מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק בין קווי חשמל לבין בית מגוריםליאת25/01/2013
שלום. אני מעוניינת לקנות בית. ליד הבית לאורך כל הרחוב עומדים עמודי חשמל. אני מצרפת תמונה של הקווים. המרחק בין הבית לבין העמוד הוא כ-4 מטרים. רציתי לבדוק האם מרחק זה בטוח. אני לא יודעת האם מדובר בקווי מתח גבוה או לא. אודה מאוד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק בין קווי חשמל לבין בית מגורים - תגובה
רם דישון25/01/2013זה מתח נמוך (230 וולט). אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק בין קווי חשמל לבין בית מגורים - תגובה - תגובה
רם דישון29/01/2013אחד המודדים העיר את תשומת לבי שיתכן שתהיה בדירה קרינה גבוהה מהרצוי, ולכן הוא ממליץ בכל זאת למדוד (בין אם לבד או בעזרת מודד מוסמך). אני מצטרף להמלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה בגן ילדיםיעל24/01/2013
שלום
אני שוקלת לשלוח את בני לגן שבחצר שלו צילמתי קופסה חשודה.
האם זה ,מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
יעל24/01/2013הכוונה לקופסה הקטנה הרחוקה, ולא לקופסה של המנוע של המזגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
רם דישון24/01/2013נא שלחי בפרטי תמונה טובה יותר ברזולוציה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף בדופi המיקרוגלאילן22/01/2013
תמונה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קילוף בדופi המיקרוגל - תגובה
רם דישון23/01/2013אין צורך להחליף- הפגם הוא אסתטי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםלימור22/01/2013
האם עדיף להמנע מאפיה/חימום בתבנית אלומניום?
האם - תגובה
רם דישון22/01/2013אין סיכון בתבנית אלומיניום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!!
לימור23/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוללת גיבוי לניידים קורנת כמו שנאי?חזי20/01/2013
אני שוקל לקנות סוללת גיבוי חיצונית לסמארטפון שניתן לחברה למכשיר ולטעון את הסוללה שבו באמצעותה ע"י כבל.
האם היא פולטת קרינה כמו המטען של הטלפון או שאין בה קרינה והיא בסה"כ כמו הסוללה הרגילה של הטלפון?
מה גורם לקרינה להיווצר מהשנאי של המטען?
תודה רבה!
סוללת גיבוי לניידים קורנת כמו שנאי? - תגובה
רם דישון21/01/2013הסוללות- גם הפנימית וגם הגיבוי- אינן קורנות כלל.
לגבי השאלה מה גורם למטען להקרין- מחוץ לתחום הפורום, והתשובה דורשת ידע רחב באלקטרוניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטענת סלולרי בלילהkorkov20/01/2013
האם זה מסוכן להטעין סלולרי בלילה בחדר אחר, לא זה שאני ישנה בו. הבנתי שלא כדי להפעיל מכשירים חשמליים כמו מדיח כלים ומכונת כביסה כשישנים, מחשש לקצר ושריפה. האם גם הטענת מכשיר סלולרי מסוכנת מחשש לשריפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטענת סלולרי בלילה - תגובה
רם דישון20/01/2013לא מסוכן להטעין סלולרי בלילה בחדר אחר, בתנאי שהמטען תקין והחוטים שלמים.
אין סיכון גם בהפעלת מכשירים חשמליים כמו מכונת כביסה ומדיח, בתנאי שמערכת החשמל תקינה ללא "חלטורות" וקיצורי דרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סתם פארנואידית
korkov20/01/2013האם בכל אופן יותר בטוח להטעין על שולחן פלסטיק או מגש פלסטיק ולא על עץ שיכול להיות דליק
היו אצלנו שלוש שריפות בקומה, אחת מהטלויזיה של השכנה השנייה מהמייבש שלה והשלישית מהמזגן שלנו...
תודה על התגובה המהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא סתם פארנואידית - תגובה
רם דישון20/01/2013פלסטיק בוער טוב יותר מעץ (אלא אם הוא כולל מעכב בעירה, שזה מקרה נדיר).
איפה היו השריפות? האם במכשירים עצמם או בשקעים/כבלים? הסיכוי שבקומה אחת תקרינה שלש שריפות במכשירים שונים היא אפסית, לכן נראה כמו עבודה גרועה של החשמלאי שהתקין את הלוחות והחיבורים בדירות. יש לי כמה רעיונות בנושא-פני בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת איך אפשר לדעת
korkov21/01/2013אם הבעיה הייתה במכשיר או בחיבורים. אצלנו המזגן שנמצא מתחת לכביסה בער פתאום ושרף חלק מהבגדים. שאלתי את חברת הביטוח שלי מה הבעיה בקומה שלנו? כי חשבתי שאולי יש להם אינטרס לחקור את הנושא. אבל הם רק כעסו עלינו ששוב יש שריפה בקומה שלנו (כי פעם קודמת תבענו אותם בגלל השכנה ששרפה) ניסו לתת לנו כמה שפחות כסף, אבל לא ממש חקרו את העניין ואמרו ישר שכנראה אין שום בעיה בחשמל.
האמת בהתחלה חשבנו שהשכנה שלנו פירומנית עד שזה קרה אצלנו.
מפחיד למען האמת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יודעת איך אפשר לדעת - תגובה
רם דישון22/01/2013אף אחד לא בדק מדוע התלקח המזגן (אני מבין שמדובר ביחידה החיצונית)? זה מוזר, כי ביחידה זו יש מעט פלסטיק ורובה מתכת, כך שכנראה הסיבה היתה מגע חשמלי רופף. בכל מקרה, אני מאמין שבחדש כבר עשו את ההתקנה כראוי.
