מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מבייבי סנס ומטל' סלולריהילה12/08/2012
שלום רב,
האם יש קרינה ממכשיר בייבי סנס/אנג'ל קר?
שאלה נוספת- מתי הקרינה חזקה יותר בנייד - כשגולשים באינטרנט באמצעות WIFI שבבית או באמצעות הרשת הסלולרית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מבייבי סנס ומטל' סלולרי - תגובה
רם דישון13/08/20121. אינני מכיר את המכשיר, אבל קרוב לוודאי שכן.
2. בסלולר הקרינה יותר חזקה בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לגבי WIFI לעומת סלולרי
עידו16/08/2012אני גולש באינטרנט באמצעות סים דאטה שיושב בסמרטפון ומכאן אפשר להתחבר למחשב בכבל USB או WIFI.
אז מה עדיף.. לחבר את הסמרטפון למחשב בכבל USB (במצב זה אני יחסית קרוב לטלפון הסלולרי אבל הוא מחובר למחשב ישירות) או להניח את הטלפון רחוק ממני ולחבר את המחשב אליו באמצעות WIFI.
זה אותו דבר מבחינת הקרינה או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך לגבי WIFI לעומת סלולרי - תגובה
רם דישון17/08/2012זה דומה, ובכל מקרה קשה להחליט כי זה תלוי באלף ואחד פרמטרים שונים (מרחקים, מצב יחסי, מרחק מתחנת הבסיס ועוד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיריים אינדוקצייה אלקטרומגנטייהודה11/08/2012
רכשתי כיריים אינדוקציה- איך אוכל לקבל נתוני קרינה אלקטרומגנטית על המוצר.
המוצר בהספק כולל מקסימלי של 7.4 kva .
הערכה של עבודה בסביבות 3 kva למשך של כשעה עד שעתיים ביום בצמוד לכיריים...
אני יודע שהשאלה טכנית בעיקרה , אבל אני מניח שיש לכם גישה לנתונים טכניים ...
מה שלכלל הציבור אין........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיריים אינדוקצייה אלקטרומגנטי - תגובה
רם דישון12/08/2012רק ע"י מדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בטיסהאני10/08/2012
שלום, אני אמורה לנסוע לארה"ב לטיול קצר עם 2 ילדות קטנטנות בנות 3 ושנה. האם יש סכנה בקרינה במהלך הטיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי....
שואלת11/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דילגתם עלי.... - תגובה
רם דישון12/08/2012ראי שאלה מס' 23 בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה10/08/2012
שלום מכובדיי, להלן שאלתי
תודה רבה על העזרה!
השאלה מתייחסת לנייד הסלולרי (אייפון):
מתי הקרינה יותר חזקה
כאשר משתמשים בWIFI או ברשת הנתונים הסלולרית...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון10/08/2012בשימוש בסלולר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה של תלמידים במקלט ככיתת לימודאמא09/08/2012
שלום רב,
בשנת הלימודים הקרבה ילמדו ילדי הכיתה של ביתי בכיתה שהיא בעצם מקלט (בגלל מחסור בכיתות לימוד - "הוסב" המקום לכך). ברצוני לשמוע את דעתכם המלומדת בעניין וכן להבין אילו קריטריונים צריך שיבדקו כדי שהילדים לא יחשפו לסכנות בריאותיות.
בברכה,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהייה של תלמידים במקלט ככיתת לימוד - תגובה
ד``ר דני וולף10/08/2012חייבים לקרוא למודד מאוד מוסמך, שיערוך במקום מדידה לאורך כמה ימים כשהמקלט סגור!!!! גם אם לא יממנו את זה מהעירייה, ההוצאה לא גדולה לכיתה שלמה, וחובה לערוך את המדידה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית - תודה רבה! ושנית לגבי מומחה
אמא15/08/2012תודה רבה ד"ר וולף!
האינטואיציה שלי כנראה היתה נכונה...לצערי...
אבל ...
נשאלת השאלה - מיהם המומחים האמיתיים לדבר , איך
ניתן ליצור קשר עם מומחה מוסמך באמת ??
ושאלה נוספת - האם גם מגורי ילד בחדר שהוא ממ"ד דינה כדין מקלט ?
תודה רבה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית - תודה רבה! ושנית לגבי מומחה - תגובה
ד``ר דני וולף16/08/2012לגבי המדידה, איננו נוהגים להמליץ על בעלי מקצוע באתר, התקשרי למייל הפרטי של ד"ר זמיר שליט"א.
