מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינהטלי02/08/2012
שלום רב,
מה המרחק שנדרש מצלחות המותקנות במרפסת/חלון/גג - מדובר בצלחות של ייס, הוט וכו'? במרפסת של דירה שבכוונתי לעבור אליה (ואף לבלות לא מעט במרפסת) יש צלחת כזו כך שכל מי שעומד במרפסת יכול לגעת בה בנקל. גם בגג שמעלי אותו סיפור. אשמח לתשובה. בנוסף ראיתי בפורום שאלה לגבי קרינה ממסך פלסמה והבנתי שאין קרינה אך נוצר שדה אלקטורמגנטי בגובה 9 מילגאוס. אם כך - מוטב שלא להצמיד מיטה למסך פלסמה - לא כן? ואם כך, מה המרחק שנדרש לשמור ממסך פלסמה (אנחנו כל היום וכל הלילה עובדים עם מסכי פלסמה...). תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון02/08/2012צלחות של יס לא משדרות ולכן אין בהן כל סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית ברחוב מגורייאיתי01/08/2012
שלום
גיליתי בטבלאות של המשרד לאיכות הסביבה שישנה אנטנה סלולרית ברחוב שבו אני הולך לשכור דירה במרחק של כ 300 מ מהבניין שלי. רציתי לשאול:
1. האם טווח המרחק הזה הוא מסוכן
2. האם ישנה השפעה לגובה? הדירה נמצאת בקומה שמינית ואני משער שזה בערך בגובה של האנטנה.
3.האם היו מקרים של המצאות אנטנות בבתים שלא דווחו ע"י המשרד לאיכות הסביבה?
4. האם ניתן לראות את האנטנה כלפי חוץ, על הגג למשל כי אני חיפשתי על הבניין המוצהר ולא מצאתי שום אנטנה ...?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית ברחוב מגוריי - תגובה
ד``ר דני וולף02/08/2012300 מטר מספיק בהחלט. לצערנו ישנן הרבה אנטנות לא מדווחות באתר לאיכות הסביבה. אפשר לנסות ללכת עם מכשיר מדידה ממקום למקום ולחפש אותן, אך לגביך הרי הכי חשוב הדירה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלת מכשיר מדידה
איתי02/08/2012ישנה עדיין האפשרות להשאיל מכשיר מדידה דרך הפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלת מכשיר מדידה - תגובה
רם דישון02/08/2012לצערנו לא. שני מכשירים שהושאלו לא הוחזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה המרחק הבטוח בין גן ילדים לאנטנה
רינה14/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה המרחק הבטוח בין גן ילדים לאנטנה - תגובה
רם דישון14/08/2012מקובל שבמרחק 300 מטר אין סיכון בוודאות. אם המרחק יותר קטן- חייבים למדוד או לחשב (ראי בשאלות נפוצות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפורפרת סיליקון לסלולרישירלי01/08/2012
האם בטוח יותר להשתמש בשפורפרת סיליקון (בעלת חוט) במקום לדבר ישירות עם הטלפון הסלולרי צמוד לראש? מצ"ב של השפורפרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שפורפרת סיליקון לסלולרי - תגובה
רם דישון01/08/2012בפירוש יותר בטוח. אולי לא הכי נוח מחוץ לבית, אבל הרבה פחות קרינה לראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- airplane modeשירלי01/08/2012
האם להטעין טלפון סלולרי כאשר הוא נמצא במצב של AIRPLANE MODE (כלומר הטלפון דלוק אך הוא לא אמור לקבל שיחות), הטלפון נמצא על השידה ליד הראש שלי כאשר אני ישנה, זה בטוח?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
airplane mode - תגובה
רם דישון01/08/2012כן, אבל כאן מי שבעייתי כאן הוא המטען ולאו דוקא הטלפון. וודאי שהמטען לפחות חצי מטר ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל צמוד לחדרו של בני הצעיררותי01/08/2012
שלום רב,
ארון החשמל בביתי ממוקם מאחורי אחד הקירות בחדרו של בני הצעיר.
אמנם בני אינו ישן בצמוד לקיר אלא בקיר המקביל לו- המיטה נמצאת במרחק של כשני מטר- אך אני עדיין מודאגת.
