מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עצה דחוףמאיה24/02/2012
היום נסעתי עם הפעוט שלי במטרו (רכבת עירונית בקנדה). היא היה בעגלה ופתאום התחיל לצרוח יותר ויותר (הוא לא עושה זאת בדרך כלל כיוון שאוהב לנסוע ברכבות). בעודי מנסה להרגיע אותו אני רואה שהאדם שיושב לידו מחזיק מכשיר ביד מכוון לראש של התינוק בצורת שלט שחור עם כפתור אחד באמצע כאשר בקצה יש כמו עיגול זכוכית גדול בקוטר של כ4-5 ס"מ ובפנים 2 חורים ממתכת כאילו זה יורה משהו אך לא ברור כיצד כיוון זה נמצא בתוך העיגול זכוכית. בעוד שהדבר הזה מכוון לתינוק והתינוק צורח האיש הזה לוחץ כל כמה זמן על כפתור שנמצא בצד של המכשיר הזה.
לא ידעתי מה לחשוב לעצמי לקחתי את התינוק לידיים ונעמדתי ליד האיש הזה והוא עישר כיסה את המכשיר עם היד שלו.
עברה בי המחשבה אולי זה סוג של נשק אלקטרומגנטי או משהו? האם זה יכול להיות? אני יודעת שיש כאלה אבל לא ידוע עליהם הרבה כיוון שזה לא חוקי. האם יש דרך לבדוק את התינוק זה היה המקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עצה דחוף - תגובה
ד``ר דני וולף24/02/2012גם אם זה "נשק" אלקטרומגנטי, והתינוק עכשיו בריא לזמן כל כך קצר אין נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשק אלקטרומגנטי
מאיה24/02/2012קודם כל תודה רבה ד"ר דני וולף על התשובה המהירה.
אני מאוד מקווה שאכן לא נגרם כל נזק אך קצת קשה לי להבין ואשמח להסבר קצר.
במידה וזה כן נשק אלקטרומגנטי, המרחק בינו לתינוק היה מאוד קצר ובמשך כ7 דקות הוא היה מכוון לאזור הראש של התינוק. כמו שציינתי קודם זו הפעם הראשונה שהוא כך כך בכה וצעק ברכבת ורק לאחר כמה זמן שמתי לב שהבן אדם כל הזמן הזה כיוון את המכשיר לכיוון הראש של התינוק ולחץ על איזשהו כפתור. תודה לאל התינוק עכשיו בסדר חוץ מכמה הקאות שהיו לו לאחר המקרה.
נשמע שנשק אלקטרומגנטי נועד לפגוע באנשים לכן קשה לי להבין איך לא יהיה נזק אם הוא כוון לראש של פעוט למשך מספר דקות עד כדי שהתינוק צרח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשק אלקטרומגנטי - תגובה
ד``ר דני וולף25/02/2012נראה לי שאת קצת נסחפת עם הנשק שיוצר במיוחד כדי לפגוע בתינוקות ברכבת. כך או כך אם לא נגרם נזק מיידי לא יהיה נזק מאוחר מקרינה אלקטרומגנטית של 7 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאזעקה ביתיתמלאכי22/02/2012
שלום.
בביתי יש אזעקה עם גלאים שנדלקים כל פעם שעוברים לידם.
האם זה לייזר שמשדר וכל פעם שעובר אני מוקרן? מה אפשר לעשות נגד זה?
זה מעל הרמה המותרת ליום?
תודה רבה! אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאזעקה ביתית - תגובה
ד``ר דני וולף23/02/2012אין שום חשש מקרינה מהגלאים האלו אין קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! אבל..
מלאכי23/02/2012הבנתי שזה עובד על קרני אינפרא אדומה שמשווה בין הבדלי טמפרטורות ואם יש הבדל אז הוא נדלק.. ?
ושאלה אחרת, לגביי גלאים אלחוטיים יש בעיה בגלל שהם אלחוטיים או שלא?
תודה רבה ויום מצוין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה! אבל.. - תגובה
רם דישון23/02/2012לגבי קרניים איפרא אדומות- הן נפלטות מכל גוף בכל טמפרטורה ואין בהן סיכון.
לגבי גלאים אלחוטיים- תן יותר פרטים על יצרן ודגם, ואז אוכל להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי פרטים לגביי היצרן..
