מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מאנטנה סלולרית בתוך ממ"דנינה05/02/2013
שלום רב אני עובדת במשרד שנמצא בממד 4על4.לא הייתה לנו קליטה בתוך הממ"ד אז התקינו לנו אנטנה ACTIPASS REPEATE של אורנג' בתוכו.רציתי לדעת האם זה מסוכן לנו לעבוד ככה(אנחנו 3 בנות שעובדות 8-9 שעות ביום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנה סלולרית בתוך ממ"ד - תגובה
רם דישון06/02/2013הטוב ביותר הוא למדוד, אבל בכל מקרה שימרו מרחק של מטר לפחות מהאנטנה עצמה. מאחר והקרינה אינה נבלעת בביטון אלא מוחזרת ממנו, יתכן שימדדו ערכים גבוהים במקצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מוגברת ממכשיראורית05/02/2013
היי,
לאחר טעינה ראשונה של סמסונג גלקסי חדש, הוצאתי אותו בטעות כאשר קודם הוצאתי את המטען מהשקע ואח"כ את החיבור עצמו לנייד. האם בעיות כאלו משפיעות באופן משמעותי על הסוללה ובעקבות כך מכבידים על הטלפון וגורמים לו להתאמץ יותר וכך זה גם משפיע על הקרינה הנפלטת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מוגברת ממכשיר - תגובה
רם דישון06/02/2013לא. אין שום קשר ואין חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוובהמשך לשאלה הקודמת....
לילך06/02/2013אם הכנסתי את המכשיר הנייד שלי לתוך בודק התיקים שבכניסה לתחנת הרכבת (הוא היה בתוך תיק) האם ייתכן שהקרינה שבמכשיר השיקוף תעלה את הקרינה בנייד שלי.
מצטערת על השאלות המוזרות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וובהמשך לשאלה הקודמת.... - תגובה
רם דישון07/02/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה של ממיראביב04/02/2013
האם האנטנה הקטנה שיש בממיר פשוט שקונים מחנות אלקטרוניקה מסוכנת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה של ממיר - תגובה
רם דישון06/02/2013איזה ממיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלה
אביב10/02/2013ממיר דיגיטלי שקולט רק ערוצים 10 ,2 ,1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשאלה - תגובה
רם דישון10/02/2013האנטנה קולטת בלבד ואינה מסוכנת כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל ביתיאסתי04/02/2013
שלום,
האם מסוכן לעמוד במשך זמן ממושך (כרגע שעה כל יום) ליד ארון חשמל ביתי כשהראש יחסית קרוב אליו? האם בכלל ארון חשמל בתוך הבית, איפה שכל המפסקים, מוציא קרינה ברמה מסוכנת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון חשמל ביתי - תגובה
רם דישון04/02/2013לא מסוכן אבל לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה רמת קרינה מארונות חשמל ביתי
אוריאל28/01/2014מה רמת הקרינה שאמור להיות בבית מארון חשמל של תלת פזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה רמת קרינה מארונות חשמל ביתי - תגובה
רם דישון28/01/2014גבוהה מאד בסמוך ללוח, יורדת חזק במרחק מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב טיסה בניידלילך04/02/2013
שלום,
אם שמים את הסמארטפון על "מצב טיסה", האם הקרינה יורדת לאפסית- כלומר האם מצס טיסה זה כמו נייד כבוי לחלוטין?
תודה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב טיסה בנייד - תגובה
רם דישון04/02/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
לילך06/02/2013כתוב במצב טיסה שהוא למעשה שהוא משבית את כול החיהורים האלחוטיים. גם קרינה סלולרית מסוכנת נכללת בקטגוריה הזו וגם אינטרנט?
אבל - תגובה
רם דישון07/02/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם סדין חימום חשמלי דולק?ג'וני03/02/2013
שלום רב.
קפוא אצלי בחדר שינה ואין באפשרותי להשקיע ברדיאטור כרגע אך יש לי מפזר חום שהוא רק מנפח לי את החשבון חשמל אז בלילה אני מעדיף שלא לישון איתו.
