מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מנורות פלורנסטמלאכי10/04/2012
שלום.
לאחרונה ישנם שמועות שהנורות ספירלה החסכוניות פולטות קרינה מזיקה לבריאות? יש אמת בעניין, איזה קרינה היא פולטת (אינפרא אדום או מה בדיוק)
והמנורות פלורנסט הארוכות האלה במשרדים פולטים גם כן קרינה מסוכנת?
ושאלה לגביי מודם, הבנתי שאם הוא לא אלחוטי אין קרינה, אבל מצד שני יש את הקרינה המגנטית וכנ"ל בפלאפון שלא משדר והוא דולק יש קרינה מגנטית לא?
אשמח לתשובות, מועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מנורות פלורנסט - תגובה
ד``ר דני וולף10/04/2012כל הנורות פולטות אור זו מטרתן, והאור הוא בכל הספקטרום כולל UV . למרות זאת, הקרינה מנורות זניחה לחלוטין. אם אתה מדבר על הקרינה האלקטרומגנטית, אמנם בנורות החסכוניות במעט יותר גבוהה מאשר נורות ישנות, אך זניח לחלוטין ממרחק של חצי מטר - מטר. השטף המגנטי מפלאפון נטען, ממודם אלחוטי זניח לחלוטין, הדבר היחיד המקרין הוא השנאי בדרך מהשקע למכשירים שהזכרת, ברוב המקרים השנאי צמוד לתקע, והקרינה ממה שנטען בקצה היא אפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מלאכי18/04/2012:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הפלאפון בעת שיחהגדי09/04/2012
שלום, רציתי לדעת האם יש בעיה להחזיק את הטלפון מול הפנים בעת שיחה (לדוגמה במצב של ספיקר, או כשרושמים מספר טלפון בפלאפון תוך כדי שיחה) מבחינת הקרינה שמגיעה לעיניים - היא יכולה להזיק להם בצורה כלשהי?
והאם הקרינה לעיניים גבוהה יותר מאשר אם הטלפון היה צמוד לאוזן? (כי הראש חוסם את הקרינה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקום הפלאפון בעת שיחה - תגובה
רם דישון09/04/2012אין בעיה. הקרינה לא תזיק לעיניים, בהנחה שמדובר לכל היותר במספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם שליחת כמות של הודעות טקסט שונה
גדי10/04/2012משיחה רגילה מבחינת כמות הקרינה?
שלחתי בחג ל20-30 אנשי קשר SMS והחזקתי את הפלאפון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
והאם שליחת כמות של הודעות טקסט שונה - תגובה
רם דישון10/04/2012יש הבדל משמעותי. משלוח מסרון גורר שידור קצר מאד, ולעומת זאת בשיחה השידור רצוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והשפעתה על מין היילודאורטל08/04/2012
יש לי שאלה נורא חשובה:
אם בעלי עובד במקום שבו יש קרינה ברמה גבוהה בשל שימוש בחומרים כימיים כאלה ואחרים,בין היתר,האם עובדה זו יכולה להשפיע על מין היילוד(זכר או נקבה)?אני שואלת זאת מאחר וידוע לי כי קרינה יכולה להשפיע על פוריות הגבר,על איכות הזרע ועל מין היילוד-האם מדובר בטענה יציבה או מיתוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה והשפעתה על מין היילוד - תגובה
ד``ר דני וולף09/04/2012לא אמרת באיזו קרינה מדובר, אולם לא יכולה להשפיע על מין הילוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממערכת סולארית ליצור חשמלדוד07/04/2012
לאחרונה יש כוונה בכמה רשויות מקומיות להשתמש בגגות מוסדות החינוך להתקנת מערכות ליצור חשמל, האם מערכות אלו פולטות קרינה אלקטרומגנטית והאם זה עלול לסכן את הילדים הלומדים באותם מוסדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממערכת סולארית ליצור חשמל - תגובה
רם דישון07/04/2012היחידה שקורנת היא הממיר (אינברטר). יש לוודא מרחק של 4 מטר ממנו לכיתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום ממיר מערכת סולרית ליצור חשמל
שרון30/07/2012במידה ומציבים את הממיר של המערכת הסולרית ליצור חשמל על גג הבית. האם גם כאן יש לדאוג למרחק של 4 מטרים מהחדרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקום ממיר מערכת סולרית ליצור חשמל - תגובה
רם דישון30/07/2012זה תלוי בהספק הנקוב של הממיר. אם מדובר במערכת ביתית, ניתן להסתפק בפחות. באתר של המשרד להגנת הסביבה יש מידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא צילומי רנטגןאמיר06/04/2012
שלום לפני כחודש בני התלונן על כאבי רגליים לקחנו אותו לאורטופד וזה המליץ על 7 צילומי רנטגן האם הצילומים האלו מהווים לו סכנה בהמשך הילד בן עוד חודשיים בן 10 הצילומים היו לברכיים וגפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זניח לחלוטין, הסר דאגה מלבך
ד``ר דני וולף06/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער שיקו מגנטי בקניוןשיר31/03/2012
שלום אני בהריון בשבוע 14
ועברתי בשער מגנטי בקניון (לא עלה בשעתי שי בזה קרינה))
השערים שמאתרים דברים מתכתיים
שאלתי-עד כמה זה מסוכן לעובר?
