מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שדה תעופהיפעת01/07/2013
שלום רב,
אנחנו אמורים לטוס בקיץ עם שלושת ילדינו ( כולל תינוק) .
האם יש סכנה כלשהי באחד מהדברים הבאים:
1. מעבר בשערי האבטחה האלקטרונים לילדים/תינוק? אני יודעת שיש שדות תעופה שיש מכשירי שיקוף שאמרים לעבור בהם אנשים - מה לגבי זה?
2. עמידה ליד מכשירי השיקוף הרנטגניים של התיקים לילדים ( אני יודעת שבנתבג לפחות לאחר בדיקת הדרכונים חייבים לעבור ליד מכשירים אלו)
3. האם יש סכנה בהעברת האוכל של הילדים כולל קופסאות סימילאק מתכתיות וכולל בקבוקי התינוק עם המים במכשירים אלו? האם מותר אחכ לאכול מזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה תעופה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א01/07/2013השיקוף של התיקים ברנטגן, אינו מסוכן לאנשים העומדים שם.
לא קורה כלום לסימילק ולבקבוקי התינוק.
באשר ל-"שער הצדיקים" שצריך לעבור דרכו, דהיינו מגלה המתכות הנייח, אחד העמודים שלו שופע שדה מגנטי ניכר (לא ניתן לדעת איזה עמוד, ללא מכשיר מדידה). יש להוציא מהכיסים כל מתכת, אחרת יהיה עליך לעבור שוב. יש לעבור בצעד מדוד, ולא להתנחל שם, אז אין בכך שום סיכון.
נסיעה נעימה !
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשער הצדיקים
יפעת01/07/2013תודה על המענה המהיר.
לגבי מכונת השיקוף - התשובה התפספסה...
וכן שאלה נוספת - "שער הצדיקים" הזה הוא בעצם כמו בכל קניון רגיל...נכון?
האם גם בקניון עדיף לתת לילדים לעבור מהצד ולא בו , אם אפשר - או שמעבר רגעי גם אם קורה מידי פעם אינו מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שער הצדיקים - תגובה
רם דישון01/07/2013אין שום סכנה במעבר רגעי (למעשה, אפילו יותר מרגעי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכונת שיקוף תיקים עוד שאלה
יפעת24/07/2013רציתי רק לדעת לגבי תשובתכם על הציוד במכונת השיקוף -
1. האם אין בעיה עם העובדה שקופסת הסימילאק עשיה מתכת? עדיין ניתן לאכול ממנה?
2.האם גם תרופות שעוברות לא ניזוקות?
3.האם ילדים קטנים שעומדים ליד ובגובה מכונת השיקוף עם הראש - קרוב לפתח אין סכנה?
ולסיכום - האם קרני הרנטגן מלבד ביצוע השיקוף לא עושות שום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מכונת שיקוף תיקים עוד שאלה - תגובה
רם דישון24/07/2013לשלש השאלות- אין בעיה.
קרני הרנטגן מנותבות אך ורק לאיזור בו נעים התיקים. הזליגה החוצה מזערית ואינה מסוכנת כלל. על אחת כמה וכמה במקרה של מעבר רגעי חד-פעמי. (תחשבי על המפעילים שעומדים ליד מכונה כזו 8 שעות ביום, כל יום!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני רכישת דירה- דחוף!, מדחסי כל השמיכל29/06/2013
ערב טוב,
אנו לפני רכישת דירה בקומה העליונה מתחת לגג. כשעברנו טוב על התוכניות ראינו שני דברים שמאד מציקים לנו:
1. כל המדחסים של המזגנים של השכנים. דהיינו 17 מדחסים נמצאים כולם על הגג שמעלינו..בתוך מין ריבוע גדול שאמור לחסום את הרעש..
2. במרפסת הדירה שלנו יש עמוד באורך מטר..כשביררנו גילינו שכל החוטים של המדחסים של השכנים עוברים דרך..כך גם במקום מסויים בתוך הדירה עצמה ליד הממד.
מבלי להבין הרבה..נראה לי שזה עלול להוות בעייה מבחינת החשמל..ובטח גם מבחינת הרעש..