אני מפעיל את הסדין חימום שעתיים לפני השינה ואז מכבה אותו אך החום תוך שעה שעתיים נעלם.
מה הסיכונים של שינה עם הסדין חימום פעיל?
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינה עם סדין חימום חשמלי דולק? - תגובה
רם דישון04/02/2013מאד מאד מאד לא מומלץ. הן בגלל הקרינה והן בגלל הסכנה הבטיחותית (שריפה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קליטה סלולריתיוגב03/02/2013
שלום,
עד כמה עולה קרינה הנפלטת ממכשיר סלולרי כאשר רמת הקרינה שלו לא מלאה לגמרי לפי החיווי (לדוגמא: 3 מתוך 4 בארים/פסים) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: כאשר רמת הקליטה לא מלאה
יוגב03/02/2013**תיקון: כאשר רמת הקליטה לא מלאה**
תיקון: כאשר רמת הקליטה לא מלאה - תגובה
רם דישון04/02/2013לא ניתן לדעת- זה חיווי איכותי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרך הטובה ביותר למזער קרינהגדעון02/02/2013
שלום, מה היא הדרך הטובה ביותר למזער את הקרינה בשעה שאני מדבר מהמכשיר הסלולארי (במקרה שלי אייפון 4S) אבל גם בכללי?
(שמעתי שיש דבר שנקרא אוזניית בלוטוס עם צינור אוויר), אני גר בדירה ללא טלפון קווי ומדבר הרבה עם הסלולארי, מה אני יכול לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדרך הטובה ביותר למזער קרינה - תגובה
רם דישון02/02/2013אוזניית בלותות' עם צינור אויר היא פתרון מצויין, כי:
-הסלולרי רחוק מהגוף, יכול להיות במקום כלשהו בדירה.
-קרינת הבלותות' חלשה מאד, ובכל מקרה רחוקה מהראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי זה ....
עומר08/02/2013יש כאן סרטון שמראה יחד עם כלי מדידה ש BLUETOOTH מקרין כל הזמן וברמות לא נמוכות
מה לגבי זה .... - תגובה
רם דישון08/02/2013נכון, אבל בסוג זה של אוזניות, מקור הקרינה רחוק מהראש.
אם אתה רוצה למזער את הקרינה לאפס- אל תשתמש בסלולרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בקירבה ללב
רן31/03/2013הי רם, אם משדר הבלוטוס באוזניה זו תלויה כך שהיא קרובה ללב, זה לא בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בקירבה ללב - תגובה
ד``ר דני וולף01/04/2013קרובה ללב זה בכלל לא משנה. דווקא בלב יש הכי פחות סרטן. חשוב שלא יהיה בקרבת המוח, ועוד יותר בתוך האוזן, וגם רצוי שלא יהיה בסביבת בלוטת התריס, שאלו האברים המועדים לסרטן. כמו כן כששמים אוזנייה שהקרינה שלה גם כך חלק מזערי מזה של הטלפון זה זניח, בתנאי שלא הולכים שעות רבות עם האוזנייה באוזן, אחרת גם הקצת שמועבר מהאוזנייה נספג ברובו בתוך האוזן הפנימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רן03/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבי תרסיס צבעשני31/01/2013
שלום לכם,
צבעתי כוורת לצעצועים מפלסטיק שנמצאת בחדר הילדים בתרסיס צבע שרשום שמכיל:
THYL, ACETATE, PETROL, GASES, O-M-P XYLENE
אינו מכיל עופרת.
האם חומרים אלו עשויים להזיק? מתנדפים? במיוחד שהם על פסטיק?
תודה מראש!
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבי תרסיס צבע - תגובה
ד``ר דני וולף01/02/2013לא מזיקים מהמשטחים הצבועים! רק בזמן הצביעה עצמה אם נושמים את אדי הצבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
שני05/02/2013דר דני תודה רבה.
1. חומרים אלו אכן אינם מזיקים גם כשהם על פלסטיק? לא מרחתי חומר מקשר לפני כן אלא צבעתי ישירות על הצבע.
