מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממקרן BENQ?haim louzon16/05/2023
בוקר טוב:)
כהמשך לתשובות שקיבלתי פה לגבי מקרן שהוא לא פולט קרינה ושצריך לשבת לא מתחת למקרן אלא במרחק של מטר ממנו אני מקפיד על זה ויושב יותר ממטר מהמקרן וגם מקפיד על מרחק של מטר מהמסך קולנוע אבל כשאני רואה סרט עם קצר והמקרן פועל אני מרגיש מעין יובש ברגלים וגם גירוד אם אני מקפיד על כל הנאמר פה למה זה קורה הסלון שלי הוא בערך כ5.5 מטר אם זה עוזר במשהו ובגלל הגודל היחסית קטן אני יושב ממש קרוב למסך אשמחל אם תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יכול לעזור, צר לי.
רם דישון19/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוד חשמל מרחק בטיחותסיגל15/05/2023
היי, מה המרחק המומלץ מדוד חשמל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר.
רם דישון19/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה שנאי מתח ביתי ממש קרוב לראששנאי מתח15/05/2023
היי עשיתי סדר בשולחם עבודה והתכופפתי במשך 5 דק הראש היה במרחק של כ 10 סמ משנאי מתח של הראוטר לא שמתי לב האם מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון או נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון19/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל רשת........יעל14/05/2023
שלום, רציתי לשאול האם חיבור ע"י כבל רשת בין נתב אינטרנט למגדיל טווח (כנראה כדי חהגביר יעילות) מגדיל את הקרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה שמגביר את הקרינה הוא לא הכבל אלא מגביר הטווח.
רם דישון19/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מwifi כפוליעל14/05/2023
שלום,
יש לנו נתב אינטרנט שהטכנאי הזין לו 2 רשתות wifi (ניתן להתחבר רק לאחת בזמן נתון, אך שתיהן ניתנות לחיבור לפי בחירה).
האם מדובר בקרינה כפולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לגבי השאלה
יעל14/05/2023רק אבהיר- שמו 2 רשתות כי כל אחת מיועדת לסוג אחר של מכשירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן. עוצמת הקרינה יותר גבוהה.
רם דישון19/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרכב היברידי משולב פלג איןרעות13/05/2023
שלום רב
בדקתי רכב היברידי משולב עד 50 קמ חשמל שאני רוצה לרכוש. הנתונים כל הזמן משתנים. נע בין 2 ל 4 ולפעמים כשמגבירים מהירות של פיקים של 40 מיליגאוס
40 זה נחשב הרבה? איך אפשר להחליט אם זה כל העת משתנה בקיצוניות?
תודה רבה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מספיק מידע על הסיכונים ברכב היברידי,
רם דישון19/05/2023כי הקרינה איננה רציפה- גם מוגבלת לזמן הנסיעה וגם כי היא משתנה תוך כדי הנסיעה. צר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת טעינה לרכב חשמלי- בקיר חיצוני חדר ילדיםדנה11/05/2023
שלום,
בעלי התקין נקודת טעינה לרכבים החשמליים שלנו על קיר חיצוני, שמתי לב שזה ממש קרוב לחדר של הילד, למיטה שלו (מעבר לקיר).
מן הסתם אנחנו מטעינים את הרכבים בלילה, וזה הזמן שהילד נמצא במיטתו.
מהו מרחק בטיחותי של נקודת טעינה כשהיא עובדת- ממיטת ילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת ללא מדידה.
רם דישון11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האמנם?יעל11/05/2023
היי נאמר לי ע"י מומחה לקרינה שעובד במשרד לאיכות הסביבה ( הבניין שבו אני עובדת)שהאנטנה הזאת אינה מקרינה ( מצורף תמונה) שזאת אנטנה של מערכת הביטחון לקבלת התראות שהיא משמשת רק לקליטה. אבל האם הגיוני הדבר?? שהיא לא מקרינה בכלל? ???הוא אומר שזה נמדד הרבה פעמים והקרינה היא 0.
האם רצוי שארכוש מד קרינה מהבית אולי המד שלו פחות טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגיוני מאד.
