מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך לשאלה הקודמת. תמונה נוספתדן08/05/2023
צילמתי מהחלון האם במרחק זה יש קרינה כנראה אנטנות של שב"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלו האנטנות שמופיעות ממול הביתדן08/05/2023
אלו האנטנות שמופיעות ממול הבית צילמתי מהחלון עשיתי קירוב כדי שתצליח לראות. האנטנות ממש רחוקות.אעלה פוסט נוסף ואצלם את המרחק האמיתי..להבנתי יש שם בניין של שב"כ האם מקרין ואילו אנטנות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו אנטנת תקשורת וממרחק כזה נראה לי שאין סיכון.
רם דישון09/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנהההההניצה08/05/2023
כמו מה האנטנות האלה נראות? האם סללוריות?
זו אנטנת תקשורת. קרוב לודאי שלא מסוכנת.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנהההההניצה08/05/2023
כמו מה האנטנות האלה נראות? האם סללוריות?
אלו אנטנות תקשורת. לא סלולריות.
רם דישון09/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמתי לב שהרבה פעמים שאתה נשאל על אנטנותמיכל08/05/2023
היי, שמתי לב שהרבה פעמים שאתה נשאל על אנטנות וקרינתם אתה שואל אם רואים אותם מהחלון אז שאלתי היא. אנטנה שלצורך העניין נמצאת מעל בניין שאני נמצאת בו )( שאינני רואה אותה)פחות מקרינה מאשר אנטנה שנמצאת יותר רחוק מהיכן שאני נמצאת שאני כן רואה דרך החלון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאנטנה סלולרית
דניאל שוורצברג09/05/2023שלום מיכל,
נכון, בעיקרון, כל מי שגר מתחת לאנטנות הסלולריות, הקרינה הצפויה בתוך דירת המגורים, תהיה הרבה יותר נמוכה, מאשר, האנטנה תהיה מול דירת המגורים.
בנוסף, לכל אנטנה יש זוויות שידור ולכן, אם אנחנו נמצאים מצידו האחורי של האנטנה (תלוי במרחק) אז, הקרינה תהיה הרבה יותר נמוכה.
נוסף לכל האמור, קירות המבנה מנחיתות הרבה מאוד את הקרינה שחודרת לתוך הדירה ויש גורמים נוספים.
מה שנאמר כאן הרבה פעמים, שבסופו של דבר, אין תחליף לביצוע מדידת קרינה בפועל בתוך דירת המגורים ולפי הנתונים שייתקבלו ניתן לקבל החלטות.
כלומר, גם אם רואים את האנטנה מול המבנה - ייתכן והקרינה בדירה תהיה נמוכה ועומדת בהמלצות של רגישים לקרינה.
תמיד בבריאות ואושר !
דניאל שוורצברג - יועץ (מומחה) קרינה אלמ"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משדה חשמלי ושדה מגנטיאנה07/05/2023
שלום,
עברתי לבית חדש ומדדתי עם המכשיר שלי קריאות של 40v/m בממוצע. האם זה מקום לדאגה?
מציינת כי עבל החשמל של 12 הדירות בבניין עובר בתקרה מעליי.
יש לציין שזה בניין ישן ללא תלת פאזי.
די חוששת.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה גבוה. כדאי לקרוא לאיש מקצוע שיבדוק מה בדיוק המקור.
רם דישון09/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בבניין ממשלתי ענק סביר שיש יותר קרינהנעמה07/05/2023
היי, כמה שאלות ברשותך
1. האם בבניין ממשלתי ענק סביר שיש יותר קרינה ממשרד קטן שלא בתוך בניין ענק? התחלתי לעבוד במשרד ממשלתי נורא גדול 2 בניינים ענקים אחד ליד השני ומסיקה שיש הרבה קרינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון09/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זו האנטנה ועד כמה היא מסוכנתיעל07/05/2023
מה זה האנטנה הזאת ועד כמה מסןכנת? אני עובדת בבניין ממשלתי והיא מעל הבניין לא בדיוק הבניין שלי אבל מעל הבניין שלידי. עד כמה מקרינה ?אשלח גם תמונה רחוקה מהמשרד שבו אני עובדת שתבין פחות או יותר את המרחק.
זו אנטנת תקשורת. לא ניתן
רם דישון09/05/2023להעריך את הסיכון ללא מדידה, אבל בהתחשב בהפרש הגבהים נראה לי שהסיכון, אם בכלל, נמוך מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינההההההההנההההההננ
רם דישון09/05/2023האם זה נהוג להגיע עם מד קרינה למקום העבודה? אני עובדת חדשה שם ובאמת חשוב לי לבדוק את רמת הקרינה.
דבר שני אשמח להמלצה על מד קרינה.