אשמח לחוות דעתכם
בברכה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני רכישת דירה- דחוף!, מדחסי כל הש - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א30/06/2013לעניות דעתי, המדחסים על הגג רחוקים מספיק, כך שהשדות המגנטיים מהם דועכים עד לרמת הרקע.
באשר לכבלים העוברים מהמדחסים בדירה, יש למדוד שטף מגנטי, כדי לדעת אם יש סיכון.
אם אין לכם מכשיר מדידה, אנא כיתבו לי למייל הפרטי, ואמליץ על חברה המשכירה מכשירי מדידה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך..
מיכל30/06/2013ראשית תודה על התיחסותך המהירה. הבעייה שלנו היא שהבניין עוד לא בבנייה..אנחנו קונים לפי התוכניות.., האם יש דרך לדעת אם קיימת בעיתיות על סמך התוכניות..?
בברכה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך.. - תגובה
רם דישון30/06/2013קשה מאד.
האם יש בנין דומה שכבר מאוכלס?
ודבר נוסף. אין היגיון טכני בהתקנת כל המדחסים יחד. יש כאן שתי בעיות: הצנרת בין היחידות ארוכה מדי לקומות התחתונות, והאויר באיזור המדחסים יהיה חם מאד. שתי בעיות אלו תפחתנה מאד את יעילות המזגנים. נראה לי שיתכן שמישהו לא חשב עד הסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סוללריתמירי28/06/2013
שלום,
בדירה שאני רוצה לקנות עשיתי בדיקת מדידה עם מכשיר מקצועי כי ראיתי מהמרפסת אנטנה סוללרית.
תוצאות הבדיקה:
בבית אין בעיה 0.5
במרפסת (בחצי מהמרפסת כי יש בטון שמסתיר חצי) יש 8-12
בשני חדרי שינה אם עומדים ליד החלון יש 12
האם זה מסוכן?
האם לוותר על הדירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאנטנה סוללרית - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א30/06/2013אינך מציינת את היחידות של המדידה. אנא צייני מכשיר ויחידות המדידה, ואז אפשר להתייחס.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאנונימית27/06/2013
שלום וברכה:
בשלושה חודשים האחרונים ספגתי המון קרינה:
1)צינתור (אבלציה)
2)סיטי ראש
3)בשיא טיפשותי הלכתי לים בשעות המסוכנות 11-3 ללא מקדם הגנה וכעת יש לי כוויה בחצי גב דרגה 1 וכוויות ברגליי הקדמיות דרגה שנייה- אני התנהגתי בטיפשות וכעת אני חוששת מסרטן העור (אני בעלת עור בהיר)- אני בדר"כ לא הולכת לים בשעות מסוכנות ונאלצת ללכת בשמש רק שאין לי ברירה- זה היה אירוע טיפשי חד פעמי
מהם אחוזי הסיכוי שאדם שספג כוויות שמש ילקה חס ושלום בסרטן העור?
האם עשיתי נזק בלתי הפיך?
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א27/06/2013הקרינות יוצרות בעור רדיקליםחופשיים, הגורמים נזקי חימצון בתאים, כולל מוטציות, שעלולות לגרום להתפתחות סרטן.
כדי לסתור רדיקלים אלה, כדאי ליטול נוגדי חימצון, כגון ויטמינים C, ו-A (בתור בטא-קרוטן, כדי להקטין את נזקי הקרינה
כדאי ליטול תוספים אלה, רק לאחר שתתיעצי עם מומה הרפואה המשלימהבקופת חולים, ותקבלי אישור ממנו(ה).
כל וב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחדר שרתיםגל26/06/2013
שלום רב,
במשרד בו אני עובדת יש חדר שרתים הנמצא כמה מטרים בודדים ממני.
האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מחדר שרתים - תגובה
רם דישון26/06/2013מרחק של מספר מטרים- כבר אינו מסוכן כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
גל26/06/2013מדובר בסדר גודל של 4-5 מטרים.
גם לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
גל26/06/2013ליתר דיוק מדובר על 3.4 מטרים.
האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה - תגובה
רם דישון26/06/2013לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מחדר שרתים
ריקי13/07/2014שלום רב,
אני יושבת בחדר שנמצא צמוד לחדר שרתים גדול, כלומר במרחק של פחות ממטר מהקיר הגובל בחדר השרתים.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק מחדר שרתים - תגובה
רם דישון14/07/2014ניתן לענות רק לאור תוצאות מדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
ריקי06/08/2014שלום רב,
תוצאות הבדיקה במיקום מושבי הינן - 1 MG
האם זה בסדר?
ישיבה ברציפות במקום למשך 9 שעות ביום בממוצע.
בברכה,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקה - תגובה
רם דישון06/08/2014זה בסדר. אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובד צמוד לחדר שרתים
יואב22/07/2015שלום רב,
לאחרונה עברתי במקום
העבודה לעמדה בעלת קיר משותף עם חדר השרתים.
אני עובד רק 5 שעות ביום בעמדה זו.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו יודע האם מדובר במתקני גישה?לירון26/06/2013
זה על גג הבניין שלי, צרפתי תמונות גם של החלק הקדמי וגם של החלק האחורי..
אודה לכם מאד על תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והנה תמונה חזיתית
לירון26/06/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
והנה תמונה חזיתית - תגובה
רם דישון26/06/2013לא. זו אנטנת קליטת לוינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב-2 התמונות זו אנטנת קליטת לווינים?
לירון26/06/2013תודה רבה על המענה המהיר ועל המענה לשאלות בהתנדבות, זה ממש לא מובן מאליו :}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ב-2 התמונות זו אנטנת קליטת לווינים? - תגובה
רם דישון26/06/2013בתמונה השניה ראיתי רק את כבל האות. לא ראיתי שום אנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתמונה ה-2 מצד ימין יש קופסאות כאל
לירון30/06/2013שנראות כמו מתקני גישה... אתה אומר שאין סיבה לדאגה?
בתמונה ה-2 מצד ימין יש קופסאות כאל - תגובה
רם דישון30/06/2013הבנתי. בדוק באתר של המשרד להגנת הסביבה (חפש שם מפה אינטראקטיבית) ובדוק אם יש אנטנה בכתובת הזו. מאנטנת הצלחת אין בעיה. לגבי הקופסאות- אכן יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אני מודדת קרינה מהקופסאות האלה
לירון01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי שהקרינה לא יורדת למטה...
לירון01/07/2013שהיא רק משדרת לגובה שלה מהקופסאות האלה זה נכון??
אני גרה בדירה התחתונה...
חשוב לי לדעת כי אנחנו בשטח הפתוח למטה
תודה מראש על כל המענה לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אני מודדת קרינה מהקופסאות האלה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגווי - segwayאורי25/06/2013
שלום,
כמה שאלות:
1. האם יש קרינה ממכשיר ההליכה-נסיעה סגווי - Sagway ?.
2. האם יש קרינה ממכשיר אייפוד כאשר הוא לא מחובר לwifi ? (אין לו טלפון נייד, אבל קיימת אופצייה לחיבור אלחוטי. השאלה בהנחה שהוא ב"מצב טיסה").
3. האם יש קרינה מתא המפסקים של החשמל שנמצא בבית?
4. ציינת שאפשר למדוד קרינה באופן עצמאי ע"י השכרת מכשיר. איפה ניתן להשכיר מכשירים למדידת קרינה וזיהום חשמלי?
תודה מראש!
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Segway
זמיר שליט"א26/06/20131. אני לא מדדתי את השטף המגנטי היוצא מה-Segway, אבל היות ויש שם מנוע חשמלי, יש שדה מגנטי שאין להתעלם ממנו.
אבל, היות ומה שנחשף שם זה רק החלק התחתון של הרגליים, נניח עד הברך, הנזק לא גדול.
2. יש שדה מגנטי חלש, וקרינת שידור חלשה מאוד.
3. סביב ארון חשמל יש שדה מגנטי חזק, שדועך עד מרחק כ- 1 מטר, עד לרקע.
