מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה בחדר עם תינוקסמדר13/02/2012
שלום
נולד לנו תינוק, האם אפשר לשים בחדרו מחשב נייח? המחשב סגור כל הזמן ונפתח כאשר מוציאים אותו מהחדר, האם גם במצב סגור ישנה קרינה שעלולה להזיק לתינוק כל כך קטן?
ומה עם ממיר הטלויזיה? האם צריך להוציא אותו או לכבות אותו באיזשהיא דרך ע"מ לא לפגוע בתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בחדר עם תינוק - תגובה
רם דישון13/02/2012אם המחשב מכובה כאשר התינוק בחדר- אין שום בעיה.
הממיר אינו פולט כל קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר דני וולףש13/02/2012
האים 13 אלף מיליגאריי בסיטי מוח זה הגיוני,סיטי אים ובלי חומר ניגוד או שזה יכול להיות טעות.והאים כמות כזאת מסוכנת. אודה לך אים טענה לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לענות לי בבקשה
ש13/02/2012מיליגריי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוץ לתחום הפורום
ד``ר דני וולף15/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש13/02/2012
האים יש הבדל בין חישוב קרינה במיליגאריי למילגאוס ואים כן מה ההבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון13/02/2012שני דברים שונים לגמרי. אין שום קשר ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד והשפעותיה על הראשגדי13/02/2012
שלום,
במהלך אכילת קערת דגני בוקר בסמוך למחשב הנייד, התכופפתי עם הראש מספר פעמים לכיוון הקערה, מה שהביא את הראש להיות ממוקם מעל המקלדת של המחשב הנייד ממרחק קרוב (כמה סנטימטרים בודדים), האם קיים סיכון כלשהו במצב הזה?
ודבר שני, האם העיניים עלולות להיפגע מהקרינה או שקרינה כזו (בתדר נמוך) לא יכולה להשפיע עליהן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייד והשפעותיה על הראש - תגובה
ד``ר דני וולף13/02/2012שום סכנה מחשיפה חד פעמית לזמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומה בנוגע לשאלתי על העיניים
גדי13/02/2012קרינה בתדר נמוך יכולה להשפיע/לפגוע בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה ממחשב נייד והשפעותיה על הראש - תגובה - תגובה
רם דישון13/02/2012כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע חשמל ליד מיטהיוני12/02/2012
יש לי שקע חשמלי מאחורי מיטת התינוק בחדר הילדים. קראתי בפורום ששקע חשמלי שאיננו מחובר למכשיר חשמלי איננו פולט קרינה. כמו כן, קראתי שרדיאטור פולט קרינה ומומלץ להיות במרחק של לפחות 60 ס"מ מהמכשיר.
השאלה היא - אם אני מחבר רדיאטור לשקע החשמלי קרוב למיטת התינוק, אבל מרחיק את הרדיאטור עצמו מהמיטה באמצעות הכבל החשמלי של המכשיר או באמצעות כבל מאריך, האם סידור כזה הוא בטיחותי מבחינת הקרינה למיטת התינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקע חשמל ליד מיטה - תגובה
רם דישון12/02/2012קרוב לוודאי שהסידור בטיחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואז זה במרחק זה טר מהנתב כמו שהבנתי
מלאכי12/02/2012וזה במידה והנתב ממקם בסוף הקרון. ואם זה פחות ממטר, אז במשך של כשנתיים שבו הפרוייקט הזה קיים של האינטרנט האלחוטי, נחשפתי כ15 שעות בממוצע לשבוע, יש אם זה כיום בעיה ובעתיד?
תודה רבה רבה, זה ממש מרגיע אותי התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתב אלחוטי באוטבוסים וברכבותמלאכי12/02/2012
שבוע טוב!
לאחרונה הסתבר לי שיש אינטרנט אלחוטי בכ1000 מקווי אגד הבינעירוני וברכבת אינטרנט אלחוטי לחודש הבא ברציפים ובקרונות.
רציתי לשאול, מה זה אומר מבחינתי כנוסע באוטובוס, לאור הבנתי שיש סכנה ממודם אלחוטי , יש משהו לעשות בנדון, חוץ מלהימנע מלנסוע בתחבורה שזה לא רלוונטי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתב אלחוטי באוטבוסים וברכבות - תגובה
רם דישון12/02/2012בהנחה שאינך נוסע יום שלם ברציפות- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נוסע כל שבוע כ15 שעות בממוצע
מלאכי12/02/2012באוטובוס וברכבת, כמה זה משפיע? יש מקום מסויים באוטובוס שאפשר לשבת כדי להתרחק עד כמה שאפשר מהקרינה מהנתב.