והאם יש בזה קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שער שיקו מגנטי בקניון - תגובה
רם דישון31/03/2012ממעבר קצר מאד אין שום נזק או סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הבנתי מהפורום..
מלאכי18/04/2012שבשער מגנומטר בכניסה לקניון אין קרינה אלא רק בשדה תעופה. הבנתי נכון? או שיש קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני הבנתי מהפורום.. - תגובה
רם דישון18/04/2012אלו שני דברים שונים לחלוטין. בשדה תעופה זה רנטגן. במגנטומטר אין קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלוחות חשמל במקום עבדוהענבל30/03/2012
שלום רב,
במקום עבודתי יש על קיר שלם כ - 8 לוחות חשמל בגובה של מעל ל - 2 מטרים וברוחב של כ - 4 מטרים, המשמשים את כל הקומה (כ - 30 עמדות עבודה).
הארונות מכובים בפח.
שאלתי: עמדת העבודה שלי ממקומת בקו ישר מלוחות אלו במרחק של כ - 4 - 5 מטרים מחזית הארונות (לא מהקיר/גב הארונות).
אודה לכם באם תוכלו לומר לי האם מרחק של כ - 4 - 5 מטרים מהלוחות אמור להיות תקין ולא פולט קרינה מעל לגבול המותר?
(לצערי הרב למרות שאני עובדת בארגון גדול, הארגון לא מוכן להביא בודק חיצוני לבדיקת קרינה).
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מלוחות חשמל במקום עבדוה - תגובה
רם דישון31/03/2012נראה שארבעה מטרים יספיקו, אך לא ניתן לקבוע בוודאות ללא מדידה. רכשי מכשיר פשוט ומדדי בעצמך. המכשיר קטן, כך שאיש לא יבחין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוחות חשמל
ענבל31/03/2012רם,
תודה רבה על תשובתך.
אכן, אאמץ את עצתך וארכוש מכשיר מדידה.
ושאלה נוספת - בעתיד אם אהיה בהריון, מרחק של 4 מטרים מלוחות החשמל עדיין נראה לך סביר לאישה בהריון, או שחלילה יכול לסכן את העובר?
אודה לתשובתך,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לוחות חשמל - תגובה
רם דישון31/03/2012שאלי שוב אחרי שתוצאות המדידה תהיינה בידך. הכל תלוי בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוחות חשמל
ענבל31/03/2012בסדר גמור.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים בסלולרימיכל29/03/2012
ואם משחקים בסלולרי בלי כרטיס סים- אז אין קרינה בכלל? מספיק שאני מוציאה את כרטיס הסים- וזה בטוח לחלוטין בזמן משחק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים בסלולרי - תגובה
ד``ר דני וולף29/03/2012פלאפון בלי כרטיס סים הוא כמו GAMEBOY אפס קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייפדמיכל29/03/2012
כשמשחקים באיי פד (ועושים זאת בדרך כלל ממרחק קצר מאוד! ) כמה קרינה סופגים?
יש גם ילדים שמשחקים הרבה באייפד- כמה להרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייפד - תגובה
ד``ר דני וולף29/03/2012אם האייפד מחובר לאינטרנט, מקרין כמו פלאפון, מרחק של 20-30 ס"מ ממנו מספיק ואין בעיה אם הידיים והאצבעות עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת רנטגן וקרינה גרעינית מיפוי עצמיכאל בר ישי28/03/2012
דר' נכבד
השנה עברתי 13 פעמים צילומי רנגן בבית החולים קפלן . עכשו אני נדרש לעשות
מיפוי עצמות שזה כרוך בקרינה גרעינית ויותר סיכון אני בן 76 היום
אני מאד מודאג ולא נותן לי מנוחה.
אנמא תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה קודמת
ד``ר דני וולף29/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והנקהדליה28/03/2012
שלום,
לאורך השנים נאלצתי לעבור בדיקות הדמיה רבות, בינהן כ-5 בדיקות סי.טי ראש. ברצוני לדעת אם הקרינה שהצטברה בגופי מסוגלת לעבור בחלב בהנקה והאם כאשר אני מחזיקה עליי את התינוקת אני מעבירה לה קרינה מגופי.
כמו כן, מהו מרחק סביר להניח לול ממכשירי חשמל פולטי קרינה כגון טלויזיה ומקרר.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה והנקה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א28/03/2012הסירי דאגה מליחבך, אינך מעבירה לתינוקת שום דבר מלבד החלב.
