מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נזק מקרינה מפאנלים סולריםדוד05/06/2023
האם יכול להיגרם נזק מהנחת פאנלים סולרים (שמחוברים לחברת החשמל) על גג בית פרטי?
בנוסף האם יכול להיגרם נזק לבית מאחורי כאשר הגג שלי נמצא בגובה מטר וחצי (ללא פאנל סולרי) מתחת למרפסת של השכן וכן קצה הגג שלי במרחק של 2.3 מטר לחצר של השכן.
אציין שהפנאלים לא יהיו מכוונים לכיוון השכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה עם הפנלים עצמם.
רם דישון07/06/2023וודא מרחק של 3 מטרים לפחות מהממיר/ים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחרק מהממיר פאנל סולרי
דוד14/06/2023תודה על התשובה
מרחק 3 מטר מהממיר, האם זה בסדר שהוא יהיה על קיר הבית מבחוץ, במקום שפחות נמצאים לידו זמן ממושך?
האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר, אבל הטוב ביותר הוא למדוד בתוך הבית. לדעתי אין שום סיכון.
רם דישון14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד מתח גבוה וכבל חשמלירדנה05/06/2023
לאחרונה נודע כי בדירה בה גרו 6 שנים, ישנו כבל חשמל ברצפת הדירה, היוצא מעמוד חשמל מתח גבוה הנמצא מחוץ לחדר שינה ילדים ושם כנראה הכבל עובר ובטח גח בשאר החלל הציבורי (בניין ישן מאוד).
האם מומלץ לבדוק עם חברת החשמל/המשרד לאיכות הסביבה את הנושא כעת?? לא גרים שם יותר.
בנוסף, האם ישנה דרך לתקן חשיפה לקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התשובה מורכבת. קודם כל
רם דישון05/06/2023כמה דירות? האספקה לדירות חד או תלת פאזית? מישהו מדד את הקרינה בחדרים שמעל הכבל?
לגבי בדיקה מול חברת החשמל- לדעתי חבל על הזמן. הם לא יעשו דבר.
לגבי תיקון החשיפה- קודם כל יש למדוד על מנת להחליט אם החשיפה משמעותית. אם כן- מדובר על העברת הקו במיקום שונה- סיפור ארוך ויקר מול חברת החשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשה רםמני04/06/2023
היי,
1.האם יש קרינה ממנורת לד כזו שרואים בה את הקפיצים והדוגמא מבפנים?
2.האם יש משהו מסוכן מעמידה ומשחק במשחקים הללו שמופיעים בתמונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון05/06/20231. לא.
2. אני מאמין שלא, מה גם שהמשחק הוא זמן קצר ולא ממושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משימוש בטלפון בזמן שהוא במטעןיותם03/06/2023
היי רם, רציתי לדעתם האם קרינה משימוש בטלפון בזמן שהוא מחובר למטען היא מסוכנת? או מזיקה אנימשתמש הרבה בטלפון בזמן שהוא מחובר למטען חברים שלי אומרים שזו קרינה לא מינננת אז זה אמור להיות בסדר אבל קראתי הכל מיני מקומות שזה לא בהכרח המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין משמעות אם הנייד בטעינה או לא- הוא מתנהג זהה. ההבדל
רם דישון05/06/2023היחידי הוא קרינה חלשה מהמטען עצמו. שמור מרחק של חצי מטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכ"ם בהריוןמלי02/06/2023
היי אני בהריון ובמשך שלושה חודשים עובדת עם מכ"ם AWR1843 עם צפיפות הספק :1mW/cm2,
ועם נתונים :TX power: 12 dBm
RX noise figure:
14 dB (76 to 77 GHz)
15 dB (77 to 81 GHz)
יש סיכוי שזה מזיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון03/06/20231. זה לא מכ״מ- זה מכ״מונצ׳יק. מדובר על מכ״מ על צ׳יפ אחד בהספק מאד נמוך.
2. כאמור, הספק שידור של 12 דב״מ (16 מיליוואט) הוא נמוך מאד.
3. ספרת הרעש במקלט אינה רלוונטית.
4. היכן נמדדו 1 מיליוואט לסמ״ר?
5. לדעתי אין שום סיכון במרחק של כמה סנטימטרים מהאנטנה אליה מחובר הצ׳יפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשוואה
מלי04/06/2023זאת אומרת בהשוואה לפלאפון הןא שווה ערך לפלאפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרבה הרבה פחות מפלאפון.
רם דישון05/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבלים ואינטרנט ללא קרינהאלינור02/06/2023
שלום
אני רוצה להתקין בבית כבלים ואינטרנט ללא וואי פאיי או קרינה מיותרת.
1. האם המשמעות היא שיצטרכו למשוך חוטים מארון התקשורת לנקודה שבה יהיה אינטרנט או טלויזיה?
2. מה לבקש מהחברה בפתיחת הזמנה מבחינת מושגים? ממיר ולא ראוטר? יש כל מיני חבילות של אנדרואיד טיוי, האם זה קשור לקרינה?
מנסיוני יש הרבה מוקדנים וטכנאים מתחלפים והמושגים שמבטיחים חיבור כמו שאתה מבקש לא תמיד ברורים, אשמח חהסבר והכוונה מה לוודא בחיבור ובהזמנה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון03/06/20231. כן.
