מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנותאביב03/09/2013
הבנתי שיש הבדל בין אנטנות שידור רדיו חאנטנות שידור סלולאר... בייתי רוצה לדעת מב ההבדל (הייתי רוצה גם לדעת נתונים תכנים כגון איזה ארוצי שידור mhz והספק שידור ב w), בנוסף הבנתי שהקרינה מהם לא מייננת אז איך העא מסוכנת? האם גם מסוכן אם נחשפים לשידור מאנטנה סלולרית או רדיו באופן זמני ולא ממושך כלומר בעת שידור שלוקח דקה עד 5 דק' ולא של שידור ממושך כל הזמן... תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנות - תגובה
רם דישון07/09/2013השאלה שלך מקיפה ורחבה (וגם לא לגמרי ברורה). קצרה היריעה בפורום מלענות עליה.
עיין באתר של המשרד להגנת הסביבה- תוכל למצוא שם תשובות לרוב השאלות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ביטחוןשרון03/09/2013
מהו מרחק ביטחון ממק"ט של בניין? מהו מרחק ביטחון מארונות חשמל אפורים בינוניים שנמצאים ליד הבנינים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק ביטחון - תגובה
רם דישון03/09/20131. מהו מק"ט?
2. נראה לך שתשובה על סמך אפס מידע (בנושא ארונות החשמל) תהיה רצינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשמלשרון03/09/2013
ילדה קטנה, אונקולוגית, 20 דקות מאוד קרובה לארון חשמל גדול. האם לדעתכם נגרם נזק?
חשמל - תגובה
רם דישון03/09/2013מחשיפה חד-פעמית לא נגרם נזק, אבל להבא השתדלי להמנע מחשיפות כאלו (בגלל העבר האונקולוגי).
באיחולי בריאות טובה,
רם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגל חדשחזן03/09/2013
שלום רב,
רצינו לדעת אם בבחירת מיקרוגל חדש יש חשיבות לדגם או לחברה מבחינת קרינה או שמבחינת קרינה אפשר לקנות את הזול ביותר. אם אכן יש מיקרוגלים שבהם פחות קרינה - האם יש רשימה אן תו תקן שצריך לשים אליו לב.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרוגל חדש - תגובה
רם דישון03/09/2013אין חשיבות לדגם. כולם דומים מבחינת הקרינה הנפלטת החוצה (היא מזערית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חזן03/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר - האם למקם בממ"ד או בסלוןחזן03/09/2013
שלום ותודה על הפורום המועיל.
נודה לכם אם תוכלו לחוות דעה לגבי מיקום עדיף לראוטר: על שולחן הכתיבה בסלון בו אנו שוהים רוב היום, או בממ"ד שאינו משמש למגורים אך אנו מבינים שהקרינה בו גדולה יותר. האם מיקום הראוטר בממ"ד גורם לקרינה גדולה יותר בשאר חלקי הבית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר - האם למקם בממ"ד או בסלון - תגובה
רם דישון03/09/2013בממ"ד עדיף, כי רוב הקרינה נשארת בתוכו. המעט שיוצא החוצה אינו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושנה טובה.
חזן04/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנת רדיואביב02/09/2013
האם מסוכן להיות ליד אנטנת רדיו(משדרת בין 30mhz- 80mhz) בעוצמה 40w.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלישה בטלפון
אביב03/09/2013בנוסף הייתי רוצה לדעת האם גלישה בטלפון באנטרנט מקרינה באופן חריג אם גולשים בו במשך שעה עד שלוש שעות ביום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גלישה בטלפון - תגובה
רם דישון03/09/2013יותר מדי זמן. לא מומלץ- נסה לצמצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מאנטנת רדיו - תגובה
רם דישון03/09/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת רדיו
יובל04/09/2013מהו המרחק הבטוח מאנטנה כזו?
