מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פליטת קרינה מפאלפון סמרטפון בעת שיחהרונית03/07/2023
ערב טוב חזרתי מבית המרקחת והחזקתי בידי שקית ובתוכה כדורים שרכשתי בבית המרקחת התישבתי כשהשקית עם הכדורים/תרופות על הבירכיים שלי ועל השקית הנחתי את הפאלפון שלי ודיברתי בטלפון דרך הדיבורית הטלפון מעט התחמם האם נגרם נזק לכדורים /תרופות שהיו בשקית מתחת לפאלפון? האם העובדה שהפאלפון מעט התחמם הוא יכול להעביר קרינה לכדורים/תרופות??
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי לא נגרם לתרופות כל נזק.
רם דישון06/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי בקרבה לבניין מגוריםאילן03/07/2023
שלום
כמה יש מקום לדאגה בשל קרבת השנאי וכבלי החשמל לבניין המגורים? האם יש תקן למקסימום קרינה (מזיקה) והאם יהיה סיכוי לחייב את ח. החשמל להרחיק/לקבור שנאי באדמה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון03/07/20231. אם המרחק בקו אוירי פחות מ-7 מטרים- אני ממליץ למדוד.
2. הסף המקובל הוא 2 מיליגאוס.
3. הסיכוי שחברת החשמל תקבור את השנאי באדמה שווה בערך לזכיה בלוטו פעמיים ברציפות (כלומר למעשה אפס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מפני היחשפות לקרינה רבהעידן03/07/2023
שלום רב, אני בן 25 .
בחודש מאי עברתי צילום שניים רנטגן רגיל וצילום שיינים פנורמי.
לאחר כשבוע בעקבות גב חריף עברתי צילום סיטי גב מותני ויום למוחרת סיטי ראש בכדי שהייתי צריך לעבור ניקור מותני.
כמה ימים אחרי עברתי גם mri גב מותני עם הזרקת חומר.
בסוף החודש הקרוב ( יולי) מתוכנן לי טיול של חודש בארה״ב הכולל כ 6 טיסות. אני יודע שגם בטיסות נחשפים לקרינה.
בעקבות שבר בקרסול שעברתי בגיל 11 עברתי המון צילומי רנטגן לאורך השנים.
אני חושש מכך שנחשפתי להמון קרינה ואני עלול עוד להיחשף במהלך הטיול לאחר מה שעברתי בחודש מאי.
האם זה מסוכן כמות הקרינה שעברתי בשבוע אחד? ( מה שופרט תחילה)
האם יש קשר בין הקרינה לבין נישרת שיער? פתאום החל לנשור לי השיער.
יש לי ממה לדואג? אני ממש דואג ולחוץ מהמצב.
אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי לענות.
רם דישון03/07/2023צילומי שיניים ו- MRI הם זניחים מבחינת קרינה. הקרינה בטיסות זניחה יחסית ל-CT. לדעתי אין מה לדאוג בקשר לטיול, אבל מאחר ואינני רופא אני ממליץ להתיעץ עם רופא המתמחה בדימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה- הפלגה באונייהמירא03/07/2023
שלום אדון רם,
מקווה ששלומך בסדר
1. האם יש קרינה באונייה המפליגה 5 ימים?
2. הרופא אמר לי ש סי טי לא מסוכן כי בכל פעם שנוסעים במטוס נחשפים לאותה קרינה ב סי טי. נכון?
תודה רבה אדוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון03/07/20231. תלוי היכן אתה נמצא בזמן ההפלגה. ליד המכ״מ (הכיפות העגולות והאנטנות המסתובבות) הקרינה יותר חזקה (קצת). באיזור התיירותי הקרינה זניחה (אני מניח שרק וייפיי).
2. לא נכון. סי טי כרוך בקרינה חזקה לכן משתדלים לבצע רק כאשר אי ביצוע עלול להיות יותר גרוע. נכון שטיסה חושפת את הנוסעים לקרינה חלשה, אבל רחוקה מאד מסי טי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמלרוני03/07/2023
שלום רב
נתקעתי בשולי הרחוב בגלל תקלה ברכב עם ילד בן 6.
הייתי למשך שעתיים ליד עמוד חשמל מתח גבוה עם 3 חוטים. (החוטים מעלינו)
נגרם נזק לילד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נגרם שום נזק.
רם דישון03/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהמקרר שנמצא בקיר המשותף עם המטבחאילנה03/07/2023
שלום. דופן של המקרר נמצא בקיר המשותף עם המטבח. אם מספיק להרחיק את המיטה מהקיר חצי מטר. עובי של הקיר 10ס"מ +40 ס"מ מעבר בין קיר למיטה. תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, מספיק בהחלט.
רם דישון03/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר עם פאנליםמיר03/07/2023
היי
יש לי בחדר 3 קירות שעשויים חצי מפאנל מתכתי וחצי קיר רגיל/גבס ( כלומר למעלה יש פאנל ולמטה קיר)
בכל פאנל יש גם באמצע חלון גדול
וקיר רביעי הוא קיר רגיל
השאלה שלי- האם בחדר כזה שיש בו קירות שיש בהם מתכת הקרינה גבוהה מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון03/07/2023השאלה היא מה מקור הקרינה. המתכת עצמה לא מקרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקןר הקרינה
מיר03/07/2023טלוויזיה שבחדר, הטענת טלפון, משחק ושיחה בטלפון ומחשב דלוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זניח.
רם דישון06/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קרינה מבדיקות ctעידו02/07/2023
רציתי לדעת אם בפורום זה אפשר לשאול גם לגבי בדיקות דימות? Ct וכו?
