מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טלפונים אלחוטייםאיתי02/06/2012
שלום,
רציתי לדעת מהי הטכנולוגיה הישנה של הטלפונים האלחוטיים שלא כללה קרינה מסוכנת? האם עדיין אפשר לקנות כאלו? ואם כן, איך אני מזהה אותם?
מה המרחק המומלץ משלוחת טלפון אלחוטי למיטת הילדים?
תודה מראש,
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפונים אלחוטיים
איתי03/06/2012תודה על התשובה,
שאלתי הייתה לגבי יחידת הבסיס.
רציתי לדעת מה המרחק המינימאלי ממיטת ילד, גם אם זה בחדר אחר, אך מעבר לקיר?
שוב תודה,
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טלפונים אלחוטיים - תגובה
רם דישון03/06/2012אם זה מעבר לקיר- אין סיכון, כי הקיר מנחית את הקרינה עד 10%(כלומר מנחית 90%).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר סלולארידני02/06/2012
רציתי לשאול איך עובד עניין הקרינה במכשיר סלולארי לדוגמא באייפון, יש בתוך הפלאפון מערכת שאחראית על כך? איך זה נמדד ומה שונה מפלאפון אחד לשני? האם יש דרך לוודא שהמערכת הזו תקינה?? האם יש שיבושים בפלאפון שיכולים להעיד שמשהו אינו תקין בכל הקשור לקרינה? אשמח לקבל על כך מידע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממכשיר סלולארי - תגובה
רם דישון02/06/2012שאלתך כללית מדי ולא ברורה, ובכל מקרה חורגת ממסגרת הפורום. נסה למצוא תשובות ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיטה מתכוננת האם זה נכון?יעל31/05/2012
רכשתי לבן שלי בן 10 מיטה וחצי מתכוננת עם שלט וזה מחובר לחשמל. הלחיצו אותי חברות שזה פולט קקרינה האם זה נכון? ואם אנתק את זה מהחשמל כשהוא ישן בלילה האם המיטה לא תפלוט קרינה? הוא לא משתמש כל הזמן בשלט ובכיוונון אז אני יכולה חלהואציא מהחשמל האם זה יעזור? האם באמת יש קרינה כשה בחשמל? האם מסוכן לבי בן העשר לישון במיטה זו גם כשהיא לא מחוברת לחשמל כי יש שם מנוע?? בבקשה תשובות אני מודאגת..............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממיטה מתכוננת האם זה נכון? - תגובה
ד``ר דני וולף01/06/2012כשלא משתמשים במנוע של הכיוונון, כלומר, כשלא מכוונים את המיטה, הקרינה זניחה. היא גבוהה רק כשמכוונים את המיטה, וגם זה זניח כי לזמן קצר. אם את רוצה להיות בטוחה לגמרי, שאין אפילו קרינה זניחה הוציאי את התקע של המיטה. אגב המנוע הוא "המקרין", והוא נמצא מתחת למיטה, במרחק של מעל 20 ס"מ מהגוף, כך שגם כשהמנוע מחובר לחשמל ולא מופעל הקרינה זניחה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסיטי אישה בהריוןד``ר דני וולף30/05/2012
האם הקרינה נשארת בגוף של משהו שעשה צילום סיטי באופן כזה שאסור לאשה בהריון להתקרב לאותו אדם שעשה את הסיטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסיטי - תגובה
רם דישון30/05/2012לא. בתום הסריקה לא נשאר דבר בגוף. אתה כנראה מתייחס לבדיקות שכוללות הזרקת איזוטופים- שם המקרה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPET-CT
לילך11/06/2012שלום,
האם הכוונה ל PET-CT?
ואם כן - כמה זמן כדי להמנע ממגע עם אדם שעבר את זה -
1)באופן כללי
2) ילדים
3) אישה בהריון(שליש ראשון)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
PET-CT - תגובה
רם דישון11/06/2012אינני מומחה בתחום זה, אבל למיטב ידיעתי כאן מזריקים חומר רדיואקטיבי לקראת הבדיקה. בררי את כל נושאי הבטיחות עם הצוות, וקחי מקדם בטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - PET-CT
אפרת11/06/2012תודה על התשובה.
הבעיה פשוט היא שכשחיפשנו את התור במספר מכונים לכל מכון היתה תשובה אחרת לגבי זמן החשיפה המותר ללא סכנת קרינה.
יתרה מזאת אף אחד מהמקומות לא ידע להגיד לגבי ילדים/הריון שליש ראשון.
