מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בסיס טלפון אלחוטימיכל20/12/2015
שלום רב מתקלתי בהודעה שאומרת שהקרינה מבסיס טלפון אלחוטי היא מאוד גבוהה יותר מסלולרי ואנטנות סלולריות שרחוקות , מאוד מפחי יש לציין. הבת שלי מגיל חודש עד שלושה חודשים ישנה במרחק בסיס הטלפון מסוג deck ממרחק 80 סמ מעליה..האם יד משמעות לכך שהטלפון היה גבוה והיא למטה והאם זו נחשבת חשיפה ארוכה וסכנה לסרטן הדם? אם כן האם בגיל שנה לפי תוצאות בדיקות הדם אני יכולה סוף סוף.להיות רגועה? לא מפיקה להאשים את עצמי כבר שנה
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בסיס טלפון אלחוטי - תגובה
רם דישון20/12/2015הקרינה כלפי מטה חלשה יותר. 80 ס״מ הוא מרחק סביר. קרוב לוודאי שלא נגרם לילדה כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
מיכל21/12/2015תודה לך על המענה המהיר, אם כן חס וחלילה נגרם נזק אז היו רואים כבר בבדיקות דם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם - תגובה
ד``ר דני וולף21/12/2015סרטן הדם היו רואים בבדיקת דם פשוטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר - מוטרדת מאדגיל20/12/2015
שלום רב,
אני יודעת שאין לבכות על חלב שנשפך - אבל גיליתי משהו שמאד מטריד אותי.
יש לנו ראוטר של הוט ליד מסך המחשב.
עד לחודש מאי השנה בערך הוי.פי. בו היה מכובה , היות והייתי מודעת לקרינה.
בחודש מאי התחלתי עבודה חדשה ובה אני עובדת מידי פעם מהבית.. כנראה שבמהלך חודש זה הדלקתי את הויפי ושכחתי לצערי לכבות עד היום.
המכשיר נמצא בסלון , במרחק של כ 30-40 סמ מכסא המחשב.
בני הגדוןל - בן 9 במהלך תקופה זו החל לראות סרטונים במחשב והשימוש שלו במחשב גבר.
מניחה שבממומצע שעתיים ביום מספר פעמים בשבוע.
אני אוכלת את עצמי על הנזק שנגרם.
האם אכן לתקופה כזו הנזק משמעותי? האם יש צורך לבדוק משהו?
בתקווה בכל זאת לשמיעת צפירת הרגעה מכם...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר - מוטרדת מאד - תגובה
רם דישון20/12/2015לא נגרם כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה !!!
גיל20/12/2015תודה על התשובה המהירה.
אני אכבה מעכשיו את המכשיר. אני שמחה שתקופה זו אינה משמעותית לגרימת נזק.
חייבת לתת מילה טובה -
מעבר לזה שהרגעת אותי ואני שמחה , אני חייבת לציין שהפורום שלכם עוזר ומנחה כל כך הרבה אנשים.
תודה רבה לכם על העבודה המסורה והסבלנית שאתם עושים כל כך הרבה זמן!
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתון שב להטריד אותי
גיל21/12/2015שלום רב,
אני אשמח להרגע ,כפי שיוצא מהתשובה שקיבלתי...
אבל שמתי לב למשהו נוסף :
עכשיו שהסתכלתי על בני יושב ליד המחשב שמתי לב שלפחות חלק מהזמן הוא יושב ונשען על השולחן ככה שהוא ממש קרוב לראוטר ...(הראוטר מונח על השולחן ליד המסך )
האם זה משנה את התשובה ?
או שעדיין קרבה כזו למשך כמה שעות ביום למספר חודשים מוגבל עדיין נחשבת זניחה ונזק נגרם רק לאחר שנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד נתון שב להטריד אותי - תגובה
רם דישון21/12/2015אם הוא אינו מתלונן על כאבי ראש- לא קרה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ?
גיל21/12/2015סליחה...
אבל חייבת הבהרה לאור התשובה :
הוא כבר 4 שנים סובל ממיגרנות ובמעקב.