2. כל מה שצריך לדרוש הוא אפשרות לכבות את הוייפיי בכל המכשירים שיתקינו בביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכב היברידירחלי01/06/2023
האם הקרינה ברכב היברידי מסוכנת?
שאלת מיליון הדולר.
רם דישון03/06/2023הדעות חלוקות. לדעתי- לא מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה נוספת לגבי מדידת קרינהדנית01/06/2023
האם יש אפליקציה אמינה לפלאפון למדידת קרינה בבית?
או מכשיר אמין ביתי?
אני אשמח ממש להתחיל לחיות נכון וכמה שפחות להיחשף (כמה שפחות... למרות כל מה שקורה סביבנו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון01/06/2023אפליקציה אמינה לסמרטפון- אין. מכשיר ביתי- אני ממליץ על הקורנט. חפשי באתר norad4u.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לרם דישון
ישראל01/06/2023קראתי פה שאלות ותשובות, אחלה אתר, רוצה להודות פה באופן אישי לרם דישון על הסבלנות וההסברים המקצועיים שהוא נותן, רם אתה אלוף תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוב תודות!
רם דישון03/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר מעבר לקיר פחות ממטרדנית01/06/2023
במשך חצי שנה התארגנתי ועשיתי טיפולים מול מראה שתלויה על קיר שמאחורי ראוטר.
הקיר הוא קיר בטון עבה מאוד כ-23 ס"מ ועוד מרווח ביני לבין המראה של 45 ס"מ (אני יודעת בגלל שולחן שמפריע לי להתקרב והכל מרחוק.. )
ביחד 68 ס"מ בערך מהראש שלי ואני ממש מפחדת שהוקרנתי יותר מידי..
אבא שלי מהנדס אלקטרוניקה שחלה בגליובלסטומה סרטן המוח דרגה 4, ידוע לי שהוא פיתח מכשיר CT במהלך חייו והוקרן הרבה פעמים בשביל ההדגמות...... אני אכולת סרטים ומפחדת שעשיתי לעצמי מלא נזק עם החצי מטר הזה מול הראוטר במשך תקופה ארוכה...ורוצה את דעתכם הכנה ביותר...
כמובן שישר שהבנתי את זה הזזתי אותו מיד רחוק מאוד!!!!! אבל עדיין...
מה דעתכם :( ?.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיר בטון של 23 ס״מ- אין בעיה. הוא מנחית מאד. גם המראה עצמה מנחיתה.
רם דישון01/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה על גג בנייןים31/05/2023
היי, עוברים לדירה בבניין הזה, פתאום שמתי לב שיש את האנטנה הזאת על הגג של הבניין, זה בטוח? יוצא מזה קרינה?
תודה
לדעתי לא מסוכן, אבל ממליץ לבדוק עם הבעלים של התורן.
רם דישון01/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מונים חכמים - הגברת קליטהמיכל29/05/2023
בהמשך לשאלה-
אם יצטרכו לשים מגבר קליטה כי הריכוז מונים במינוס 1, יצטרכו לשים גם אנטנה מחוץ לבניין. האם זה בעוצמות כמו אנטנה סלולרית ששמים על גגות?
איך אפשר להתמגן / למזער קרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה מרחק דירתך מהגג?
רם דישון30/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנת מערכת מולטימדיה ברכבקרן שדה29/05/2023
שלום רב..החלפתי רכב ועכשו יש לי מערכת מולטימדיה. אני רואה שהבלוטוס דלוק כל הזמן ואין אפשרות לסגור אותו גם כשאני לא משתמשת במערכת בכלל הבלוטוס עדיין דלוק. האם קרינת בלוטוס היא קרינה מסוכנת..אני שוקלת להוציא את המכשיר הזה מהרכב כי אני נמצאת שעות ארוכות ברכב...
קרינת הבלותות׳ היא מינימלית. אם אינך רגישה לקרינה- אל תתיחסי.
רם דישון30/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעה רגעית במנורת הלוגןאלון29/05/2023
החלפתי מנורת הלוגן שרופה בתנור, ושכחתי לנתק אותו מהחשמל.
כאשר הכנסתי את המנורה החדשה לתושבת שלה, היא התחילה מיד לדלוק והרגשתי חום למשך כחצי שניה (אולי פחות), עד שניתקתי מגע.
הייתי עם כפפה דקה.
האם נחשפתי לקרינת uv משמעותית למרות שהחשיפה הייתה רגעית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה כלום.
רם דישון30/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסוכנות חלודה בדלת מיקרוגלאסף29/05/2023
שלום,
האם חלודה בדלת מיקרוגל (מצורפת תמונה) פוגעת באטימה וסינון קרינה?
תודה.
פגעת בצורה מינימלית בסינון הקרינה. ממליץ
רם דישון30/05/2023להתרחק מטר בזמן הפעולה, ולהחליפו בהזדמנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסף31/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מכונות השיקוף בשדה התעופה עלולות לפגוע בכדורים רפואיים?ori peled28/05/2023
שלום
כאשר הגעתי הביתה אחרי טיסה טשיקוף התיק עם הכדורים במכונת השיקוף יש הרגשה שהאלטרוקסין חלש מאד כאילו אני נטלת קלקר.
מה נכון מ זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר.
רם דישון30/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)