מה ניתן לעשות?
האם הזזת ארון הבגדים, כך שיהווה מחיצה נוספת, תקטין את כמות הקרינה לרמת בטוחה?
תודה,
רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארון חשמל צמוד לחדרו של בני הצעיר - תגובה
רם דישון01/08/2012במרחק שני מטר אין שום בעיה. שום ארון או חפץ ביתי אחר לא יקטין את עוצמת הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה31/07/2012
ערב טוב מכובדיי!
להלן שאלתי...
אם אני שם מחשב נייד על כרית והכרית על הברכיים
עדיין אני מסתכן בקרינה לאיזה איבר המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון01/08/2012מעט, ובוודאי פחות מאשר אילו הנחת אותו ישירות על הברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIליסה31/07/2012
שלום,
מה ידוע על עומנת הקרינה האלקטרו מגנטית מהמכשירים הללו ?
משך החשיפה 20-30 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
MRI - תגובה
רם דישון31/07/2012זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטראליעד31/07/2012
יש לי ראוטר אלחוטי, אך אפשר להשתמש בו גם כראטור חוטי.
כיביתי את הפונקציה של אלחוטי, אך הוא עדין משדר למחשב בצורה אלחוטית (כלומר המחשב אומר לי שיש כאן ראוטר שמשדר), לא ברור לי מה הוא משדר כי אי אפשר עכשיו לגלוש דרכו, אך עדין המחשב כותב לי שיש כאן משהו שמשדר.
שאלתי היא האם עדין יש קרינה ?
אני מקווה שהשאלה ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מראוטר - תגובה
רם דישון31/07/2012קשה לי לדעתבדיוק מה קורה, אבל אולי המחשב קולט ראוטר של שכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לפי השם של הראוטר זה שלי
אליעד31/07/2012אני רואה את זה בהרבה מקרים למשל שהמכשיר הסלולרי שלך קולט את הראוטר, אך אין בזה אינטרנט
תודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא לפי השם של הראוטר זה שלי - תגובה
רם דישון01/08/2012זה אומר שלמרות שכיבית כביכול את השידור, הוא עדיין ממשיך לשדר. בדוק בהוראות המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא ממשיך לשדר אבל לא משדר אינטרנט
אליעד01/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא ממשיך לשדר אבל לא משדר אינטרנט - תגובה
רם דישון01/08/2012יש מצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה גם נחשב קרינה?
אליעד01/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז זה גם נחשב קרינה? - תגובה
רם דישון01/08/2012בהחלט כן. מה שעשית סך הכל הוא לנתק את חיבור האינטרנט ולא את השידור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארונות חשמלדגנית31/07/2012
שלום,
אנחנו גרים בבניין בן 30 שנה שבו ארונות החשמל של כל הדירות בקומה (4 סה"כ) ממוקמים מעבר לקיר המטבח שלנו.
הדבר מטריד אותי - אני מניחה שבפועל קיים מרחק כלשהו מהארונות אבל כיצד אפשר להקטין את החשיפה?
בברכה,
דגנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארונות חשמל - תגובה
רם דישון31/07/2012לפני שנכנסים ללחץ כדאי למדוד מהי החשיפה במקום שבני הבית נמצאים. יתכן שהשדה שם כבר נמוך מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממיר מגיק מקליט של הוטאלון31/07/2012
יש לנו ממיר מקליט של הוט בחדר השינה, צמוד לקיר, במרחק של 30 ס"מ מהמיטה שלנו.
בצידו השני של הקיר, קיים חדר השינה של הילד שלנו שהמיטה שלו צמודה לקיר זה.
האם הממיר פולט קרינה ? האם הקרינה יכולה להגיע לילד כשהוא יישן בלילה ? האם
עדיף לנתק את הממיר מהחשמל בלילה כאשר אנחנו ישנים ?
בברכה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממיר מגיק מקליט של הוט - תגובה
רם דישון31/07/2012בדרך כלל לממיר של הוט אין אנטנה ולכן אינו מקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- femtocell דחוף!מיכל30/07/2012
הי,
היום אורנג' התקינו במשרדים שלנו את המכשיר FEMTOCELL כדי לשפר את הקליטה בסלולארי שבאמת מאוד בעייתית.
