מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברור בעניין הקרינה של S23שוא18/02/2024
שלום, לפי המפרט הטכני רמת הקרינה של גלקסי S23 כמעט 4 w/kg בזמן שהרמה המירבית (לפי התקן האירופאי) היא 2 w/kg,
האם מדובר בטעות בנתונים כי אם לא מדובר בטעות לא ברור כיצד יש אישור של משרד הבריאות/תקשורת למכור מכשיר עם קרינה של כמעט פי 2 מהתקן המותר,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו אינה רמת קרינה אלא
רם דישון18/02/2024העוצמה הנספגת בגוף בשימוש צמוד אוזן במצב של עוצמה מירבית (המדד נקרא SAR). שיטת המדידה שונה במדינות השונות ולכן גם הרמות המירביות שונות. מה שקובע הוא הספק השידור המירבי, וזה נתון שאינו מפורסם לציבר בדרך כלל. ברוב המכשירים ההספק הזה הוא 600 מיליוואט בקירוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל ל......
שואל19/02/2024לשאלה הקודמת: כיצד יתכן שה- sar rating הוא כמעט פי 2 מה- sar rating המירבי לפי התקן האירופאי ובכ"ז המכשיר לא נאסר למכירה? כיצד ניתן ליצור קשר עם פורום החברות הסלולריות והאם הם אמורים לספק תשובה לכך? אם לא הם מי כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פנה בפרטי ואתן לך את כתובת המיל של הרגולטור ( אגף מניעת רעש וקרינה
רם דישון24/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון במצב טיסהשירן13/02/2024
שלום יש לי פלאפון נוסף בלי סים שאני שומעת איתו מוזירה בלילה. אני בנוסף מעבירה אותו למצב טיסה ושמה אותו ליד הראש. רציתי לדעת אם זה מסוכן ואם הפלאפון פולט קרינה בכלל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצב טיסה אינו פולט קרינה כלל. בוודאי שגם ללא סים.
רם דישון13/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירן19/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה על ספה מרחק ממקררעמיר12/02/2024
שלום
מרחק ישיבה על ספה בסלון כ 50 סמ מגב של מקרר
שנמצא במטבח בצמוד לקיר משותף
על הספה יושבים כמה שעות ביום
האם בעייתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעייתי כלל.
רם דישון13/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל - לפני רכישת דירהענבל אהרוני11/02/2024
שלום
אנ שוקלת לרכוש דירה בבניין ישן לא בטוחה כמה זה חשוב אבל מציינת זאת. בקומה 2. ממול לחדר יש עמוד חשמל שמרכז כבלים חשופים שלא נראים טוב לעין בלתי מקצועית כלומר לי. השאלה איך אפשר לוודא שאין קרינה שהעמוד תיקני?
המרחק בין העמוד לחלון הוא כ 10 מטרים אולי פחות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק תקין ומבטיח קרינה בעוצמה זניחה.
רם דישון11/02/2024אם את רוצה להיות שקטה, אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד בדירה. אני ממליץ על הקורנט. הוא אינו זול אך עדיין זניח ביחס למחיר הדירה, והוא נשאר ברשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום ניילון סופר במיקרונגה07/02/2024
היי,
גיסתי שמה בטטה בתוך ניילון של סופר וחיממה במיקרו. אני יודעת שאסור לחמם שקיות ופלסטיק במיקרו. נולד לי בן ואנחנו מחממים לו את הבקבוקים במיקרו על ידי כלי סטריליזציה שמיועד לכך. האם חימום הניילון לפני עשה נזק למיקרו?? אני ממש חוששת כי ממשיכה להשתמש במיקרו לסטריליזציה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה במיקרו. ניתן להמשיך להשתמש בו לסטריליזציה.
רם דישון10/02/2024הסיבה שלא מומלץ לחמם עם ניילון במיקרו היא שהוא עלול להנמס ולקלקל את המזון. אני מניח שהבטטה שגיסתך עטפה בניילון יצאה לא משהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קרינה על ערכי הפירוטין בדםמיכל04/02/2024
הבת שלי התגייסה לפני כחצי שנה ללוחמה אלקטרונית בבסיס ומשרתת בבסיס במרכז הארץ.טרם גיוסה בדיקות הדם שלה היו מצויינות .היום בבדיקות הדם יש נחיתה דרסטית בערכי הb12 והפירוטין .
איך אוכל לדעת אם במקום יש קרינה בעוצמה גבוה באופן חריג?
והאם יתכן שהקרינה השפיעה על ממצאי בדיקת הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדרך הטובה והפשוטה ביותר היא לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד בפועל.
רם דישון05/02/2024אני ממליץ על מכשיר אישי תוצרת ״קורנט״. אתר בארץ לרכישה- פני בפרטי, כי אתר זה אינו מאפשר העלאת כתובות. אם תחליטי לרכוש- חזרי אלי לאחר המדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מפסק תאורהמיקי01/02/2024
שלום
אם הבנתי נכון בין המנורת תאורה למפסק בקיר יש רק כבל פאזה אחד
ואז יש פאזה נוספת שעוברת מהמפסק לתאורה
אז בעצם בין התאורה למפסק יש רק כבל פאזה
אז מה מבטל את השדה מגנטי של הכבל פאזה כי האפס לא נמצא בין המפסק לתאורה
האם זה לא מסוכן מבחינת קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרם בשתי ה״פאזות״ זורם בכיוונים הפוכים שמבטלים זה את זה.
