מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה- מרכזית חברת תקשורתאופיר21/02/2014
שלום רב,
אבי עבד בעברו כארבעים שנה בחברת תקשורת ידועה במרכזיות הישנות שלה (חברה לקו טלפון ביתי שהופרטה עם הזמן).עבד פיזית במרכזיות כהנדסאי. היום הוא אחרי כריתת קיבה לאחר מחלת הסרטן עם בעיות נוירולוגיות של נוירופתיה עקב כך.היום כשהוא נכה הוא מספר כי מס' מחבריו לעבודה שעבדו אף הם במרכזיות הללו נפטרו ממחלת הסרטן. איך ניתן לדעת אם מדובר במקריות או מדובר בחשיפה ממושכת לקרינה?אציין כי כיום המערכות השתדרגו והמרכזיות הישנות כבר אינן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה- מרכזית חברת תקשורת - תגובה
ד``ר דני וולף22/02/2014במרכזיות כאלו לא מדובר בקרינת רדיו, ולגבי קרינה בתדירות הבית, קשה לדעת. אולי המהנדס שלנו יידע רם יידע יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה- מרכזית חברת תקשורת - תגובה - תגובה
רם דישון22/02/2014נראה לי שמדובר במקריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןדני20/02/2014
עשיתי צילום מותני בשכיבה על הגב ובשכיבה על הצד... יש מה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף22/02/2014ממש לא אין שום חשש מצילומים בודדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פותוטרפיהיובל20/02/2014
שלום
האם טיפולים ממושכים של מס' חודשים מס' פעמים בשבוע בפותוטרפיה (כנגד פסוריאזיס) מהווים סיכון מבחינת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פותוטרפיה - תגובה
ד``ר דני וולף22/02/2014מבחינת קרינה אלקטרומגנטית לא אולם מבחינת קרינת UV כן. על הסיכון עליך לשאול את רופאי העור שבוודאי יתנו לך עלון הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמל עם מתח גבוהאופיר19/02/2014
שלום,
מקווה שתוכלו לעזור לי בסוגיה הבאה:
אני עובד כמאבטח בחברה מסוימת, ובמסגרת עבודתי אני יושב לרוב בעמדה שממוקמת כעשרה מטרים בערך מעמוד חשמל בעל מתח גבוה, שגם מכיל שנאים.
הוספתי תמונה אשר בה מופיעה העמדה שלי (בוטקה לבן) ועמוד החשמל (משמאל לעמדה).
לדעתכם, האם יש ממה לחשוש? שווה לבצע בדיקת קרינה?
אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מעמוד חשמל עם מתח גבוה - תגובה
ד``ר דני וולף22/02/2014בהחלט כן קרוב לודאי שאתה נמצא באזור שהקרינה בו היא מעל 4 מיליגאוס, ואם אתה מתכוון לעבוד שם מעל שנה לא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיאטורלירז19/02/2014
שלום,
הבנתי שצריך מרחק של מטר מרדיאטור. האם הכוונה למטר מהמכשיר עצמו או גם מטר מהכבל שלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיאטור - תגובה
ד``ר דני וולף20/02/2014מטר מהמכשיר, ופחות מכך מהכבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה רדיאטור מדובר?
יובל20/02/2014חשמלי או גם כזה שעובד על דז (יונקרס?)
והאם ילדים ותינוקות צריכים מרחק רב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיטה חשמליתאילנה19/02/2014
האם יש סכנת קרינה ממיטה מתכווננת עם מנגנון חשמלי? אם כן, האם הקרינה קיימת רק בעת השימוש במנגנון קרי בזמן הרמה והורדה, או גם כשבמצב קבוע ורק מחובר לחשמל?
בתודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממיטה חשמלית - תגובה
ד``ר דני וולף20/02/2014בחלק מהמיטות הקרינה קיימת כל הזמן. יש מנגנון לניטרול הקרינה בזמן שאין שימוש במנגנון ההרמה וההורדה.