הבעיה היא שכדי להרגיע אותנו מפני הקרינה הם שלחו לנו כתבה מאוד מרגיעה.
אבל, אני בשבוע ה 30 להריון ולא מוכנה לקחת סיכונים מיותרים.
חיפשתי באינטרנט ואני לא מוצאת יותר מדי מידע בעניין.
האם יש סכנת קרינה או לא? מי יודע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
femtocell דחוף! - תגובה
רם דישון30/07/2012שמרי על מרחק של מטר מהמכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלטיםגדי30/07/2012
היי,
רציתי לדעת האם יש סיכון משלט רחוק (טלויזיה, מזגן וכו) לעיניים במידה ומכוון לכיוונם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלטים - תגובה
רם דישון30/07/2012אין, אבל לא מומלץ לכוון שלט לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהבועז29/07/2012
היום עשיתי צילום רנטגן חזה, הטכנאי צילם אותי כשאני עם הגב למצלמה (הבטן צמוגה ללוח) ולכן שם לי את המגן אשכים מאחורה לאחר מכן אמר לי להסתובב 90 מעלות ימינה אבל השאיר את המגן באותו מקום כלומר צד ימין של הגוף שלי היה מופנה לכיוון המצלמה, האם תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
ד``ר דני וולף30/07/2012תקין לחלוטין, מעל ומעבר לתקין. הקרינה יוצאת מה"מצלמה" והמגן צריך להיות בין ה"מצלמה" לבין הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה שלי היא
גדי30/07/2012שכשהסתובבתי חצי סיבוב ימינה, המגן היה מאחור (על הישבן) והמצלמה הייתה מהצד, כלומר העופרת לא היה בכיוון המצלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור?
גדי30/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה שלי היא - תגובה
ד``ר דני וולף31/07/2012תיאורטית נכון. הקרינה יוצאת מה"מצלמה" (שפורפרת הרנטגן) לכיוון לוח הצילום, ואם המגן היה על הישבן אז הוא לא הגן על האשכים, למרות שבדרך כלל המגן הוא סינר שעוטף 2/3 היקף הגוף. כך או כך חשיפה מזערית לחלוטין, זניחה לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי את טכנאי הרנטגן מייד לאחר
גדי31/07/2012הבדיקה, אם זה לא היה צריך להיות קדימה, הוא ענה שבכלל לא צריך מגן בצילומי חזה ושמים "כדי שיהיה" אבל לא באמת צריך,
בכל מקרה, רגל ימין לא חוסמת את הקרינה מלהגיע לאשכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידגיוי29/07/2012
שלום
בשימוש במחשב הנייד אני מרגישה לעיתים כאבים. האם יתכן שהוא פולט קרינה באופן גבוה המרגיל, למשל עקב מרחק רב מהראוטר של האינטרנט או מבעד שעובד יותר מדי? כיצד ניתן למגן ולצמצם קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב נייד - תגובה
רם דישון29/07/2012הכאבים קרוב לוודאי אינם עקב הקרינה.
הוא משדר בעוצמה קבועה ללא קשר למרחק מהראוטר או לזמן העבודה.
כיצד למגן ולצמצם קרינה- פשוט מאד- לעבור לחיבור קוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אחרת מהמחשב?
גיוי04/08/2012תודה.
האם ישנה קרינה שיכולה להיפלט מהמחשב ללא קשור לאינטרנט, קרינה חשמלית כלשהי ומסוכנת? כיצד להתמגן מפניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה אחרת מהמחשב? - תגובה
רם דישון04/08/2012יש שדה מגנטי (בתדר נמוך) בעוצמה נמוכה מאד ולכן הסיכון זניח. המיגון כאן מסורבל ולא זול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותמיכל29/07/2012
מכונית ממונעת 6V לילדים- האם פולטת קרינה אלקטרומגנטית?
מה מרחק בטחון ממיבש או מכונת כביסה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי שאלות - תגובה
רם דישון29/07/20121. לא.
2. חצי מטר, ורק בזמן פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)