מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מממממייפוקהו07/07/2014
שלום,
התקינו לי בעבודה,בתוך הארון שמאחורי ארון בו יש מלא
חוטים של האזעקה במוסד גדול,
נטען בפניי כי כמות הקרינה של קומקום חשמלי מעבר
לכמות הקרינה שהארון פולט,
אני לא רגועה,האם זה נכון שחוטים של אזעקה( מוסד)
לא מעבירים קרינה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מממממיי - תגובה
ד``ר דני וולף10/07/2014זה נכון מאוד! המערכת עובדת על זרם ישר במתח של סוללה והקרינה אפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת קרינהיוסי07/07/2014
רכשתי ב- EBAY את המכשיר TRIFIELD 100XE משומש במחיר זול. במקום עבודתי אני יושב ליד ארון חשמל ואני רציתי לבדוק את רמת הקרינה (כעת בדקתי והיא נמצאה תקינה) וכן את הקרינה של המכשירים הביתיים.
המכשיר בודק רמה מגנטית (ציר ערכים של 0-100 מיליגאוס או 0-3), שדה אלקטרוני (שנמצא באותו ציר ערכים של 0-100) וכן מיקרוגל.
יש ל 2 שאלות.
1. מה המשמעות של השדה האלקטרוני. למשל בשקע ריק יש ערך של 10. האם זה גבוה?
2. בפרסומים על המכשיר נכתב שהוא פועל על 3 וקטורים על מנת לאפשר מדידה מדויקת בכל זווית. לפי הניסיון שלי עם המכשיר כן יש חשיבות לזווית המדידה. לעתים שמשנים את זווית המדידה מתקבלת תוצאה שונה. מה דעתך? יכול להיות שהמכשיר לא תקין?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר למדידת קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף10/07/2014המכשיר מצוין לצרכיך. אינך חשוף לקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אבנר
אנה10/07/2014האם אפשר יהיה להשכיר\להשאיל את מכשירך?
אני מאזור השרון אם זה רלוונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהסיגי05/07/2014
שלום וברכה בתי בת שנה ושבע חודשים שלשום עשו לה צילום חזה לפני שלוש וחצי חודשים עשו לה גם ולפני חצי שנה אני מאוד בלחץ ואמרתי לרופא שזה מיותר אבל הוא חשש מדלקת ראות האים יש ממה לחשוש אני מאוד בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף07/07/20143 צילומי חזה הם "כלום", אין שום צורך לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה מול עמוד חשמלאלומה03/07/2014
שלום,
אני מתעתדת לעשות שירות לאומי, אך גיליתי שיש מול דירת השירות עמוד חשמל גדול עם שנאי (אני חושבת.. זה נראה כמו קוביות שחורות).
אפשר לראות את עמוד החשמל (התמונה צולמה לפני שנתיים ומאז נוספו עליו קוביות שחורות שאני חושבת שהן השנאים) הבניין ממש ממול- מצד שמאל של התמונה- זה הבניין בו נמצאת הדירה (כך שהדירה פונה לרחוב- כלומר די קרובה). עמוד החשמל לא נראה ממש ממול הבניין בתמונה אך עד כמה שזכור לי, במציאות הוא כן.
רציתי לדעת עד כמה זה מסוכן.
יש לציין שאני מגיעה לדירה בערך ב19 ויוצאת ב8 בבוקר, כך שיוצאות לי פחות או יותר 12/13 שעות להיות בדירה מדי יום למשך השנה הקרובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי למדוד תתקשרי לרם דישון בפרטי
ד``ר דני וולף04/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהרותי03/07/2014
בני התינוק ישן בקיר שמוצמד לקיר בצד השני המנוע של המזגן האם יש סכנת קרינה ועוד שאלה בבקשה יש לנו בבית שידה שעל זה אנחנו מניחים את הניידים לטעינה עכשיו ברצוני שזה ישמש לאכסנת נעלים ולשים את זה בחדר הילדים האם יש סענה לשים באותה שידה לאחסן זאת אומרת את הנעלים של הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף04/07/2014את עוצמת הקרינה במיטת התינוק חייבים למדוד!!!
לגבי הנעליים, כבר נאמר בפורום עשרות פעמים, שום אמצעי מתווחך לא מעביר את הקרינה ממקום למקום. הקרינה פוגעת רק ישירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלחת לוויןאילנית03/07/2014
שלום
האם ישנה קרינה מצלחת לווין
הבעיה - ישנה צלחת לווין צמודה לקיר מהצד השני למיטת תינוק
האם הנ"ל מסוכן
שהות במיטת התינוק היא לשבוע בלבד
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלחת לווין קולטת ולא משדרת כלום
ד``ר דני וולף04/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב ד"ר וולף, יש לי שאלה שמאדעדי01/07/2014
מציק לי בשנים האחרונות.