אפשר לשאול- לא בטוח שאדע לענות.
רם דישון03/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דשא סינטטי במפרסת שמשמיכל02/07/2023
שלום,
אני לא בטוחה אם קשור לפורום זה.. קראתי שדשא סינטטי עלול להיות מסרטן עקב פליטה של חומרים מסוכנים. זה נכון?
אנחנו גרים בדירה שיש בה דשא במרפסת שיש כבר 6 שנים. האם נגרם נזק?? נלחצתי ואני רוצה להוציא את הדשא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הדשא בן 6 שנים- הוא כבר אינו פולט כלום. אל תוציאי.
רם דישון02/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מחשיפה לקרינה בטבערינת01/07/2023
שלום
היינו כל המשפחה עם ילדים קטנים בנחל היום בצפון הארץ.
התברר שמעל הנחל איפה שישבנו ובין העצים הענקיים יש שני עמודי חשמל כאשר החוטים עוברים בין העצים וכמעט בלתי נראים.
שהייה של כמה שעות בנחל ומתחת לחוטים עד כמה מזיקה?
מאוד מאוד לחוצה כי מדובר בילדים קטנים
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון מהאירוע שתארת.
רם דישון02/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רינת02/07/2023שלום
תודה רבה לך רם וכל הכבוד לך...
מאחלת לך בריאות ואושר בכל חייה...
מדובר בשני עמודים וכל עמוד עם 3 חוטים והילדים היו בדיוק תחת החוטים למשך בעדרך של שעתיים וחצי.
אני סומכת עליך ועל התשובות שלך
לדעתך עדיין אין סיכון?
אלוהים יברך אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלום ושום סיכון כלל.
רם דישון03/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי לחימה בקרן לייזרמיכל30/06/2023
שלום,
בני הוזמן למסיבת יומולדת בהם יש משחק לחימה עם ליזר. מהמקום נאמר לי שזה עם אור אינפרה אדום שיורים למטרה שנמצאת על האפוד של הילדים האחרים. האם האור האינפרה אדום מסוכן? האם יכול לפגוע בגוף או בעינים של הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון02/07/2023צריך לבדוק מה כותב יצרן המשחק.יש הבדל גדול אם זה לייזר או אינפרא אדום פשוט. אם זה ציוד שיורים למטרה שנמצאת על גוף האפוד- כנראה שזה לייזר. הסכנה היחידה היא לעיניים. בדרך כלל אם זה לייזר המשחק כולל גם משקפי הגנה מיוחדים. לסיכום- אין תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפתור wfi מכובה במחשב נייחמיה29/06/2023
שלום
מחשש לקרינה כיביתי במודםשל הוט את כפתור הwfi
ואני כן מצליחה לגלוש במחשב הנייח ונאמר לי שזה קולט בגלל כבל רשת.
האם גלישה בכבל רשת בטוחה יותר מאשר כפתור הwfi?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במפורש כן.
רם דישון30/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל של בנייןיהודית הלר28/06/2023
שלום וברכה, אני גרה בדירה שחדר השינה והמטבח נמצאים ממש מאחורי ארון החשמל של הבניין בן ה3 קומות ורק קיר בטון מפריד ביניהם. יש אמצעי זהירות שאני צריכה לנקוט בהם? איזה מרחק ביטחון לקחת.
תודה רבה,
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות חצי מטר.
רם דישון30/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי רחוב וקרינה עד הביתדניס לברוב25/06/2023
שלום רב. שאלה - מה מרחק בטוח משנאי רחוב עד חדרי הבית(ריבוע עפור, מטר על מטר, תלוי על עמוד)? ראיתי ששאלו את השאלה הזאת בפורום כאן, אבל היו תשובות שונות - באחד היה מעל 7 מטר, בתשובה שניה היה 25 מטר. כאן אני מצרף תמונות של תשובות. אשמח לדעת תשובה מדוייקת. תודה, שבוע טוב.
תבדוק את התאריכים.
רם דישון25/06/2023לאחרונה מדדתי ליד שנאי כזה. לפחות 7 מטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה וקרינה - האם מסוכנת?שירי21/06/2023
האם הקרינה מממוגרפיה מסוכנת? אני לא בקבוצת סיכון, ועברתי צילום חזה לפני מספר חודשים. האם הקרינה המצטברת משתי בדיקות אלו מסוכנת?
האם אחרי ממוגרפיה (או צילום אחר) רצוי לחכות לפני שחושבים על הריון (מבחינת קרינה)? שמה לב שאחרי צילומים למשך מספר ימים אני רגישה הרבה יותר לקרינה. אם אני מחזירה טלפון נייד זמן לא ארוך מתחיל לעקצץ לי, כמו גם המטען של הטלפון, או העכבר האלחוטי. זה עובר אחרי כמה זמן. האם הקרינה נשארת בגוף? תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון21/06/20231. הקרינה של הממוגרפיה חלשה (כי מדובר רק ברקמות רכות).
2. הקרינה לא נשארת בגוף.
3. לגבי המתנה לקראת הריון- עדיף להתיעץ ברופא (אני אינני רופא).
4. לגבי רגישות לקרינה- יתכן, למרות שאלו קרינות שונות מאד אחת מהשניה.
5. את רושמת ״אחרי צילומים אני רגישה הרבה יותר לקרינה״- לדעתי זו אכן רגישות קלה לקרינה, אך לא נראה לי שיש קשר לצילומים. אולי מקרי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)