תודה רבה על התשובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני נוסע כל שבוע כ15 שעות בממוצע - תגובה
רם דישון12/02/2012בדוק עם הנהג היכן האנטנה, ושב בקצה השני של האוטובוס/קרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לוח החשמל הביתי מקרין?יוני12/02/2012
שלום רב,
לוח החשמל בדירתי הוא בתוך הדירה ולא בחדר המדרגות. כיצד ניתן לבדוק (והאם יש צורך לבדוק) מהי הקרינה הנפלטת מלוח חשמל בדירה. מהו באופן עקרוני המרחק מארון החשמל שמומלץ לא לשהות לאורך זמן, כמו משל המרחק של מיטה מארון החשמל?
כמו כן, שמתי לב שכאשר אני מפעיל מכשירים זוללי חשמל כמו מזגן או מייבש כביסה, ישנו זמזום מלוח החשמל. האם זה אומר שיש שם משהו לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם לוח החשמל הביתי מקרין? - תגובה
רם דישון12/02/20121. כדאי לשמור מרחק של מטר ממייטת ילד ללוח החשמל.
2. כדאי לבדוק מה סיבת הזמזום. זה לא צריך להיות. כדאי לקרוא לחשמלאי שיבדוק ויחזק את כל הברגים בלוח. יתכן שאחד רופף והוא שמזמזם. בדוק אם אין סימני חריכה בלוח. אני ממליץ לעשות זאת בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית ספר ליד אנטנהרבקה12/02/2012
יש ליד השכונה שלנו מבנה של חברת חשמל עם אנטנה על גגו. ממש ליד המבנה יש את בית הספר היסודי. כיצד אוכל לבדוק שאין סכנה מהמבנה או מהאנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בית ספר ליד אנטנה - תגובה
רם דישון12/02/2012קני מכשיר מדידה ומדדי בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגלגדי10/02/2012
שלום,
מדדתי היום, בפעם הראשונה, את מכשיר המיקרוגל ממרחק של כמה מטרים ועד מרחק של כחצי מטר בזמן חימום, ציפיתי לראות תוצאות נמוכות מאוד אבל במקום זאת, נתקלתי בקרינה די גבוה שהגיעה עד ל-58MW/M2 (לא סנטימטר רבוע), אחרי כמה שניות כמובן שהתרחקתי, האם התוצאות האלה הגיוניות/תקינות? והאם בגלל שהתקרבתי למדוד, יכול להיגרם נזק לעיניים או לגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממיקרוגל - תגובה
רם דישון10/02/2012התוצאה הגיונית ונמוכה יחסית. היא שוות ערך ל-5.8 מיקרווואט לסמ"ר. הסף שלנו לחשיפה רצופה הוא 1 מיקרווואט לסמ"ר. מאחר ומדובר כאן בחשיפה קצרה מאד (דקות)- אין בכך סיכון.
אני ממליץ להתרחק קצת מהמיקרוגל בזמן שהוא עובד, ולא "לדחוף" את העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי, זאת אומרת
גדי10/02/2012שמשניות (לא דקות, אולי 20-30 שניות) שהתקרבתי עם היד והמכשיר למיקרו עד לבערך חצי מטר אין סיכון, לא המשכתי להתקרב אבל אני מניח שזה היה מגיע עד לרמה של 180MW/M2, לא היתה לי דרך למדוד בלי להתקרב למיקרוגל לזמן קצר
תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בוודאי, זאת אומרת - תגובה
רם דישון10/02/2012לא קרה כלום, מה גם שקרבת רק את היד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהיד לא מושפעת?