תודה רבה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המכשיר המומלץ הוא קורנט. גודלו כקופסת סיגריות, ואין בעיה להסתירו בתיק.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסתי יד פנימה למכונת שיקוף לסדר את התיקרחל05/05/2023
לאחר מכן שמעתי שזה מאוד לא בריא
האם חשיפה חד פעמית מסוכנת? מרגישה משהו קל ביד,
והאם יש צורך להבדק ? או אם יש משהו(תוסף תזונה) שכדאי לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון או נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מאנטנה סלולרית במרחק 100 מטריעל03/05/2023
שלום לכם, אנחנו מתלבטים האם לשכור דירה בפרוייקט חדש בקריית אונו, במרחק כ100-150 מטר מהמרפסת ניצבת אנטנה סלולרית ושטח פתוח בינה לבית המרפסת.
מבירור במפת האנטנטות- עצמת קרינה 8.3 מיקרו לסמ"ר
יש לנו תינוקת בת שנה, ואנחנו מוטרדים.
אודה להתייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתון מהמפה חסר משמעות.
רם דישון03/05/2023אני מציע לכם לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד בדירה עצמה.
השאלה הראשונה היא האם ניתן לראות את האנטנה מהדירה. אם לא- אין בעיה. אם יש חלון שממנו ניתן לראות את האנטנה- ראו המלצתי לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של מיפוי לבחרובי03/05/2023
היי, בן 46 בטיפולי פוריות עם בתזוגתי 3 שנים. כעת, עלי לבצע מיפוי לב ואני חושש מהקרינה. האם מיפוי לב יפגע לי ב-DNA של הזרעונים? כלומר, במידה ואני רוצה לתת זרע בעוד חודש מהבדיקה, האם זה תקין? או שמא בדיקה כמיפוי לב תגרום לתאי הזרע להיהרס, או חלילה לגרום להפריות לא תקינות? האם צריך לחכות לאחר שמבצעים בדיקה כמיפוי לב? אגב, מה כמות הקרינה? לציין שבחיי עשיתי רק סיטי אחד, וצילום חזה. אני מודה על תשובתכם.
מחוץ לתחום הפורום- אינני רופא.
רם דישון03/05/2023מציע שתתיעץ עם רופא מהמכון שמבצע את המיפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא מרחקשואלת03/05/2023
שלום רב ותודה על הפורום החשוב.
אנחנו שוקלים לקנות דירה שבמרחק כ-200 מטר(מדידה עצמית לפי govmap) נמצאת אנטנה פחות או יותר בגובה הדירה.
רציתי לשאול אם יש סיכון?
ומהיכן אוכל לקבל פרטים על האנטנה?
מצרפת תמונה,
תודה רבה,
קרוב לוודאי שיש סיכון. ניתן לענות ביתר וודאות רק על סמך מדידה בדירה.
רם דישון03/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא מרחק
שואלת04/05/2023הדירה עורפית בבניין שצופה לאנטנה.
רק אם מוציאים את הראש מחדר אחד ומסתכלים לחזית הבניין אפשר לראות אותה.(כוון שהאנטנה היא קצת באלכסון לבניין).
שאר הדירה פונה לצד השני.
האם עדיין יש סיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה לי שעניתי בע״פ.
רם דישון05/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קטלן יתושים עם לד או אולטרה סגול וכולי?haim louzon03/05/2023
בוקר טוב
בלילה אני מפעיל קטלן יתושים עם תאורה אולטרה סגולה או לד האמת אני לא יודע בדיוק אבל נורת הקטילה האולטרה סגולה או עם הלד האם היא יכולה לפגוע או מילה יותר דרמטית לזהם מזון או כלים שנמצאים בסביבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במפורש לא.
רם דישון03/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום של חדר ילד מאחורי קיר מטבח שכןדגנית02/05/2023
היי,
האם נכון למקם חדר של ילד מאחוריי קיר משותף של מטבח שכן?
לשכן יש מקרר, מיקרו, מדיח וציוד חשמלי.
האם הקרינה של המוצרים הללו נפלטת אחורה או קדימה? מה המרחק המומלץ, האם יש להעדיף חדר אחר?
תודה רבה רם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין בעיה. רוב הציוד פועל זמן קצר לכן סיכון אפסי.
רם דישון02/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום של חדר ילד - מטבח שכן
דנית03/05/2023תודה רם.
תוכל לומר בבקשה מה המרחק הרצוי ממיקרו ומקרר והאם הקרינה נפלטת מאחורה/מקדימה/מהצדדים?
עכשיו שמתי לב שגם המטבח של השכן מעל ממוקם מעל החדר של הילד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון03/05/20231. מיקרו- הקרינה נפלטת קדימה בלבד. יש לשמור מרחק מטר רק בזמן הפעולה.
2. מקרר- חצי מטר מהצד האחורי.
3. מטבח מעל החדר- אין שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מתח גבוה והחשיפה לזמן קצר האם מסוכן ?haim louzon02/05/2023
עמדתי ליד מבנה דמוי מקלט שכתוב עליו מתח גבוה סכנה למשך כדקה עד 3 דקות יש מצב שנחשפתי לקרינה?
לא. לא קרה כלום.
רם דישון02/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)