מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינהרינה04/03/2014
שלום. אני בהריון ועברתי ליד מישהו עם שלט רחוק שהפעיל מנוף. אני לא מכירה את סוג השלט הזה ולכן חוששת שאולי היתה קרינה לעובר.יכול להיות מכמה שניות ליד זה? אודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון04/03/2014שום בעיה מחשיפה כל כך קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקררג'ני04/03/2014
שלום רב,
אני מתכננת שיפוץ בביתי ואני מתלבטת היכן לשים את המקרר.
כיום הוא מתוכנן להיות צמוד לקיר הממד כאשר מאחוריו בממד יהיה ארון קיר.
האם ניתן יהיה לשהות בשאר החדר בלי לספוג קרינה?
כמה כיוונית הקרינה המגיעה מהמקרר - האם היא תימצא רק בקו ישר מאחורי גב המקרר?
צירפתי תמונה של התכנון הנוכחי של המקרר וחדר הממד.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממקרר - תגובה
רם דישון04/03/2014אין שום סיכון במתווה הזה. כל הקרינה נמצאת בארון בלבד. המיטה ושולחן הכתיבה נקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבוי ראוטר בלילהיובל03/03/2014
בבתינו בממ"ד שבקומה השניה ישנו מחשב נייד עם ראוטר המשדר לכל הבית, וזאת על מנת שבקומה הראשונה נוכל לגלוש במחשב נייד.
ביתר החדרים בקומה השניה ממוקמים חדרי שינה של ההורים והילדים. אציין כי אף חדר שינה אינו צמוד לממ"ד.
לאור זאת האם חשוב לכבות את הראוטר בלילה? יש לכך משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיבוי ראוטר בלילה - תגובה
רם דישון03/03/2014לא חיוני, כיוון שהוא נמצא בממד. הקרינה שנפלטת מהממד זניחה בגלל עובי הבטון ממנו בנוי הממד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בסמיכות למקורות חשמלד.ב02/03/2014
שלום למכובדיי,
הנני מזכירה במשרה מלאה בת 9 שעות במשרד קטן. מטרים ספורים מהמשרד ישנו חדר מונים קומתי, עמדת הישיבה שלי נמצאת במרחק של פחות מ2 מטרים מארון חשמל ותקשורת, מצ"ב תמונות, בנוסף-אני נדרשת לשהות ימים שלמים לצורך צילומים והדפסות בחדרון קטן ללא חלונות, בו נמצא שרת חשוף (מעט יותר מגודלו של מחשב) ומכשיר אל-פסק כ50 ס"מ מהגוף שלי וכמובן מכונת צילום ענקית שאני עובדת איתה ללא הפסקה.
כיוון שאני מודעת לנושא,
בקשתי מהמעסיק שלי לפני זמן רב, אישור להזמין בודק קרינה מטעמי (כן כן מטעמי), טרם קבלתי אישור.
1. האם המרחק ממקורות החשמל אכן קצר כפי שאני חוששת?
2. האם זכותי להזמין בודק על חשבוני ללא הסכמה של מעביד? מאד קשה למצוא עבודה בימינו ובריאותי חשובה לי...
למענה אודה! :)
ד.ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה-מקורות חשמל
ד.ב02/03/2014מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונה-מקורות חשמל - תגובה
רם דישון02/03/2014במקרה כזה אני ממליץ לך לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד. גודלו כקופסת סיגריות ואת יכולה להסתירו בתיק. פרטים- בפרטי. מחירו כ-750 ש״ח (בערך מה שהיה עולה לך מודד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונה חשמלאני02/03/2014
מונה החשמל שבביתי נמצא בתוך ארון מתכת. המונה משמיע זמזום די חזק. האם מהווה סכנה?
מה המרחק שאפשר לישון מהמונה בבטחון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מונה חשמל - תגובה
רם דישון02/03/2014מרחק של מטר הוא בטוח. מאידך, פנה לחברת החשמל עקב הרעש- זה לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה חשמלית וסלולרית בעמדת שמירהמאיר02/03/2014
שלום וברכה,
אני עובד מזה כ4 חודשים במשך כ-8 שעות ביום בחברת שמירה, בעמדה ממוגנת ירי המכילה מכשירי חשמל רבים כגון, מצלמות אבטחה, UPS, מחשבים, מערכת הקלטה, מכשירי קשר (מוטורולה וצבאי) וטלפון, ולאחרונה רבים הפנו את תשומת ליבי שאני "מתבשל" למוות.
