מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממתח גבוה.קרן שדה10/12/2012
שלום. אנחנו עומדים לקנות בית. מכיוון שיש עמוד מתח גבוה הזמנו בודק לקרינה...
הבדיקה קבעה שיש קרינה בבית החל מ1.8 ועד 2.4.
מה זה אומר??
הבנתי שהקרינה המותרת היא עד 2.
(אנחנו נמצאים 99 אחוז מהיום בבית ילדי בחינוך ביתי ולכן אני מאוד חוששת מהקרינה...)
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממתח גבוה. - תגובה
רם דישון10/12/20121. לא מומלץ.
2. יש לוודא שהשדה נגרם באמת מקו המתח הגבוה והשנאי ולא מחיבור הארקה לא נכון בלוח החשמל. ראי שאלה 10 בשאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
קרן שדה10/12/2012בשיחה היום עם מודד הקרינה הבנתי שהעמוד בעצם אינו עמוד מתח גבוה אלא עמוד מתח נמוך (שנאי 630) כמו כן ציין שעובר כבל של מתח נמוך לצד הבית מרחק 2 מטר.
הוא מבחינתו אמר שהוא לא היה דואג אבל אני לא רגועה..התשובה שלך עדיין אותה תשובה?
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לתשובתך - תגובה
רם דישון10/12/2012התמונה שצירפת היא של עמוד שנושא שנאי ממתח גבוה למתח נמוך (630 מה?). זה אומר שלעמוד הזה מגיע קו מתח גבוה. אינני יודע מה מרחקו מהבית; קו המתח הנמוך אינו מדאיג.
אם קו המתח הגבוה רחוק מהבית, ראי שאלה 10 בשאלות נפוצות. השדה שנמדד הוא גבולי, ואם אתם "חמים" על הבית-שווה לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לגבי ערכים מומלצים
שימרית12/12/2012שלום רב,
בזמנו בדקנו את החדרים אצלנו בבית והערכים בבדיקה היו לכל היותר 1.5 מיליגאוס.
ציינת ש1.8 - 2.4 לא מומלץ ואז בהמשך רשמת שזה גבולי.
איפה עובר הגבול? והאם מה שיש אצלנו תקין?
כמובן הכוונה לחדרי שינה למשפחה עם ילדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו המתח הגבוה
קרן שדה12/12/2012אנחנו נמצאים 30 מטר מקו המתח הגבוה. בערך
אני יודעת שההמלצה היא 50 מטר.
האם אני יכולה לאלץ את חברת החשמל להזיז את העמוד???
ומה אם אני הולכת לשם לא בשעות השיא שהבית נבדק ומגלה שהקרינה היא יותר נמוכה...האם למרות זאת ההמלצה היא לגור 50 מטר מהעמוד?
אנחנו מאוד רוצים את הבית...זה סוג של הזדמנות של פעם בחיים מצד שני לא אסכן את ילדי אפילו לא לרגע.
תודה על תשובתך.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קו המתח הגבוה - תגובה
רם דישון12/12/2012תשובה לשתיכן:
ערך הסף הוא סטטיסטי, דהיינו זה לא מצב שמעל X זה מסוכן ומתחת לערך זה אין סיכון. הסיכון עולה קצת מעל לערך של 2 מיליגאוס. מדובר על סיכון של 2-3 מקרים מתוך 10000- ועל כל אחד לקבל את ההחלטות שלו.
כמובן שאם בלילה השדה יורד- דבר שהגיוני וצפוי- גם הסיכון יורד בהתאם.
הגיהנום יקפא לפני שתצליחי לאלץ את חברת החשמל להזיז את העמוד. סביר גם שבבית יש חדרים קרובים יותר לעמוד וכאלו שרחוקים יותר; הייתי משכן את הילדים בחדרים שמרוחקים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיח כליםשלמה10/12/2012
לשכנתי יש מדיח כלים מעבר לקיר בדיוק בנקודה בה נמצאת הספה המרכזית בסלון. יש לציין כי רוב הזמן אני בבית ומבלה באזור זה.
שכנתי טוענת כי היא מפעילה את מדיח הכלים בין פעם לפעמיים בשבוע. האם יש בכך סכנה?
האם להזיז את הספה? (בהנחה כי זה דורש עיצוב מחדש של הבית וחיווט מחדש של חוטי הטלויזיה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדיח כלים - תגובה
רם דישון10/12/2012אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנטיובל10/12/2012
בתי קיבלה משחק עם לוח גדול שאליו מתחברים כל מיני דמויות, אותיות וכו' עם מגנטים.
