מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזקת מכשיר טלפון בעת שליחת הודעותדן19/07/2013
שלום,
רציתי לדעת האם יש סיכון/בעייתיות בהחזקה של מכשיר טלפון לזמן ממושך בעת שליחת הודעות כל כמה שניות, הן מבחינת הידיים שמחזיקות את המכשיר והן מבחינת העיניים/הראש שנמצא במרחק של כ 25-30 ס"מ מהמכשיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזקת מכשיר טלפון בעת שליחת הודעות - תגובה
ד``ר דני וולף19/07/2013נתפשר, אפשרי, לא בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בחדר עם מחשבשלי18/07/2013
שלום,
בתי בת 5 חודשים ואנו רוצים להעבירה לחדר בבית בו כרגע נמצא המחשב וגם ראוטר אלחוטי + מודם של טלפון של הוט.
האם בעייתי שתישן בחדר זה?
במידה ונעביר את הראוטר האלחוטי, האם בסדר שתישן בחדר בו יש מחשב + המודם הטלפוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בחדר עם מחשב - תגובה
ד``ר דני וולף19/07/2013מחשב לא בעייתי אם במרחק מטר - שניים ממנה.
מודם טלפוני לא מקרין בתנאי שאין בסיס של טלפון אלחוטי בחדר, כי הוא דווקא כן מקרין.
ראוטר לא בחדר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדרן חובבאפרת18/07/2013
שלום,
גיליתי במפת אנטנות שכ - 15 מטר מהבית שלי יש שדרן חובב (ככה זה מוגדר בהולנד, כנראה שהוא משדר לרדיו כתחביב).
האם זה בעייתי?
באיזה מכשיר ניתן לבדוק את הקרינה?
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שדרן חובב - תגובה
רם דישון18/07/2013זה עלול להיות בעייתי. תלוי כמה זמן הוא משדר ביום.
מכשירים רגילים למדידת קרינת רדיו עלולים לקרוא קריאות לא נכונות כי הם אינם מתוכננים לתדר זה. הם יכולים רק להראות אם יש שידור או אין.
למדידה יש להזמין איש מקצוע עם ציוד מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שדרן חובב - תגובה
רם דישון18/07/20131. שאלה זו תשאלי את הרשויות בהולנד. יש רישוי (לפחות בישראל), אבל הוא אינו נוגע בבטיחות קרינה.
2. אינני יודע. המפרט של ה- ED7 מציין שהוא קורא החל מ-300 מגהרץ, בשעה ששידור חובבים הוא בתחום של 20 מגהרץ. זה בפירוש מחוץ לתחום שלו, לכן מבלי לבדוק את הקורנט עצמו לא אוכל לענות.
3. לגבי איש מקצוע- אין לי פתרון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדר חובב
אפרת18/07/2013תודה,
האם יש איזשהו מכשיר מדידה (אפילו אם הוא לא הכי מדויק בעולם) במחיר סביר שבאמצעותו ניתן לבדוק האם יש קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שדר חובב - תגובה
רם דישון18/07/2013לא שידוע לי. הבעיה הזו אינה "פופולרית" דיה על מנת שיצרנים ייצרו מכשירים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שדרן חובב - תגובה
רם דישון19/07/2013מכשיר זה אינו מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שדרן חובב - תגובה
רם דישון19/07/2013מכשיר זה מתאים. אני מקווה ששמת לב למחיר.
שדרן חובב - תגובה
רם דישון19/07/2013מכשיר זה מתאים. אני מקווה ששמת לב למחיר.
שדרן חובב - תגובה - תגובה
רם דישון19/07/2013אני חושב שהיה כאן בלבול בגלל שתי ההודעות. המכשיר של AARONIA מתאים. השני לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספלטיפעת17/07/2013
שלום רב,
בני היה שלשום בגן כשבגן החד שנבנה ליד עבדו כל היום וסללו את הכביש והחצר שם.