1.אם אין שינוי בתדירות או בכאב עכשיו אין נזק ?
2.אם היה נזק כבר היינו רואים שינוי ?
3.האם כדאי לעשות איזה בדיקה עכשיו ? עוד x זמן ?
4. ובכלל בקרינה הזו לא דיברתם חס וחלילה על מחלה בדם ?
זה עלול לפגוע גם בראש ?
5.בכל מקרה חייבת להבין : להערכתך מחשיפה מספר חודשים במרחק קרוב כמה שעות ביום הסיכוי שנגרם נזק אפסי כפי שהבנתי מהתשובה הראשונה ?
תודה תודה תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה ? - תגובה
רם דישון21/12/20151. מקרינה זו לא צפויה בעיה בדם.
2. אם הוא סובל 4 שנים ממיגרנה- סלקי מהבית כל מקור קרינה שהוא- טלפון אלחוטי, ראוטרים (אלחוטיים) למיניהם, טאבלטים ומחשבים ניידים שמחוברים לאינטרנט בצורה אלחוטית ובודאי טלפונים ניידים וסמרטפונים. ראי מה תהיה התוצאה.
3. אם לא היתה החמרה במיגרנות- אז כנראה התקופה הזו לא השפיעה, אבל יתכן שהוא רגיש קרינה מקודם.
5. פני ל"ללא קרינה בשבילך" הבחור הזה רגיש קרינה ומומחה לנושא ברמה בינלאומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת ...
גיל23/12/2015שוב שלום רב,
תודה רבה על כל המידע ועל התשובה המפורטת.קראתי גם באתר שהפנת אותי.
לגבי כאבי הראש - אני לא חושבת שיש רגישות לקרינה , שכן מלבד מאותה בעייה ששכחתי לכבות את הראוטר - הדבר האלחוטי היחיד בבית הוא הטלפונים שלי ושל בעלי. סביר יותר שזו מיגרנה תורשתית.
בכל מקרה התדירות נשארה דומה.
אני רק חייבת להבין לגבי מה שקרה האם חשיפה זו שציינתי היא עדיין נחשבת לתקופה קצרה וכמות החשיפה מבחינת השעות לא גבוהה כך שהשפעה הקרינה היא עדיין בגדר זניחה\אפסית?
או שטעות זו גרמה לחשיפה שנחשבת כבר ארוכה ובעייתית יותר?
(מתישהו ממאי ועד לשבוע זה שכחתי לכבות את הראוטר.
בשימוש במחשב המרחק נע בין 10-40 סמ תלוי בצורת הישיבה.
שלושת ילדי השתמשו במחשב - הגדול - בין 9 - השתמש הכי הרבה - להערכתי הגסה בממוצע שעתיים ביום.)
מחכה לתשובה ... בתקווה שזו תגרום לי להפסיק לאכול את עצמי על הטעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובכל זאת ... - תגובה
רם דישון23/12/2015לצערי, לא ניתן לענות על שאלה זו. אם עד עתה לא נתגלו שום סימפטומים שליליים- קרוב לודאי שלא ארע דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה עקרונית
טלי23/12/2015חיפשתי בפורום תשובה לנושא דומה ונתקלתי בהתכתבות זו.
יש לי שאלה עקרונית -שאני חושב שגם אליה חותרת שואלת ההתכתבות.
האם לקרינה זו השפעה מיידית - היות וציינת בתשובותיך כאבי ראש /סימפטומים אחרים - דהיינו אם תוך זמן קצר לאחר החשיפה אין משהו מיוחד אפשר להיות רגועים ?
או שמא מדובר בקרינה מצטברת שחס וחלילה עלולה לגרום נזק עוד זמן רב?
ואז לדעתי השואלת מכוונת האם תקופת החשיפה ששאלה ביחס לכמות השעות ביום נחשבת לחשיפה ארוכה או עדיין חשיפה שאפשר לקרוא לה זניחה בנוגע להשפעות לטווח הארוך, אם קיימות?
במידה וחשיפה זו נחשבת בעייתית יש טעם ליזום בדיקות?