קרינת רדיו - תגובה
רם דישון07/09/2013המרחק תלוי בפרמטרים רבים. ככלל- לפחות 100 מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר וולף-חשיפת תינוקטל02/09/2013
שלום רב,
אני גרה ביחידת דיור בה ארון החשמל הביתי נמצא בסלון בו אני מבלה את רוב שעות היום עם התינוק. בנוסף, ישנה יחידת דיור נוספת ולה ארון חשמל מעבר לקיר בו נמצא הארון שלנו. בחודשיים הראשונים לחייו התינוק היה מבלה בעריסתו, הנמצאת כ-1 מטר מארונות החשמל, כ-8 שעות ביום ובחודש וחצי האחרונים בילה כ1-2 שעות ביום. הבנתי מהפורום שלכם שהמרחק הבטוח הינו 2 מטר לפחות. רציתי לשאול:
האם יתכן כי נגרם נזק לתינוק מהקרינה?
בנוסף, היום התינוק נמצא כ12-14 שעות ביום במרחק של 3-4 מטר מהארונות.
האם עדין יכול לגרום לנזק למרות המרחק הבטוח בגלל זמן החשיפה המרובה?
האם עדיף לבלות את רוב שעות היום בחדר אחר?
אודה על תשובתך,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר וולף-חשיפת תינוק - תגובה
ד``ר דני וולף02/09/2013שנה אחת חשיפה מזערית, לא נורא לא נגרם נזק.
יחד עם זאת כדאי למדוד, הן את המקום בעבר הן את המקום בהווה, כדי לדעת. אין פתרון בטוח אחר פרט למדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניות אוויריעל01/09/2013
שלום.
אני חושבת לקנות אזניות אוויר למניעת קרינה אך מעט מהססת.
זאת משום שהבנתי שהקרינה מתפזרת באמצע האזניות במקום שבו האזניות מתחלפות לאזניות אוויר. אם כך, הקרינה מתפזרת לאיזור החזה והלב. אין זה מסוכן גם כן? איזור זה אינו רגיש כפי ואף יותר ממה שהראש רגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אזניות אוויר - תגובה
רם דישון01/09/2013הקרינה של אוזניות האויר חלשה מאד מאד, וכן, איזור הלב הרבה פחות רגיש מאשר הראש והמוח. אוזניות האויר מומלצות, במיוחד למי שמדבר הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל02/09/2013האם שמיעת מוזיקה בסמארטפון כאשר הוא נמצא במצב טיסה מקטינה את כמות הקרינה?
בנוסף - האם שמיעת מוזיקה במכשיר ייעודי (mp3) עדיפה על שמיעת מוזיקה בסמארטפון מבחינת כמות הקרינה הנפלטת מהמכשיר לראש? האם זה עדיף גם כאשר משתמשים באזניות אויר בסמארטפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
רם דישון03/09/2013במצב טיסה הסמרטפון אינו משדר כלל- אין קרינה.
mp3- כנ"ל, זהה לסמרטפון במצב טיסה.
שמיעת מוזיקה בסמרטפון עם אוזנית אויר בטוחה, כי המכשיר רחוק יחסית מהראש.
mp3 או סמרטפון עם אוזניות אויר- mp3 עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בממד שמשמש חדר שינהשני01/09/2013
מצטערת שאני שואלת שאלה שחוזרת על עצמה אבל...
בחודשיים האחרונים חדר השינה שלי הוא חדר הממ"ד כאשר המודם/ראוטר נמצא בו וממוקם על מדף מעל המיטה, מעל הראש שלי
האם עדיף להעביר אותו אל מתחת למיטה, על הרצפה קרוב לדלת החדר?
זה בכלל משנה הגובה בו ממקמים את הראוטר?
תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר בממד שמשמש חדר שינה - תגובה
רם דישון01/09/2013הגובה חסר משמעות. אם את ישנה בממ"ד עם ראוטר- מאד רצוי לכבות אותו בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בדירה שנמצאת מעל חדר חשמלאופיר01/09/2013
שלום רב.
אימי גרה בבניין משותף בקומה ראשונה מעל חדר החשמל של הבניין.
מהנדס חשמל שגר בבניין שלנו הפנה את תשומת ליבנו לכך וביקש
רשות להזמין לביתנו מודד קרינה מוסמך ממשרד ממשלתי העוסק בכך
למען בטחוננו.
