מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שליחת smsגיא19/03/2012
האם בשליחת sms יש קרינה בכלל והאם היא מסוכנת כמו קרינה בשעת שיחה?
וכן,האם יש צורך לצמצם את השימוש בsms או שניתן למשתמש באפליקציות sms חינם ללא חשש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שליחת sms - תגובה
רם דישון20/03/2012בזמן משלוח מסרון יש קרינה, אבל לזמן קצר מאד. הרבה פחות מסוכן (אם בכלל) מאשר בשיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליחת sms-המשך
גיא20/03/2012אם כן,האם ניתן לשלוח מסרונים ללא חשש מהקרינה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שליחת sms-המשך - תגובה
רם דישון20/03/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורת PL או LEDאילנה19/03/2012
שלום רב,
לאחרונה שמעתי על קרינה ממנורות pl שעלולה לגרום לסרטן עור. לבני, נער צעיר, מנורת שולחן הממוקמת על הקיר בשולחן הכתיבה והוא קרוב אליה מאד מס' שעות ביום, בעת הכנת שיעורים, ישיבה ליד מחשב וכו...
רצינו להחליף למנורת led אך נאמר לנו שבתוכה שנאי. בעת התקנת המנורה על הקיר הילד יהיה קרוב מאד לשנאי. מה מקרין פחות? שנאי ממנורת שולחן led או מנורת pl גדולה יחסית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נורת PL או LED - תגובה
רם דישון20/03/2012דאגי שהאור הנפלט מהמנורה לא יאיר את פניו אלא רק את משטח העבודה, ופתרת את הבעיה.
אם הנאי של הלד יהיה במרחק 60 ס"מ- אין שום סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור על עוצמת קרינהמרדכי19/03/2012
בבית שלי בקומה העליונה הותקן מתקן גישה
ע"פ המשרד לאיכות הסביבה הקרינה המקסימלית של המתקן הינה
עוצמת_קרינה_מיקרו_ואט_לסמ"ר = 0.265
האם זאת רמה מסוכנת לדיירים שגרים באותו בנין בקומות התחתונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור על עוצמת קרינה - תגובה
רם דישון19/03/2012הנתון של העוצמה הזו אינו שווה את הנייר עליו נכתב. הוא נמדד בנקודה אחת אליה היתה למודד גישה. עלמנתלדעתמה קורה בקומות תחתונות, אין ברירה אלא למדוד. מניסיוני, קומה אחת למטה עלולה להיות קרינה חלשה שמצדיקה התיחסות (מיגון חלון וכ'ו). ביתר הקומות- קרוב לוודאי שאין כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרדכי19/03/2012אבל נקודה זו היא מקסימלית בקרינה
והשאלה היא אם רמה כזו היא בעייתית ?
כמובן שכל קומה שנרד העוצמה תפחת - אבל שאלתי האם רמה כזו לעצמה היא בעייתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
רם דישון19/03/2012העוצמה הזו אינה בעייתית.
אני חוזר: הנקודה הזו היא המקסימלית מבין הנקודות בהן המודד מדד. מניסיוני, הוא לא מדד בנקודות החשובות באמת- בתוך הדירות ה"חשודות". לכן טוב לבצע מדידה פרטית בכל החדרים בקומה מתחת לאנטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות לפלאפוןלילך18/03/2012
שלום,
אינני מדברת הרבה בפלאפון אבל לאחרונה התחלתי לחשוב להשתמש באוזניות כי הבנתי שסוגים מסוימים של אוזניות מפחיתות את כמות הקרינה. רציתי לשאול קודם כול האם עובדה זו נכונה ודבר שני מאילו סוגי אוזיניות עלי להיזהר כי הבנתי שיש כאלו שרק יכולות להעצים את הקרינה. למה עלי לשים לב שאני מחפשת אוזניות?
תודה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזניות לפלאפון - תגובה
רם דישון18/03/2012ראי בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה שרשומה בשאלות נפוצות
לילך20/03/20121) האם ניתן למצוא את האוזניות עם צינור אוויר גם בחנויות שונות בארץ ולא רק אצל היבואן שפירסמתם? כמה קרינה מורידה אוזנית אוויר?
