידי במה את עובדת בדיוק נוכל לעזור יותר. כעיקרון כל אלו שעובדים בסביבות קרינה נושאים מונה גייגר על בגדיהם, המודד את הקרינה במשך כל השנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה על גג מכוניתיהודה16/09/2015
שלום וברכה,
על גג מכוניתי ממוקמת אנטנה (אני חושב שהיא של הרדיו, אך איני בטוח), כשמתחת לאותו גג, יושבים ילדיי הקטנים (כשהם קרובים אליו, בגלל כסאות הילדים).
האם אין המשמעות היא שהם חשופים לקרינה ישירה במשך כל הנסיעה ? האם יש הבדל אם מדובר באנטנה של הרדיו או של הטלפון הסלולרי ?
בתודה ובברכת שנה וטבה וחתימה טובה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה על גג מכונית - תגובה
ד``ר דני וולף16/09/2015האנטנה על גג מכוניתך היא של הרדיו ואיננה מקרינה כלל. תנסה להוריד אותה ותראה איך יגיב הרדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד משהו..קלר16/09/2015
שלום , רופא שיניים שלי ביקש ממני לעשות צילום שיניים פנורמי ואני בת 19, ומפחדת מאוד שזה מעלה סיכויים לסרטן ..
חבר שלי עכשיו לומד רפואה והוא אומר לי שקרינה לא מצטברת בגוף , אלא היא עוברת ישר והיא לא נספגת , היא לא מצטברת שאחרי שעושים צילום היא לא נשארת בגוף שלי ..
באינטרנט רשום ההפך שזה הולך ומטצבר איתי עד למוות , למה להאמין מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ועוד משהו.. - תגובה
רם דישון16/09/2015היום צילום פנורמי נעשה בקרינה מזערית. לעניות דעתי התועלת בו גדולה בהרבה מהסכון שכמעט אינו קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון חכםארז16/09/2015
שלום רב,
אני מעוניין לרכוש שעון חכם אך לפני כן אשמח לברר האם ישנן סכנות קרינה בשעונים הללו.
מחיפושים שונים באינטרנט ראיתי כי יש הבדל בין קרינת בלוטוס הנפלטת מאוזניית בלוטוס לבין קרינת בלוטוס הנפלטת משעונים חכמים בהם הקרינה זניחה עד לא רלוונטית.
רציתי לדעת האם זה נכון?
חשוב לציין:
השעון הינו רק בעל קישורית בלוטוס (וויפי כבוי) וללא כרטיס סים/גישה לאינטרנט וכו'.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה משעון חכם - תגובה
רם דישון16/09/2015אם אכן הקרינה מיועדת לתקשורת בין השעון החכם לבין הסמרטפון, שנמצא לא יותר משני מטר ממנו- היא אכן זניחה, אבל קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. אשמח לחידוד
ארז16/09/2015האם כוונתך ב"זניחה" דהיינו אין סכנה גם בשימוש ממושך (השעון על היד כל היום)
כמו כן האם הסיכון גדל כאשר טווח התקשורת עולה על 2 מטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה. אשמח לחידוד - תגובה
רם דישון16/09/2015לגבי המונח ״זניחה״- התשובה היא אינדבידואלית. אין תשובה חד משמעית. לאדם רגיש לקרינה זה יכול להיות חזק, ולאחר- בלתי מורגש כלל.
לגבי טווח ההתקשרות- בדוק במפרט באיזה טווח יש תקשורת. הקרינה מהשעון קבועה, לכן אם היצרן מגדיר טווח של מטרים בודדים- אני מאמין שאין סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. לאחר בירור על טווח הקליטה
ארז16/09/2015הטווח קליטה של השעון מהפלאפון הוא 10 מטר.
האם הנתון הזה משפיע על רמת הקרינה??