המודד הגיע סקר את הדירה והניח במקום שבחר מכשיר יחסית גדול
למשך שבוע שלם בשביל לקבל נתונים מדוייקים על רמת הקרינה בכל שעות
היממה ובכל ימות השבוע.
התוצאות היו שונות מחדר לחדר, בסלון המדידה היתה בערך 2 מיליגאוס
אבל בחדרים הקרינה כבר עלתה ל 4 ומשהו מיליגאוס כאשר הערך הכי גבוה שנמדד
היה כמעט 5 מיליגאוס (בחדר ילדים).
הדירה נקנתה כחדשה מקבלן ידוע ונמצאת ברשות אימי כבר כ - 17 שנה,
כילדים גרנו בה רק כ - 10 שנים.
המודד אמר שלפי התקן המחמיר קרינה תקינה היא בין 2 ל- 4 מיליגאוס תלוי במשך
השהות בדירה ביממה.
1) היא האם הערכים נראים לך תקינים למרות החריגה של 1 מיליגאוס
מעל התקן הנ"ל ?
2) המודד העלה אפשרות להתקין לוחות בידוד בתקרה של החדר חשמל כדי להפחית
את הקרינה הנ"ל לרמה התקנית, האם החריגה הזו מצדיקה השקעה כספית כזו?
האם העלות המשוערת של לוחות כאלה גבוהה ?
לסיכום הנקודה שלי היא האם אנחנו יכולים לישון בשקט או שיש צורך לבצע פעולה כלשהי
למען בריאותנו...
בברכה.
אופיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בדירה שנמצאת מעל חדר חשמל - תגובה
רם דישון02/09/2013החריגה היא מזערית. עלות לוחות בידוד הנה גבוהה יחסית, כי מדובר על חומר יקר. נסה לשכנע את חברת החשמל להשתתף בעלות. אם לא תצליח- אני לא הייתי משתולל בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל ותינוקטל30/08/2013
שלום רב,
אני גרה ביחידת דיור בה ארון החשמל נמצא בסלון בו אני מבלה את רוב שעות היום עם התינוק (או ישן בעריסה או יונק).לכן, רציתי לברר:
1. מה המרחק הבטוח לעריסת תינוק מארון חשמל ביתי?
2. מה המרחק המקסימלי אליו יכולה להיפלט קרינת חשמל (לזהירות מקסימלית)?
מצורפת תמונה של ארון החשמל
אודה על אזרתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 1
טל30/08/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2
טל30/08/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 3
טל30/08/2013
תמונה 3 - תגובה
רם דישון30/08/2013התשובה לשתי השאלות היא שני מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי על הגג במקום העבודהיואב28/08/2013
בעקבות החלפת שנאים על הגג של מקום העבודה (3 שנאים) באו משורק למדוד, והערכים בחדר שלי (קומה עליונה) 10 מיליגאוס בעמידה בחדר ו-5 בישיבה (הכוונה למיקום הראש)
האם זה מסוכן? האם כדאי לבקש לעבור חדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי על הגג במקום העבודה - תגובה
ד``ר דני וולף28/08/20135 מיליגאוס במקום העבודה......... אהההה על הגבול. אפשר לחיות עם זה, אבל עדיף לעבור מקום, אני מניח שמרחק של מטר נוסף מהשנאים יפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתב אלחוטיענת27/08/2013
שלום. יש לי נתב אלחוטי בחדר הסמוך לחדר של בני. הקיר המשותף הוא קיר בטון (אבל הבנתי שהקרינה הזו עוברת קירות בטון בלי בעיה, האם נכון?). הילד ישן כאשר ראשו במרחק של כ- מר' מהנתב ורגליו במרחק של כמטר 1 מהנתב. האם המרחק מסוכן וכדאי להרחיק את הנתב? האם חשוב המרחק מהראש או שאין הבדל בין הראש והרגליים לצורך העניין? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, הראש במרחק של כ-2 מר' מהנתב.
ענת27/08/2013תודה.