האם יש חשש לשדה מגנטי גבוה שייפלט מהלוח (אני מניח שהלוח ממתכת ולא ממגנט) או מהחלקים עם המגנטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגנט - תגובה
רם דישון10/12/2012אין חשש. אלו שני דברים שונים לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מאנטנה סלולרית במשרדזיווה06/12/2012
הי,
אודה על חוות דעתכם באשר לישיבה במשרד, המרוחק כ- ממבנה ברח אלטלף 11 ביהוד
בו יש אנטנה פעילה של מירס תורן קרקעי, אנטנה של פרטנר מתקן גישה אלחוטי , אנטנה של סלקום תורן על גג ו2 אנטנות של גולן בהקמה.
מקום הישיבה במשרד הוא כ-6 מטר ממקור האנטנות אך בקומת קרקע.
האם בטוח יותר להתרחק ל בנין נוסף שמעבר לכביש, או שישיבה קרוב ובמפלס קרקע עדיפה? מוטרדת כי במירס נמדה קרינה מירבית על הקרקע למרגלות האנטנה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיקום עליו מדובר כ6 מטרים מהאנטנות
זיווה06/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המיקום עליו מדובר כ6 מטרים מהאנטנות - תגובה
רם דישון06/12/2012קשה מאד לדעת. דאגי שמישהו ימדוד את הקרינה במקומות הרלוונטיים. ניתן לפנות לצורך זה למשרד להגנת הסביבה, למלר"ז או לאחד המודדים הפרטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנת רדיו ומקו מתח 22 ק"ואבישי05/12/2012
שלום,
רציתי לדעת מהו המרחק המומלץ של דירת מגורים מקו מתח 22 ק"ו
על מנת לא להיות חשוף לקרינה? וגם מאנטנת רדיו כמו בתמונה המצורפת?
אודה לכם לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנת רדיו ומקו מתח 22 ק"ו - תגובה
רם דישון06/12/20121. 50 מטר.
2. לא מצאתי תמונה מצורפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כספיתיעל04/12/2012
לפני מספר שעות נשרפה לנו נורה חסכונית שמכילה כספית. בעלי שם אותה בכיור במטבח (מספר שעות לאחר שנשרפה, שכבר היתה קרה) במטרה לזרוק אותה עם הזבל שבכיור ולצערי היא נשברה לו קצת למטה... אני ובנותי- בת ארבע וחצי ובת חמישה חודשים היינו באותו זמן בסלון... לאחר דקה בערך הוא פינה את הכל החוצה ושטף היטב את הכיור, למרות שהוא טוען שלא ראה שום דבר יוצא מהנורה. אני בלחץ היסטרי! כמובן שמייד איווררתי את כל הבית ולא נתתי לבנות להתקרב למטבח, אך אני מאוד חוששת מהאדים של הכספית שאולי נמצאים בבית! כמו כן, זה נשבר בכיור שהיו בו עוד כלים. מה עלי לעשות עכשיו- האם מספיק לשטוף היטב את הכלים או לזרוק הכל? ומה עם הכלים שעמדו במטבח לייבוש? מה עם כל הירקות שעמדו על הסלסלה על השולחן- לזרוק אותם? האם האדים נצמדים ומזהמים כל מה שהיה במטבח? אנא ענו לי אני מאוד חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כספית - תגובה
ד``ר דני וולף05/12/2012אדי הכספית בנורה מזעריים, ושניות לאחר שנשברה הנורה, הם כבר אינם באויר החדר. אדי הכספית מהנורה שנשברה לא ירחיקו לכת מעבר למטר אחד מהנורה. בקיצור לא קרה כלום, את הכלים מספיק לשטוף שטיפה רגילה לחלוטין, אם האוכל יירד מהם אז גם הכספית תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו
יעל05/12/2012קודם כל תודה, קצת הרגעת אותי...
הבנתי שאדי הכספית מתפזרים בערך לשטח של מטר. לא הבנתי מה לגבי האוכל שעמד בחוץ בקרבת מקום. בערך מטר מהכיור שבו נשברה הנורה. האם אדי הכספית יכולים "להידבק" לירקות ולהשאיר שאריות? או למשל קופסת התיונים (תה) שעמדה על מדף מעל הכיור האם ניתן להמשיך להשתמש בה? אני שואלת בעיקר כי יש לי בבית תינוקת קטנה שאני נותנת לה מהאוכל הזה ורוצה לוודא אם זה בטוח במאה אחוז... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו - תגובה
ד``ר דני וולף05/12/2012ברפואה כמו באהבה אין בטוח ואין לעולם לא. אם לא מדובר באוכל במחיר של קביאר ופטיריות כמהין, ואם מדובר בתינוקת, זרקי את כל האוכל כולל שקיות התה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה-מבטיחה
יעל05/12/2012אם במקרה ירדה מעט כספית לביוב- האם יש סכנה שהיא תזהם את מערכת הביוב של הבית? זה יכול להגיע איכשהו אלינו דרך שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה-מבטיחה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א05/12/2012הכספית נמהלת בתוך הנפח של מי הביוב,
גם ככה היא היתה בכמות אפסית.
