מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה בטיסה ארוכהרמי19/08/2012
שלום רב
קראתי במס מקומות כי כמות הקרינה שנחשפים אליה בטיסות ארוכות היא רבה מאוד
האם נכון והאם מסוכן?
אציין כי מתוקף עבודתי אני נאלץ לטוס טיסות של כ 14 שעות לעתים תכופות(לכל צד)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בטיסה ארוכה - תגובה
רם דישון19/08/2012ראה בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה נלוח מפסקים בייתיחגי17/08/2012
אני גר בבית פרטי .בחדר העבודה נמצא לוח מפסקים ראשי של הבית הכולל 40 מפקים רגילים,3 מפסקי תלת פזי,מפסק ראשי ומפסק פחת.
אני יושב במרחק של 3 מטר מהלוח.
האם יש סכנה של קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה נלוח מפסקים בייתי - תגובה
רם דישון17/08/2012קרוב לוודאי שלא, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי16/08/2012
איך עובד נושא הקרינה המיננת על הגוף? האם מדובר על כמות קרינה? האם חד פעמי? האם זה מצטבר? באיזה שלב של חשיפה זה מסוכן?
אשמח לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון17/08/2012חפש חומר ברשת. מחוץ לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי16/08/2012
במקום בו אני עובד הכניסו לכלל המשרדים כיפות של אנטנות שאלות:
1. האם עלי לחשוש?
2. איזה סוג של אנטנות אלו? מדובר באורנג אם משיהו מכיר איזה סוג אנטנות מוכנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון17/08/2012אלו אנטנות של משפרי קליטה זעירים. שמור מרחק של מטר מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילוםאבי16/08/2012
בני ביצע 2 צילומי חזה הוא בן 18 האם עליי לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום - תגובה
ד``ר דני וולף17/08/2012אין חשש משני צילומי חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!עדי16/08/2012
האם ארון בגדים שהדלתות שלו הן MDF הוא מסוכן למי שישן בסמוך אליו בחדר השינה?
תודה רבה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן ולא שייך לפורום
ד``ר דני וולף17/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתניר16/08/2012
שלום,
ראיתי במפה שמפורסמת באתר של משרד לאיכות הסביבה שבבניין מול גן הילדים קיימת אנטנה סלולרית (בין הבניין לגן מפריד כביש חד סיטרי קטן יחסית).
על פי המפה כתוב שסוג האתר הוא מתקן גישה אלחוטי כאשר כתוב כי עוצמת קרינה היא 0 ואחוז מסך החשיפה הוא 0 ברב שטח האתר.
מהסתכלות על הבניין נראה שהאנטנה היא סוג של קופסא לבנה שנמצאת על גג הבניין (בניין עם 3 קומות).
האם יש סכנה כלשהי בגן הילדים ? האם כדאי לעשות בדיקה עצמית עם מכשיר קרינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה סלולרית - תגובה
רם דישון16/08/2012אם מהגן רואים את האנטנה- כדאי למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה סלולרית
ניר16/08/2012שלום,
האם זו בדיקה שאני יכול לעשות בעצמי ?
איזה מכשיר מומלץ לרכוש והאם יש חנות שמוכרת מוצרים מסוג זה ?
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה סלולרית - תגובה
רם דישון17/08/2012פנה בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של פרגולה על קרינה סלולרית?
אבי23/08/2012לא מזמן בניתי 2 פרגולות בבית פרטי שבו אני גר. מאז בניית פרגולה בחצר האחורית משום מה אין לי יותר קליטה בפלאפון. האם יכול להיות שהפרגולה חוסמת את הקרינה הסלוללרית?
אני שוקל לבנות דקים מעץ איפאה ועכשיו מתלבט בגלל ההשפעה שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השפעה של פרגולה על קרינה סלולרית? - תגובה
רם דישון23/08/2012יתכן מאד. תלוי בסוג העץ, צפיפות הלוחות ומשתנים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סמוכה לגן ילדיםאילנה15/08/2012
סמוך מאד לגן הילדים שבני רשום אליו נמצאת אנטנה גדולה ,לדעתי מרחק של כ- 50 מ'. בניין מגורים גבוה מאד מפריד בין הגן והאנטנה. (למעשה הבניין מסתיר את האנטנה וכלל לא הבחנו בה). האם קיים סיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה סמוכה לגן ילדים - תגובה
רם דישון15/08/2012אם מהגן לא רואים את האנטנה- אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואים את האנטנה
אילנה15/08/2012מפני שבינה ובין גן הילדים מפריד בניין המגורים. אבל היא קרובה מאד למבנה הגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא רואים את האנטנה - תגובה
רם דישון16/08/2012תשובתי נותרת בעינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארונות חשמלדנה15/08/2012
יש לי מספר שאלות הנוגעות לקרינה והשפעותיה:
1. האם שהות חד פעמית בתוך חדר עם ארונות חשמל במבנה, למשך מספר דקות, עשויה לגרום נזק?