האם במקרה אחד המכובדים האחרים האחראים על הפורום יכול לתת לי תשובה מדוייקת/מכוונת יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - PET-CT - תגובה
ד``ר דני וולף13/06/2012תשובה מדויקת לגמרי אין, אבל כיוון שמחצית החיים של ה- PET היא קצרה (כשעתיים) אני מניח ש- 6-8 שעות יספיקו בהחלט, ובכל מקרה כיוון שהאישה כבר בהיריון, לא צריך לישון ביחד באותו הלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזנית בלוטוס וקרינהמלאכי29/05/2012
שלום.
קראתי בשאלות נפוצות ש"אוזניית בלוטות' BLUETOOTH שמחוברת אליה אוזנייה רגילה לא פחות טוב- מאוזניית צינור אוויר". ורציתי לשאול מה זה האוזניית בלוטוס הזאת? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי על מה מדובר.
ודבר שני, מה טוב באוזניית אוויר אם הקרינה מגיע עד הבטן בערך, זה עדיף מאשר המח, התאים בבטן לא נפגעים?
לילה טוב ותודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזנית בלוטוס וקרינה - תגובה
ד``ר דני וולף30/05/2012בילבלת את כל היוצרות. אזניה עם צינור אויר היא הטובה ביותר. יש אזניות רגילות עם צינור אויר, ויש אוזניות בלוטוס עם צינור אויר והם הטובות ביותר. הקרינה מהפלאפון היא לטווח של סנטימטרים בודדים. במרחק 20 ס"מ מהפלאפון הקרינה זניחה.
מקווה שעניתי על כל "השאלות מהבטן"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מלאכי30/05/2012עשית לי סדר בעניין.
לגביי הקרינה מהפלאפון שהיא 20 ס"מ, אז למה אומרים בשעת שיחה שצריך להרחיק מטר אם אפשרי?
אז מה ההבדל אם אני מדבר עם אוניות צינור אוויר או שלא אם הקרינה זניחה רוב שעות היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה לשאלתי השנייה
מלאכי31/05/2012בבקשה? :) לא הבנתי למה צריך להשקיע באוזניות צינור אוויר אם מרחק 20 ס"מ מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר תשובה לשאלתי השנייה - תגובה
רם דישון31/05/2012יש טענה שאוזניה רגילה מוליכה את הקרינה ישירות לתוך הראש, דרך האוזן. מאחר ולתאי המוח אין מנגנון התחדשות, הסיכון למוטציות יותר גדול מאשר לתאי שריר, שלהם גם מנגנון תיקון וגם החדירות שלהם לקרינה יותר נמוכה (היא מגיעה למספר מילימטרים אל תוך הגוף בלבד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב! יש לי שתי שאלות:עדידי29/05/2012
1. קראתי כאן שהאוזנייה מומלצת היא אוזניית אויר - היכן ניתן לרכוש אותה?
2. האם כיריים אינדוקצייה הן מסוכנות מבחינת הקרינה כאשר המטבח קטן מאוד והכיריים ממוקמות תמוד למשטח עליו אוכלים (ההורים והילדים הקטנים)?
תודה מראש על התייחסותכם!
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב! יש לי שתי שאלות: - תגובה
רם דישון29/05/20121. חפשי ברשת. כללי הפורום אינם מאפשרים פרסום מידע מסחרי.
2. השאלה היא האם הכיריים פועלות בזמן האוכל, ואם כן- לכמה זמן. הכיריים האלו פועלות על עקרון הקרינה, לכן מטבע הדברים קרינתן חזקה. אין לי עדיין מושג כמה (היצרנים אינם מנדבים מידע זה, ואני מחכה להזדמנות למדוד). הסיכון בקרינה זו הוא בחשיפה ממושכת במשך שנים, וזה לא המקרה כאן. לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עדידי30/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי רדיו במכשירים להסרת שיערבת 2127/05/2012
האם השילוב של גלי רדיו במכשירים במכונים להסרת שיער , IPULSE למשל, הוא מסוכן ועלול לגרום לסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי רדיו במכשירים להסרת שיער - תגובה
ד``ר דני וולף27/05/2012לזמנים כאלו קצרים לא מסוכן. IPULSE אינם גלי רדיו, אלא גלי אור הגורמים לחימום, אבל התשובה - איננו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב טיסהאודי26/05/2012
שלום,
מה ההבדל בין מצב טיסה בטלפון הסלולארי לבין טלפון סלולארי כבוי מבחינת הקרינה? כלומר מה יותר מומלץ לעשות כאשר אין שימוש בטלפון בזמן מסוים ואני רוצה לשים אותו למשל בכיס?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב טיסה - תגובה
ד``ר דני וולף26/05/2012אין הבדל, שניהם בלי קרינה. כשהטלפון במצב טיסה אפשר להשתמש בשאר הגג'טים שבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרינה מכיריים אינדוקציה מסוכנת?ד``ר דני וולף25/05/2012
היום נפוץ להתקין במטבח כיריים אינדוקציה שמחממים על עיקרון שדה מגנטי.