הדבר עורר בי חשש גדול ואשמח אם תוכלו להרגיע אותי או להפנות אותי לגורם שיכול לעזור לי בפרט ולשאר השומרים בכלל.
תודה לכם מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה חשמלית וסלולרית בעמדת שמירה - תגובה
רם דישון02/03/20141. היכן מותקנות האנטנות של מכשירי הקשר?
2. כמה משוחחים במכשירי הקשר במשמרת?
3. שמור מרחק של מטר מה- UPS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשאלות
מאיר02/03/2014תודה לך על התגובה המהירה:
1. יש אנטנה גדולות שממוקמות בגג העמדה (מבחוץ) (כנראה משתייכות למכשירי הקשר)
2. הדיבור עצמו במכשיר כמעט ואינו בשימוש אם כי הפעלתו והטענתו כמובן רצופים.
3. הUPS מסוג M-650 של חברת ROSTEC הינו במרחק גבולי שלא עולה על כ-מטר ממקום מושבי בעמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוגע לשאלות - תגובה
רם דישון02/03/2014אם הדיבור מועט- אין בעיה. נראה שגם המרחק מהאל-פסק תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך רם! עוד שאלה קטנה
מאיר02/03/2014תודה לך רם!
עוד שאלה קטנה בבקשה, מה בנוגע לקרינה הנפלטת מ-2 צגי מחשב LCD גדולים הממוקמים בגובה הראש במרחק שלא עולה על 20 ס"מ בצמוד אל מקום הישיבה שלי על גבי שולחן? (צגי מצלמות אבטחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך רם! עוד שאלה קטנה - תגובה
רם דישון02/03/2014אין בעיה עם הצגים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם, שכחתי לשאול מה בנוגע לראוטר
מאיר09/03/2014ממוקם בתוך קופסת מתכת מחוררת בדפנותיה ביחד עם הUPS
אנא התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה להמחשה בעמדה
מאיר09/03/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופסת המתכת משמאל
מאיר09/03/2014קופסת המתכת הכסופה (לא אטומה) שמכילה את הUPS+המחשב+הראוטר+מכשיר ההקלטה
ממוקמת בצד השמאלי של התמונה ומקום הישיבה הינו כמובן היכן שהכסא
סליחה על הבלאגן ושוב תודה על הסבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קופסת המתכת משמאל - תגובה
רם דישון09/03/2014נראה שהראוטר קוי ולא אלחוטי ולכן אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר של בזק
יהונתן09/03/2014דגם D-Link 2760U DSL (תקן N)
זה לא נקרא אלחוטי?
אגב זה גם מה שקיים אצלי בבית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראוטר של בזק - תגובה
רם דישון10/03/2014זה אכן נתב אלחוטי. בדוק אם השידור שלו פעיל (כי על פי התמונה הוא ממוקם בארון מתכת, שמוריד משמעותית את יעילות השדור). יתכן שהוא מחובר בכבל - נא בדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאה אחוז... בדקתי
מאיר11/03/2014הנתב מחובר ל-3 כבלים:
1) מתחבר לקו טלפון בעמדה
2) כבל רשת שמתחבר למקליט המצלמות
3) כבל רשת נוסף שמתחבר למחשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוחיות, מצ"ב תמונה של הקופסא
מאיר11/03/2014ניתן להבחין בכך שהיא לא אטומה ומחוררת בדפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת מבפנים
מאיר11/03/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונה נוספת מבפנים - תגובה
רם דישון12/03/2014ראה אם נורית השידור שבראוטר דולקת או לא. אם אינך בטוח- שלח תמונת תקריב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה-תמונת תקריב
יהונתן12/03/2014מלמעלה למטה בסדר יורד:
נורת INT-דולקת
נורת DSL-דולקת
נורת USB 1-כבוייה
נורת USB 2-כבוייה
נורת WLAN-דולקת
נורת LAN 1-דולקת
נורת LAN 2-כבוייה
נורת LAN 3-כבוייה
נורת LAN 4-דולקת
נורת POW-דולקת
בבקשה-תמונת תקריב - תגובה
רם דישון12/03/2014יש שתי נוריות LAN שדולקות- אלו הן נוריות השידור. בדוק עם האחראי האם זה חיוני (יתכן שלא, וניתן לכבות את השידור).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בכבל למערכת הקלטה+מצלמה רחוקה
יהונתן12/03/2014LAN 1-מחובר למערכת ההקלטה של המצלמות
LAN 2-מחובר למחשב שמחובר למצלמות שממוקמות הרחק מהעמדה וזוהי דרך התקשורת ביניהם.