מרחק בטוח ממכשירי חשמל, מעל 60 ס"מ, מטלויזיה זה כ- 2 מטר, אבל אל תתחילי למדוד סנטימטרים, תשימי את הלול במרחק הכי גדול שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות אוויריוסי28/03/2012
1. האם אוזניות חוטיות מספיקות כדי למנוע נזקי קרינה מדיבור בסלולרי?
2. האם אוזניות אוויר עם בלותות' יעילות למניעת קרינה? הרי הבלותות עצמו הוא שידור אלחוטי והמשדר ממוקם באיזור החזה...
3. האם החזקה של טלפון ביד בזמן שיחה מסוכן? (שמעתי שהרקמות ביד פחות פגיעות, אם בכלל)
4. אשמח לדעת למה נמחקה ההודעה הקודמת שלי...(-:
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניות אוויר - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א28/03/20121. אבל צריך גם להרחיק את הטלפון מהגוף.
2. הוא מחובר באיזור החזה, ואל האוזניים מגיעים צינורות אוויר (םלסטיק חלולים המעבירים גלי קול בלבד). טוב חיבור לחזה, מאשר חיבור ישיר לראש.
החזקת הטלפון ביד טובה, ורחוק מהראש, טובה מהצמדת הטלפון לראש.קרינת הטלפון גורמת בין היתר ליצירת גורם קרישה (תרומבוקסאן) בדם, והוא גורם ליצירת קרישונים, הגורמים הפרעות בזרימת דם הקפי, ומורגשות כנימלול ביד.
למה נמחקה הודעתך, איני יודע. ניסתרות דרכי האלקטרוניקה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במקום עם שידור אלחוטיעוזי28/03/2012
האם יש סכנת קרינה בשירות צבאי יום יומי בבסיס ממנו משדרים, לדוגמה גל"צ?
כמו כן, במקומות כמו תחנות רדיו ואולפני טלויזיה?
במהלך השירות הצבאי ישנתי במשך חודש במקום שבערך 50-100 מטר בקו אווירי ממנו הייתה אנטנה גדולה שנראית כמו אנטנה סלולרית. יכול להיות שחשיפה כזאת תגרום לנזק ויש להתריע על כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה במקום עם שידור אלחוטי - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א28/03/2012יש להפריד בין גל"צ בו השירות באולפן, לבין בסיס קשר או מכ"מ. הקירבה לאנטנות בהחלט קובעת. באשר לאנטנה הסלולרית, אם גופי השידור הופנו אליך, היתה לזה משמעות. בכל מקרה כדאי למדוד את עוצמת קרינות השידור (צפיפות הספק בלשון מקצועית), ואת השטף המגנטי. יש חברה המשכירה מכשירי מדידה. אוכל להגיד לך בדוא"ל הפרטי שלי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יוסי28/03/2012מה הכוונה "גופי השידור"? הייתי שם תקופה ולקראת סופה הבחנתי באנטנה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של אנטנה דומה
יוסי28/03/2012האנטנה הייתה דומה מאוד לזו שבתמונה. והייתה מוצבת בשטח פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של אנטנה דומה - תגובה
ד``ר דני וולף29/03/2012באנטנה זו יש מכול טוב, יש אנטנות תוף שמשדרות באלומת עיפרון ומכוונות מאוד, ויש אנטנות סלולריות והכול. ראשית, לא הבנתי משאלתך, האם ישנת רק חודש במקום זה? אם מדובר בחודש, אין שום בעיה. אם שירתת באותו המקום תקופה ממושכת של חודשים רבים, או שנים, אני מצטרף לדעתו של ידידי המלומד הד"ר שליט"א, שאין מנוס אלא למדוד. גם אם עכשיו אינך נמצא שם כדאי לדעת מה החשיפה, ולפי התמונה אתה צריך למדוד גם שטף מגנטי של חשמל ביתי, וגם קרינת רדיו, ואולי אפילו קרינת רדיו בתדרים שהם לא רגילים ולא נתפשים במכשירים הרגילים אם מדובר במשדרים צבאיים. הכל כמובן, אם נחשפת לאורך חודשים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על אנטנה
יוסי29/03/2012למזלי הייתי שם רק חמישה שבועות וישנתי בקרבה לאנטנה רק בלילות...
לפי מה שזכור לי לא היו שם יותר מדי אנטנות תוף או קווי חשמל. האנטנה הייתה גבוהה עם חלק עליון מאוד דומה לזו שבתמונה ואף צבועה באותו צבע. המרחק שלי מהאנטנה במהלך היום היה משתנה וגדול יותר מאשר בלילות בהם המרחק היה הכי נמוך (50-150 מטר בקו אווירי).