אני בת 42, אמא לשני ילדים קטנים
בגילאי 20-30 הייתי היפוכונדרית ועשיתי כל בדיקה אפשרית, עשרות מילומי רנטגן באזורים שונים בגוף, בדיקות סיטי, מיפוי עצמות עם חומר ניגוד, סיטי ראש עם חומר ניגוד, סיטי גב, סיטי כיס מרה ועוד.
כיום, בהיותי מודעת לנזק הרב שגרמתי לגופי, אני חרדה מאד,
האם יש משהו שניתן לעשות על מנת למזער את נזקי הקרינה שגרמתי לעצמי? האם ישנה בדיקה אותה אפשר לעשות כדי לבדוק מה הנזק שגרמתי?
אני מודה לך מאד על התייחסותך,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב ד"ר וולף, יש לי שאלה שמאד - תגובה
ד``ר דני וולף02/07/2014באמת קרינה מיותרת מאוד. אין בדיקה שיכולה לגלות את הסיכונים והסיכויים ללקות בסרטן. (פרט לבדיקות הגנטיות שאינן שייכות לעינייננו).
עד גיל 50 (בהנחה שאין לך סיפור משפחתי של סרטן שד או מעי) מספיק בדיקת דם רוטינית פעם בשנה.
לאחר גיל זה, צואה לדם סמוי פעם בשנה, וממוגרפיה פעם בשנתיים, וזה נכון לכול בית ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר וולף, האם לדעתך
עדי02/07/2014גרמתי לי בוודאות נזק? שמעתי על בדיקת דם בשם AMAS בדיקה פרטית שנעשית במעבדה בראשל"צ, האם היא אפקטיבית?
האם הקרינה נספגת בתאים או שמשתחררת החוצה במהלך השנים?
ושוב תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר וולף, האם לדעתך - תגובה
ד``ר דני וולף02/07/2014לגבי AMAS אין תגובה.
הקרינה נספגת בתאים, ולא ממשיכה להקרין, אולם ההשפעות של כל קרינה וקרינה מצטברותב- DNA של התאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר וולף
עדי02/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ctרינה30/06/2014
שלום.אם מישהו ממשפחתי עשה סיטי בגב ובאותו היום חיבק והיה בקרבתה .האם יש סיכון של העברת קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct - תגובה
ד``ר דני וולף01/07/2014אין העברת קרינה על ידי שום מתווך או אמצעי ביניים.
בקיצור אין סכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית ממקרראשרת30/06/2014
שלום רב,
אני צפויה ללדת בספטמבר, בחודשים הראשונים להולדת התינוק נתגורר בבית ההורים (עד שנקבל מפתח לדירה שרכשנו). החדר שמוקצה לנו גובל בקיר המקרר במטבח, להורים יש מקרר סמסונג חדיש 3 דלתות. כמובן שאניח את עריסת התינוק בקיר הנגדי, מרחק של כ-3 מטר. האם זה בטוח?
איפה ניתן לרכוש רדיד החוסם קרינה אלקטרומגנטית?
תודה,
אשרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית ממקרר - תגובה
ד``ר דני וולף01/07/2014מרחק 3 מ' בטוח יספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיבשרותי30/06/2014
רציתי לדעת 2דברים 1הצינור של המיבש כביסה צמוד לרשת החלון ומוציא את החום מהמיבש האם יכול ליקרות משהו כשצינור המיבשמוציא את החום שניפלט מהמיבש לרשת כשהיא צמודה אילו ושאלה שניה בבקשה בני מתחיל לימודים בבית ספר חדש והוא צריך כל יום כשהוא הולך לבית הספר וחוזר מבית הספר כשיש עמוד חשמל ענקי ואפשר להגיד שכל מי שעובר ווצריך לעבור שם הוא ממש צמוד לעמוד חשמל זה שאלתי ואני ממש מודאגת האם זה מסוכן לעבור 6ימים בשבוע הלוך וחזור דרך עמוד חשמל גדול שכזה בני בן 8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום סכנת קרינה. הסכנה רק בכביש
ד``ר דני וולף01/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדר רדיו בבדיקת MRI-האם מזיק?גל28/06/2014
אני בת 20. משום שעברתי כבר 3 בדיקות MRI בחצי שנה האחרונה-פעמיים צוואר רקמות רכות ועוד אחת למוח, ומשום שאני סובלת מכאבים כרוניים מגיל 4 בכתף שמקורם אינו ידוע והומלץ על MRI לאחר שבCT עמ''ש צווארי, EMG וUS לא נמצאה בעיה-אני מתחילה לחשוש שמא למרות שאין בMRI קרינה מייננת אלא רק שדה מגנטי ותדר רדיו, אולי בכל זאת יש בה סיכון כלשהו, בטח בבדיקות חוזרות ועוד בטווח של 4 בדיקות בחצי שנה.