בכל מקרה, אני מעדיף שהמשך השרשור הזה יהיה בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסדין חשמליעידו20/01/2013
לאור החורף הקר יצא לי לישון כמה לילות עם סדין חשמלי עד שנודע לי שהוא פולט קרינה גבוהה מעבר למומלץ. האם נגרם נזק משמעותי כתוצאה מזה? שאולי כדאי לי ללכת להיבדק? או שמא אפשר מדי פעם לישון עם סדין חשמלי במשך כל הלילה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסדין חשמלי - תגובה
רם דישון20/01/20131. אכן סדין חשמלי פולט קרינה. אינני יודע כמה- מעולם לא מדדתי, כי אני שונא את המוצר הזה, ואין לי בבית.
2. הסיבות לשנאה זו הן:
-המוצר מאד לא בטיחותי. ראיתי בעיני מספר מקרים בהם מזרון נשרף לאחר שסדין חשמלי היה עליו.
-הדרך מכאן להתחשמלות קצרה מאד, למרות כל ההבטחות של היצרנים.
-במקרה הגרוע ניתן לחמם את המיטה עם סדין חשמלי לפני שנכנסים אליה. יש להוציא את התקע לגמרי לפני השינה, ולא להסתפק במפסק. בשום מקרה לא לישון אתו כל הלילה, ושוב, לא בגלל הקרינה אלא בגלל הבטיחות.
-מכמה לילות לא נגרם שום נזק. יש סיכון משימוש רצוף של שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מוגברתמאיה20/01/2013
בת 32 ברקע שחפת ריאתית שטופלה. ב-5 השנים האחרונות גילו אצלי שחפת בריאה השמאלית, קיבלתי טיפול מלא.אך מאז היו התקפים רבים ותקופות של קוצר נשימה וכאבים באיזור החזה והיד השמאלית. עברתי 4 בדיקות סיטי ועשרות בדיקות רנטגן חזה( סביב 30) בשנים אלו. עד כמה מסוכנת רמת הקרינה המוגברת? מה ההשלכות שלה לטווח הארוך? מודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מוגברת - תגובה
ד``ר דני וולף22/01/20134 צילומי ה- CT זה די הרבה, 30 צילומי החזה זה הרבה פחות מצילום CT אחד. יחד עם זאת, אין לך מה לחשוש, מהקרינה, הטיפול במחלתך חשוב הרבה יותר מהסיכון בצילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןרינה19/01/2013
שלום רב,
בצילום רנטגן של הריאות של הבת שלי הזזתי מעט את הכיסוי המגן על הרחם שלה על מנת לכסות טוב יותר ולא ידעתי שהוא כבר מצלם. כשמבצע הבדיקה סיים הוא התעצבן עליי שלא החזקתי לה את הידיים הצידה . עכשיו , אני יצאתי מהבדיקה בלחץ שהקרינה אולי עברה גם לידיים או לרחם. האם עשיתי לה נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף19/01/2013שום נזק שום בעיה צילום חזה קרינה מיזערית לריאות עצמן, ובטלה לגבי שאר האברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיפוי לברינה19/01/2013
שלום
אני עומד לרכוש רכב מאדם שעבר בשבוע האחרון טיפולים בלב צינתור וייתכן אף מיפוי לב.
האם יש חשש לכך נשארה איזו שהיא קרינה ברכב?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא, אבל תקני רכב מרופא
ד``ר דני וולף19/01/2013הוא יהיה שחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצינתוררינה19/01/2013
שלום רב,
רציתי לדעת האם קרינה מטיפול צינתור עוברת דרך הגוף מידית או שהיא יכולה לעבור לאנשים אחרים שבאים במגע עם אותו אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מצינתור - תגובה
רם דישון19/01/2013היא חולפת מיידית בתום הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד עם שנאי ליד גן ילדיםיעל18/01/2013
שלום רב,
אני חושבת לרשום את בני לגן ילדים שבפינת החצר יש עמוד חשמל עם שנאי (מצ"ב תמונה). הילדים משחקים במרחק מטר מהעמוד. האם יש סכנה?
תודה, יעל.
קרינה מעמוד עם שנאי ליד גן ילדים - תגובה
רם דישון18/01/2013כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמל ליד גן ילדיםיעל18/01/2013
שלום,
מצ"ב תמונה של כבלי מתח המקיפים משני צדדים את החצר בגן של בני. האם יש עלולה להיות סכנה?
על אחד העמודים ישנו גם שנאי הנמצא בפינת חצר הגן.
תודה רבה, יעל.
קרינה מעמוד חשמל ליד גן ילדים - תגובה
רם דישון18/01/2013הדרך היחידה לדעת היא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל18/01/2013תודה, האם תוכל לענות גם להודעה השנייה? מדובר בגן אחר.
תודה רבה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תריס חשמלי?לימור17/01/2013
יש המלצת זהירות לגבי הפעלת תריס חשמלי מבחיהת הקרינה? בעיקר מההבט של ילדים שפותחים אותו וכן תינוק שנמצא על הרצפה/עריסה לא רחוק משם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תריס חשמלי? - תגובה
ד``ר דני וולף18/01/2013קרינה זניחה, זמן זניח, שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי צלחן לוויןאביב17/01/2013
האם לישון שמעליך נמצאת צלחת שקולטת ערוצי לויון מסוכן כלשהו?
לגבי צלחן לווין - תגובה
רם דישון17/01/2013לא מסוכן כלל. היא רק קולטת ולא משדרת מאומה.
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)