(יש לי בעיה דומה ..טווח זמן דומה קרינה שאליה נחשפתי בקורס יומי שהייתי בו).
תודה על ההבהרות העקרוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועד כמה זה שונה מחשיפה..
טלי23/12/2015ועד כמה זה שונה מחשיפה של אנשים שמדברים בסלולרי אותה תקופה נגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועד כמה זה שונה מחשיפה.. - תגובה
רם דישון23/12/2015אנשים שמדברים הרבה בסלולרי צמוד לאוזן חשופים הן לבעיות של כאבי ראש וכדומה ובנוסף גם לגידולים באיזור האוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה עקרונית - תגובה
רם דישון23/12/2015עדיין לא הגענו לשלב שניתן לענות באמינות כלשהי על השאלות הללו. קרוב לוודאי שאם עד רגע נתון לא אירע דבר- הוא גם לא יתרחש בעתיד, אבל כאמור זוהי השערה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מאנטנות סלולריותנועה20/12/2015
בוקר טוב,
אשמח לדעת מה המרחק המומלץ מבניין שנמצאים בו ארבעת המתקנים הבאים שנמדדו לגביהן עוצמות הקרינה הבאות:
1. מתקן גישה אלחוטי: 0.958 מיקרו-ואט לסמ"ר
2. מתקן גישה אלחוטי 2 מיקרו-ואט לסמ"ר
3. אתר זעיר פנימי: 40.52 מיקרו-ואט לסמ"ר
4. מתקן גישה אחוטי: 50 מיקרו-ואט לסמ"ר
במרחק של פחות מ- 100 מטר מהבניין נמצא אשכול גני ילדים וכ- 200 מטר ממנו שוכן בית ספר.
האם טווחים אלו בטוחים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק מאנטנות סלולריות - תגובה
רם דישון20/12/2015לא קיים מושג של ״מרחק מומלץ״. רק מדידה בשטח תוכל להראות אם יש או אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- UPSנטע19/12/2015
האם UPS כבוי הוא מקרין? כי עדיין שומעים חשמל עובר
והאם כשכבוי (לא מנותק מהחשמל ) 1.20 מספיק ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
UPS - תגובה
רם דישון19/12/2015אם הוא מחובר לחשמל הוא עדיין פועל, ולכן מקרין.
1.20 מ׳ נראה מרחק מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ups
מיכל20/12/2015הבנתי שזו קרינה חזקה , האם לילה אחד שהתינוק ישן ליד זה מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה חד פעמית לא מפריעה
ד``ר דני וולף20/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסוללה של אופניים חשמלייםאנונימי18/12/2015
היי , רציתי לדעת משהו שחשבתי עליו בזמן האחרון.
ברשותי אופניים חשמליים מהסוגים של 2013, עם סוללה 36V.
האופניים אצלי בתוך הבית ורציתי לדעת האם הסוללה פולטת קרינה בזמן שהיא בבית והאופניים לא פועלים? ואם כן האם הקרינה ברמה מסוכנת לבריאות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מסוללה של אופניים חשמליים - תגובה
ד``ר דני וולף18/12/2015הסוללה עצמה לא קורנת בכלל מתח ישר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיתוס
אילן17/03/2016למצברים למיניהם אין כלל קרינה
המנועים סגורים ומוגנים על ידי סגסוגת אלומיניום ונמצאים בדרך כלל במרחק של כ חצי מטר הגוף הרוכב והקרינה באם היא קיימת נחלשת בכפולה של ריבוע המרחק
המתח שמקבלים הסלילים במנוע נע בין 0- 25 וולט מהבקר ואינם נחשבים למחוללי קרינה יחסית למוצרים שעובדים על הרשת הארצית של 220 וולט
המקבילה של המנועים מופיעה בכל המכוניות בלי יוצא מהכלל והיא האלטרנטור ומעניין שעד היום לא שמעתי שישנה סכנה ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוללה.דודו16/12/2015
כיבסתי בטעות את הבגדים עם המפתח של הרכב.
המפתח נפתח לגמרי.
1. האם יש סכנה מכך שכיבסתי את הסוללה שבמפתח או רכיביו האלקטרונים?.