הוא אומר שהכרחי.
השאלה האם מדובר בקרינה רצינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממפוי עצמות ורנטגןמודאגת01/03/2014
שלום. אני בת 21 לפני כשנתיים קרתה לי תאונה בגב התחתון ונאלצתי לעבור 2-3 צלומי רנטגן ( בהפרשי זמן ) ולאחר שנה מיפוי עצמות. היום קראתי מאמר על קרינה והבנתי שזה גובל בסכנת חיים והקרינה של של המיפוי משתווה לקרינה של כמה שנים והקרינה של הרנטגן ממש מסוכנת , זה נכון?? אני ממש חוששת ובחרדות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממפוי עצמות ורנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף01/03/2014החשש מוגזם לחלוטין! אין סכנה ממשית מצילומי עמוד שדרה וממיפוי עצמות. מדובר על סטטיסטיקה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנורגלית28/02/2014
מה מרחק ביטחון מתנור מבחינת קרינה? מה מרחק ביטחון ממיקרוגל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנור - תגובה
ד``ר דני וולף01/03/2014אין שום סכנה!!! לא משדר כל הזמן, רק כשיש פריצה וצלצול למוקד, וגם כך העוצמה זניחה והקרינה זניחה לגמרי - אם בכלל קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתטל28/02/2014
שלום,
אני מחפשת גן לילד שלי ובקרבת כל גן כמעט יש אנטנה סלולרית. רובן במרחק 70-130 מטר מהגנים.
האם תוכלו להסביר לי האם הגן מוגן מקרינה במידה ולא רואים את האנטנה מהגן? מה ההגיון מאחורי זה?
ואיך אני אכן יכולה לדעת בוודאות שלא רואים את האנטנה מהגן? הרי אולי לא רואים אותה מנקודה אחת, אבל כן מהשניה... זה מאוד מבלבל. אם הגן מוקף בניינים, והאנטנה במרחק 100 מטר ברחוב אחר, אז כנראה שאין בעיה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה סלולרית - תגובה
ד``ר דני וולף01/03/2014הכי בטוח למדוד את הקרינה בגן. אם יש אנטנה שאת רואה פשוט תכנסי לגן ותראי אם את רואה את האנטנה מתוך הגן. אם כפי שאת מתארת את יכולה למדוד את המרחק מהאנטנה לגן 130 מ' אז בטוחני שתדעי גם לכסות את קו הראייה של האנטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והבהרה
טל03/03/2014תודה רבה,
אני יודעת מה המרחק מהאנטנה לא בגלל שאני רואה בעיניים, אלא כי בדקתי במפה באינטרנט.
שאלתי היא:
1. אם לא רואים מהחצר של הגן את האנטנה, האם זה בטוח? כי אם למשל אני אעלה לגג של הגן, ייתכן ומשם אני כן אראה אותה. בנוסף, לפעמים עצים מסתירים את האנטנות וזה גורם לחשוב שלא רואים אותה, אבל למעשה כן יש קו ישר אליה....
2. מה הדרך הקלה ביותר למדוד בגן? האם לשכור מכשיר או לקנות? אני מחפשת ובודקת הרבה גנים ואני לא בטוחה שזה יהיה קל "לשלוף" את המכשיר בזמן הביקור בגן.