כשבאתי לקחת אותו ב 14:00 היה ריח אספלט ( או משהו אחר אם אני טועה בשם החומר...).
האם יש סכנה מחשיפה ליום של שהייה בקרבה למקום כזה?
אני מניחה שהם רוב היום בתוך הגן(בוודאי עם חלונות פתוחים) וכשעה בחצר הקרובה.
אם יש סכנה - האם זה מדאיג? האם עלי לחכות כמה ימים לפני שאשלח לגן שוב? היום ראיתי שלא עובדים שם בכלל(אולי מחכים שמשהו ייתיבש....)
אשמח לתשובה בהקדם... מאד מודאגת
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספלט - תגובה
ד``ר דני וולף18/07/2013חוש הריח שלנו תופס כמויות קטננות של חומר, כך שהוא אינו בדיוק המדד לריכוז חומרים באויר. אם אין אדי זפת כבדים, ולפי התיאור שלך בוודאי שאין, אז אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
יפעת18/07/2013לחידוד...
לפי מה שהבנתי ממך... ללא קשר לחוש הריח וכמויות הריח שהרחתי..אכן אין סכנה מהשהיה של הילדים שם יום שלם ליד בזמן שבנו את הכביש?
והאם ניתן לשלוח כבר חזרה לגן?
אני לא יודעת מה זה אומר ומה הסיבה אבל גם אתמול וגם היום לא עובדים שם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... - תגובה
ד``ר דני וולף18/07/2013אם את ממקום האירוע לא יודעת, מה אני צריך להבין? בכל מקרה, אם אין אדי זפת שרואים בעין אין בעיה. אם יש אזי זה כמו לעשן עשרות סיגריות, וזה חבל, אבל גם לא אסון אקולוגי נוראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה במרחק 30 מ' מעמוד מתח גבוהאמא מודאגת16/07/2013
שלום,
אני גרה בדירה שכורה בבניין ולאחרונה גיליתי שבמרחק של כ-30 מ' מהבניין יש עמוד חשמל של מתח גבוה ועליו שנאים. עד כמה הקרינה בעייתית? אני בעיקר מודאגת מכיוון שבני בן השנה וחצי חשוף לקרינה הזאת בדירה מאז שנולד וגם שוהה כשעתיים ביום בגינת משחקים שנמצאת כ-10-20 מטר מהעמוד. אנחנו מתכוונים לעבור דירה, אך לא בשנה הקרובה.
האם יש סיבה לדאגה? האם במרחק כזה יכול להגרם נזק?
אני יכולה לצלם את העמוד ולהעלות את התמונה לפורום אם זה יעזור.
תודה רבה,
אמא מודאגת (מאוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דירה במרחק 30 מ' מעמוד מתח גבוה - תגובה
רם דישון16/07/2013שלחי לי את התמונה בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאורן15/07/2013
מה המרחק הישיבה המומלץ מארון חשמל
זמן שהייה בממוצע 4 שעות ביום
מצ״ב תמונות של 2 ארונות חשמל שממוקמות במשרד
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתמונה נוספת
אורן15/07/2013
שלום - תגובה
רם דישון16/07/2013ללא מדידה לא ניתן לתת תשובה אמינה לשאלה. כללית, 3 מטר ודאי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משנאיםאיתי15/07/2013
שלום,
רציתי לדעת האם יש הבדל במרחק הבטיחות הנדרש (0.5-1 מטר) כאשר קיימים מספר שנאים של מכשירי חשמל ביתיים המחוברים לאותו מפצל?
תודה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה משנאים - תגובה
רם דישון15/07/2013קשה לדעת, כי זה תלוי במצב היחסי ביניהם.
הייתי מוסיף 0.5 מטר בגין כל שנאי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאים
איתי15/07/2013אז אתה אומר בעצם שאם יש לי ארבעה שנאים מחוברים למפצל, אני צריך לשמור מרחק של שני מטרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית מול ביתלירם11/07/2013
שלום רב,
אני מעוניין לשכור דירה, מולה - בשטח פתוח, יש תורן אנטנה סלולרית. מדדתי והמרחק הוא 200 מטר. האנטנה נמצאת מול מרפסת הבית (קומה חמישית) - מצורפת תמונה. יש קו אווירי פתוח והבניינים ליד הם נמוכים.