2) האוזניה מתאימה לכול סוג פלאפון? גם למירס?
3) לא הבנתי למה הכוונה בלוטוס עם אוזניה נפרדת? האם מוכרים בחנויות יודעים למה הכוונה והאם מדובר במשהו יותר זול? ושגם מוריד את הקרינה בצורה משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובה שרשומה בשאלות נפוצות - תגובה
רם דישון20/03/20121. הפורום אינו מאפשר מסירת מידע מסחרי.
2. יש אוזניות אויר עם תקע לכלסוגי הניידים.
3. אני מניח שהכוונה לאוזנית אויר/בלותות', שבה יחידת הבלותות' נמצאת ליד החזה וממנה יוצאים צינורות אויר לאוזניים.
4. למיטב ידיעתי עדיין לא מדדו כמה מנחיתות אוזניות האויר. המדידה מסובכת מאד, אבל אין ספק שזהו הפתרון הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביגוד מסנן קרינהחן17/03/2012
שלום
נתקלתי באינטרנט בחברה שמשלבת תפירה של ביגוד מחומרים מסנני קרינה
ההיגיון לא ככ ברור לי הרי קרינה היא מתקדמת בכל הכיוונים ואם אני לובש חולצה מהחומר הקרינה תבוא מהחלק שאין לי בו בד למשל מהרגליים?
עוד שאלה האם אופנוע /אופניים חשמליות יותר מקרינות משאר הרכבים והאם זו קרינה מסוג שאפשר למסך ולהפחית בעזרת בדים שמיועדים לתדירויות של אנטנות ותקשורת אלחוטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביגוד מסנן קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף17/03/2012ההיגיון שלך בריא מאוד ונכון, הביגוד חוסם את הקרינה שמגיעה אליו, אבל כיוון שהוא לא סגור הרמטי, הקרינה כן תפגע במקומות הלא מוגנים, ואם אין לך מזל היא אפילו תיכנס מתחת לבגד ו..."תישאר שם".
אינני יודע מה עוצמת הקרינה של אופנוע חשמלי, ואת הקרינה שלו, כלומר את השטף המגנטי שנוצר בתדירות החשמל הביתי שום דבר לא עוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עדיף להימנע בכלל מאותם בדים משול
חן19/03/2012משולבי סיבי מתכות?
מנוע חשמלי מייצר תדירויות נמוכות אם הבנתי נכון כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז עדיף להימנע בכלל מאותם בדים משול - תגובה
רם דישון19/03/2012לא הייתי אומר שעדיף להימנע מהבדים הללו. יש אנשים רגישי קרינה הבדים הללו שיפרו את איכות חייהם בצורה משמעותית. לטעמי אין בהם שום נזק. הם חוסמים את חדירת הקרינה.
לגבי תדירות של מנוע חשמלי- זו תורה שלמה. התדירויות בו (במנועים של מכשירים ביתיים) עשויה להגיע ל-100 הרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה המשמשת כתחנת שידור וקליטההרף אורי17/03/2012
אני גר בבית משותף בן 8 קומות. על גג הבניין הותקנה אנטנה של שכן התבר באגודה לחובבי אלחוט חובבים.
האיש אומר שיש לו את כל האישורים. אבל לא מראה אותם. נאמר לי כי האשורים שיש לאנשים אלו אינם נכונים! והאנטנות האילו מסוכנות לבריאות.
אשמח לקבל את התיחסותכם לנאמר לעיל, בבניין מתגוררות 32 משפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה המשמשת כתחנת שידור וקליטה - תגובה
רם דישון17/03/2012עמוד על כך שיראו לך את האישור.
צריך לזכור כמה עובדות:
-המשדר עובד בזמן קצר מאד. בניגוד לאנטנה סלולרית, שמשדרת כל הזמן, משדר חובבים עובד כדקה עד שתיים בכל פעם, במשך שעות בודדות ביום. לכן הסיכון ממנו נמוך.
-רוב מכשירי המדידה הפשוטים לא רגישים לתדר בו עובדים החובבים, לכן רק מדידה מקצועית תוכל למדוד את העוצמה.