האם לפי התיאור הזה אין שום חשש לנזק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על אנטנה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א29/03/2012לא נראה סיכון, גם המרחק, וגם כי גופי השידור לא כוונו אליך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א29/03/2012על קצה המזלג, גופי שידור נראים כמו פסי מתכת אנכיים. הם משדרים לפנים, לכן אם אינם פונים אליך, הקרינה אצלך תהיה נמוכה מאד. גופי ישדור דמויי תוף, משדרים ממרכזו אלומה חזקה מאד, ודקה, כמו אצבע, המכוונת לנקודה רחוקה, בה היא נקלטת. אלומה זו אינה מסוכנת לסביבה, אלא אם תשים יד בדרכה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין סוגי אוזניותיוסי28/03/2012
שלום רב!
1. בשנים האחרונות אני משתמש באוזניות חוטיות כאשר אני מדבר בנייד.
לאחרונה חשבתי להשתדרג ולקנות אוזניות אוויר.
רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי ברמת הקרינה שמגיעה לראש/לגוף בין שימוש באוזניות חוטיות רגילות (60 ס"מ בערך) לבין אוזניות אוויר (צינורית האוויר מאוד קצרה ביחס לחוט הרגיל)?
2. האם אוזניות אוויר מהדגם של הבלותות' הן בלוף (מצורפת תמונה)? הרי בלותות' בעצמו הוא שידור אלחוטי (והמשדר/מקלט נמצא באיזור הלב כשהוא תלוי על השרשרת)... ומה עדיף מבין שני הסוגים?
3. החזקת הטלפון ביד בזמן שיחה מסוכנת? (שמעתי שהרקמות ביד פחות פגיעות לקרינה סלולרית מרקמות אחרות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין סוגי אוזניות - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א28/03/2012באוזניות בלוטות' שהזכרת, המשדר תלוי על החזה, ולא צמוד לראש, הוא גם משדר חלש מאד, ולראש מגיעים רק גלי קול בצינורות האוויר, ולא מגיעה קרינה בכל מקרה הטלפון צריך להיות רחוק מהגוף, גם במצב כוננות.
אם אתה מדבר עם הרמקול, ומחזיק את הטלפון ביד, הפגיעה ביד פחות חמורה מאשר בראש. לכן כדאי לשיםאת הטלפון על שולחן או כיוב' ואפילו לא להחזיק אותו ביד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית וכאב עצבי בפניםרחל27/03/2012
שלושה חודשים לאחר שעברתי לחדר בו ישבתי בצמידות לארון חשמל מרכזי החל לי כאב עצבי המלווה 'בשרפה' בפנים. האם יש קשר בין השניים, והאם יש מישהו שמתמחה בנושא זה בארץ? מודה מאוד לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית וכאב עצבי בפנים - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א28/03/2012נראה שיש קשר. הסימןו שאת מתארת ששורף בפנים, אופייני לרגישים לקרינה אלקטרומגנטית. הרופא שלנו ד"ר דני וולף מומחה לעניין.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלקטרומגנטית וכאב עצבי בפנים - תגובה
ד``ר דני וולף29/03/2012קשה מאוד לבדוק תלונות ומצבים כאלו כי הפסיכולוגיה התת הכרתית משחקת תפקיד חשוב מאוד בתלונה, וכאבים שהם על רקע פסיכולוגי תת מודע, כואבים מאוד, מטרידים ומציקים מאוד כאילו היו פיסיולוגיים.
הדרך היחידה והארוכה מאוד לבדוק מצב זה היא בשיטת הניסיון והתהייה.
לא הבנתי אם מדובר במצב בו את יושבת כרגע בצמידות לארון חשמל במשך 3 חודשים או שישבת בעבר. אני מניח שהתכוונת לכך שאת יושבת כרגע במשך 3 חודשים ליד ארון חשמל.
א. עשי ניסיון להתרחק מארון החשמל למשך שבוע, או בצורת חופשה או בהתרחקות פיסית אם זה אפשרי. אם השריפה תעבור ותחזור כשתחזרי לשבת קרוב לארון החשמל וכך במשך כמה פעמים זה עשוי להיות סימן כלשהו, אם כי גם זה לא יהיה בטוח שהוא נקי מהשפעות פסיכולוגיות.
ב. ניסיון שני צריך להיות שתחשפי לקרינה באותה העוצמה שאת נחשפת אליה עכשיו, ולצורך כך ובכלל צריך למדוד את שטף השדה המגנטי עכשיו, בלי שתדעי שאת נחשפת למשך כמה שעות, ובניסיון כפול סמיות ולראות אם את רגישה לקרינה.
הסיפור ארוך ומייגע, אולם קודם כל נסי למדוד את הקרינה במקומך עכשיו, ובמקום שהיית בו קודם, ובבית ותראי אם בכלל במקומך הנוכחי הקרינה חזקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)