מלאכי23/02/2012אני כרגע שואל בכללי אם זה בטוח הדבר הזה או שלא. יש כל כך הרבה הבדלים בין האזעקות האלחוטיות?
ולגביי הקרינה האינפרא אדומה, אין סיכון, כלומר אם הבנתי נכון זה אומר שמקרינת אינפרא אדומה אין סיכון? תמיד חשבתי שמקרינה בכללי יש סיכון...
תודה! חודש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לי פרטים לגביי היצרן.. - תגובה
רם דישון23/02/2012יש כאן עניין של עוצמות ואורכי גל, וקצרה היריעה מלפרט.
אינני מכיר אזעקות עם גלאים אלחוטיים, אבל אם תשמור מרחק של מטר מהגלאי- אתה בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שבת שלום
מלאכי24/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מנורותאביעד22/02/2012
רציתי לדעת האם קרינת UV נפלטת מכל סוגי הנורות (פלורסנט/ליבון/הלוגן)? אם כן, עד לאיזה מרחק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מנורות - תגובה
ד``ר דני וולף23/02/2012נפלטת ברמה מאוד נמוכה, זניח לחלוטין, לא כדאי להתקרב מדי, שמור מרחק של מטר מהנורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על כל הסוגים?
גדי23/02/2012יצא לי להיות קרוב (כ-30-50 ס"מ) לנברשת עם 3 נורות רגילות (ליבון) והרמתי את הראש בדיוק לנורות, אז "חטפתי" קרינת UV לעיניים?
אז אתה אומר שממרחק של מטר-מטר וחצי במבט ישיר אין סיכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדובר על כל הסוגים? - תגובה
רם דישון23/02/2012אין כל קרינה מנורות ליבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומנורת פלורסנט
אביעד23/02/2012איזה מרחק צריך לשמור כדי שהקרינה לא תגיע לעיניים גם אם מסתכלים לכיוון הנורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומנורת פלורסנט - תגובה
רם דישון23/02/2012ראה תשובת ד"ר וולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בנוגע למיקרוגלאביעד22/02/2012
היי,
1. יצא לי לעמוד ממרחק של 1.5-2 מטר מצידו של מיקרוגל פועל למשך כדקה, העניין הוא שראיתי על דלת המיקרוגל מעין עיגול שחור של שרוף, החלק הפנימי (הרשת המחוררת הפנימית) הייתה עם עיגול שחור עם מעין סימן "כוויה" אבל נראה שהיא שלמה והחלק החיצוני (פלסטיק/זכוכית) היה עם צבע שחור בצורת עיגול שנגרם ככל הנראה מאותו דבר שנשרף בפנים, האם ייתכן שהקרינה הייתה גבוהה יותר בשל כך, האם מהמרחק שעמדתי יש סיכון כלשהו?
2. בשביל להבין מה זה הסימן השחור שבמיקרוגל, התקרבתי והסתכלתי על הסימן ממרחק די קצר (20-30 ס"מ) במשך כמה שניות, כמובן שלא במצב שהמיקרוגל חימם אבל הבנתי שהוא פולט קרינה גם כשהוא לא מחמם, האם הקרינה מהסוג הזה עלולה לגרום נזק לראש/עיניים?
תודה רבה על המענה, פורום מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות בנוגע למיקרוגל - תגובה
ד``ר דני וולף23/02/2012קרינה לזמן קצר חד פעמי לא מזיקה! אין חשש מהפעם היחידה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בנוגע למיקרוגל?
גדי23/02/2012העיגול השחור הזה (הסימן של שרוף על הרשת הפנימית שמורכבת על הדלת) משפיע על האטימה לקרינה שלו? עלול להזיק מהמרחק שציינתי במידה וכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה בנוגע למיקרוגל? - תגובה
רם דישון23/02/2012יכול להיות. שווה לבדוק את המיקרוגל אצל מישהו עם מיכשור מתאים (הטוב ביותר הוא להשוות עם מיקרוגל תקין). אפשר גם לרכוש מכשיר לבדיקה עצמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ויתכן שממטר וחצי-2 מטר
אביעד23/02/2012עדיין יהיה סיכון? גם אם יש דליפה כלשהי?