3. האם ניתן ליצור קשר עם חברות הסלולר לשאול אותן על אנטנות ספציפיות והמיקום המדוייק שלהן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה והבהרה - תגובה
רם דישון03/03/20141. אם לא רואים את האנטנה כי בית מסתיר- אין בעיה. אם עצים מסתירים- הבעיה פחותה, כי המים בעלי העץ בולעים חלק מהקרינה (כמו נוזלים בתנור מיקרוגל). מה שחשוב הוא קו ראיה מהמקום בו הילדים נמצאים.
2. לקנות או לשכור מכשיר- לשיקולך.
3. את יכולה לפנות לחברית הסלולר. אם יענו לך- זו כבר שאלה אחרת. אני מהמר שיפנו אותך למשרד להגנת הסביבה על מנת להוריד אותך מהכתפיים שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפות במרפסת, עניין פתאומי ודחוף..מירי28/02/2014
שלום רב, היום עושים אצלנו זיפות בגג הממד החדש ,במרפסת החדשה שלנו שיוצאת מהסלון ובמרפסת שמתחתנו. כשראינו שהחלו בעבודות יצאנו.תוך כמה זמן מרגע סיום העבודות אין חשש לשהות בבית עם ילדים? האם מותר לפתוח חלונות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפות במרפסת, עניין פתאומי ודחוף.. - תגובה
ד``ר דני וולף01/03/2014אין זמנים מדויקים, כשלא תריחו את ריח הזפת, בטוח שזה בטוח, אולם אני מניח שגם הרבה לפני כן אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משדר אלחוטי של אזעקהאני27/02/2014
שלום
השאלה לגבי מערכת אזעקה ביתית עם גלאים קוויים לא אלחוטיים תוצרת ויסוניק, בת בערך 7-10 שנים.
המערכת מחוברת לחייגן קווי אבל יש לה גיבוי אלחוטי.
א) האם המשדר האלחוטי משדר כל הזמן או רק כשהמערכת דרוכה? או רק בזמן שאכן האזעקה מופעלת?
ב) בנוסף למשדר האלחוטי מחוברת לקופסא של הרכזת עוד קופסה קטנה (בערך 10X6ס"מ) עם אנטנה, עם נורה קטנה מהבהבת, יש לכם מושג מה זה והאם זה משדר כל הזמן?
ג) הכי חשוב - אם זה משדר כל הזמן האם זה מסוכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
אני27/02/2014מה המרחק שצריך לשמור משני המשדרים האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה נוספת
אני27/02/2014במרחק של כמטר מהמיטה מאזור הראש, נמצאים שני לוחות המקשים לדריכת האזעקה . במקרה שני הלוחות זה שבחדר השינה וזה שליד דלת הכניסה נמצאים זה מאחורי זה משני צידי הקיר ומטר מהראש.
שניהם מחוברים בחוטים ולא אלחוטיים. האם בעייתי?
תודה מראש לגבי כל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשדר אלחוטי של אזעקה - תגובה
ד``ר דני וולף01/03/2014אין שום סכנה!!! לא משדר כל הזמן, רק כשיש פריצה וצלצול למוקד, וגם כך העוצמה זניחה והקרינה זניחה לגמרי - אם בכלל קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה באינטרנטשירן27/02/2014
שלום,
אבקש לדעת : אם אני שמה את הראוטר בקומה השניה בבית (קומה שיחסית די רחוקה מהקומה הראשונה, מרחק שהיה יכול להיות "בשקט" כמו שתי דירות שונות, רק שאין דלתות ביניהן)- ואין ראוטר בכלל בקומה הראשונה-
האם כשגולשים באינטרנט בקומה הראשונה- הקרינה סביב האייפד/המחשב הנייד, ובבית בכלל, דווקא חזקה יותר מאשר אם הראוטר היה בקומה הראשונה/ אותה קרינה או קרינה פחותה?
בנוסף, האם במקרה של גלישה בקומה הראשונה (בה אין ראוטר) הקרינה היא רק בסביבת אותו מכשיו ממנו גולשים או "מפוזרת" בבית כולו?
כל הנושא חשוב לי לגבי אישה בהריון ותינוק בן יומו.