צריך לבדוק כול מיטה לגופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבתשבע16/02/2014
שלום רב,
נפלה לי על ריצפה נורת הולגן. ושמעתי רעש לש התנפצות אך ראיתי בברור שבר באיזור הפלסטיק הלבן. איני מצליחה לראות האם גם הזכוכית נשברה ולא רק הפלסטיק שבקצהת. אם אכן זה רק מה שנשבר ולא הזכוכית אני מניחה שהחומר המסוכן לא נפלט. האמנם? והאם האינדיקציה לכך תהיה שגוף התאורה יפעל כשאחבר את הנורית אליו. במידה שהגוף תאורה לא יפעל אני מניחה שזה אינדיקציה לכך שהשבר היה גם בנורה עצמה ולא רק בקצה מפלסטיק ואז השאלה שלי זה עד כמה מסוכן לנשום את החומר. איני יודעת לאן זה התנפץ זה כל כך קטן אך החומר מן הסתם נפלט לחלל החדר. מה עושים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולגן
בתשבע16/02/2014שלום רב,
נא להתעלם משאלתי הקודמת, היא לא מדוייקת, בבקשה להתייחס לשאלה זו: נפלה לי על הריצפה נורת הולגן. ושמעתי רעש שלש התנפצות אך ראיתי בברור שבר באיזור הלבן בקצוות שזה מחומר אחר (מחרסינה? פלסטיק?). אך יתכן שגם הזכוכית נשברה ולא רק הפלסטיק הקצוות - קשה לי להבחין. אם אכן זה רק מה שנשבר ולא הזכוכית אני מניחה שהחומר המסוכן לא נפלט. האמנם? והאם האינדיקציה לכך תהיה שגוף התאורה יפעל כשאחבר את הנורית אליו. במידה שהגוף תאורה לא יפעל אני מניחה שזה אינדיקציה לכך שהשבר היה גם בנורה עצמה ולא רק רק בקצה הלבן ואז השאלה שלי זה עד כמה מסוכן לנשום את החומר. איני יודעת לאן זה התנפץ זה כל כך קטן אך החומר מן הסתם נפלט לחלל החדר. מה עושים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכן בכלל
ד``ר דני וולף19/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר דני וולף22/02/2014אין שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות וירקותרו16/02/2014
האם תיתכן קרינה מפירות וירקות (כמו בננה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות וירקות - תגובה
ד``ר דני וולף17/02/2014קרינה לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות פלורסנטאלה16/02/2014
שלום
שאלתי היא האם ישנה קרינה מסוכנת ממנורות פלורסנט דקות וארוכות
יש לי 2 נורות כאלה בחדר הילדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורות פלורסנט - תגובה
ד``ר דני וולף17/02/2014במרחק של מטר לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטופרינה14/02/2014
שלום,
אישה בהריון שנרדמה באופן חד פעמי לילה שלם ליד לפטופ מחובר למטען שמונח על שולחן 30 ס"מ ליד זה מזיק לעובר ? הקרינה בהטענה יוצאת מהשקע או מהלפטופ עצמו
כי השקע רחוק בהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפטופ - תגובה
ד``ר דני וולף14/02/2014לא מזיק בכלל. לילה אחד לא קורה כלום. 30 ס"מ מהלפטופ מספיק. הקרינה יוצאת מהמטען, זוהי קופסה השחורה הנמצאת לאורך החוט המחבר את החשמל עם הלפטופ.
בנוסף הלפטופ לא נטען יותר מחצי שעה שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהספיר13/02/2014
שלום, אני נוסעת כמעט על בסיס יומיומי באוטובוס לבית הספר בערך שעה וחצי ביום כולל הלוך וחזור, האם זה עלול להיות מסוכן? הבנתי להתרחקות במטר לפחות מאדם שמדבר בפלאפון באוטובוס היא די סבירה, ואני לפעמים רחוקה מכאלה שמדברים בטלפון באוטובוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון13/02/2014נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי לגבי אנטנת רדיומודאגת13/02/2014
מצ"ב תמונה של האנטנה על גג גן ילדים. מר רם דישון אמר שהיא משמשת חובבי רדיו.
בהמשך לשאלתי (שהלכה לאיבוד למטה....)
מה הכוונה אנטנת רדיו? האם הכוונה שהיא משמשת מישהו שמשדר רדיו בצורה עצמאית?
כאשר הילדים נמצאים בגן אין אף אחד בתוך הבית הפרטי הזה, רק הילדים והגננות, אז אני משערת שאף אחד לא משדר מתוך הגן בשעות פעילות הגן.
1. האם יש סיכוי שמישהו מהשכנים משתמש באנטנה זו או שזה חייב להיות מישהו מתוך הבית הפרטי שבו נמצא הגן? כלומר יתכן והאנטנה היא על גג הגן אבל משמשת מישהו מהבניינים הסמוכים? הדו-משפחתי של הגן הוא למעשה בניין של 4 קומות ויש להם ממש קיר משותף של דו משפחתי, ויש כמובן עוד בניינים אחרים מסביב לבית הפרטי (מימין, מאחור וכו').
2. במידה ויש שידורים, כיצד ניתן למדוד? האם מכשיר מדידה של קרינה אלקטרומגנטית מתאים?