לגבי ממ"ד ומקלט; דומה ושונה: הבעיה במקלט ובממ"ד היא בכמה נקודות:
א. כל מבנה שהוא צמוד קרקע, או גרוע מכך מתחת לפני הקרקע (מקלט למשל) חשוף לכניסת רדון מהקרקע למבנה, וגז רדון שהוא כבד מהאויר שוקע על רצפת החדר. לכן כל מבנה צמוד קרקע צריך לאוורר אותו היטב, ולשאוב אבק (לא לטאטא) כדי שחלקיקי הרדון השוקעים על קרקעית החדר לא יעלו לאויר ויכנסו לריאות, שם הם יישארו ויתפרקו ויקרינו.
ב. הבעיה השנייה היא חוסר האוורור הטבעי הן של הממ"ד הן של המקלט, כך שגז הרדון נשאר שם זמן רב עד שמאווררים היטב.
ג. הבעיה השלישית היא שקירות בטון (כמו גם לבני פומיס) מכילים חומרים רדיואקטיביים שעלולים להקרין (לא רק רדון, אלא גם קרינה רדיואקטיבית אחרת). הממ"דים החדשים בנויים כך שבבטון שממנו הם עשויים יש רק כמות קטנה (פחות מ- 10% ) של חומר מקרין כך שלמעשה הקרינה שמהם היא בתקן ונסבלת.
בקיצור, מקלט מתחת לקרקע, ובוודאי אם הוא במבנה ישן, מסוכן, עלול להקרין, לא מתאים לשכן כיתת לימוד, אלא, אם נבדק היטב על ידי מומחה קרינה.
ממ"ד אם לא נמצא בקומת קרקע רצוי לאוורר מידי יום, לשאוב אבק, ולהסיר דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי שאלתי
אמא16/08/2012המקלט עליו מדובר שישמש ככיתה אינו תת-קרקעי .האם זה משנה את תשובתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי שאלתי - תגובה
ד``ר דני וולף16/08/2012אם הוא בקומת קרקע, לא משנה את התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב! לא יודעת אם קשור לפורום,עדי08/08/2012
אשמח לקבל תשובה: אני מתגוררת בדירה בבניין שבנוי מפומיס, ובפורום זה המלצתם על שאיבת אבק בתדירות גבוהה: ראשית, האם ספונג'ה יכולה להחליף את השאיבה?
שנית, אשמח לקבל המלצה על שואב אבק יעיל אשר לא יפלוט חלקיקים מזיקים בחזרה את חלל החדר ובאמת ינקה את החלקיקים הרדיואקטיביים מהפומיס?
רק עברנו לפני כשבוע ואני ממש מודאגת מכיוון שיש לי שני ילדים קטנים ועל נשקי הפומיס כבר שמעתי....
תודה מראש!
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה על שאלתי. תודה.
עדי09/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב! לא יודעת אם קשור לפורום, - תגובה
ד``ר דני וולף10/08/2012כל שואב אבק טוב. ישנם שואבי אבק המיועדים לחולים אלרגיים לאבק, הם כמובן טובים הרבה יותר, אולם ממש אין צורך. תתענייני בחנויות. ספנג'ה מצוין, קצת קשה על הספות. אינני רוצה לבאס אותך, אבל ללבני פומיס יש גם קרינה נוספת שהיא לא רדון, אבל תתעלמי מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר וולף. האם מומלצים ספונג'ה
עדי11/08/2012ושאיבה של כל הבית ברמה יומיומית?
אני יודעת שלבני הפומיב פולטים קרינה רדיואקטיבית, היכן היא מצטברת בעיקר?
האם ידוע לאחר כמה זמן השפעתה המצטברת מזיקה לגוף? בייחוד לזה של ילדים?
רק עברנו לדירה, וחוץ מקשיי המעבר אני גם חושבת על זה, אך אני מניחה שאין הרבה מה לעשות, אוליי רק לעבור ממנה מתישהו...:-(
תודה על העזרה!
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח גבוה ליד הביתבן08/08/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יש סכנה לגור בבית המרוחק כ 10 מטרים מקווי החשמל שבתמונה?
תודה רבה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד תמונה של עמוד חשמל נוסף
בן08/08/2012הכוונה היתה לעמוד חשמל.