האם הקרינה מכך מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מכיריים אינדוקציה - תגובה
ד``ר דני וולף26/05/2012הקרינה גבוהה אך לא מסוכנת, כי לזמן קצר, אלא אם כן את עומדת במרחק של פחות מ50 ס"מ ליד הכיריים שעות רבות ביום, ועם התינוק על הידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייפון שנפלעידו24/05/2012
היי האייפון שלי נפל על הרצפה מהידיים שלי ממש בצורה שטוחה ומהגן שלו לא טוב כלל, המסך לא נסדר, האם יכול להיות שבכל זאת יש נזק במערכת הפנימית של האייםון אוט על מה שאחראי על הקרינה וכעת המערכת לא תקינה וכמות הקרינה גדלה? אם כן כיצד בודקים זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אייפון שנפל - תגובה
רם דישון24/05/2012מאד לא סביר. בדיקה- רק במעבדת תיקונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנת מוצר מסין-קרינה?גדי22/05/2012
שלום,
היום קיבלתי מעמד פלאפון לרכב שהגיע מהונג קונג, אחרי שפתחתי את האריזה עלתה בי מחשבה שאולי קיימת קרינה באיזור הונג קונג בעקבות המקרה בכור היפני, ראיתי בכמה אתרים שמדדו שם רמות מסויימות של קרינה, קרינה יכולה לעבור ממש בתוך מעטפה? או שזה משהו שנעלם בדרך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנת מוצר מסין-קרינה? - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א23/05/2012כל מוצר יבוא נבדק לרדיואקטיביות, כך שאם עבר, אין סיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמנתי באופן עצמאי מאיביי
גדי23/05/2012המוצר הגיע בתוך מעטפה סגורה, לא משהו שמיובא בצורה סדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזמנת מוצר מסין-קרינה? - תגובה - תגובה
רם דישון23/05/2012המרחק בין פוקושימה להונג קונג גדול מלהיות משמעותי. הקרינה לא מגיעה כל כך רחוק- היא נמוגה בדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה אם קרינה יכולה לעבור בחבילה?
גדי23/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלה אם קרינה יכולה לעבור בחבילה? - תגובה
רם דישון23/05/2012הקרינה לא יכולה לעבור בחבילה, אבל חומר רדיואקטיבי - כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על קרינה רדיואקטיבית
גדי23/05/2012לא?
הכוונה היא, האם מכתב שאתה מקבל מיפן יכול ל"העביר" את הקרינה לנמען?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדובר על קרינה רדיואקטיבית - תגובה
רם דישון24/05/2012מה לא ברור:
"הקרינה לא יכולה לעבור בחבילה, אבל חומר רדיואקטיבי - כן. "
לדעתי החשש חסר בסיס. אין שום סיבה חלדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי אני לא יודע מה בעצם הסיכון שם
גדי24/05/2012קרינה רדיואקטיבית או חומר רדיואקטיבי.
כי אני לא יודע מה בעצם הסיכון שם - תגובה
רם דישון24/05/2012הסיכון יכול לנבוע רק מחומר רדיואקטיבי.
נראה לי שנושא זה מוצה עד תומו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי22/05/2012
שלום רב,
האם זה בעיה להעביר במכונת שיקוף בשדה התעופה (X-RAY)חבילת תרופות, כלומר זריקות למינהן, ועוד כל התרופות הניתנות בטיפולי הפריה חוץ גופית. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א22/05/2012אין בעייה.
הסירי דאגה מליבך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןנירית22/05/2012
חברתי בחודש רביעי- חמישי עומדת לטוס לארה"ב. הבנתי שזה שווה לקרינה מכ- 8 צילומי רנטגן. מה הסכנה מכך לעובר? מה משמעות הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א22/05/2012הסכנה קטנה מאד, אבל אינה אפס.
אבל, רק במקרה של פגיעה בעובר, תיתכן מאד הפלה.
אם אין פגיעה, ההריון ימשיך במהלך תקין.
בכל מקרה עוקבים אחר התפתחות העובר באמצעים הידועים.