אני משערת שהגננת בעלת הגן לא תדע לענות במידה והדבר קשור לשכנים, ואז במקרה כזה אין לי מושג איך אפשר לברר את הסוגייה הזאת.............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלתי לגבי אנטנת רדיו - תגובה
רם דישון13/02/2014חובבי רדיו משדרים בצורה עצמאית בתדר נמוך יותר מאשר הסלולר. הם משדרים בדרך כלל בערבים מסיבות טכניות.
קשה להאמין שימשהו מהשכנים הקים אנטנה על גג סמוך. החובבים בדרך כלל מתקינים אנטנה על הגג שלהם, גם מסיבות של בעלות וגם מסיבות טכניות.
המכשירים הפשוטים למדידת קרינת רדיו אינם רגישים לתחום התדר הזה, לכן אין מנוס מהזמנת מודד פרטי לצורך זה, ויש לעדכן אותו מראש שמתבקשת מדידה בתדר נמוך (10 עד 30 מגהרץ).
לגבי הגננת- תדעי רק אם תשאלי. היא אמורה לדעת או לפחות לדעת מי יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רם דישון
מודאגת13/02/2014אבל כאמור, האם הבנתי נכון שיש קרינה רק בעת השידור?
כלומר, אם הגננת מודיעה שאף אחד לא משדר מתוך הגן בשעות היום, אין סיכוי שהאנטנה עצמה מקרינה, ולכן במקרה כזה אין צורך במדידה, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה רם דישון - תגובה
רם דישון13/02/2014נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלי קליטהספיר12/02/2014
שלום, בביתי מסתבר שאין הרבה קליטה, האם זה אומר שיכול להיות הרבה קרינה בבית כמו באוטובוס? וכשמשתמשים בסלולרי הוא פולט יותר קרינה מהרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי קליטה - תגובה
ד``ר דני וולף13/02/2014ממש לא. זה אומר שבבית הפלאפון שלך מקרין חזק, ועליך להשתמש באמצעי הגנה לפלאפון בלבד, או לעשות עקוב אחרי לטלפון קוי, גם תהיה קליטה מצוינת וגם אפס קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייד ברכבשירה12/02/2014
שלום,
האם זה נכון שברכב פרטי הקרינה גבוהה יותר בזמן דיבור? אם יש ילדים ברכב מאחורה עדיף לא לדבר בכלל בנסיעה? ומה לגבי שימוש בתוכנת הניווט "WASE , בנסיעה האם זה גם קרינה כמו בזמן שיחה ? תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נייד ברכב - תגובה
ד``ר דני וולף13/02/2014כל מה שאמרת נכון. באוטו, כמו במעלית, כמו ברכבת, כמו באוטובוס, כמו בכול מקום סגור הקרינה חזקה יותר, הן בגלל שהקליטה בפלאפון לא טובה, הן כי יש החזר מקירות המקום הסגור.
...... כן, לצערנו, ההמצאה הגאונית, שקשה להגיע למכולת בלעדיה, ה- WASE דורש גלישה והוא מקרין כמו דיבור בפלאפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לקרינה ברכב
קרן06/04/2014שלום ,
ראשית תודה רבה על עזרתם.
בעקבות תשובתכם ביקשתי מבעלי לא להשתמש ב- WASE בנסיעה , רק אם באמת צריכים, אולם הוא טוען שאני מגזימה וזה לא נכון. הוא רוצה לדעת האם זה משתנה בהתאם למרחק ברכב - האם הילדים מאחור חשופים לפחות קרינה? הוא רוצה לראות מחקר או כתבה מדעית שבדקו זאת. האם תוכלו להפנות אותי לגורם מידע זה ?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת שאלה הקשורה לנושא זה...
מיקי06/04/2014האם שימוש בדיבורית קבוע לרכב עדיין הקרינה מאד חזקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצרפת שאלה הקשורה לנושא זה... - תגובה
רם דישון06/04/2014בדיבורית קבועה הקרינה נמוכה בהרבה. זהו הפתרון המומלץ (הכוונה לדיבורית עם אנטנה חיצונית, דוגמת ספיריט).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת שאלה הקשורה לנושא זה... - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף08/04/2014אבל אז אי אפשר לשלוח SMS באמצע הנהיגה
בהמשך לקרינה ברכב - תגובה
רם דישון06/04/2014למיטב זכרוני ישנה המלצה באתר של המשרד להגנת הסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה על גג הגן של ילדיי???מודאגת12/02/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותמונה מקרוב
מודאגת12/02/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותמונה מקרוב - תגובה
ד``ר דני וולף13/02/2014כנראה חוט טלפון של בזק, לא מקרין בכלל
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)