2. גם אני וגם הבת שלי נחשפנו לאדי הצבע בעת המריחה, אני משערת שהסיכון מגיע ממספר פעמים ולא מפעם אחת נכון? מה הסיכון?
תודה רבה רבה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר דני וולף08/02/2013פעם אחת אין סיכון, וממשטח צבוע עם חומר מקשר או בלעדיו לא גורם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקררמיכל30/01/2013
העוזרת שמה את העריסה של התינוקת ליד המקרר ושמה היא הייתה הרבה זמן אולי אפילו שעתיים.
בנוסף משום מה שתיים שרצו לעזור לי החזיקו אותה קרוב לארון חשמל גם זה פרק זמן מסויים. האם עלי חלילה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממקרר - תגובה
רם דישון30/01/2013במפורש לא. פרק זמן כה קצר הנו חסר משמעות לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במטבחמתעניין29/01/2013
מודד קרינה שהזמנו מדד במטבח קרינה של 1mg
בנקודה מסוימת בריצפה נמדדה קרינה גבוהה יותר.
(כנראה ממנורה של הדירה מתחתינו)
ביתר חלקי הבית נמדדה קרינה של כ 0.5mg
אישתי בהריון ונמצאת לא מעט במטבח במהלך היום.
האם זה מסוכן?
האם זה המצב הרגיל בדירות מגורים?
מהי הקרינה הממוצעת והסבירה בדירות בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה במטבח - תגובה
רם דישון29/01/2013זה מצב סביר שאין בו סיכון. ראה גם שאלה נפוצה 9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקירות בטוןאושרת28/01/2013
שלום, יש לי שאלה נוספת: האם קירות בטון בבית שנבנה בשנות השלושים (של המאה העשרים) עדיין פולטים ראדון או שכבר לא?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מקירות בטון - תגובה
ד``ר דני וולף31/01/2013עיין פולטים קרינה רדיואקטיבית לא רק רדון, אבל אם בזמנו, לא השתמשו באפר פחם אז הקרינה רגילה לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות!
אושרת31/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרינה ממכשיר סלולרי כמה שאלותלילך28/01/2013
יש לי כמה שאלות (בדקתי שלא מופיעיות בשאלות הנפוצות):
1. קיבלתי מכשיר nokia c2-01 חדש מהצבא מתוקף תפקידי. אינני נוהגת לדבר הרבה בנייד אולם עדיין מבדיקה שעשיתי נראה כי לטלפון נייד זה קרינה מקסימלית גבוה מרוב הפלאפונים הקימים כיום (בדקתי את הSAR). מאחר וקרינה זה משהו שמפחיד אותי שלתי אפילו כבר להשתדרג ולהחליף לסמארטפון. האם הרמה הפחותה של הSAR בסמרטפונים למינהם משמעוצתית בטיחותית יותר, או שכול נושא האינטרנט שם והחיבור האינסופי לנייד כבר לא נותנים איזה שהוא יותרון.
2. אין לי חבילת גלישה בנייד ולכן המליצו לי להגדיר את מצב הרשת כGSM כדי להימנע מקרינה מיותרת (יש שלושה מצבי רשת בנייד: מצב כפול, UMTS,GSM). האם זה נכון או שכדאי להחזיר למצב כפול?
3. גם כאשר אני מדברת ברמקול או אוזנית אוויר אני עדין מחזיקה את הנייד ביד. מה בדבר פגיעת הקרינה ביד? הקרינה פוגעת רק במוח?
4. האם טלפון נייד עם רמת קרינה כמו של זה שתיארתי פה,, מסוכן יותר גם כאשר לא מדברים איתו? כלומר מסוכן יותר אם הוא קרוב אלי לגוף?
5. האם טלפון סלולרי מכובה פולט קרינה? אם כן, האם הוא עדין יפלוט קרינה מסוכנת אם הסוללה תיהיה מחוצה לו?