כמו כן האם כשאני מתקרב עם השעון לפלאפון כמות הקרינה יורדת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. לאחר בירור על טווח הקליטה - תגובה
רם דישון16/09/20151. למעשה זהה לבלותות׳.
2. קשה לי להאמין שהעוצמה יורדת עם ירידת המרחק. יותר סביר שהעוצמה קבועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בנושא
ארז16/09/2015האם זה שהשעון נמצא על היד ולא צמוד לראש, בשונה מדיבורית בלוטוס, משפיע על רמת הקרינה שהגוף סופג? האם זה גורם פחות נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה אחרונה בנושא - תגובה
רם דישון16/09/2015בוודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בנושא - תגובה
ד``ר דני וולף16/09/2015בוודאי משפיע מאוד. אם הקרינה קרובה לראש, או כמו אוזנית בלוטוס שנשארת באוזן יום שלם לא רק כשמדברים, הרי שכול הקרינה נספגת לאוזן, וקרובה מאוד לעצב השמע המועד לפורענות (סרטן) וגם לבלוטת התריס שהיא הכי רגישה לקרינה, וגם לבלוטת הרוק.
ככל שהקרינה קרובה יותר לאברים רגישים, ואלו השלושה שמניתי רגישים ביותר היא מסוכנת יותר. הגפיים הכי פחות מסוכנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות.
ארז16/09/2015מכל הנ"ל אני מבין שקיים סיכון אך הוא נמוך.
כמו כן כמובן שזה משתנה מאדם לאדם בהתאם לרגישות שלו לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהקלר16/09/2015
בנוסף רציתי לשאול בקשר לקרינה מאייפון 5 פלאפון, אני כל היום עליו מהבוקר עד הלילה , האם זה מעלה סיכוי לסרטן למרות שהיא אינה מיננת.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף16/09/2015אין שום ודאות בנושא זה, אולם, בעבודות גדולות הוכח שמשתמשים כבדים, ואת נכללת בתוכם ברף העליון (לפי התיאורים שלך) חשופים יותר למחלה. גלישה והחזקת המכשיר 20 ס"מ מהגוף יפחיתו בהרבה את הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בלוק פומיסאילנית15/09/2015
שלום רב
קראתי בפורום לגבי בלוק פומיס ויש לי מספר שאלות
בייתי בנוי מבלוק זה ומן הסתם חדרי הילדים לא בגודל שהמיטה יכולה להיות
ממוקמת באמצע
חוץ מלהפוך את הראש לצד השני
מה עוד אפשר לעשות? האם יש מיגון כלשהוא?
זה שהמיטות ברוחב מטר האם מנחם קצת שהילד ישן בערך באמצע?
ומתרחק כ 30 40 ס"מ מהקיר
האם אוורור של החדר עוזר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בלוק פומיס - תגובה
ד``ר דני וולף16/09/2015בלוקי פומיס אמנם מקרינים יותר מבלוקים לבנים, וכשמסתכלים במבט של בריאות הציבור באופן כללי, זה די עצוב ומקומם להעלות את רמת הקרינה הכללית בארץ בגלל מחיר ונוחות בנייה, וחבל שמשתמשים בהם בכלל. יחד עם זאת, לגבי הפרט עצמו, לגבייך את, אין לך מה לחשוש ולחיות בפחדים, אף אחד מבני ביתך לא יושפע לרעה בגלל הבנייה הזאת, הסירי חשש ודאגה מלבך. בוודאי שטוב לאורר ולשאוב אבק לעתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית16/09/2015דר וולף תודה רבה עבור התשובה המהירה והמרגיעה כמו תמיד
האם לבלוקים האלה יש אורח חיים.? שבאיזשהו פרק זמן הקרינה יורדת?