רם דישון04/02/2024לכן לא מסוכן, מה גם שהזרם והקרינה אפסיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PET CT סיכון קרינהאבי30/01/2024
עד כמה מסכון PET CT FDG
בן 28 עברתי ב3 שנים האחרונות CT TOTAL BODY ופעמיים ראש
ועכשיו PET CT
לא מתכוון לעשות יותר אבל האם זה מסוכן מה שעשו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון01/02/20241. כמה מסוכן? אינני יודע. שאל רופא רדיולוג.
2. תחשוב מה יקרה אם לא תבצע את הבדיקה ותחמיץ גילוי של בעיה שדורשת פתרון. הרופא שמפנה לבדיקה זו לוקח זאת בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש יומי בנייד של חצי שעהעמי30/01/2024
רציתי לדעת בבקשה, כמה חמור לדעתך שימוש בנייד עם שיחה רצופה של חצי שעה ביום, כשהנייד צמוד לאוזן? נניח שהעוצמה שהנייד משדר ממוצעת. ואם אפשר גם, בהנחה שממוצע, כמה מיליוואטים לסנטימטר מרובע הנייד משדר במרחק של מספר מילימטרים ממנו? (כמו היחידות של הקורנט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון01/02/20241. היחידות של הקורנט הן מיליוואט למטר רבוע, ולא כפי שרשמת.
2. הקרינה תלויה בגורמים רבים. בחישוב גס מעל כמה מאות מיליוואט למטר רבוע.
3. כמה חמור? איש אינו יודע כי זה מאד אינדובידואלי. חצי שעה ביום, כל יום- לא מומלץ. עדיף כבר להשתמש ברמקול או באוזניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה הנגרמת מאזניות גיימינגרעות27/01/2024
נכבדיי שלום
בני משחק במחשב במשחקים מתקדמים ומחובר למסך ולכלל התוכנות באמצעות אוזניית גיימינג גדולה אלחוטית. היא מחוברת למחשב באמצעות ציפ usb (כמו שיש לעכבר אלחוטי ומקלדת אלחוטית) יש לו גם מיקרופון עם נורה בצד הפה בכדי שיוכל להשתתף במשחק הפעיל. האם האזנייה מקרינה? הוא משחק שעות רבות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקרינה מעט. בדקי אם סובל מכאבי ראש. אם כן- יש להפסיק.
רם דישון01/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיאטור גדול על חום גבוההדס27/01/2024
שלום ד״ר
בהריון שבוע 20
בזמן האחרון שקר אני מפעילה את הרדיאטור ליד המיטה למשך שעה שעתיים ומכבה
הלילה הייתי עייפה וזה פעל כל הלילה 7 שעות
חצי מטר ממש קרוב לכיוון הבטן
נבהלתי
ואז נכנסתי לגוגל וראיתי שהנכם ממליצים מרחק מטר וגם לא ידעתי שזה מסרטן
אני בלחץ מפחדת ממש
מה עשיתי 😥מה הנזק לעובר חלילה?
לא קרה כלום. אירוע חד פעמי זניח.
רם דישון01/02/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד או נייחיהודה25/01/2024
שלום וברכה,
אני אמור להחליף מחשב נייח ישן בחדש ומתלבאט בי ןנייח לנייד.
האם אין במחשב נייד קרינה מהחשמל מהמחשב עצמו (ללא קשר ל- wifi) ?
כמעט כלום. עיקר הקרינה מגיעה מספק הכוח (המטען), וגם זו נמוכה מאד.
רם דישון26/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בגן מרושת מצלמותסיגל23/01/2024
שלום . מתלבטת אם לרשום את הבת שלי,בת שנתיים לגן פרטי מרושת מצלמות שההורים מתחברים דרך הטלפון ויכולים לצפות בשידור חי מה קורה בגן. ההתלבטות היא מבחינת חשיפה לקרינה גבוהה יותר עקב השידור ? מה דעתך? תודה רבה
חשוב לבדוק איך המצלמות מחוברות. מה שקובע
רם דישון23/01/2024הוא האם כל המצלמות מחוברות באמצעות כבלים לראוטר, ושהראוטר ממוקם רחוק (שני מטרים לפחות) מהאיזורים בו נמצאים הילדים. במקרה כזה אין בעיה. אם כל המצלמות עצמאיות ומחוברות אלחוטית לרשת- זה אומר שכולן משדרות, ואז המצב לא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטיחותי מעמוד חשמל עם שנאיגבי21/01/2024
מה המרחק הבטיחותי מעמוד חשמל עם שנאי 630 קילו וואט. תודה
8 מטרים.
רם דישון21/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריות מול בית במרחק של 130+150 מאבי חי21/01/2024
היי,
אני שוקל לקנות בית פרטי ומול הבית במרחק של 130+ 150 מ בקו ישיר ללא שום דבר חוצץ יש שני אנטנות של סלוללר- מצרף תמונה
האם זה מרחק בטוח ?
האם בכלל לשקול להיכנס לעסקה?
בתודה מראש למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון21/01/20241. התמונה לא עלתה.
2. אני ממליץ לרכוש מכשיר אישי ולמדוד בבית, בחדרים מהם יש קו ראיה לאנטנות. תמונה לא תעזור הרבה.
3. אם מהבית אין קו ראיה לאנטנות- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קו ראיה ישיר בין האנטנות לבין הבית
שירזיאן אבי21/01/2024יש קו ראיה ישיר בין הבית לבין האנטנות איו שום דבר שחוצץ .
לא מצליח להעלות את התמונה .
האם שווה להביא משהוא מוסמך לבצע את הבדיקה ?
האם בכלל שווה או לרדת מהעסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאור מיעוט המידע שהעלית, אני ממליץ לרדת מהעסקה.
רם דישון21/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)