האם מומלץ בכלל לשקול דירה שכזו? גם אם המדידות בתוך הבית יהיו נמוכות, לא יהיה מסוכן לשבת במרפסת מול האנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית מול בית - תגובה
ד``ר דני וולף11/07/2013200 מטר זה גבולי, בייחוד כשיש קו פתוח כל כך לאנטנה. אבל מה שחשוב יותר זה היכן חדש השינה, והאם הוא גם כן משקיף על האנטנה, ובייחוד חדר השינה של הילדים.
כך או כך כדאי למדוד, לפעמים מוצאים עוד הפתעות לא נעימות כי במקום שיש אנטנה אחת יש בדרך כלל עוד כמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
לירם11/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית ליד הביתיפית10/07/2013
שלום
כחלק מברורים לפני רכישת דירת גג גיליתי כי הדירה נמצאת כ- 90 מ"ר קו אוירי מאנטנה סלולרית. נאמר לי כי בוצעה מדידה ונמצא כי בבית קיימת קרינה ברמה של 4 מיל' ובגג קרינה של 12 מיל'.
האם אלו רמות מסוכנות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית ליד הבית - תגובה
ד``ר דני וולף11/07/2013את לא מדייקת מספיק בכתיבת הנתונים. אם מדובר בקרינה של 4 מיקרוואט לס"מ2 זה הרבה. בתוך הבית אנחנו ממליצים על פחות מ- 1 מיקרו-ואט לס"מ2
וגם כך 90 מטר מאנטנה שנראית בעין זה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמארטפוןדנה10/07/2013
כמה שאלות ברשותכם
1.ראיתי שכדאי להרחיק את הסמרטפון כשהוא לא פועל חצי מטר מתינוק .האם מדובר גם על מצב שבו הוא בתיק סגור ורחוק פחות מחצי מטר .נגיד בזמן נסיעה בעגלה או באוטו .מה שאני שואלת זה עם הקרינה עוברת דרך התיק/כיס.
2.בזמן גלישה/שיחה ראיתי שזה 2 מטרים ,שוב האם זה נכון גם בזמן שהייה בחוץ ? אם היא בעגלה ואני גולשת במרחק קטן מזה.
3.מה המרחק שיש לשמור בזמן שהמכשיר בהטענה.
4.האם לא מסוכן לי לכף היד ולגוף שאני הרבה שעות מהיום גולשת ?
5.האם לא מסוכן לי לכף היד כתיבת הודעות בוואטסאפ
6.האם בזמן כתיבה בוואטסאפ זה כמו שיחת טלפון (בעניין החצי מטר מהתינוק) או כמו שהמכשיר עומד ללא שימוש.ז"א אם צריך חצי מטר או 2 מטרים בזמן כתיבה בוואטסאפ.
7.התינוקת בת 3 חודשים ולצערי לא חשבתי על כל זה עד עכשיו .כמה סיכון גרמתי לה .אני מפחדת לשאול אפילו.
8.בן השש משחק משחקים בסמרטפון זה בעצם הרבה פחות מחצי מטר .זה מסוכן בשבילו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמארטפון - תגובה
ד``ר דני וולף11/07/2013נתחיל מהסוף, לא לבכות על חלב שנשפך, לביתך בת 3 ח' לא נגרם נזק.
ו..... כן כל הכיסויים לפלאפונים לא מספיקים. יש לשמור על המרחקים שציינת, זה לא אומר שחצי מטר זה בסדר ו45 ס"מ כבר מסוכן רחמנא לצלן.