2. האם יש צורך בזריקת הבגדים שבפנים או בזריקת המכונת כביסה עקב חומרים שעברו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני רוצה להאיץ אך אשמח לתשובה.
דודו16/12/2015סליחה. זה עקב לחץ.
אינני רוצה להאיץ אך אשמח לתשובה. - תגובה
רם דישון16/12/2015אין צורך לזרוק דבר. כבס את הפריטים שהיו בפנים עוד פעם או פעמיים, וזהו.
המפתח כנראה הלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתייחס לנתון הקרינה של יצרני הסלולאר?לילך15/12/2015
קראתי שהנתון שגוי כי הוא מודד חימום רקמה בדיבור סלולארי.
סלולאר שמקרין 1 לעומת 0.2 מקרין פי 5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להתייחס לנתון הקרינה של יצרני הסלולאר? - תגובה
רם דישון15/12/2015אילו יחידות? מי? מו? כמה ולמה?
לא הבנתי דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מדברת על sar
לילך15/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מדברת על sar - תגובה
רם דישון15/12/2015הנתון אינו שגוי אך הוא מודד ספיגת קרינה ע״י הראש כאשר מחזיקים את הנייד קרוב לאוזן. השתמשי באוזניה ואל תתיחסי לנתון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגליהודה14/12/2015
שלום וברכה,
לחרדתי, גיליתי שילדי הקטן עבר ממש צמוד (יתכן שבסביבות חמישה ס"מ) למיקרוגל פועל - כשהמיקרוגל, פחות או יותר, בגובה הראש.
למרות שהחלב נשפך - אודה מאוד אם תאמרו אם יש חשש לנזק ממשי.
הבנתי שבניגוד למכשיר סלולרי, נזק ממיקרוגל יכול להיות משמעותי גם מחשיפה אחת (לכן בבית אנחנו לא מרשים לילדים להכנס למטבח כשהמיקרוגל פועל; המקרה היה בבבת חברים ...).
תודה רבה וחנוכה שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרוגל - תגובה
רם דישון14/12/2015מאירוע חד פעמי לא נגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפיטר סלולוריאלי14/12/2015
שלום לכולם,
אני גר בדירת סטודיו שאין בה כלל קליטה ולכן רציתי להתקין רפיטר, רוב המפרטים של הרפיטרים שראיתי דומים מאוד בנתונים.
וזה המפרט שלו:
Specification:
High gain, easy installation and operation.
Full-duplex, single-port design, build-in power supply.
Use ALC technology, adjust extent automatically
LED Light Working & Signal Condition Indicators
Big linear power, control inter modulation & scatteration stably
Dependability stand by GB6993-86 standard
Compatibility of electromagnetism according with ETS300 609-4
CE and ROHS Approved
Item Specification:
Up Link Donw Link
Frequency Range 1920-1980MHz 2110-2170MHz
Power -70~-40dBm/FA (1.23MHz)
Gain 55/dB 60/DB
Max Output Power 17dBm/Total power 17dBm/Total power
Impedance 50ohm
Power Supply AC 110/220V(usedAC/DC Adapter 5Vdc)
Seclusion ]70dB
Compact Design Indoor Use
Item Diemension 100 x75x20mm
Connect Mode N connector
Ambient temperature -10 degree centigrade ---- 60 degree centigrade
האם רפיטר כזה מסוכן לבריאות?
המרחק בטיחות של מטר אחד הוא מהאנטנה הפנימית או מהרפיטר עצמו?
אודה מאוד לעזרתכם,
אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רפיטר סלולורי - תגובה
רם דישון16/12/2015הרפיטר אינו מסוכן. שמור מרחק של מטר מהאנטנה הפנימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לגבי קרינת חשמל ברכבמשה13/12/2015
שלום לכם,
לפני כמה ימים שאלתי שאלה בפורום וקיבלתי תשובה מרם דישון: אנחנו מעוניינים לקנות רכב חדש ושאלתי מהי קרינה חשמלית סבירה, וקיבלתי תשובה למדוד על מושבי הילדים, ושקרינה של 3 מיליגאוס היא סבירה.