ובבדיקה, עד איזה תוצאה זו תוצאה תקינה ולא מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקי ויתכן שממטר וחצי-2 מטר - תגובה
רם דישון23/02/2012הרשת מהווה מחסום יעיל מאד לקרינה. אם היא פגומה- יתכן שהקרינה דולפת החוצה בצורה מסוכנת, גם במרחק של שני מטר. לכן המלצתי למדוד. קשה לי לומר מהי התוצאה התקינה, כי זה תלוי במרחק, ולכן הטוב ביותר הוא פשוט להשוות עם מיקרוגל תקין. זכור לשים כוס מים במרכז התא בזמן המדידה.
לאור המחירים של תנורי המיקרוגל היום, הייתי מקצר את התהליך וקונה חדש. הכי טוב והכי בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מיקרוגל בבית אלא במקום העבודה
גדי24/02/2012אז קבלת ההחלטות קצת שונה,
אני אשאל אחרת, לא כמה תקין, אלא איזה תוצאה תהיה לא מסוכנת, עד איזה רמה של קרינה? (בלי קשר למרחק, באופן כללי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מיקרוגל בבית אלא במקום העבודה - תגובה
ד``ר דני וולף24/02/2012יותר יעיל ויותר זול לקנות מיקרוגל חדש, זה עולה גרושים, ולזרוק את הישן, בלי לחשוב פעמיים, גם אם זה מקום עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור אבל לא אני מחליט, ומה בנוגע לר
גדי24/02/2012לרמת הקרינה הלא מזיקה? על כמה מדובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תוצאות מדידה
אביעד24/02/2012מדדתי מאותו מרחק (1.8 מטר בערך) והתוצאה הייתה 5.8MW/M2 ואם הושטתי את היד לכיוון כלומר בערך מטר מהמיקרו זה עלה ל 18MW/M2, (מטר רבוע ולא ס"מ רבוע)
תקין/לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לי תוצאות מדידה - תגובה
רם דישון24/02/2012הערך הבטוח לחשיפה ממושכת הוא 10 מיליוואט למטר רבוע. לחשיפה קצרה יותר, כמו ממיקרוגל, ניתן לעלות עד 50. התוצאות הללו נראות ממיקרוגל תקין.
מה שלא ברור לי הוא מיהו רוני ומיהו דני. דני- תוצאות המדידה שציינת מתיחסות למה? למכשיר עם הכתם או באמת לתקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך זה ביחס ל
גדי24/02/2012ביחס לקרינה מפלאפון? כשאני מודד את הפלאפון בזמן שיחה הקרינה עולה עד למקסימום של המכשיר (180MW/M2) זו לא אותה קרינת מיקרוגל מסוכנת? וזה קצת יותר מלכמה שניות ומעל הקרינה שהגדרת כמותרת
בקשר לשמות, המחשב שומר פשוט שמות של 2 אנשים שמשתמשים בו וכשכתבתי את התגובה ומיהרתי בחרתי פשוט בהשלמה אוטומטית של השם, מדובר באותו אדם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואיך זה ביחס ל - תגובה
רם דישון24/02/2012זו אותה קרינה. אם אתה מדבר מעט בפלאפון- קרוב לוודאי שלא יגרם לך נזק. כנ"ל לגבי המיקרוגל. אם התוצאות שציינת לגבי המיקרוגל הן של המיקרוגל בו מדובר- הרי שנראה לי שהוא תקין. יחד עם זאת, כמו שציין ד"ר וולף, לא שווה לקחת סיכון כי ה"רשת" עברה "טראומה" ועלולה להתפרק בהמשך. די אם מישהו יפעיל את המיקרוגל ללא תוכן כדי להביא לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאתה בעצם אומר
גדי24/02/2012שפלאפון קורן יותר ממכשיר מיקרוגל פועל?! די מפחיד למען האמת, ידוע שהוא קורן אבל עד כדי כך?
ולגבי קרינה בתדר החשמל, איזה רמה של קרינה היא קרינה "בטוחה" לזמן קצר של מספר דקות?
תודה רבה על התשובות ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה שאתה בעצם אומר - תגובה
רם דישון24/02/20121. בוודאי. במיקרוגל יש מספר מנגנונים שמטרתם למזער את הקרינה שיוצאת החוצה, כך שזה באמת זניח. בפלאפון כל המטרה היא שהקרינה תתפשט באויר.