פשוט תשכחי מזה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
יעל05/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח נחמד
יוסי מ.07/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת רדיואבישי04/12/2012
הייתי רוצה לדעת האם אנטנת רדיו פולטת קרינה
ואם כן מה המרחק ממנו כבר לא תהיה קרינה מהאנטנה?
מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנת רדיו - תגובה
רם דישון06/12/2012לא ניתן לדעת. תלוי במשדר שמתחבר לאנטנה. בדוק אצל בעל האנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה מרחק קו מתח 22 ק"ו פולט קרינהאבישי04/12/2012
הייתי רוצה לדעת מהו המרחק ממנו כבר לא תימדד קרינה מקו מתח כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאיזה מרחק קו מתח 22 ק"ו פולט קרינה - תגובה
רם דישון06/12/2012ראה לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בגובה הריצפהשוכר דירה04/12/2012
שלום לחברי הפורום.
אני מתעניין בשכירת דירה חדשה ולשם כך שכרתי מכשיר למדידת קרינה א"מ.
המכשיר ששכרתי:
TriField Meter Model 100XE
באופן כללי המדידה בדירה הייתה ממש אפסית (המחוג בקושי זז) אולם במספר נקודות בבית כאשר הצמדתי את המכשיר לרצפה ואפילו קצת מעל הרצפה (15 ס"מ) הייתה קרינה לא מבוטלת של אפילו עד 8 מילי גאוס.
הדירה ממוקמת בקומה שנייה ומתחתיה דירה נוספת. האם זהו מצב תקין ?
אני מאוד מתלבט אם לחתום על חוזה שכירות או להזמין מודד מקצועי לפני כן.
אשמח לתשובתכם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בגובה הריצפה - תגובה
רם דישון04/12/2012לא הייתי מוותר על הדירה בגלל זה. ראה שאלה נפוצה מס' 9.
אפשרות נוספת היא מוליכים לתאורה בתקרה של הקומה שמתחתיך (הפאזה והאפס הולכים בנפרד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותדידי04/12/2012
שלום,
יש לי שלוש שאלות (לא קשורות זו לזו):
1. בחדר השינה של בתי יש קופסא כזאת של הוט (כבלים) על הקיר, כזאת שממנה מחברים כבלים לטלוויזיה ולממיר. הקופסא הזאת איננה בשימוש (אין טלוויזיה בחדר) אך היא ממוקמת קרוב מאוד לראשה של בתי... האם יש מזה קרינה? האם גם כאשר לא מחובר לזה כלום יש קרינה?
2. בקרוב אנחנו אמורים לעבור לדירה חדשה (שנבנית עכשיו) בקומה 2. כשדיפדפתי בחוזה ובמפרט שקיבלנו ראיתי שכתוב שם שיש לדאוג לאוורור הממד לפחות בשלוש השנים הראשונות, עקב חשש לגז ראדון שיוצא מהקירות (בגלל חומרי הבנייה). תיכננתי לשים את הבנות לישון בממד ועכשיו אני מפחדת. האם באמת לא מומלץ לישון שם? ומה זה אומר אוורור- במשך היום אין בעיה לאוורר אבל בלילה סוגרים הרי את החלונות (בחורף קר, בקיץ מזגן).
3. האם יש סכנה בשימוש במקלדת ועכבר אלחוטיים ( כמו שאני משתמשת ברגעים אלו ממש- של מייקרוסופט?)
סליחה על כמות השאלות ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני משאיר לד"ר וולף את שאלה 2.
רם דישון04/12/2012לשאלה 1- אן קרינה.
לשאלה 3- קרינה סופר מזערית. מעשית אין סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות - תגובה
ד``ר דני וולף05/12/20121. קופסת הכבלים של הוט לא פולטת קרינה כלל.
2. אם רק יש אפשרות, לא רצוי לשכן ילדים בממ"ד - נקודה. אם אין שום בררה, צריך לאוורר את הממ"ד מקסימום שעות ביום, לשאוב אבק (לא לטאטא) כי הרדון הכבד שוקע מטה לרצפה. ולהשתדל לא לישון צמוד לקירות אם אפשר.