בכל זאת אני רוצה להזיז את המיטות קצת מהקירות מה המרחק המינימלי שאתה ממליץ? ( בנותי הקטנות לא מבינות למה הפכתי את הראש שלהם לצד השני של המיטה)
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית16/09/2015שאלה נוספת ברשותך דר וולף
האם כדאי להזמין מודד ולבדוק את הנושא
האם אפשר לקבל תוצאות אמינות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס - תגובה
ד``ר דני וולף17/09/2015אי אפשר להסתמך על אורך החיים. לגבי קרינת הגמה שגם היא קיימת בבלוק הנפלא הזה הרחקת המיטה תעזור לגבי הרדון לא.
מדידה לא תיתן תוצאות כלל לגבי בלוקי הפומיס כי התוצאות תהיינה מתחת אחוז טעות המדידה, יחד עם זאת אני מבין שזה בית על הקרקע, אז כדאי למדוד בגלל זה.
כך או כך, הסירי דאגה מליבך, אלו שיקולים מדעיים סטטיסטיים בלבד, לגבי אוכלוסיות שלמות, ולפרט אין לכך שום משמעות. לילדות שלך אין סיכון גדול יותר מאשר לאחרים.
אל תחשבי על כך כלל.
שנה טובה ובריאה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית17/09/2015דר וולף תודה וסליחה על ריבוי השאלות
פשוט זה בית שבנינו לפני חמש שנים ואף אחד לא ידע אותנו בנושא
עשיתי בדיקת ראדון במרתף שבנוי כולו מבטון והיה תקין
האם כדאי לעשות גם בקומה העליונה בגלל בלוקי הפומיס?
בכמה מינימום להזיז את המיטות מהקיר בגלל הגמה?
ובכלל לאורך שנים לגור בבית כזה לא יכול להיות נזק מקרינה מצטברת?
אני כבר שוקלת מכירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית17/09/2015דר וולף תודה וסליחה על ריבוי השאלות
פשוט זה בית שבנינו לפני חמש שנים ואף אחד לא ידע אותנו בנושא
עשיתי בדיקת ראדון במרתף שבנוי כולו מבטון והיה תקין האם כדאי לעשות גם בקומה העליונה בגלל בלוקי הפומיס?
ובכלל לאורך שנים לגור בבית כזה לא יכול להיות נזק מקרינה מצטברת?
אני כבר שוקלת מכירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית18/09/2015דר וולף תודה וסליחה על ריבוי השאלות פשוט זה בית שבנינו לפני חמש שנים ואף אחד לא ידע אותנו בנושא
עשיתי בדיקת ראדון במרתף שבנוי כולו מבטון והיה תקין
האם כדאי לעשות גם בקומה העליונה בגלל בלוקי הפומיס?
ובכלל לאורך שנים לגור בבית כזה לא יכול להיות נזק מקרינה מצטברת? אני כבר שוקלת מכירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס - תגובה
ד``ר דני וולף18/09/2015יקירתי, עשית מצוין, ואם אין קרינה במרתף, בטוח שלא תהיה בדירה, אין לך מה לחשוש, הסירי דאגה מלבך, ילדייך לא נמצאות בסיכון גבוהה יותר מאשר ילדי ישראל האחרים. חצי מטר מהקיר בוודאי יספיק, אבל אפשר גם צמוד לקיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס ציטוט מדברי מהנדס קרינה תשובה
ד``ר דני וולף18/09/2015תשובה מתאריך 18.12.11 שחוזרת בדף זה:
אני מהנדס קרינה, ובכל פעם שאני רואה את השאלות הנאיביות על הקרינה של בלוקי פומיס, אני מתמלה חימה. ובכן:
לבני פומיס אכן קורנים, הן קרינת גמא הנפלטת בהתפרקות של טוריום, ושל אשלגן, הן קרינת רדון הנפלטת מהתפרקות של רדיום.
מכון התקנים הישראלי הוציא את תקן 5098 הדן בערכים המקסימליים המותרים לשימוש בבלוקי בניה וקירות.
לפי התקן הזה, בלוקי הפומיס אמנם עומדים בתקן, אולם על סף התקן, ולכן הם משויכים בחוק כ"עיסוק".