2. 10 מיליגאוס למספר דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכשהתקרבתי למיקרוגל
גדי24/02/2012היו יותר מ-10 מיליגאוס מן הסתם, גם במכשירים אחרים יש עשרות רבות וגם יותר מכך מיליגאוסים, אסור להיות לידם לזמן קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וכשהתקרבתי למיקרוגל - תגובה
רם דישון24/02/2012מכמה דקות אין שום סיכון, גם מספר פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה הקודמת רשמת 10 מיליגאוס
גדי24/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת21/02/2012
האם קיר בולע קרינת פלאפון? כלומר, אם הוא מונח במדף מעבר לקיר של חדר התינוקת, האם זה מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון21/02/2012כן. קיר בולע כ-90% מהקרינה של הפלאפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החומר BPA בפלסטיק מסרטן?מלאכי20/02/2012
שלום.
קראתי כתבה היום שיש את החומר BPA בפלסטיק ושמחממים את הפלסטיק הזה החומר יכול לחדור למערכת הגוף ולגרום נזקים. רציתי לשאול אם יש אמת בדבר והאם זה הגיוני שזה גורם לסרטן?
תודה רבה. יום נעים מלאכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ למסגרת הפורום
ד``ר דני וולף21/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטלי18/02/2012
שלום רב,
1.שבוע טוב, רציתילדעת אם לאישה בהריון יש בעיה לאכול מזון (שהיה ארוז בשקיות ניילון ופלסטיק סגורות וכן בנייר אלומניום) ועבר סריקה של קרינת רנטגן במכונות שיקוף בשדה התעופה. האם יש סיכוי שהקרינה נותרה במזון או השפיעה עליו? כי אם יש ולו סיכוי קטן לכך, נמנע מכך בלי בעיה. תודה רבה.
2. האם יש מוקדים שעשויים להיות בעיתייים לאישה בהריון בדירה מגורים. ראיתי בכמה שאלות שמזכירים ראוטר. מה זה ראוטר והאם זה בעייתי לאישה בהריון ובכלל אם יש אזהרות ספציפיות לאישה בהריון אודה על עדכון בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א19/02/20121. אין בעייה לאכול מזון שעבר הקרנת רנטגן, לא נשארה בו שום קרינה.
2.קרינה מראוטר וכיוב' נחלשת עם המרחק, עד שממרחק 60 ס"מ ואילך, אינה גבוהה מקרינת הרקע. כדאי לך לשמור מרחק ככל האפשר ממקורות קרינה כגון טלפון סלולרי שאת מדברת בו בלי אוזנית, או מחשב נייד שאת מניחה על הברכיים (האם קלעתי?).
גם מהם לשמור מרחק: עם הטלפון, לדבר רק עם אוזנית הניגמרת בצינור אוויר. והמחשב אף פעם לא על הרגלים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלי19/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאהוד17/02/2012
שלום
אני גר בדירה שכורה ונאמר לי ע"י חשמלאי שאין לי הארקה. (יש פחת ראשי נגד התחשמלות)
האם זה אומר שקיימת קרינה אלקטרומגנטית בדירה? יש לי תינוק קטן.
מה לעשות?
תודה
אהוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון18/02/2012עזוב לרגע את נושא הקרינה (חבל שאינני יכול לכתוב בגופן גדול בצבע אדום!!!).
ראשית התקן הארקה תקינה. הסיבה שהפחת אינו מספיק היא שהאמינות שלו אינה מספקת- הוא עלול "להתקע", ואז אין לך שום הגנה נגד התחשמלות. (אתה זוכר שמומלץ לבדוק את הפחת כל פעם שמגיע חשבון חשמל? זו בדיוק הסיבה).
לאחר מכן דאג לנושא הקרינה.
הדרך את החשמלאי לאפס את המערכת (לחבר את האפס להארקה) בנקודה אחת בלבד. זה מונע קרינה.