-כיוון השידור הוא אופקי (על מנת להשיג טווח גדול), לכן הקרינה אל הבניין נמוכה מאד.
-הגג והקירות מנחיתים את הקרינה.
לאור כל זאת לא נראה לי שיש סיכון מהאנטנה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה - נווה אילןסיגל14/03/2012
שלום רב,
ברצוננו לנסוע לחופש בישוב יד השמונה שנמצא ממש קרוב לפי המפה לאולפנים בנווה אילן.
ברור לי שבאולפנים יש משדרים ומקלטים / אנטנות רבות. האם יש סכנה לשהות באזור זה עם ילדים? האם כדאי לא לנסוע?
לתשובתכם אודה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - נווה אילן - תגובה
רם דישון14/03/2012אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בנווה אילן
יפעת28/10/2012שלום,
האם תיתכן בעית קרינה ביישוב נווה אילן הנמצא ליד האולפנים של הטלביזיה עם כל צלחות הלווין שאני מניח שמשדרות וקולטות.
תודה,
מיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה בנווה אילן - תגובה
רם דישון28/10/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנהלי הפורום, נשמח להסבר
אילן19/12/2012שלום,
שמי אילן.
לפי מחקרים שקראתי, האנטנות שמשדרות אכן פולטות קרינה מייננת (ומסוכנת!).
האנטנות פולטות את הקרינה בקו ישיר כלפי מעלה לכיוון שאליו הן מכוונות, אבל חלק מהקרינה גם נלפט לצדדים ומסכן את בריאות הציבור.
אודה להסבר מפורט יותר מאשר "לא".
--
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוצמת השדה יורדת ביחס לריבוע המרחק
שחר19/12/2012גם אם האנטנה היתה מכוונת ישירות אליך, ממרחק של 100 מטר עוצמת השטף המגנטי היתה רק מאית האחוז (אחד חלקי עשרת-אלפים) מעוצמתה במרחק של מטר אחד מהאנטנה, ולכן בלתי מזיקה.
אונות הצד (שהן ה"דליפות" או ה"קרינה שיוצאת מהצדדים") של האנטנה הן בסדרי גודל חלשים יותר לעומת השידור באונה המרכזית ולכן בלתי מזיקים גם למי שנמצא ממש בסמוך לאנטנה.
על מנת שקרינה תהיה מייננת היא צריכה להיות בעוצמה גבוהה במיוחד, והשדות המגנטיים בנווה אילן (גם באזור האולפנים עצמם) הם בעוצמות בלתי מייננות בעליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מנהלי הפורום, נשמח להסבר - תגובה
רם דישון19/12/2012מטרת הפורום אינה ללמד קורס בהנדסת אנטנות.
אם אתה קורא מחקרים, חפש לפי מילות המפתח הבאות:
-אנטנת צלחת
-אונות צד
-פונקצית ההארה של המפתח.
לאחר שתשקיע זמן ולימוד (חלק מהנושאים דורש פתרון של משוואות דיפרנציאליות, התמרות פורייה ועוד), ותבדוק את הספקי השידור, תגיע למסקנה הפשוטה שאין סיכון באנטנות מסוג זה.
שים לב שהקרינה איננה מייננת! זו קרינה בתדר רדיו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה wifiמאיה13/03/2012
שלום רב,
יש לי 2 שאלות:
1. גם בביתי בעיקר בחדרי השינה (מניחה ששבתים רבים נוספים )וגם במקום עבודתי יש לי אפשרות קליטת אינטרנט באמצעות wi-fi של הרבה יוזרים שכנים.
מה זה אומר לגבי הקרינה הנמצאת במקומות כאלה? האם זה מעיד על קרינה בסביבה הזו?
2. אני עובדת על מחשב נייד . האם ישנו הבדל מבחינת קרינה בין אם אני עובדת דרך wi-fi או דרך הרשת באמצעות חיבור חוטי.
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה wifi - תגובה
רם דישון13/03/20121. מה שמגיע מהשכנים הוא בעוצמה מאד נמוכה ואינו מסוכן כלל.