שני העמודי חשמל (אחד אחר בכל תמונה) מרוחקים כ 5 מטרים אחד מהשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד תמונה של עמוד חשמל נוסף - תגובה
רם דישון08/08/2012כן, יתכן מאד שיש סיכון, ולכן שווה למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מינימלי
בן08/08/2012תודה רבה,
האם אתה יודע מהו המרחק המינימלי שיש להתרחק? (בערך כמובן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק מינימלי - תגובה
רם דישון08/08/201230 מטר מינימום, מומלץ 40 ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפר קליטהענת08/08/2012
שכניי התקינו משפר קליטה של אורנג' כמטר מחלוני .
האם פולט קרינה ומסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משפר קליטה - תגובה
רם דישון08/08/2012פולט קרינה- כן.
מסוכן- צריך למדוד. אם בינך לאנטנה יש קיר- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלחת לוויןא08/08/2012
יש לנו צלחת לווין ליד הבית (מונחת על מרפסת של בית מולנו)
אני יודעת שבעיקרון היא אמורה רק לקלוט, אבל בכל זאת, האם יש דרך למדוד אם יש קרינה הנפלטת מהצלחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלחת לווין - תגובה
רם דישון08/08/2012כן, בעזרת מד קרינה, אבל צלחת לוין אינה מיועדת לשידור כלל- חבל על המאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלחת לווין
א08/08/2012תודה, אבל מצאתי באינטרנט את הטענות הבאות ולכן אני אהיה שקטה יותר אם אמדוד. האם מד קרינה סלולרית רגיל - Cornet ED6 מתאים מבחינת תדר?
"נכון שצלחת שאיננה משדרת לא פולטת קרינה אבל גם לצלחת שקולטת יש קרינה שנובעת מאופן הפעולה שלה.
לכל צלחת יש אלמנט שנקרא זן (נמצא באמצע הצלחת במרחק עשרות ס"מ מהאמצע של הצלחת), שהוא מקבל את השידור.
למעשה, הצלחת מרכזת את אלומת השידור לכיוון הזן שהוא זה שקולט את השידור.
מי שעומד קרוב לצלחת יכול לספוג קרינה כיוון שמהצלחת לכיוון הזן יש זליגה".
"בחלק מהבתים העושים שימוש בשידורי הטלוויזיה בלווין ממוקמת על מעטפת הבית צלחת לווין. צלחת זו עושה אף היא שימוש בגלי מיקרוגל אשר פולטים קרינה. אך בניגוד לתנור המיקרוגל, אשר אטום על ידי דלת מתאימה, הגלים שמשודרים על ידי צלחת הלוויין מכוונים לכיוון האוויר הפתוח, ולפיכך נפלטת ממנה קרינה שכדאי גם לבדוק"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צלחת לווין - תגובה
רם דישון08/08/20121. הקורנט ED6 מתאים.
2. לא הצלחתי למצוא את המאמרים הללו, לכן אינני יודע מי כתב אותם ואני נזהר מלמתוח ביקורת לפני שאקרא ואראה מי המחבר.
אם הכוונה היא לקרינה הנקלטת- היא חלשה פי מיליון ויותר מהסף שלנו.
לדעתי- חבל על הכסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען של ניידלימור08/08/2012
1. האם מטען שמחובר לחשמל פןלט קרינה? ואם המכשיר לא מחובר אליו?
2. האם הטענה של נייד ע"י המחשב (עם כבל USB) פולטת קרינה? ואם המכשיר לא מחובר אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטען של נייד - תגובה
רם דישון08/08/20121. כן, לשתי השאלות.
2. לא, לשתי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגןלימור08/08/2012
שלום לכם
יש בסלון שלי מזגן רצפתי (מהסוג הישן), לפני שבוע הזמנתי טכנאי מאחר והמזגן לא הוציא קור (רק אוורור) הוא עשה "קומבינה" -החליף בין הקור לחום כלומר אם אני רוצה שיקרר אני מעבירה את הכפתור לחום.
האם פעולה שכזאת יכולה לגרום לקרינה מעבר לקרינה שיש מפעילות מזגן רגילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזגן - תגובה
רם דישון08/08/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
לימור08/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה ממכשיר חשמליmeny08/08/2012
שלום רב ,
,
אני רוצה לקנות מושב עיסוי שיאצו (נייד מהסוג שמלבישים על כל כסא בבית וברכב ולכן אני מניח שהעוצמה היא 12-24V ) .
מתוך הנחה שיחובר לחשמל רק בשעת שימוש וינותק לאחר השימוש ,יש לי 2 שאלות :
* האם הקרינה שמסוגל לייצר מכשיר כזה מסוכנת לטווח הארוך (האם בכלל פולט\מייצר קרינה שמסוכנת לאדם) ?