הקבלנים, בוודאי, יציעו לכם את בלוקי הפומיס, כי הם זולים יותר ונוח יותר לעבוד איתם, ויבטיחו לכם שהם עומדים בתקן ולא קורנים.
אני לא הייתי בונה מבלוקי פומיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניין מתחילת שנות ה-70
שרון14/06/2016שלום
כיצד ניתן לדעת האם הבניין שבו אני גרה בנוי מאבני פומיס?
האם יש להם מראה/ ריח או מאפיין מסויים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלים את בעלי המקצוע המתאימים
ד``ר דני וולף14/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית18/09/2015דר וולף היקר תודה רבה על הסבלנות הגדולה
לגבי בדיקת הראדון לא כל כך הבנתי
בחדרים איפה שיש פומיס כדאי לבדוק? כי בדקתי רק במרתף שהכל יצוק מבטון
( הבנתי שגם פומיס פולט ראדון)
והאם לא יכול להגרם נזק מקרינה מצטברת לאורך הרבה שנים גם בגלל קרינת הגמה?
סליחה על הנדנוד אני לחוצה
תודה רבה בהערכה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בקשר לפומיס לדר וולף
אילנית19/09/2015שאלה אחרונה לי אליך דר וולף
חפשתי צילומים מהבניה וגיליתי שהקירות שבנותי ישנות לידם הם
רובם יציקות בטון חיצוניים -זו קומת קרקע חדרים עם שתי חלונות גדולים בכל חדר
1. האם קיר בטון מקרין כמו קיר פומיס יותר או פחות?.
2. האם כדאי לבצע בדיקת ראדון -בגלל קירות הבטון למרות שבמרתף היה תקין ?
3. האם כדאי לבדוק את קרינת הגמא?
תודה רבה על הסבלנות והעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בקשר לפומיס לדר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף20/09/2015אין צורך ואין אפשרות לבדוק את הקרינה הזאת, היא מתחת לתחום הגילוי. הסירי דאגה מלבך לבנותיך אין סיכון גדול יותר מלשאר האוכלוסיה. הן פומיס הן בטון לא מסוכנים לפרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העזרה והסבלנות
אילנית20/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
ירון15/06/2016שלום ד"ר וולף
בהמשך לשאלות הישנות הללו של אילנית, האם תוכל בבקשה הלסביר איך לפומיס ולבטון אין השפעה על הפרט? הרי הפרט גר בתוך החומרים הללו!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית שאלהאילנית15/09/2015
שלום רב
אני גרה בבית המרוחק כ 4 ק"מ מתחנת הכח בקיסריה
האם במרחק כזה יכולה להיות קרינה בבית?
היה לי מודד לפני כשנתיים שבדק את הבית בחוץ ובפנים
עם מכשיר של קרינה סללולרית ואלקטרומגנטית
האם היה אמור עם מכשירים אלה לראות עליה במדדים במקרה ובאמת יש
או שזו מדידה שונה לגמרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרומגנטית שאלה - תגובה
רם דישון15/09/2015הבעיה אינה בתחנת הכוח אלא האם יש קו מתח גבוה לידך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחנת כח שאלה
אילנית16/09/2015תודה רבה
זוהי שכונה חדשה שכל החשמל נמצא במבנים מלבניים בין הבתים
טרפויים
קו מתח שאתה מתכוון עובר מעל הבתים באויר או יכול להיות גם מתחת לבית?
היה אצלי מודד האם היה אמור להרגיש את זה במכשיר? במידה וקיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תחנת כח שאלה - תגובה
רם דישון16/09/2015כן, המודד אמור לראות כל קרינה ללא קשר מה מקורה. אם לא מדד ערכים חריגים- סימן שאין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילנית16/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק 15 מטר מתט"פ
ירון17/09/2015ראיתי שהתקן משנאי על עמוד הוא 5 מטר אך לא מצאתי המלצה למרחק מתט"פ (מבנה שנאים ברחוב בגודל 3X4 מטר.