4. אני הייתי משאיל מכשירי מדידה לכל דורש, ללא תמורה, אבל גנבו לי אותם אחד אחד. ניתן לשכור מכשיר. לכתובת החברה המשכירה מכשירים,. אנא כתוב לי מייל
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בדירה מאנטנה סלולריתיואב25/06/2013
שלום,
מדדתי קרינה בדירה אותה אני מתכנן לקנות.
בממוצע רמת הקרינה נמוכה מ 0.5 מיליוואט למטר מרובע.
אך ישנו מקום בדירה בו רמת הקרינה שווה ל 3.5 מיליוואט למטר מרובע.
1, האם מדובר ברמת קרינה גבוהה יחסית?
2, האם מסוכנת?
3, הבנתי שהתקן הוא 400 מיליוואט למטר מרובע. האם זה נכון?
4, המלצתך- האם בשל הקרינה המדוברת היית מוותר על רכישת דירה.
תודה רבה,
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בדירה מאנטנה סלולרית - תגובה
רם דישון25/06/20131. 3.5 מיליוואט למ"ר עדיין מתחת לסף שלנו (1 מיקרוואט לסמ"ר, שהם 10 מיליוואט למ"ר).
2. המונח גבוהה יחסית אינו ברור.
3. מסוכנת- לא.
4. נכון, זהו הסף של המשרד.
5. לא. לא הייתי מוותר על הדירה. הייתי מחפש את המקור (יתכן שראוטר או טלפון אלחוטי) ואז מחפש פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק סביר מחדר שנאים של חברת החשמליערה25/06/2013
שלום
אני עומדת לבנות את ביתי בישוב קהילתי בצפון
במרחק של כ30 מטרים ממיקום הבית העתידי נמצא חדר שנאים של חברת החשמל.
האם מרחק כזה מהווה סכנה כלשהי מבחינת קרינה?
האם יש הצדקה לביצוע מדידה בשטח?
תודה מראש.
חערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק סביר מחדר שנאים של חברת החשמל - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/06/2013ממרחק כזה אין לך שום סיכון מחדר השנאים.
באשר למדידה: רק אם את רואה מיפגעים אחרים בסמוך לבית, כגון קו מתח, או שנאי על עמוד.
אם אין כזה, אין טעם למדוד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יערה25/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהרותי25/06/2013
יש לי בבית מושכר ארון אחד לחשמל והשני יותר למטה בקיר לתיקשורת כמו שנוהגים לשים היום בדירות החדשות זה צמוד ממש לחדר של ילד הוא עובר שם המון פעמים ביום כשהוא עובר הראש שלו פוגע בארון החשמל מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/06/2013ראשית, תדאגי שלא תהיה בחדר מיטה או פינת מחשב, מצד שני של ארון חשמל, כי יש ממנו שדה מגנטי חזק, שעובר קיר כמו אוויר.
שימי עצם גדול שימנע מהילד לעבור לייד ארון החשמל, ארונית, עציץ, וכיוב'.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
רותי26/06/2013אצל כל השענים זה ממוקם באותו המקום וזה מעבר מהמיסדרון לחדר ואים מקום אפילו מעט לשים ארונית עציץ ועוד וזה חדר שישנים בו ומכענים שיעורים וכשיש קצר חשמלי פותחים את הארונית לחשמל ומרימים את הפקק שקפץ מה עושים עכשיו לאור התשובה עןד יותר מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
זמיר שליט"א26/06/2013אין סיבה לדאוג.
תמצאי פתרון יצירתי להוראה שאין לשהות לייד ארון החשמל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה - תגובה
רם דישון26/06/2013אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיית פלזמהדורית24/06/2013
עד כה השתמשתי בלטוייזית CRT.
עכשיו אני רוצה לקנות טלויזיה חדשה.
אני מתלבטת בין פלזמה, לבין LED.
מי מבין שתיהן פולטת יותר קרינה, גם בתדר נמוך, וגם בתדר גבוה.
למשל, האם נורות הניאון בפלזמה משפיעות ?
ואיך הן, לעומת נורות הLED ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלויזיית פלזמה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/06/2013הרלוונטי כאן זה השדה המגנטי המושרה מהמכשיר.