רם דישון11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשרד שלינוגה10/05/2023
היי זה המשרד שלי צילמתי תמונה מה פה מקרין? את המדפסת מנתקת מהחשמל כאשר אין צורך להשתמש. האם זה מבטל כל קרינה מהמדפסת? המחשבים מקרינים? יש שם מין מודם כזה גם..אשמח שתגיד לי מה מקרין ואולי טיפים בכדי להוריד קרינה? תודה🙏
תשובות.
רם דישון10/05/20231. לא הועלתה תמונה.
2. מדפסת מנותקת לא מקרינה.
3. מחשבים לא מקירנים.
מודם- תלוי אם יש לו אנטנה או לא. אם תעלי תמונה- אתיחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשאלה הקודמת שכחתי להעלות תמונה..כאן העליתי
נוגה11/05/2023בהמשך לשאלה הקודמת מעלה תמונה..
מה מקרין? בכל מה שיש בתמונה והאם מדפסת שכן מחוברת לחשמל אבל במצב ישן גם מקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זניח.
רם דישון11/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מברשת שיניים חשמלית עם משדר בלוטוסhaim louzon10/05/2023
בוקר טוב
אם יש במברשת שיניים חשמלית משדר בלוטוס שמשדר לאפליקציה זה בטוח לשימוש מבחינת הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה בטוח כי השימוש הוא דקות ספורות ביום.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חיים10/05/2023זאת אומרת ששימוש של 7 דקות ביום לפי ההנחיות של רופאי השיניים 3 פעמים ביום למשך 2.5 דקות הוא בטוח?
נכון.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זהמיכל10/05/2023
האם זה מודם ראוטר? האם מקרין? מחובר ליד המחשב במשרד
הוא אינו משדר כי אין לו אנטנה. לא מסוכן כלל.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודםםםםםםםםםםםם
מיכל17/05/2023היי, בדקתי את המודם עם מכשיר שמודד קרינה חשמלית . ויצא 9 כל שאר הדברים שבדקתי היו ממש זניחים 0.1 0.2 וכו...אבל ליד המודם יוצא 9 אז זה כן נחשב מקרין? מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ממכונות ct ורנטגןאא09/05/2023
איזה מרחק צריך לשמור ממכונות סיטי ורנטגן? ישבתי עם *התינוקת שלי* במשך *כשעה* (בהמתנה לצילום) במרחק של 5-6 מטר מהדלתות של הסיטי, ו-3-4 מטר מהרנטגן. אני מודאגת.
לא קרה כלום.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשוט לא מובן....מיכאל09/05/2023
אני נורא מנסה להימנע מקרינה אפילו ווי פיי בבית אין לי . אבל משתגעת מכך שכמעט בכל מקום יש אנטנות זה נורא מלחיץ אותי . התקבלתי לעבוד במשרד ממשלתי אני נורא אוהבת את העבודה בניינים גדולים שיש בהם המון משרדים ומעל הבניין אנטנת תקשורת אמנם אני בקומה נמוכה והאנטנה מאוד גבוהה אבל אני נורא חוששת מהקרינה ושוקלת להתפטר..לא מבינה הטכנולוגייה מתקדמת בזמן שמכחידים את האנושות?? מה לדעתך עליי לעשות לא מוכנה לקחת צאנס ולסכן את בריאותי.
למקרה שתגיד לי מד קרינה האם זה נורמטיבי להגיע לעבודה עם מד קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם את בקומה נמוכה- הסיכון זניח. לא שווה להתפטר בגלל זה.
רם דישון10/05/2023מד הקרינה הוא בגודל קופסת סיגריות ואפשר חמדוד כשאיש אינו רואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדליםמעיין09/05/2023
מה ההבדל בין אנטנה סלולרית לאנטנת תיקשורת? ומתי יותר מסוכן
ההבדל העיקרי הוא שהסלולרית משדרת כל הזמן והתקשורת- למקוטעין. לטעמי הסלולרית יותר מסוכנת.
רם דישון10/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתה הרבה פעמים שואל לגבי אנטנותמאי09/05/2023
אתה הרבה פעמים שואל לגביי אנטנות האם רואים אותם מהחלון . אז נניח ואני נמצאת במשרד ורואה את האנטנה מהיכן שאני יושבת אם אעבור לשולחן הפנימי ואשב שם( באותו החדר,שמימנו איני רואה את האנטנה) סביר שהקרינה פחות תשפיע עליי?
צילמתי תמונה מהמושב שאינו ליד החלון ( האנטנה נמצאת ממש גבוה על בניין)
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון09/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)