מבלי למדוד, האם 15 מטר זה מרחק סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק 15 מטר מתט"פ - תגובה
רם דישון17/09/2015כן, זה מרחק סביר בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רמי.
ירון17/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רמי. - תגובה
רם דישון17/09/2015אשמח אם תזדהה בהודעה פרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסוככים חשמלייםאילנית15/09/2015
שלום רב
האם יש קרינה קבועה מסוככים -מרקיזות חשמליות
יש לי שתי מרקיזות ברוחב חמש מטר
שמותקנות על הקיר החיצוני של חדרי ילדים
הם ממוקמים בגובה 3.60 מהרצפה
זה עובר אפילו את התקרות שהם בגובה 2.80
האם הם מקרנים רק כשמפעילים אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסוככים חשמליים - תגובה
רם דישון15/09/20151. אינני יודע אם הם מקרינים רק בהפעלה או תמיד ללא בדיקה ממשית.
2. אם את חוששת- הוציאי מהתקע כשהם אינם בשימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוככים שאלה
אילנית16/09/2015תודה רבה עבור התשובה
אין לי אפשרות לנתק מהשקע כי הוא נמצא ליד המנוע בגובה 3.60 מהרצפה
אם אכן הם מקרינים כל הזמן האם מרחק זה מספיק רחוק מהילדים
תודה ( התקרה בגובה 2.80)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סוככים שאלה - תגובה
רם דישון16/09/2015כן, גובה כזה מספיק רחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילנית16/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורת חשמלאמא14/09/2015
היי
י שלנו נורת חשמל חשופה בחדר, נורת "נר" 60 ולט, כלומר רק עם בית מנורה ללא אהיל במרחק כמטר מהתינוקות - האם מדוכנת הן מבחינת קרינה והן לעיניים?
שנית האם זה נכון שנורות ישנות של פעם אפש רלמצוא עד 60 וולט ולמעלה זה החדשות החסכוניות והולא בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורת חשמל - תגובה
ד``ר דני וולף14/09/2015אין בעיית קרינה לתינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי על עמוד חשמל במרחק 2 מטר מדירהערן13/09/2015
שלום רב,
מול חלון דירתו של חבר שלי שגר בתל אביב, במרחק 2 מטר מהדירה, יש שנאי גדול על
עמוד חשמל. החבר גר כמובן וישן בדירה, ואני מבקר אותו פעם בשבוע למשך כמה שעות.
החבר לא מעוניין להזמין בדיקת קרינה בגלל מחירה הגבוה ובגלל שהוא מאמין שהקרינה מהשנאי נמוכה.
האם יש לי או לחבר מה לדאוג לגבי הקרינה מהשנאי או מקווי החשמל שנכנסים אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי על עמוד חשמל במרחק 2 מטר מדירה - תגובה
ד``ר דני וולף14/09/2015לחבר בהחלט כן, לך אין מה לדאוג בכלל, משינה של פעם בשבוע אצל החבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבסאני08/09/2015
דר נכבד
האם אבקת גבס מכילה אסבסט?
גבס - תגובה
רם דישון08/09/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבס-המשך
אני08/09/2015דר נכבד
אם כן באחד הדיונים מלפני כמה שנים טענתם שכן,
ושנשימת האבקה מסוכנת.מה לגבי זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבס-המשך - תגובה
ד``ר דני וולף08/09/2015שאיפה של כל אבקה מסוכנת וגורמת נזק, אפילו שאיפת הגיר של פעם בבית ספר מסוכנת וגורמת נזק. גם שאיפת חול (סיליקה) צמר זכוכית צמר סלעים, וכיו"ב. נשיפת אסבסט מסוכנת יותר. יחד עם זאת, בגבס אין אסבסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)