* האם ספיגת קרינה ממכשיר כזה כל יום במשך שעה מציבה אזישהוא סיכון לטווח הארוך ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממכשיר חשמלי - תגובה
רם דישון08/08/2012אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה שמעתי שאסור להסתכל לתוךאודי06/08/2012
למה שמעתי שאסור להסתכל לתוך המיקרוגל בפעולה?
זה גורם נזקים כלשהם לראיה או לעיניים?
או שמדובר בסכנות "הרגילות" של הימצאות ליד מכשיר פולט קרינת מיקרו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שמעתי שאסור להסתכל לתוך - תגובה
ד``ר דני וולף06/08/2012הקרינה של המיקרו, לאורך זמן!!!!! עלולה לגרום קטרקט. לא מדובר בלהסתכל או לא להסתכל, ולא מדובר בזמן קצר וחד פעמי. בקיצור - לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ליד מרפאת שינייםא04/08/2012
הגן של בתי נמצא כ 30 מטר ממרפאת שיניים גדולה.
האם ישנה סכנה לאור העובדה שמבוצעים שם צילומי רנטגן?
תודה,
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גן ליד מרפאת שיניים - תגובה
רם דישון04/08/2012אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן ליד מרפאת שיניים
א05/08/2012תודה על התשובה.
מאיזה מרחק קרינת רנטגן מתפוגגת באופן מוחלט? (חיפשתי הרבה ולא מצאתי על זה חומר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן ליד מרפאת שיניים - תגובה
ד``ר דני וולף05/08/2012כל מרפאת שיניים, ולבטח המרפאות הגדולות, נמצאות תחת בקרה קפדנית ביותר, של המשרד לאיכות הסביבה, ומשרד הבריאות, והחדר שבו נעשים הצילומים חייב להיות אטום עם עופרת, כך שהקרינה לא זולגת, זה גם נבדק היטב, אפילו בחדר הקבלה הצמוד לחדרי הרופא. אין חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן ליד מרפאת שיניים
א06/08/2012תודה על התשובה המפורטת.
אנחנו גרים בהולנד כך שאני אבדוק אם אכן ישנה הקפדה כזאת בהולנד.
אבל עדיין הייתי שמחה לדעת, אם אפשר, האם יש מרחק מינימלי שיש לשמור מבחינת סיכון.
חיפשתי המון באינטרנט, ולא מצאתי שום חומר ואני ממש בלחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן ליד מרפאת שיניים - תגובה
ד``ר דני וולף07/08/2012כפי שכתבתי, אפילו בחדר ליד אסור שתהיה קרינה, ובקיצור, מחוץ לחדר הצילום עצמו אין קרינה
א07/08/2012תודה, אבל שאלתי היא מה המרחק הממוצע שאליו מגיעה קרינת הרנטגן של מירפאות שיניים ללא מיגון,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גן ליד מרפאת שיניים - תגובה
רם דישון07/08/2012בשאלתך יש שתי נקודות סתומות:
1. מרחק ממוצע- זאת אומרת שיש גם יותר גדול ממנו, אז מה המשמעות של מרחק ממוצע?
2. ללא מיגון- אינני מאמין שיש בעולם המערבי מרפאת שיניים ללא מיגון.
אני מציע לבדוק עם משרד הבריאות ההולנדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן ליד מרפאת שיניים
א08/08/2012תודה, לגבי המרחק הממוצע, זו היתה טעות במינוח. התכוונתי למרחק מינימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להניח טוסטר אובן על מיקרו?אלי03/08/2012
בייתים, קטנים, טוסטר אובן עם רגליות ,שכן מאפשרות למיקרו לנשום/לנשוף אוויר דרך פתחים /זימים בתקרתו העליונה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מותר להניח טוסטר אובן על מיקרו? - תגובה
רם דישון03/08/2012מותר, לא מומלץ (הצבע על גג המיקרוגל יצהיב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אלי03/08/2012האם אפשר הסבר במילים אחרות בבקשה
האם מותר להניח טוסטר אובן על מיקרו? - תגובה - תגובה
רם דישון03/08/2012החום של הטוסטר אובן יחמם את החלק העליון של המיקרוגל, ובגלל זה הצבע של החלק העליון החיצוני של המיקרוגל יצהיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי טוסטר אובן דפנות קרות?מכיר?
אלי05/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לגבי טוסטר אובן דפנות קרות?מכיר? - תגובה
רם דישון05/08/2012לא מכיר.
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)