הייתי כבר בשתי נסיעות מבחן של שני רכבים שונים השבוע: באחת מדדתי 5-6 מיליגאוס על מושבי הילדים, ובשניה מדדתי 20 (!) מיליגאוס. בשני המקרים היה מדובר ברכב SUV.
שאלתי כעת היא: האם במקרה "נפלתי" על שתי מכוניות עם קרינה גבוהה? או שיתכן וכל המכוניות בימינו הן עם קרינה כזו?
עוד שאלה: האם מכוניות SUV הן בד"כ עם קרינה גבוהה יותר ממכוניות משפחתיות רגילות, או שאין קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך שאלה לגבי קרינת חשמל ברכב - תגובה
רם דישון13/12/2015אינני יודע לענות לך- אין לי נסיון עם מדידות במכוניות.
מה שכן ראיתי הוא שלעיתים מכשירי המדידה רגישים גם לזרם ישר, ומראים קריאות גבוהות, בשעה שאין מהן שום סיכון.
לא הייתי פוסל רכישת רכב בגלל קריאה גבוהה. אנחנו חיים עם רכבים כאלו עשרות שנים ולא ראינו תופעות שליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך... מהו זרם ישר?
משה13/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך... מהו זרם ישר? - תגובה
רם דישון13/12/2015קצרה היריעה מלהסביר כאן את עקרונות החשמל. חפש חומר תורתי ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אז שאלה אחרונה
משה13/12/2015אם יש קריאות גבוהות, שאין בהן סכנה
האם יכולות להיות קריאות נמוכות שהן גם מוטעות? ולמעשה הן גבוהות? או שקריאה נמוכה היא בהכרח נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אז שאלה אחרונה - תגובה
רם דישון13/12/2015בתחום הנמוך זה לא סביר.
בתחום הגבוה (סלולר וויי-פיי)-יתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - מדדתי לא 20 מיליגאוס
משה13/12/2015אלא >10
1. האם זה משנה את תשובתך שלא כדאי לפסול רכב על סמך מדידה?
2. אתה אומר שלא ידוע על בעיות מיוחדות שצמחו מקרינה ברכבים, אבל ילדים שחלו עקב קרינה, ייתכן וזה היה מקרינה ברכב, לא?!
3. ועוד משהו: אם אני מודד בבית 0.1 מיקרוואט לסמ"ר שמגיע מאנטנה סלולרית רחוקה, האם יתכן וזו טעות והמדידה גבוהה יותר?!??!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון - מדדתי לא 20 מיליגאוס - תגובה
רם דישון13/12/20151. זה מחזק את המלצתי לא לפסול את הרכב.
2. הערך הגיוני. האם זוהי קריאת המכשיר (שמודד במיליוואט למטר רבוע), או שהמרת כבר למיקרוואט לסמ״ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן המרתי
משה14/12/2015המדידה במכשיר שלי 1 מיליוואט
ושאלתי היא, לאור דבריך שיתכן ובקרינת רדיו המדידה במכשיר מראה ערך נמוך, אך ייתכן ולמעשה הערך גבוה בהרבה מכך, מה הסבירות שאכן זה המקרה?? מדובר באנטנה סלולרית שרואים מחדר הילדים.
ובנוסף, לא ענית בבקשה לשאלתי (אולי זו שאלה כללית מדיי), אך האם לא יתכן שילדים שחלו עקב קרינה, כן חלו אך ורק בגלל קרינה ברכב? אני מסיע ילדים כשעה וחצי כל יום ברכב, שזה נחשב הרבה, כי מוסדות החינוך שלהם רחוקים מהבית, ולכן אני מוטרד.
תודה רבה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן המרתי - תגובה
רם דישון14/12/20151. לגבי קרינה מאנטנה סלולרית- הקריאות אמינות. עלולה היות בעיה במדידת ויי פיי.
2. לא ניתן לענות על השאלה, כי כל המידע הקיים היום הוא סטטיסטי, וטרם ראיתי מאמר על הסתברות לתחלואה עקב קרינה ברכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזשאלה אחרונה לגבי ויי פיי
משה14/12/2015תודה רבה ראשית על תשובותיך המקצועיות והאדיבות.