3. מקלדת ועכבר אלחוטיים מקרינים מעט מעט מאוד, ואין שום בעיה "לחטוף" את הקרינה לידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית בקרבת גן ילדיםמיכל04/12/2012
שלום רב,
אני פונה אליכם בשאלה בנוגע לאנטנה ששמתי לב לקיומה בימים האחרונים,המצוייה בקרבת גן הילדים של בתי (מצ"ב תמונה) - אנטנה קטנה ליד עמוד התאורה. אני מניחה שזו אנטנה סלולארית, כמובן שאשמח אם תשללו הנחתי זו. האם אכן מדובר באנטנה סלולארית? הגן של בתי מצוי מטרים ספורים מהאנטנה, האם יש בה על מנת להזיק חלילה? וכן מה ניתן לעשות על מנת לסלקה משם? להעביר את בתי לגן אחר? לציין שאני מאוד מאוד מקפידה על מרחק נאות ממזיקים למיניהם והעניין מלחיץ אותה בצורה בלתי רגילה. בהתאם לתשובתכם אפעל עם יתר הורי הגן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת לכם את התמונה
מיכל04/12/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצרפת לכם את התמונה - תגובה
רם דישון04/12/2012קשה מאד לראות במה מדובר. שלחי לי תמונה בפרטי ברזולוציה מלאה.
בכל מקרה רצוי לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמליעל03/12/2012
שלום רב, במשרד בו אני עובדת יש ארון חשמל מעבר לקיר המקביל אלי. הציבו במשרד מכשיר למדידת קרינה ובמשך היום ראיתי שהוא נע בין המספרים מינוס 40 למינוס 44. מה ניתן להסיק מכך? תודה רבה מראש.
ארון חשמל - תגובה
רם דישון04/12/2012מהפרטים הללו לא ניתן להסיק דבר. איזה מכשיר? מה מדדו? אילו יחידות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל וכבל חשמל בחדריוסי03/12/2012
שלום
אני עובד במקום עבודה בחדר של 3 מטר על 3 מטר.
בקיר הבטון מאחרי הגב שלי מתברר שיש ארון חשמל.
הקרינה שנמדדת בחדר שלי הצמוד לקיר זה 6 מילי גאוס ובכסא היכן שאני יושב
היא 2 עד 4/3 מילי גאוס. זה ממדידה חד פעמית שנעשתה עם מכשיר שמודד
בצירים x,y,z .
בנוסף בפינת החדר מאחרי משמאל עובר כבל חשמל הנמצא בארון חשמל נוסף.
בקרבת הכבל נמדדו ערכים של 50 מילי גאוס מחוץ לחדרי. הכבל נמצא מאחרי קיר הבטון
שנמצא בגב החדר שלי. בחדר בפינה היכן שהכבל נמצא נמדדים ערכים של 12 מילי גאוס.
אני מרוחק מפינה זו מטר כך שבקרבתי (כסא בו אני יושב) יש 3 מילי גאוס.
שאלות :
1. האם נעשו כל הבדיקות חשמלית/. מגנטית
2. האם המכשיר אמין דיו
3. האם נחשפתי לקרינה שיש סכוי לנזק מצטבר
(ידוע לי שמותר 24 שעות להיות ב 2 מילי גאוס)
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון חשמל וכבל חשמל בחדר - תגובה
רם דישון03/12/20121. כשאראה את דוח המדידה אוכל לענות על שאלה זו.
2. כנ"ל.
3. ספירת דם רגילה תוכל להצביע האם נגרם נזק.
4. נסה להזיז את הכסא שלך לנקודה בחדר בה השדה יותר נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת חלוןלימור02/12/2012
שכן מולי הרכיב אנטנת על החלון שלו. (בבניין שמולי)
הם יש סכנה מאנטנה כזאת? (האנטנה פונה ימינה ) מה המרחק ה"בטוח"?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנת חלון - תגובה
רם דישון02/12/2012איזו אנטנה? הסבורה את שאוכל לענות על שאלה כזו עם כל כך מעט נתונים? לפחות לו צרפת תמונה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצ"ב תמונה
לימור17/12/2012זה המקסימום של הזום במצלמה שלי-מקווה שמספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצ"ב תמונה - תגובה
רם דישון17/12/2012זו כנראה אנטנה של מגבר סלולרי. בדרך כלל אינה מסוכנת. מהו המרחק מביתך לאנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהערכתי לפחות 10 מטרים.
לימור17/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להערכתי לפחות 10 מטרים. - תגובה
רם דישון17/12/2012נראה סביר. הטוב ביותר הוא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטבח בממ"דלימור02/12/2012
האם יש סכנה במטבח ש3 הקירות שלו הם קירות ממ"ד?
יש צורך לבצע שטיפה או ניקוי באופן תדיר יותר? כיצד לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטבח בממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף03/12/2012אם המטבח מאוורר אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוורר -כן
לימור04/12/2012אבל מה עם הכלים שבתוך ארונות סגורים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)