6. ולא קשור לטלפון הנייד: האם נגני MP3 פשוטים (שיש בהם רדיו!), לא בפלאפונים, פולטים קרינה מסוכנת ומעבירים אותה דרך האוזניות. האם זה מסוכן לשמוע רדיו בדרך כזו?
תודה רבה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי קרינה ממכשיר סלולרי כמה שאלות - תגובה
רם דישון29/01/20131. אם אינך מדברת הרבה- אין חשיבות רבה ל-SAR. אם את חוששת בכלח זאת- השתמשי באוזניה. לגבי סמארטפון- האייפון יותר גרוע, ובכל מקרה ניתן לבטל את הגלישה.
2. מצב הנייד מצביע על מצב הקליטה, והשפעתו על השידור זניחה. נסי לעבור למצב GSM, ואם לא תהיינה בעיות- הישארי במצב זה.
3. רקמות המוח רגישות יותר מאשר השרירים ביד, ולכן בכל מקרה עדיף השימוש באוזניה.גם הקנאים ביותר מחזיקים את הנייד ביד ומשתמשים באוזניה.
4. כאשר הנייד אינו בשיחה הסיכון ממנו אפסי. קיים שידור של מספר שניות כל כמה דקות, שאינו נחשב למסוכן כלל, ללא תלות ברמת הקרינה (SAR). המדד הזה נמדד כשהנייד ליד האוזן, ולכן כשהוא אינו שם אין למדד כל משמעות.
5. טלפון מכובה (מסך כבוי) הוא כמו אבן- אינו פולט שום קרינה. אין צורך להוציא את הסוללה (אלא אם כן מישהו שיחק אתו והפך אותו למכשיר האזנה).
6. הנגנים השונים, עם ובלי רדיו, אינם פולטים קרינה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה - ממ"ד וקירות גבסאושרת28/01/2013
שלום רב, יש לי שתי שאלות בבקשה:
1) אנו מתכוונים לבנות ממ"ד בבית צמוד קרקע. איזה שימוש ניתן לעשות בו? כמו כן, האם הקרינה מקירות הבטון שבממ"ד עוברת לחדר סמוך אם דלת הממ"ד פונה אל אותו חדר סמוך?
2) האם קירות גבס פולטים קרינה או חומר מסוכן כלשהו? האם מותר שחדר עשוי מגבס ישמש כחדר שינה של תינוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - ממ"ד וקירות גבס - תגובה
ד``ר דני וולף31/01/2013קירות גבס מצוינים. לגבי ממד בקומת קרקע לא רצוי לישון שם, צריך לאוורר היטב ולשאוב אבק, לא לטאטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין הממ"ד
אושרת02/02/2013תודה על התשובה, אשמח להבהרה: האם ניתן לישון (חדר שינה) בחדר שהינו סמוך לממ"ד, כלומר שדלת הממ"ד פונה אל אותו חדר?
וכן: איך הכי טוב לאוורר ממ"ד - לשמור על דלת הממ"ד והחלון פתוחים, או שכדאי שדלת הממ"ד תהיה סגורה כדי שהראדון לא "יזלוג" לחדר הסמוך ולשאר הבית?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין הממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף03/02/2013כדאי שדלת הממד תהיה סגורה כדי שהרדון לא יזלוג לחדר הסמוך, ולאוורר עם חלון פתוח ולשאוב אבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות סראונד אלחוטיות בתדר 5GHZעמית28/01/2013
יש לי אוזניות אלחוטיות עם משדר(רחוק ממני 3 מטר) ואוזניות, הם משמשות בעיקר להאזנה למשחקים(לפעמים כמה שעות באוזניים) האם יש סיכון בזה?
הם משתמשות או בתדר 5GHZ או בתדר 2.4GHZ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניות סראונד אלחוטיות בתדר 5GHZ - תגובה
ד``ר דני וולף28/01/2013כמו אזניות בלוטוס, קרינה מינימאלית, אם כי אם הולכים איתם שעות ארוכות ביום, והקרינה ממש קרובה לאוזן ונספגת בתוכה, לא רצוי
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)