גלישה כדין דיבור בפלאפון כדין כתיבה בווטסאפ. כשאת גולשת, גם כשאת לא כותבת בפועל, מחכה לתשובה מהצד השני, זו גלישה, זו גלישה, זו קרינה, זו קרינה, זו קרינה, וכדאי לשמור על מרחק מהתינוק. לכף היד אנחנו מוותרים אבל לא לגוף, לא לצוואר, לא לפנים, לא למוח.
לבנך הגדול אנא קני צעצועים אחרים ולא סמאטפון כדי שישחק בהם. אם הוא משחק במשחקים בתוך גלישה ON LINE זו בכלל קרינה לא בריאה לילדים, ובוודאי שלא במשך שעות!! אם משחק עם סמארט פון בלא גלישה, אין בעיה במרחק של זרוע פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומה לגבי המרחק הרצוי בזמן הטענ
דנה11/07/2013הטענת המכשיר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומה לגבי המרחק הרצוי בזמן הטענ - תגובה
ד``ר דני וולף11/07/2013לא להטעין כל הלילה ליד הראש.
הטלפון עצמו מקרין באותה מידה בזמן הטענה.
להתרחק 1 מטר מהשקע עם השנאי, כמו מכול שנאי בעל הספק נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממדרותי10/07/2013
יש לי ממד בבנין בן 6שנים אני שמה בריצפה על סדין תיקים גדולים ומצעים כי אנחנו לא ישנים שם אני בשכירות שם כחצי שנה לא מנקה שם ביכלל השלבים בחדר פתוחים האם יש סכנה להישתמש בהם וגם אם אני מחליטה לשים כמה דברים שהיו שם כמה חודשים לארון בגדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממד - תגובה
ד``ר דני וולף11/07/2013מספיק לאוורר היטב את כל הדברים שיצאו מהממד לפני השימוש!!! פשוט להוריד מהם את האבק, אבל לא לעשות את זה בתוך הבית, ולא לנשום את האבק שמשתחרר מניקוי התיקים. (אפשר לקשור חיתול או סדין על הפה והאף, או עדיף מסיכת מנתחים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממד
רותי11/07/2013וואו אם ככה אני אצטרך לכבס הכל זה בנין של 4שנים קומה 4 האם בכל זאת אני צריכה לכבס ולאורר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממד - תגובה
ד``ר דני וולף11/07/2013מספיק לאוורר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה ליד גן ילדיםשרון10/07/2013
שלום. גן ילדים שנמצא קצת פחות ממרפסת עליה שמו 3 אנטנות סלולריות בעיתי?
הענין הוא שרק על אנטנה אחת יש מידע וכתוב שעוצמת הקרינה היא פי 7 מהתקן המותר. אם נוסיף על זה עוד 2 אנטנות שעוצמתן לא ידועה. האם זה יכולה להיות בעיה?
האם מכשיר פשוט שמראה נוריות + מספרים באמת יכול לאתר קרינה מסלולרי?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה ליד גן ילדים - תגובה
רם דישון10/07/2013השאלה מנוסחת גרוע מאד.
המצב בהחלט עלול להיות בעייתי. מדידה עם מכשיר עם נוריות נותנת מושג על עוצמת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שרון10/07/2013סליחה על הניסוח הגרוע.
מוקד האנטנות נמצא כ 200 מטר מהגן. אולי מעט פחות.
השאלה היתה אם עוצמת האנטנה גבוהה מהמותר פי 7(זאת בנוסף לעוד אנטנות באותו המוקד עליהם אין מידע) עדין מרחק של 200 מטר הוא בסדר? או שעקב ריבוי אנטנות וחריגה מהתקן המותר צריך לשמור על מרחק הגבוה מ 200 מטר?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה להבהרה . תודה
שרון15/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
רם דישון16/07/2013זה תלוי במספר גורמים, לכן לא אוכל לתת תשובה חד-משמעית.