נתב אלחוטי - תגובה
רם דישון27/08/2013לא נכון. קרינת רדיו (של הנתב) מונחתת פי עשר במעבר דרך קיר בטון, לכן אם הנתב בחדר אחר- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בחדר שינהרם26/08/2013
שלום לכם
יש לי ראוטר VDSL של בזק בחדר השינה שלי, הראוטר עד 100 מגה, של די לינק.
כעת, אשתי מניקה הרבה פעמים את התינוק ליד הראוטר, וגם התינוק ישן אצלנו בחדר.
חשבתי להעביר את הראוטר, למסדרון הבית, שממנו מתפצלים הסלון, שני חדרי השינה, אמבטיה שירותים.
במסדרון אנחנו עוברים הרבה מאוד, מצד שני לא שוהים שם, אבל הראוטר יהיה בתקרה מתחת לתקרה אקוסטית של המזגן, ככה שהקרינה זה ישירות לראש.
השאלה אם ממולץ לשים במקום כזה, מקום או עדיף להשאיר אותו היכן שעכשיו, בחדר השינה בצד.
ובקצרה,
1) האם מומלץ לשים במקום שחולפים הרבה אבל לא שוהים, והראוטר יהיה בתקרה.
2) מה המרחק שצריך להיות מהראוטר, למיטת תינוק, שאוכל להשאיר את זה בלילה דלוק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר בחדר שינה - תגובה
רם דישון26/08/20131. כן, מומלץ לשים במקום בו עוברים אך לא שוהים.
2. לא רצוי- עדיף לכבות בלילה. אם לא- שמור לפחות שני מטר מהתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - רק שאלה
רם26/08/20131) זאת אומרת שעדיף להעביר מהחדר, למסדרון למרות שעוברים בו הרבה...
2) אני מדבר על מרחק של 3 מטר בערך לפחות. (מהמסדרון למיטת התינוק)
3) זה לא מזיק לשכן מלמעלה הראוטר הצמוד לתקרה ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - רק שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף26/08/2013בהחלט עדיף במסדרון ששם רק עוברים. הגרוע ביותר זה חשיפה למקום השינה של התינוק. לשכן מלמעלה לא יזיק כלל, אלא אם ישים מיטת תינוק בדיוק מעל לראוטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרינהחן26/08/2013
שלום,
במשרד בו אני יושבת יש קיר (מאחוריי) הגובל בארון חשמל גדול, קיר נוסף, הרחוק ממני כ- 10 מטרים, הגובל במכון לצילום CT שיניים ובנוסף 2 קומות מעל נמצא הגג ועליו אנטנות סלולריות. יש סיכוי שהמשרד יעבור בעוד כמה חודשים למקום אחר.
האם כדאי להימנע מכניסה להריון בסביבה כזו? בהנחה שאני לא מעוניינת להשקיע כסף או משאבים בבדיקות קרינה למיניהן, מפני שכנראה נעבור משם בעתיד הלא רחוק.
תודה מראש,
ג'ודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרינה - תגובה
ד``ר דני וולף26/08/2013אני מודאג בעיקר מהמכון לצילום שיניים. אמנם חזקה על מכוני הצילום האלו שיעברו בדיקות קפדניות ביותר שלא תדלוף שום קרינה, ושהמיגון שלהם יהיה מעל ומעבר עם מקדמי בטיחות רבים, בהשגחת משרד הבריאות כמובן, וגם המרחק שלך והקירות שבדרך די מבטיחים הגנה, אולם..... לך תדע.
אילו הנתונים שאני יכול לספק ו....... הרשות (וההחלטה) נתונה.
אם אפשר אני הייתי מחכה עם ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
חן30/08/2013תודה רבה על התשובה המהירה.
רציתי לברר מה בעצם יכולות להיות ההשלכות של הימצאות בסביבה לא מוגנת בהריון? ממה שידוע לי לפחות שתי נשים עברו באותו המשרד הריון ולידה רגילים.
סופ"ש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר דני וולף31/08/2013אינני יכול להעלות אפילו על דל שפתותיי, או באחד התאים האפורים שבמוחי, אפשרות של חשיפה לקרינה מייננת, קרינת רנטגן בהיריון.
אין תשובה, אין אופציה כזאת, אין שום אפשרות כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)