2. כמה זמן לוקח לקרינה לבוא לידי ביטוי בסרטן? האם ייתכן סרטן שמתפתח תוך שבועות מספר מחשיפה לקרינה?
3. מה רמות הקרינה בדרך כלל מארונות וכמה הם גבוהות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארונות חשמל - תגובה
רם דישון15/08/20121. לא.
2. מספר שנים. בשבועות ספורים של חשיפה בלתי סביר שיתפתח סרטן.
3. אין מספר קסם. יש למדוד כל ארון לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהמודםשרה15/08/2012
שלום. נתון קיר ממ"ד משותף (קיר עבה עשוי בטון). בצידו האחד של הקיר בממ"ד עומדים מודמים של טלפון ואינטרנט. בצדו השני של הקיר - מיטה (חדר ילדים). האם קרינה מהמודמים יכולה לחדור דרך קיר ממ"ד והאם שינה במיטה בצידו השני של הקיר עם המודמים מסוכנת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מהמודם - תגובה
רם דישון15/08/2012קרוב לודאי שאין בעיה, מכיוון שקיר הבטון כמעט אינו מעביר את הקרינה בתדר זה. אבל- הטוב ביותר הוא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. איזה מכשיר מתאים למדידת קרינה
שרה15/08/2012כזו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. איזה מכשיר מתאים למדידת קרינה - תגובה
רם דישון15/08/2012כמעט כל מכשיר שמתאים למדידת קרינה סלולרית. יש לוודא שהוא מגיע עד 2500 מגהרץ (2.5 גיגהרץ), זאת מאחר וראיתי אחד שמגיע רק עד 2000.
חפשי ברשת- יש הרבה, גם בארץ וגם בחו"ל. מילות המפתח הן RF METER.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומונה גייגר לא יתאים? שוב תודה.
שרה15/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ריבוי השאלות.
שרה15/08/2012RF Meter - בגלל שמדובר בקרינה בתדר גבוהה.
אגב, שכחתי לציין שמדובר במודמים חוטיים. תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סליחה על ריבוי השאלות. - תגובה
רם דישון15/08/20121. מונה גייגר לא יתאים.
2. מודם חוטי אינו מקרין כלל ולכן אין ממנו שום סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ריבוי השאלות
שרה15/08/2012RF Meter - בגלל שמדובר בקרינה בתדר גבוהה?
אגב, שכחתי לציין שמדובר במודמים חוטיים. תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי חזה מרוביםאבינועם14/08/2012
אושפזתי בבי"ח לפני מס' ימים. (כאבים חזקים בחזה שמאלי שנחשדו כפריקרדיטיס/דלקת ריאות)
עברתי שם 3 צילומי חזה + 3 צילומי חזה נוספים יום למחרת.
לא נמצאו ממצאים שמעידים על דלקת ריאות, אך התבקשי לעבור צילומים נוספים בימים הקרובים.
יש לציין שהכאבים פחתו אך עדיין קיימים.
אני מאוד חושש מהעובדה שנחשפתי לקרינה של 6 צילומים ועוד ביממה אחת!!!
האם יש עניין לעבור צילומים נוספים בהתחשב במצבי? (לא תמיד רופאים שולחים לצילום מסיבה מוצדקת אלא כדי לכסות את עצמם במקרה של...)
האם ייגרם לי נזק מהצילומים שכבר עברתי?
יש דרך אחרת לבדוק מלבד רנטגן? (בדיקות דם וכדו'..)
אני מאוד מוטרד מכמוות הקרינה שנחשפתי אליה בדיעבד...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי חזה מרובים - תגובה
ד``ר דני וולף15/08/2012כל צילומי החזה שבוצעו לך הם פחות מבדיקת CT אחד, כך שאין לך חשש רב מהקרינה, ובמחלת פריקרדיטיס חריפה או דומה לה אין מנוס אלא לעקוב בצילומים. טווח הימים של הצילומים לא משפיע. אחרי פריקרדיטיס אפשר לעקוב גם עם אקודופלר לב, אולם אם מדובר באבחנה מבדלת בין פריקרדיטיס למחלת ריאות אחרת אין דרך עם פחות קרינה מאשר צילומי חזה.