אשמח לשמוע אם אכן בבדיקת הMRI כרוך סיכון בריאותי כלשהו, קרינתי או לאו. האם נעשו מחקרים אחרונים בנושא? האם הנזק, אם בכלל ישנו, זניח או שמא מצטבר כמו בקרינת רנטגן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדר רדיו בבדיקת MRI-האם מזיק? - תגובה
ד``ר דני וולף28/06/2014ב- MRI וב- US אין שום סיכון, אפילו לא מינימאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אבל השאלה היא האם תדר הרדיו
גל02/07/2014שבMRI עשוי להזיק? ידוע לי שאין קרינה בבדיקה.
אגב, האם ידועה לך סיבה מדוע לא תיראה ליפומה (גוש שומני שפיר, מאובחן כבר 9 חודשים) בבדיקת MRI, על אף הסליל המגנטי שהורכב, חומר הניגוד והקפסולה השומנית שהוצמדה לעור? בUS היא מודגמת בבירור רב ואף גדלה בחצי סנטימטר בחצי השנה האחרונה. האם קופסיות שומן אינן מודגמות היטב בבדיקה זו?
מצורפות שתי תמונות מהסדרה בהן הקפסולה מבחוץ אמורה לסמן את מיקום הגוש, אך הוא איננו מודגם כלל.
שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה שניה מהסדרה
גל02/07/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שבלבלת את הפורומים
ד``ר דני וולף02/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפלו לא רמז?
גל04/07/2014חבל, תוכל לעזור לנו הרבה בפתרון התעלומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי קרינה משעון דופק - שעון פולרד``ר דני וולף27/06/2014
אני מעוניין לדעת האם יש מחקרים על השפעת הקרינה משעוני דופק בהם שידור מקודד כמו שעוני פולר , והאם הקרינה הזניחה עשויה להזיק או בעלת סיכון נמוך מאוד למשתמש
אני מעט חושש אחרי שקניתי שעון פולר פשוט למדידת דופק
השמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה משעון דופק - תגובה
ד``ר דני וולף28/06/2014קרינה זניחה לחלוטין. המשיך בפעילות גופנית נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה למודד קרינה .נועה27/06/2014
שלום,
אני גרה בזכרון יעקב ומעוניינת לוודא שאיני חשופה לקרינה שמקורה בעמודי חשמל שסובבים את ביתי.
אשמח לקבל המלצה לאיש מקצוע בתחום.
תודה.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתקשרי לרם דישון בפרטי
ד``ר דני וולף28/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרכב היברידי?ענבל26/06/2014
מתלבטת לגבי רכישת רכב (הברידי מול "רגיל").. מקריאה ברשת אני מבינה כי לא הוכח שהקרינה היוצאת ממטעני החשמל ברכב היברידי מזיקה. האם זה מכיוון שאין מספיק שנות ניסיון בתחום? האם לדעתכם רכב היבירידי בטוח מהבחינה הזו, או שעדיף שלא להסתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מרכב היברידי? - תגובה
ד``ר דני וולף28/06/2014יש כמה רכבים היברידיים. במדידה שעשיתי לפני שנים הייתה קרינה במושב האחורי, קרינה גבוהה למדי. יחד עם זאת, ברכבים החדשים, נטען שאין קרינה, ועדיין לא יצא לי למדוד.
בכול מקרה בנסיעה של פחות משעה ביום לא מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה דיגיטליתאמי26/06/2014
האם זה נכון שלממוגרפיה דיגיטלית יש פחות קרינה? ואם כן מהי ההפחתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה דיגיטלית - תגובה
ד``ר דני וולף28/06/2014זה נכון שלצילום (במקרה זה ממוגרפיה) דיגיטלי יש פחות קרינה מאשר לצילום לא דיגיטלי, אולם כיום כל הצילומים הם דיגיטליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אמי29/06/2014עד כמה יורדת הקרינה באחוזים לעומת פילם?
והאם זה נכון שבחורות שעשו ממוגרפיה חלו בסרטן בגלל הקרינה החזקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר דני וולף02/07/2014הקרינה מממוגרפיה מזערית, וכאמור כל הבדיקות דיגיטליות, וערכה עולה בעשרות מונים על הסיכון שבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)