שיהיה במזל טוב,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה לארהב בהריון
נירית22/05/2012לא יכולה להיות פגחעה של קרינה אבל ההריון ימשך והתינוק יפגע?
האם לנסות להתעקש שלא תטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לטוס בהריון ?
זמיר שליט"א22/05/2012איני יכול להתחייס שכל פגיעה בעובר תיגמר בהפלה.
אני לא מאמין שמישהו ידע לענות יותר מכך.
אגב, פגם,, שאולי נובע ממוטציה, עלול להיתגלות רק אחרי שנים, ולא תמיד זה פגם גדול, או שאפשר לשייך אותו בודאות לפגיעה מהקרינה.
השורה התחתונה, לא יודע לענות על כך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BIOGUARD X שאלה 24 בשאלות נפוצותד``ר דני וולף19/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

שימו לב שגם הפרסומת בטלויזיה ירדה!
רם דישון24/05/2012זאת בהנחית הנהלת הרשות השניה, לאחר שלא הוצגו בפניה נתונים משכנעים על יעילות המוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף בטוח לשדה מגנטי - 1mG או 2mG?רועי19/05/2012
שלום,
באתר זה, אתם כותבים: "ראשית, יש להדגיש שישנו סיכון מינימלי רק בחשיפה ארוכת-טווח לשדה מגנטי מעל 2 מיליגאוס." לעומת זאת באתר של ד"ר זמיר שליטא נכתב: "שדות מגנטיים של זרם חילופין (AC) הנוצרים סביב מערכות חשמל מעשה אדם, גורמים נזקים כבר ברמות מעל 1mG." האם תוכלו להבהיר האם יש סיכון ברמות שבין 1 ל 2 מיליגאוס?
אני שואל משום שאני מתגורר בדירה שכורה, ואף על פי שבדקתי שדה מגנטי פעמיים (בבוקר ולפנות ערב) לפני שנכנסתי לגור בדירה (יש ברשותי מכשיר מדידה) והרמה היתה אפסית, גיליתי בהמשך שדה מגנטי מכיוון הרצפה, במטבח ובחדר השינה של הבן הצעיר (אכן לא בדקתי בגובה הרצפה כשנכנסתי). היו פעמים מעטות, בשיא הקיץ או שיא החורף ביום שישי אחה"צ שמדדתי עד 10MG בסוף שבוע בעיקר יום שישי אחה"צ, אך תמיד זה לזמן קצר ואח"כ ירד. הבן שלי שוהה בחדר רק לצורך שינה, ובשעות השינה, מדדתי את השדה המגנטי פעמים רבות. למעט חריגות מעטות השדה הגיע צמוד לרצפה ל 2 עד 3 מיליגאוס, ובגובה המיטה (ישן במיטת תינוק, וכיום במיטת מעבר שנמוכה בכמה ס"מ) הגיע ל 1מיליגאוס או קצת יותר (אך פחות מ 1.5), פעמים רבות פחות מכך, עד כדי שדה אפסי.
על פי האתר שלכם הסקתי שהמצב בטוח (קטן מ 2mG בגובה המיטה), ועל כן נשארתי בדירה, אך לפי האתר של ד"ר שליטא יתכן שנגרם לו נזק? אנו גרים בדירה קרוב לשלוש שנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה ומקפיץ
אודי26/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף בטוח לשדה מגנטי - 1mG או 2mG? - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א26/05/2012כמה שיותר נמוך, יותר טוב.
בהסתמך על מחקרים, רצוי שלא יעבור 1 מיליגאוס.
המשרד להגנת הסביבה ממליץ על 2 מיליגאוס ממוצע ליממה, מה שאני לא מסכים.
הבעייה עם 1 מיליגאוס, שלעיתים קרינת הרקע עוברת אותו, ואז אין מה לעשות, בגלל כתמים בשמש, הבדל פוטנציאל בין העננים והאדמה, וכיוב', זה מגיע גם עד 4.5 מיליגאוס שאני מדדתי לייד ביתי.השדה המגנטי, פוגע במערכת החיסון, בגלל זה בחורף חולים יותר, חושבים שמצטננים, אבל זה בגלל עליית הרקע המגנטי.
זה לא עניין סמנטי כאן, חשוב כמה שיותר נמוך.
אצלך בגלל מערכת החשמל זה עובר 2 מיליגאוס. כדאי לבדוק את ההארקה, יתכן שהיא לא מחוברת כראוי, אפילו חיזוק שלה, על קו המים שנכנס לבניין, וזה יוריד לך את הרקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)