בקיצור, צילומי החזה הם הפרט השולי שאתה צריך לחשוש ממנו כרגע.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים למדידת קרינה?מיקו14/08/2012
אני רוצה לבדוק האם אני מוגן מקרינה למשל בבית. בלימודים. בעבודה. איזה מכשירים אני צריך לשם כך? כדי לבדוק את סוגי הקרינה.. ולא הכי יקרים כמובן רק שיעשו את העבודה. תודה
מכשירים למדידת קרינה? - תגובה
רם דישון14/08/2012פנה בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קרינה סלולרית על מבנה הגוףנועה14/08/2012
נהגתי ללכת בשנה האחרונה עם טלפון סלולרי בכיס החולצה,תמידבאותו הצד. לאחר פרק הזמן הזה הבחנתי בכך ששדיי אינם זהים, והצד שבו הטלפון היה מונח מפותח יותר. האם יכול להיות שלא מדובר במקריות ואכן הקרינה שינתה את מבנה גופי? במידה וזאת אכן תוצאה של קרינה סלולרית, האם השינוי בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת קרינה סלולרית על מבנה הגוף - תגובה
ד``ר דני וולף14/08/2012בטוח שמבנה השדיים לא השתנה בעקבות הקרינה!!!
בלי קשר לשוני במבנה השדיים שהוא מבנה הגוף הנורמלי ולא מצביע על שום מחלה, אנא אל תחזיקי את הפלאפון באופן קבוע בקרבה גדולה כל כך לשדיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעלת מקרוגל ריקדפני13/08/2012
שלום
בהיסח הדעת הפעלתי מיקרוגל ריק (צלחת האוכל נשארה על השיש) למשך כחצי דקה אולי דקה עד ששמתי לב. בזמן הזה הגיעה כשלושים סנטימטרים אולי פחות בתי בת השנה וארבעה חודשים. מה הנזק? האם ניתן לעשות משהו לאחר מעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעלת מקרוגל ריק - תגובה
ד``ר דני וולף14/08/2012הפעם לא קרה כלום, ולא כל כך משנה אם היה אוכל או לא במיקרו. אני רק לא מבין כמה דברים. איך הבת בת השנה פלוס "הגיע" למרחק כזה. אולי היא רצתה לשים את האוכל במיקרו?? ולעניינו, הפעם לא נגרם נזק בזמן כזה קצר, אולם, חשוב שילדים, וגם מבוגרים לא יגיעו למרחק כזה ממיקרו עובד.
הפעלת מקרוגל ריק - תגובה - תגובה
רם דישון14/08/2012בנוסף לדברי עמיתי ד"ר וולף, אני ממליץ לוודא ששום חלק פלסטי לא יצא ממקומו או התעוות ומפריע לסגירה תקינה של הדלת. זאת על מנת להבטיח שכל מנגנוני הבטחון של המיקרוגל תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון אלחוטי DECTיעל13/08/2012
שלום
אני יודעת שלא ניתן להזיז את הגלגל אחורה ולמדתי את הלקח שלי, אבל בני התינוק ישן בעריסה בחודש הראשון בחדרנו והטלפון הלחטי היה מונח במדף מעל העריסה . לאחר שבוע נשאר רק המטען בלי הטלפון ולאחר שבועיים וחצי כבר הוא כבר היה במרחק שני מטר ממנו אבל עוד בחדר ושבוע לאחר מכן הוצאתי את הטלפון לגמרי מהבית וקניתי חוטי. אמנם זה לא היה הרבה זמן אבל התינוק היה די קרוב למכשיר במשך שבועיים. האם נגרם נזק משמעותי?
אני היחידה שזה היה נראה לה לא טוב וחבל שבימינו לא מדברים עך זה יותר.
טלפון אלחוטי DECT - תגובה
רם דישון13/08/2012בפרק זמן כה קצר לא נגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
יעל15/08/2012קרינה נפלטת מהטלפון האלחוטי גם כשלא מדברים ממנו ובאיזו עוצמה? בהמשך לשאלה הקודמת גם אם המכשיר היה 50 ס"מ מגופו של התינוק אבל למשך חודש בלבד זה לא מזיק?
ועוד שאלה - תגובה
רם דישון16/08/2012הנייד של הטלפון האלחוטי מקרין רק בשעת שיחה. הבסיס, לעומת זאת, מקרין כל הזמן (ברוב הדגמים מסוג DECT).
50 ס"מ במשך חודש אחד- סביר שלא נגרם שום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)