מודעותי לענייני קרינה התעוררה רק לאחרונה, ולצערי גיליתי שישבתי כמה שנים במרחק כ-60 ס"מ מראוטר של מחשב (כמה שעות טובות בכל יום).
כשרכשתי את מכשיר המדידה, רוב התוצאות כשמדדתי את הקרינה מאותו ראוטר היו בין 0.1 ל-3 מיליוואט (לא מיקרוואט) ופעם אחת מדידה של 12 (!!) מיליוואט (פעם בודדה שזה מדד כך).
לאור דבריך שיכול להיות שהמדידה היא למעשה הרבה יותר גבוהה ממה שהמכשיר מראה, מה הסבירות שאני הייתי חשוף לקרינה גבוהה מהמדידות שתיארתי לעיל?
האם יש סיכון לבריאותי מהמצב המתואר? (ברור שאי אפשר לשנות מה שהיה, אך אשמח לדעת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אזשאלה אחרונה לגבי ויי פיי - תגובה
רם דישון14/12/2015אם מרחקך מהראוטר היה 60 ס״מ- לא נגרם כל נזק, ללא תלות בקריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שניה, היד עם העכבר היתה
משה15/12/2015כ50 ס"מ רחוקה מהראוטר
האם זה משנה את תשובתך?
אין לי עניין לחפור בעבר, אבל אני כן רוצה לדעת לאיזה סיכונים נחשפתי
תודה על התשובות המקצועיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במחשבה שניה, היד עם העכבר היתה - תגובה
רם דישון15/12/2015ראשית, לא נגרם כל נזק.
שנית, את הנעשה אין להשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדה חשמלית לתינוקאמא10/12/2015
האם נדנדה חשמלית לתינוק יכולה לגרום לו לנזק בדומה למיטה מתכווננת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נדנדה חשמלית לתינוק - תגובה
רם דישון10/12/2015מה מפעיל את הנדנדה- סוללות או מתח רשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחשמל
אמא10/12/2015הנדנדה מתחברת לחשמל לשקע הביתי (הרשת).
היא גם מתנדנדת וגם מפעילה מובייל מסתובב בו זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לחשמל - תגובה
רם דישון10/12/2015אם כך, רק למדוד. לא ניתן לדעת מה קורה שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי נדנדה שמונעת על ידי סוללות
יעלה20/12/2015ומה דעתך במידה ומדובר בנדנדה שמונעת על ידי סוללות (1xC 3xAAA)? האם עושה קרינה?
ומה לגבי נדנדה שמונעת על ידי סוללות - תגובה
רם דישון20/12/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנור אינפרא אדוםיניב10/12/2015
שלום ,
קניתי תנור אינפרא אדום לאמבטיה (2000W) , הוא מחמם בצורה מדהימה.
השאלה היא האם הקרינה של האור האנפרא אדום מסוכנת ?
ראיתי כמה מאמרים שהסכנה לעיניים ולא להסתכל על האור החזק שיוצא מהנורה אבל מה לגבי קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנור אינפרא אדום - תגובה
רם דישון10/12/2015אין בעיה בהתחשב בזמן החשיפה הקצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאינפרא אדום
יניב10/12/2015תודה , אין בעיה עם חצי שעה ביום למשך כל החורף ?
האם יש קרינה מסוכנת ורק בגלל שזה לא לזמן ממושך אז זה לא משפיע ?
ראיתי גם באינטרנט שזה אפילו אור בריא ? זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לאינפרא אדום - תגובה
רם דישון10/12/2015למיטב ידיעתי אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממד וראוטריוני09/12/2015
שלום רב,
1.האם מותר לחמם ממד באמצעות רדיאטור?
בניין בן 8 שנים. בחדר ישן תינוק ונדרש חימום.
2.אנחנו צריכים להוציא את הראוטר מהממד (מעבר של תינוק לחדר).
היכן נכון למקם את הראוטר בבית? אין לנו חדר פנוי ומן הסתם במטבח ובסלון נמצאים שעות רבות במהלך היום.