תודה רבה מראש, שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלישה באינטרנט - תגובה
ד``ר דני וולף27/02/2014כשגולשים ב- WI-FI לא משנה מאיזה מכשיר גולשים, פלאפון, טאבלט, מחשב נייח, מחשב נייד וכיו"ב עוצמת הקרינה לא משתנה לפי הקליטה!!! עומצת הקרינה תלויה בעוצמת הראוטר ובעוצמת הכרטיס במחשב. מרחק של מטר מראוטר מספיק בהחלט, לא כדאי לשים אותו בחדר שינה. מרחק של חצי מטר ממחשב מספיק אף הוא. אצלך אין שום סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקווי מתח גבוהענבל27/02/2014
שלום ,האם יש חשש מקרינה מקויי מתח גבוה- מחברים את רחובות והסביבה, העוברים כ100 מטר מבית הספר בו לומדים ילדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מקווי מתח גבוה - תגובה
ד``ר דני וולף27/02/2014קווי מתח גבוה לא (אם לא מדובר בקוי מתח עליון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ענבל27/02/2014טעיתי כוונה לקווי מתח עליון האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 אנטנות ליד הבית, עשיתי בדיקה.שירן26/02/2014
עברתי דירה לפנ לא מזמן ובדקתי, יש פה 3 אנטנות סלולריות ענקיות, לא בתוך דירה, אלא על עמודים בגובה בניין, הזמנתי בודק קרינה, אלה התוצאות שהוא שלח לי, הוא אמר לי שלא כדאי לי לבלות זמן ממושך ליד המרפסת, ושמתי לב שזה עלה ל36 כשהוא היה במרפסת וירד שוב ל29, אני ואישתי סובלים מכאבי ראש ממושכים מאז שעברנו לפה, רציתי לדעת ממומחה מה הוא חושב על התוצאות הבאות:
קובץ מצורף.
תודה מראש!
3 אנטנות ליד הבית, עשיתי בדיקה. - תגובה
רם דישון26/02/2014הבודק צדק.
כדאי לצפות את החלונות ברדיד נגד קרינה או רשת מתכתית נגד יתושים. צפוי להקל משמעותית את כאבי הראש.
לגבי המרפסת- כדאי להציב עציצים גדולים בצד הפונה לאנטנות. המים שבתוך העלים בולעים קצת את הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה, עוד שאלה
שירן26/02/2014האם זה נחשב לקרינה גבוהה,בינונית, האם זה בטוח לילדים לחיות קרוב למרפסת ללא ההגנה של הרשת המתכתית ועציצים? תודה מראש.
תודה רבה על התגובה המהירה, עוד שאלה - תגובה
רם דישון26/02/2014זו קרינה בינונית ואכן לא מומלץ לאפשר לילדים לשחק שם ללא הגנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בבקשהטלי26/02/2014
שלום
יש לי כמה שאלות בבקשה:
א. האם יש הבדל בין הקרינה של טלפון קווי כדוגמת בזק לבין טלפון קווי של חברות הכבלים? האם העובדה שקו כדוגמת בזק לא מחובר לחשמל ולעומת זאת של חברות הכבלים מחובר לחמשל , משפיעה על הקרינה?
ב. באוטו הרגיל שלי יש לי עוד מכשיר טלפון קבוע עם אנטנה חיצונית (הבנתי שזה המועדף), אבל כאשר אני באוטו אחר, האם עדיף להשתמש ברמקול או באוזניות גומי אוויר? אותה שאלה לגבי דיבור תוך כדי הליכה ברחוב?
ג. מישהי אמרה לי שיש מכשיר שסופח קרינה ויכול לקלוט את הקרינה שנמצאת באוויר (מוויפי של השכנים וכולי) וכך להקטין את הקרינה בבית. האם זה נכון? אם כן, מהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות בבקשה - תגובה
רם דישון26/02/20141. אין הבדל, אבל את הספק כדאי להרחיק מטר מיושבי הבית.
2. אין כמעט הבדל, באוזניות שומעים יותר טוב.
3. הויי פיי של השכנים מגיע אליך בעוצמה זניחה. בנוסף, יש חומר שבולע קרינה, הוא יקר ואינו מיועד לשימוש ביתיֿ וצריך בעל מקצוע ברמה מאד גבוהה על מנת לדעת מה לעשות אתו. לא מעשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)