הדרך הטובה ביותר היא למדוד. המכשיר עם הנוריות איננו המדויק ביותר בעולם, אך הוא מדויק דיו על מנת לתת תמונה כללית האם יש בעיה או לא. אם נגלה בעזרתו שיש בעיה- נחשוב איך ממשיכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בממ"ד באופן קבועLEA07/07/2013
שלום רב,
אני מנהלת מחסן שנמצא בממ"ד. 8 שעות ביום אני עובדת במחסן שאין בו חלונות וגם הדלת יוצראת לפרוזדור ארוך שגם הוא מסתיים בחדרים. יש לי מזגן עילי וזהו. האם זה מסוכן לבריאותי?
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בממ"ד באופן קבוע - תגובה
ד``ר דני וולף08/07/2013נראה מוזר שבממ"ד יש מזגן, ואין אף חלון. איך נושמים שם??
בכל מקרה צריך למדוד ראדון בממ"ד.
אם ממד חדש ולא קומת קרקע, ייתכן ותקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה בתוך ממ"ד
דניאל24/05/2014היי, בהמשך למה שנשאל כאן, אני עובדת במקלט שהוא בקומת קרקע עם כל המשרדים יש לו 2 חלונות קטנים ועובדים שם כ 11 שעות רצוף, בשעות הלילה המקום סגור הרמטית (כולל חלונות הברזל) בבוקר שפותחים יש ריח לא נעים. ויש מזגן. האם בטוח לעבוד שם ? האם יש פעולה שמחייבת אותנו לבצע (כמו אולי לאורר) בכדי לשמור על בריאותינו? והאם יש תקנות לעבודה במקלט/ממ"ד
תודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה בתוך ממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף26/05/2014כדאי למדוד ראדון, לפחות מדידה קצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיה מחשב ופלאפוןטל04/07/2013
שלום רב,
רציתי לברר:
1. מסך טלויזיה ומחשב פולטים קרינה מסוכנת לתינוק בקרבתם?
2.האם הקרינה נפלטת גם כשהם מכובים?
3. מה מרחק שהייה בטוח מסלולרי ללא שימוש לתינוק?
4. מרחק בטוח בזמן שיחה/שימוש באינטרנט לתינוק?
בתודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלויזיה מחשב ופלאפון - תגובה
רם דישון04/07/2013כן, אבל לא מסוכנת.
2. לא.
3. חצי מטר.
שני מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמארטפוןמיכל04/07/2013
שלום,
רציתי לשאול במה שונה סמארטפון מטלפון נייד דור 2 (ללא אינטרנט)? האם יש הבדל משמעותי מבחינה בריאותית?
אני חוששת מקרינה ואני לא יודעת האם כדאי לי להשאר עם מכשיר ישן או לקנות סמארטפון. האם הכי בריא להשתמש במכשירים ישנים דוגמת נוקיה הקלאסיים?
שאלה נוספת- אם אני משתמשת בסמארטפון ורוב הזמן מכבה את האופציה לאינטרנט- אז אין הבדל בין מכשיר זה למכשיר דור 2 מבחינת קרינה? האם כיבוי והדלקה של אופציה זו הינה פעולה פשוטה?
תודה ויום טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמארטפון - תגובה
ד``ר דני וולף04/07/2013אין הבדל בקרינה בין המכשירים, וגם אין צורך לפחד מהקרינה כשהיא במרחק של 20 ס"מ מהגוף. אם את מדברת עם אוזניות, ועדיף עם אוזניות עם צינור אויר אין קרינה. אין בעיה לקבל את הקרינה על כף היד, וכמובן, לגלוש בדבר הקטן הזה זה מיותר לחלוטין, וגם מוסיף לקרינת הרקע בסביבתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמארטפון
מיכל04/07/2013אז למה תמיד אני קוראת שבסמארטפון יש יותר קרינה מהטלפונים הישנים בלי האינטרנט? האם זה בגלל האינטרנט בלבד?
אם אני מנתקת את האינטרנט מהסמארטפון זה בדיוק כמו נייד ישן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סמארטפון - תגובה
רם דישון04/07/2013אכן כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמארטפון
מיכל04/07/2013תודה רבה למגיבים!
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)