אנחנו לא מצליחים לחשוב על מקום ראוי מבחינת קרינה עבור הראוטר.
תודה וחג שמח,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממד וראוטר - תגובה
רם דישון09/12/20151. מותר. שמור מרחק של מטר מהתינוק (בגלל בטיחות0 לאו דוקא בגלל הקריינה).
2. התקן את הראוטר במרחק של מטר ממקום בו נמצאים בני הבית. אני מציע גם לחבר אותו לחשמל באמצעות טיימר שיכבה אותו בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הקרינה של הראוטר
יעלה20/12/2015האם ההמלצה לשמור על מרחק של מטר מתייחסת לראוטר רגיל או ראוטר אלחוטי (WiFi)?
האם הראוטר עושה קרינה גם במידה ועובד רק באופן חוטי (סוגרים את ה WiFi שלו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי הקרינה של הראוטר - תגובה
רם דישון20/12/2015רק לראוטר אלחוטי. ראוטר קוי לא מקרין ולא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה על תינוקות מפני מקורות קרינהיעלה09/12/2015
שלום,
יש לנו תינוק רך בן כשלושה שבועות וחשוב לנו להבין מה גורמי הקרינה המסכנים אותו בבית - להלן מספר שאלות בנושא.
בתודה רבה מראש!
יעל
מוניטור נשימה נייד שנצמד לתינוק בקליפס (כמו למשל חי שן של סנוזה) - האם יש לו קרינה?
אינטרקום/ מוניטור שמתקשר עם האייפון באמצעות בלוטות׳ (למשל Withings smart baby monitor) - מה מידת הקרינה שלו? במידה ורוצים לעשות בו שימוש מדי פעם, מה המרחק המינימלי בו מומלץ להניח אותו מהתינוק?
Pad - במידה ושמים את המכשיר על מצב טיסה, האם עושה קרינה?
במידה והוא על מצב טיסה אבל מאפשרים לו לקלוט WiFi (יש אפשרות כזו במכשירים של apple), האם עושה קרינה?
אייפון - במידה והאייפון על מצב טיסה אבל מאפשרים לו להתחבר ל WiFi (כאמור מש אפשרות כזו במכשירים של apple, האם עושה קרינה)?
במידה והאייפון לא על מצב טיסה, מה המרחק המינימלי המומלץ מתינוקות? האם המכשיר פולט יותר קרינה כאשר נמצא בהטענה ו/או בשיחה? אם כן - מה המרחק המינימלי המומלץ מהמכשיר במצבים אלה?
רשת אינטרנט ביתית - האם הראוטר הביתי עושה קרינה גם במידה ולא מאפשרים את הWiFi שלו (עובד רק באופן חוטי)? במידה וה WiFi פועל, מה המרחק המינימלי המומלץ מהראוטר הביתי? האם מעבר למרחק זה הרשת עדיין גורמת לקרינה עבור התינוק?
עריסת טרמפולינה מתנדנדת שמונעת על ידי סוללות (1xC 3xAAA) - כמו זו של tiny love- האם עושה קרינה או שניתן להשכיב את הילד לישון בה ללא חשיפה לקרינה?
לפטופ – האם מחשב נייד עושה קרינה ובמידה וכן – מה המרחק המומלץ שיש להניח אותו מהתינוק? האם יש מצב שבו הוא מקרין פחות (מקביל ל"מצב טיסה" באייפון למשל)?
האם רצוי להזמין חברה כדי לבצע מדידת קרינה או לרכוש מכשיר ולהשתמש בו באופן עצמאי? על איזה מכשיר ממליץ למדידת קרינה באופן עצמאי והיכן ניתן לשכור אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ספק כוח של מסך מחשבאורי09/12/2015
שלום,
רציתי לדעת באיזה מרחק צריך להיות ספק כוח של מסך מחשב (lcd) מאדם?
האם יש פליטה של קרינה אלקטרו' מזיקה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספק כוח של מסך מחשב - תגובה
רם דישון09/12/201560 ס״מ יפיקו, ומטר אחד עדיף.
יש קרינה מזערית מספק כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)