ההיבהוב שלהן קיים בכל מכשיר, ועלול לפגוע באנשים עם נטייה לאפילפסיה, שלעתים אינם יודעים על כך. ההיבהוב יכול לנבוע מהמכשיר עצמו, ו\או מתכנית הנמצאת בצפייה.
אז מעשית, יש לשמור מרחק כ- 2 מטר מהטלויזיה, איזו שלא תהיה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי האם נורות ניאון פולטות קרי
דורית25/06/2013כלומר, האם נורות הניאון שיש בפלזמה מקרינות יותר מאשר
נורות הLED שיש בLED?
לא מבחינת היבהוב, אלא מבחינת קרינה.
והאם טלויזית CRT פולטת גם קרינת רנטגן, בנוסף לשדה האלקטרו מגנטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי האם נורות ניאון פולטות קרי - תגובה
רם דישון25/06/2013אין קרינה מסוכנת בפלזמה.
טלויזית CRT פולטת קרני רנטגן בעוצמה נמוכה מאד, ובעיקר מאחורי המסך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל CRT זה תותח שיורה אלקטרונים?
דורית25/06/2013וגם, האם קצב הריענון קובע?
כי יש טלויזיות של 2000 הרץ, ואז זה כבר כמו תדר רדיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל CRT זה תותח שיורה אלקטרונים? - תגובה
רם דישון25/06/2013אכן CRT כוללת תותח אלקטרונים. אבל, מה שקובע הווא מתח האצת האלקטרונים וכמות האלקטרונים.
קצרה היריעה מלתת כאן שיעור מקיף בהנדסת אלקטרוניקה.
2000 הרץ רחוק מתדר רדיו כמו מזרח ממערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה?חלי24/06/2013
לפני חצי שנה עברתי לעבוד במבנה שנבנה בעשר השנים האחרונות. מדובר באולם לא גדול שבו עובדים כ-20 איש,אנו עובדים במחשב ,אבל לכל עובד יש סלולר שבו הוא מדבר במהלך היום.החלונות סגורים כי יש מזגן.
האם אני צריכה להיות מוטרדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה? - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/06/2013קרינה יש אצלכם, כדאי למדוד את רמת קרינות השידור, וגם שטף מגנטי (בשני מכשירים שונים, אך יש גם מכשיר שמודד את שניהם). אין צורך להזמין מודד, ניתן לשכור מכשיר ולמדוד לבד.
עד שמודדים, תשתדלי להתרחק מהמטלפנים הכבדים שליידך, אפילו מטר כבר עושה הבדל.
החלונות הסגורים אינם משנים את הצרה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודם של בזק לחשב נייח וקרינהחלי24/06/2013
יש לי מחשב אחד בבית המחובר למודם לא אלחוטי של בזק המותאם למהירות של 5 מגה. המודם מונח לידי בזמן שאני עובדת על המחשב
השאלות שלי:
1. האם המודם הזה פולט קרינה?
2.האם הקרינה גבוהה?
3. מה המרחק שעליי לשמור ממנו על מנת לא לספוג קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודם של בזק לחשב נייח וקרינה - תגובה
ד``ר דני וולף24/06/2013מודם לא אלחוטי, כלומר רק קוי 0 קרינה מבחינת קרינת רדיו.
קרינה חשמלית, מכל שנאי כדאי לקחת מרחק של חצי מטר - מטר, אם מדובר בשעות רבות במשך היום. השנאי בדרך כלל זה הקופסה המלבנית הנכנסת לשקע החשמלי, או שהוא נמצא בתוך המחשב הנייח. וכמובן, אל פסק אם יש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלטמשה23/06/2013
האם שלט לחצן מצוקה מקרין קרינה מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלט - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א23/06/2013לא.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייפדשירלי23/06/2013
האם כאשר משחקים במיני אייפד כשאינו מחובר לאינטרנט יש קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייפד - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א24/06/2013קרינה זניחה אבל לא אפס,
כדאי להרגיל את הילדים לא לשים את המכשיר על הרגליים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירלי25/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)