דרך אגב, העלות של התקנת ההארקה צריכה לחול על המשכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברה של קרינהעידו16/02/2012
היי האם יש משהו שכשאני שם לידו את הפלאפון הוא מגביר את הקרינה של הפלאפון כמו למשל אם שמתי את הפלאפון ליד מגנט האם כשאדבר עם הפלאפון הקרינה תהיה חזקה יותר, או ליד מסך מחשב או כל דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגברה של קרינה - תגובה
רם דישון16/02/2012לא, אין חיה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאירבקה16/02/2012
האם טלפון אלחוטי מתחבר לקיר עם שנאי? הטלפון האלחוטי במקום עבודתי מחובר לקיר עם ריבוע גדול שחור שאני חוששת שהוא שנאי. אם כן, מה מרחק הבטחון ממנו? אני בסוף שבוע 8 וישבתי ממש קרוב אליו כל ימי ההריון. האם מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנאי - תגובה
רם דישון16/02/2012מרחק הביטחון ממנו הוא כ-60 ס"מ. הבעיה היא לא בחיבור לקיר אלא בבסיס שלו. רצוי לשמור מרחק של מטר מהבסיס. הסיכון זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכבר אלחוטירבקה16/02/2012
אני בהריון ועובדת עם עכבר אלחוטי כ-7 שעות ביום
האם יכולה להיווצר בעיה חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עכבר אלחוטי - תגובה
רם דישון16/02/2012לא, אבל תמיד עדיף לעבוד עם חוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה מול מסך המחשבאמא מודאגת15/02/2012
שלום, בנותיי הצעירות לפעמים צופות בסרטים במחשב או במחשב הנייד.
לשתיהן עור בהיר.
לאחרונה שמתי לב שכל פעם אחרי שהן רואות סרט באורך של בין חצי שעה לשעה
לחייהן הופכות להיות אדומות כאילו היו בשמש. אחרי כמה שעות לרב האודם קצת יורד.
(החדר אינו חם יותר משאר הבית.. אפילו די קר אצלנו).
היום בת אחת התאפרה ב"נצנצים" על הלחיים, ואחכ צפתה זמן מה במחשב.
הלחיים האדימו מאד ונשארו כך עד הערב. ממך נראה כאילו חזרה מטיול ביום אביבי.
המסכים שברשותינו הם או מסך מחשב הנייד או מסך 19 שטוח של סמסונג.
אין לי מושג איזה סוג אבל אם צריך אברר.
הן יושבות במרחק של כ50-70 ס"מ מהמחשב. (לפעמים הן ב50 ס"מ ואז אני באה ומזיזה אחורה..)
אשמח להסבר על התופעה ומה מומלץ לעשות?
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה מול מסך המחשב - תגובה
ד``ר דני וולף16/02/2012לא נראה לי אמיתי, לא נראה לי שקשור בקרינה מהמסך, ואם כן, אין לי מושג מה הקשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה מוזרה מול מסך המחשב
אמא מודאגת16/02/2012קודם כל זה מאד אמיתי.
אולי אף אחד לא יודע למה זה קורה אבל זה בהחלט קורה.
אם הייתי אומרת שהן יושבות במרחק 40 ס"מ מהמחשב, האם זה היה יכול להיות קשור.
לפעמים הן מתקרבות ושוכחות לחזור לשבת צמוד למשענת כמו שאני מנחה אותן.
אשמח לתובנות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפורמין וטמוקסיפןורד גולד15/02/2012
אובחנתי לפני שלוש שנים בסרטן השחלות, עברתי ניתוח וגם כמה מחזורי כימותרפיה. היום אני לוקחת טמוקסיפן, אך גם מטפורמין נגד סוכרת קלה. קראתי שמטפורמין התגלה כנוגד סרטן. האם הקומבינציה הנ'ל יכולה להועיל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפורמין וטמוקסיפן - תגובה
ד``ר דני וולף15/02/2012לא שייך לפורום
המטפורמין לא "יעזור" לטמוקסי לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה במשך שבועיים בשדה מגנטי ניכרמני15/02/2012
שלום רב,
האם יכול להגרם לי נזק בריאותי כלשהו משהייה במשך שבועיים בבית שכנראה יש לו בעיית הארקה ושדה המגנטי בו מגיע ל15 מיליגאוס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שהייה במשך שבועיים בשדה מגנטי ניכר - תגובה
רם דישון15/02/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש13/02/2012
מה ההבדל בין מיליגריי לmsv מבחינת חישוב קרינה
שאלה - תגובה
רם דישון15/02/2012חפש תשובות ברשת. מחוץ לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף15/02/2012תכניס להמרה בגוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)