2. יש הבדל, הקרינה דרך WIFI נמוכה מאד, אבל למהדרין עדיף להשתמש בחיבור חוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר להסרת שיערמאיה13/03/2012
שלום,
אני מעונינת להסיר שיער
האם ידוע לכם אם במכישירים השונים שיש (לייזר, shr' ipl וכו') יש חשש לקרינה על הגוף?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממכשיר להסרת שיער - תגובה
רם דישון13/03/2012אין חשש לקרינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית בחדרגיל13/03/2012
שלום.
קניתי מד קרינה מסוג "cellsensor" .
בדקתי את רמת הקרינה בחדר שלי .
כשאני מכוון את הגשש של המכשיר לתקרה המחוג מראה 4 mw\cm2 ,לעומת זאת בשעה 3 לפנות בוקר שאני מכוון את הגשש לתקרה המחוג נשאר על אפס ורק בשעות היום הוא עולה ולפעמים מגיע ל 5 ,6 במהלך היום .
זה החדר שאני שוהה בו רוב הזמן .
האם יש סכנה ארוכת טווח ?
מה יכול להיות מקור הקרינה ?
האם יש דרך פשוטה להתגונן ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה סלולרית בחדר - תגובה
רם דישון13/03/20124 mw\cm2 היא קרינה חזקה יחסית. נא וודא שהיחידות נכונות- אני חושש שיש כאן טעות. בדוק באיזה מצב נמצא בורר התחומים.
בנוסף, המכשיר מיועד למדוד רק קרינה של ניידים במרחק קטן מאד מהם. ראה בהוראות המכשיר. הצורה בה מדדת אינה מוגדרת בהוראות, לכן משמעותה לא ידועה.
בכל מקרה, יתכן שהמקור הוא בראוטר שנמצא על הרצפה בקומה שמעליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאמיר12/03/2012
האם מיפוי עצמות בילד מסון . מה כמות הקרינה לעומת mri רנטגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה שאלות נפוצות 22. MRI אין קרינה
ד``ר דני וולף13/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- biogurd Xאורי12/03/2012
שלום רב!
בניסיונות לצמצם את רמת הקרינה בחיי, רציתי לשאול,
האם ישנה תועלת מסוימת ידועה על שימוש בצמיד למניעת הקרינה: biogurd X?
לתשובתך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר דני וולף13/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקלדת wirlessשלומי12/03/2012
היי,
אני מעוניין לקנות מקלדת wirelss רציתי לדעת האם יש סיכון לקרינה ?
תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממקלדת wirless - תגובה
רם דישון12/03/2012אין סיכון. הקרינה זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידאמא11/03/2012
שלום,
לבתי ישנה בעיית ראיה ועל כן היא מתקרבת למסך המחשב בקירוב יתר (בערך 12 ס"מ מהמסך). רציתי לדעת מהי מידת הסכנה אם היא משתמשת במחשב נייד, שכן, כביכול, הכונן שנמצא מרוחק במידת מה ממחשב נייח נמצא בגוף המחשב הנייד, כך שהקרבה היא בעצם לגוף המחשב. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב נייד - תגובה
רם דישון11/03/2012זניח. וודאי שהספק של המחשב (הקופסא בין המחשב לתקע) מרוחק מטר מהמחשב ושהיא אינה משתמשת ברשת אלחוטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אמא31/03/2012שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי לדעת האם מתאם USB באורך של מטר מהמחשב הנייד יכול לעזור בהפחתת הקרינה בשימוש באינטרנט אלחוטי (מכורח הנסיבות)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך.. - תגובה
רם דישון31/03/2012בפירוש כן! הכוונה לכבל מאריך USB.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במקום העבודהגדי10/03/2012
שלום,
מדדתי קרינה במקום העבודה ומצאתי כי רמת הקרינה במקום שבו אני יושב היא 2 מיליגאוס (וקצת פחות בחלקים מסוימים של הגוף, תלוי איפה מדדתי) ובאיזור הרגל שקרובה יותר למחשב הקרינה מגיעה ל 4-5 מיליגאוס, אני יושב באותו מקום כ-7-9 שעות ביום
יש בכך סיכון כלשהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה במקום העבודה - תגובה
רם דישון10/03/2012לא מומלץ. נסה להרחיק את המחשב עד שתגיע ל-2 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)