גדי10/02/2012אין לקרינה השפעה על היד? לא המשכתי להסתכל יותר מדי זמן אבל אני מניח שזה היה מגיע עד לרמה של 180MW/M2 (הנורה האחרונה), עדיין לא בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
והיד לא מושפעת? - תגובה
רם דישון10/02/2012לא בעייתי בזמן כה קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שבת שלום
גדי10/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיבה לחשש?אביעד10/02/2012
היי,
רציתי לדעת האם חשיפה קצרה של מספר שניות שהפלאפון היה תוך כדי הורדה של תוכנות מסוכנת במידה והפלאפון היה ליד האשכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש סיבה לחשש? - תגובה
רם דישון10/02/2012אין סיכון בחשיפה כה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בדירה צמודהגדעון09/02/2012
לשכנים יש ראוטר אלחוטי שנמצא בדירה הצמודה אלינו , קיר משותף עם חדר השינה שלנו. .ראש המיטה שלנו צמוד לקיר הזה . הראוטר קרוב לקיר מהצד השני והוא נשאר דולק כל היממה. מה אפשר לעשות כשאין אפשרות לעבור לחדר אחר .
ראוטר בדירה צמודה - תגובה
רם דישון10/02/2012אין סיכון. הקיר בולע 90% מהקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מספקי כחששון נרקיס בת09/02/2012
נודע לי כי ספקי כח פולטים קרינה מסוכנת.בחדר השינה שלי במרחק של 50 סנטימטרים ישנו מודם קוי לטלפון ,וכן לאינטרנט קוי,לשניהם מחובר לקבל ספק כח,וכמו כן שעון הרדיו מחובר לשקע על ידי שנאי \הבנתי שזה גם סוג של ספק כח.אודה מראש אם תואילו לתת דעתכם .
קרינה מספקי כח - תגובה
רם דישון09/02/2012שמרי מרחק של 50 ס"מ מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפזר חוםמיכל09/02/2012
אני מאוד אוהבת לשבת הרבה ליד מפזר חום. אני בשבוע 8 להריון. האם הישיבה הארוכה שלי עד עכשיו יכולה להזיק ?
מפזר חום - תגובה
רם דישון09/02/2012במרחק 50 ס"מ כבר אין סיכון (במרחק קטן יותר יש סכנת כויה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בטלפון נייד ברכבדן09/02/2012
שלום רב,
האם קיימת סכנה בדיבור בטלפון נייד ברכב?
במידה וכן מה מידת החשיפה לקרינה?והאם ניתן לפתור את החשיפה
באמצעים שונים כגון דיבור בדיבורית,ספיקר או בחלון פתוח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיבור בטלפון נייד ברכב - תגובה
רם דישון09/02/2012חפש באתר. הנושא הזה נטחן עד דק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דיבור בנייד ברכב
דן09/02/2012קראתי שאכן קיימת חשיפה לקרינה.
לא הצלחתי להבין ממה שקראתי את רמת הסיכון ?
קראתי שחלון פתוח יכול להפחית את הקרינה - האם מספיק שיהיה פתוח קצת? איפה מומלץ לפתחו - בחלון ליד איפה שמונח הטלפון או בחלון ליד הנהג?
בנוסף האם דיבור בספיקר או בדיבורית יכולים להקטין את הסיכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך דיבור בנייד ברכב - תגובה
רם דישון09/02/2012חלון פתוח לא משפיע על הקרינה. הוא שקוף לה, ולכן אין הבדל אם הוא פתוח או סגור.
שימוש ברמקול או דיבורית עוזר מעט להפחית את הקרינה. הטוב ביותר הוא דיבורית קבועה עם אנטנה חיצונית ("ספיריט").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנת עידן פלוסדן09/02/2012
שלום,
ברצוני לקנות ממיר דיגיטלי (עידן פלוס).
הממיר מגיע עם אנטנה , כך שכדי לקלוט יש להשתמש באנטנה בתוך הדירה.
האם קיימת סכנה בשימוש בממיר זה כגון סכנת חשיפה לקרינה מסוכנת מהממיר
הדיגיטאלי או מהאנטנה הנלוות לממיר?
תודה מראש על התייחוסתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנת עידן פלוס - תגובה
רם דישון09/02/2012הממיר אינו משדר אלא קולט בלבד. אין כל סיכון ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה של סלקום tv
אלי11/04/2016שלום,
התקנתי טלווזית סלקום tv.
אני זקוק לאנטנה חיצונית לעידן פלוס.
אין אפשרות להתקין האנטנה על הגג אז רוצים להתקין אותה צמוד לאחד החלונות שלי.
האם קיימת סכנה בשימוש בחשיפה לקרינה מהאנטנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה של סלקום tv - תגובה
רם דישון11/04/2016אין שום סיכון. אנטנה של עידן פלוס קולטת בלבד.
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)